Before the Storm - ukázka z knížky

  Before the Storm    Sylvanas    BlizzCon   

 

To hlavní z BlizzConu nás sice čeká až zítra, ale už dnes tu máme malou ochutnávku toho, na co se můžeme těšit. Na BlizzConu bychom se totiž (kromě jiného) měli dozvědět bližší informace o nově chystaném WoW románu od Christie Goldenové – Before the Storm.

A co že to tedy máme k dispozici už nyní? Není to nic menšího než ukázka z knížky, která je zjevně součástí BlizzCon 2017 Goody Bag.

 

Ukázku, kterou je podle všeho celý prolog chystané knihy, si můžete přečíst ZDE.

 

Shrnutí obsahu prologu

 

(Asi nemusím podotýkat, že následující text je plný spoilerů.)

 

V prologu nejprve navštívíme Silithus, kde, jak už víme, se ve hře budou dít zajímavé věci. V knížce se jim podíváme na zoubek očima dvou goblinů.

 

Zbylá, hlavní část prologu je věnovaná vládkyni nemrtvých, Sylvanas Windrunner. Ta se momentálně jakožto nová náčelnice musí starat o záležitosti Hordy, a doma v Undercity se podle všeho najdou tací, kteří jí zazlívají její nepřítomnost. A jako by to nestačilo, během jejího pobytu mimo Undercity se zde zformovalo uskupení, které si říká Desolate Council (Opuštěné rada). Těmto nemrtvým se příliš nezamlouvá Sylvanasin plán, jak přinést svým nemrtvým nesmrtelnost a věčný život – plán, který zhatil Genn Greymane ve Stormheimu, ale kterého se Sylvanas zatím zcela nevzdala.

Teď jí však její šampión a blízký důvěrník Nathanos Blightcaller sděluje, že zdaleka ne všichni nemrtví by byli potěšeni, kdyby plán jejich královny opravdu vyšel.

"Takové riziko plyne z toho, že jsi jim dala svobodnou vůli," míní Nathanos. "Nyní mohou svobodně nesouhlasit." Sylvanas však jejich stanovisko vůbec nechápe. "Copak chtějí zaniknout?" ptá se rozhořčeně. "Chtějí hnít v zemi?" Nathanos připouští, že netuší, co vlastně Desolate Council chce – odmítají totiž jednat s ním. Chtějí si promluvit se samotnou královnou.

 

V textu také nalezneme zmínku o tom, že Varok Saurfang a Baine Bloodhoof jakožto další zástupci ras Hordy nejsou se současnou situací příliš spokojeni. Že se prý Sylvanas Hordě málo věnuje. K tomu Sylvanas hořce poznamenává, že ostatní nemrtví jsou naopak toho toho názoru, že se ostatním rasám Hordy věnuje až moc na úkor svého vlastního lidu. "Ať udělám cokoli, někdo má námitky," stěžuje si Sylvanas, která z ukázky rozhodně nepůsobí jako někdo, kdo by byl ze své současné pozice přespříliš nadšený. "Budiž proklet Vol'jin a jeho loa! Měla jsem zůstat ve stínech, odkud jsem mohla efektivně pracovat, aniž bych se musela komukoli zodpovídat."

 

Prolog končí přehlídkou armády Hordy, která se právě vítězně vrátila z války s Plamennou legií. Přítomni jsou Varok Saurfang, Baine Bloodhoof nebo třeba Lor'themar Theron. Vzduch téměř hmatatelně houstne napětím. Za chvíli pochopíme proč. Sylvanas vzápětí Nathanosovi svěřuje, že nehodlá navrácené armádě poskytnout dlouhý odpočinek.

"Myslí si, že se vrátili domů. Copak to tak není?" ptá se Nathanos.

"Prozatím ano," připouští Sylvanas, ale nenechává čtenáře dlouho na pochybách, že v hlavě spřádá plány. "Zranění potřebují čas, aby se mohly zhojit. Je třeba zasadit úrodu. Ale brzy povolám statečné válečníky Hordy do nové bitvy. Do bitvy, po které jsme ty i já dlouho toužili."

 

 

Je vidět, že Before the Storm do toho půjde rovnou po hlavě. V Hordě nám už v prologu vře nespokojenost a vzniká rozkol. A než se stačíme rozkoukat, Sylvanas už nám mluví o válce s Aliancí. A to se Azeroth sotva vymanil ze smrtelného nebezpečí v podobě Legie.

Co k tomu dodat. Válka s Legií nás naučila vzájemnému spojenectví a respektu... A teď se zdá, že na to budeme muset zase hodně rychle zapomenout. Protože poteče krev.

 

Co na ukázku říkáte? A co se podle vás bude dít dál?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Pytler 03.11.2017 18:49

Postupem času, se z opravdu zapřísáhnutýho horďáka (již od W2), stává pomalu ale jistě dost velkej příznivec aliance. Tohle bude další hřebíček do rakve.. nicméně "At the hour of her third death, she will usher in our coming." - že by dark lady padla v bitvě o Stormwind a na povrch by se vydrásal N'zoth?

