Blizzard odebral některým hráčům Legion a Overwatch

http://wowfan.cz//pic/news/wodnews4
Před několika dny se na americkém World of Warcraft fóru odehrálo opravdu zajímavé drama. Blizzard oznámil testování Nythendra na Mythic úrovni. Jedná se o bosse v expanzi Legion a mnoho guild chtělo tento souboj vyzkoušet. Nastalo několik problémů, které způsobily potíže s padáním hry, a objevilo se mnoho nesnází s přihlašováním do hry. To způsobilo rozruch na oficiálním fóru hry, na kterém čekalo mnoho testerů na jakékoli vyjádření komunitních manažerů nebo některého z vývojářů. Odpověď přišla až po hodině, to byl ovšem celý proces již v plném proudu a hráči spamovali fórum urážkami, obrázky a vtipy. Došlo to až do stádia, kdy hráči uráželi buď Blizzard, nebo sami sebe. Servery se rozběhly až po dvou hodinách, na které bylo plánováno testování, a všichni hráči byli teleportování před raid. Watcher téma na fóru uzavřel a oznámil, že testování tohoto i jiných bossů bylo přerušeno. Klasicky by podobnou situaci komunitní manažeři řešili několikadenním zablokováním kont na fóru, ovšem rozhodli se, že půjdou mnohem dále. Mnoha hráčům, kteří porušili pravidla fóra, byla sebrána možnost testování Legion a dokonce i Overwatch! Tento postup není rozhodně standardní a mnoho hráčů to překvapilo. Hlavně z toho důvodu, že dle některých nespáchali vůbec nic špatného a jen se bavili. Na druhou stranu byly některé obrázky opravdu urážející a nevhodné. Celá aféra může být brána jako „malé“ napomenutí od Blizzardu. Přeci jen testování nových her není výsada, ale pocta. A co si budeme povídat… takovéto problémy jsou u alfa testování očekávatelné. Myslíte, že Blizzard zašel opravdu daleko, nebo zastáváte odebrání přístupů do testování her?


Naposledy upravil/a Bellatrix 13.04.2016 v 18:35:51.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 15.04.2016 12:22

MPosp : přesně tak, dnešní facebook děcka to je prostě tragedie, já jsem to psal už v jinym topicu ve wow k tomu přispívái to jak dneska hra funguje, hodit je do starýho systému, kde jeste se museli snažit abyste se někam dostali, mít aspoň gemy a enchanty což dnes skoro nikdo nemá v pugu, neleavovat po jednom wipu, to vše byla uplna samozřejmost, smutný na tom je že už jim to ani nevysvětlíte, prostě oni přišli mít všechno hned a když to nemaj tak všem vynadaj a leavnou, dřív by je za to komunita potrestala tím že by je příšte nikdo nevzal ale v dnešním cross realm