Pytler 03.11.2017 18:51

OT: Omlouvám se za spoiler, nedošlo mi to a už to nejde upravit, tak pokud by redakce mohla..

Bellatrix 03.11.2017 19:04

@Pytler V pohodě, ta věta už je známá dlouho, to už ani neberu jako spoiler. Akorát je otázka, co se z toho vyklube. Uvidíme. To, co říkáš, by dávalo smysl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

jawed 03.11.2017 16:59

No ja sa už strašne teším na knihu a tento víkend asi nebudem veľa spať
som fakt zvedavý ako to dopadne...v undercity medzi radou a sylvanas a medzi ostatnými rasami v horde a vojna....teda dúfam že konflikt medzi forsaken a worgenmi bude pokračovať

cerberos 03.11.2017 15:29

Hm ta válka to bude asi bitva o Gilneas.... s tím jako hordák i zaroven jako Forsaken s tím nesouhlasím,doufám že to bude o něco jiného...sakra Sylvo dej s tím pokoj

Bellatrix 03.11.2017 16:13

Žádnej Gilneas. Podívej se na tu ukázku a přečti si poslední slovo prologu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 03.11.2017 15:26

BOŽE MŮJ MÁ LÁSKA BUDE V KNIZE!!! NEVÍTE KDY VYJDE V ČEŠTINĚ!!! SAKRA MÁM ABSTÁK!

Heakler 03.11.2017 05:55

Wow..! Musím říct, že to zní sakra zajímavě..!
Desolace council, je vidět, že Forsaken jsou schopni vládnout sobě samým. Samozřejmě nejsou to vládci ale pravděpodobně jistá opozice vůči monarchistické autokracii, která v Undercity vládne. Těším se na to, co se vše mezi touto radou a Sylvanas bude dít, snad to nebude opakování WotLKu a udělají tomu zajímavější zápletku, než jen nějaké povstání. Ohledně možného nespokojení ze strany zbytku Hordy.. Myslím si, že to bude moc zajímavé sledovat chování Varoka a Baina vůči náčelnici. Nemyslím si ale, že to budou řešit nějak radikálně, naopak se z nich stanou určitě významní velitelé na polích Kalimdoru a na protesty nebude čas.
A jinak.. válka s Aliancí? Cataclysm 2.0? Upřímně jsem nadšený, že zase bude pořádná totální válka Aliance vs Horda, tentokrát ve stylu Sylvanas. Sice z toho co víme, to hrozně moc připomíná začátek Cataclysmu a MoP, ale snad vážně nebudou tak líní a udělají tomu zase jedinečný příběh.
K tomu, že se tak rozhodli.. Ani se nedivím, Sylvanas teď musí Greymana nenávidět, minimálně tak jak on ji, je jasný, že bude chtít konečně skoncovat se zbytky odporu v Lordaeronu, upřímně myslím si, že do toho zahrne i Argent Crusade a možná i Ebon Hold, proti kterým půjde. Stejně tak bychom se mohli dočkat oživení lokace Gilneasu a znovu se vrátit na bitevní pole, ať už jako Worgen či Forsaken. Datadisk ve stylu Cataclysmu se může plně věnovat většině zapomenutých postav a příběhů, které se naposledy aktualizovali před pěti lety. Dále si myslím, že pokud to bude takový druhý Cataclysm, je ta správná doba pro přidání dlouho očekávaných nových ras aneb přidejte mi už ty Ogry!
Nah..! Tenhle víkend se nebude spát!

ItheSlave 03.11.2017 08:55

Až na ty ogry (předpokládám spíše nějaké podrasy) naprosto souhlasím

Heakler 03.11.2017 13:51

@ItheSlave Hratelní ogři, jako jedna ze čtyř zakládajících ras Nové Hordy jsou mým zbožným přáním už dlouhou dobu, žádná jiná rasa by si to obsazení(u Hordy) více nezasloužila. Ale asi se mi to zase nesplní..

Zug 02.11.2017 22:24

Ale no ták, Sylvy, nechoď full Garrosh mode. To fakt Blizzard pro ni nemůže vymyslet nic lepšího? Celkově pro celou Hordu a Alianci. To se musí mezi global hrozbami jenom navzájem řezat? Sigh... How original.

Ale jinak se na knížku velmi těším! Už je to nějaká doba, co jsem četl Warcraft. Snad Alleria bude hrát taky nějakou roli. Rád bych viděl interakci mezí ní a Sylvanas. Celkově by to mohlo být lepší jak kdyby to udělali v samotném WoW. Konec konců, v oblastech vyprávění na knížky nemá nic.

03.11.2017 10:35

nemyslim si ze se aliance a horda bude rezat mezi sebou, protoze to ani nejde nejak uzavrit kdyby nektera strana vyhrala blizazrd by zasypali miliony nenavistnych dopisu z protejsi frakce, kdyz uz tak to udela max stylem ze se porve horda a s alianci a uprostred toho do toho vpadne jaina s old godem a nakope prdel oboum stranam

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet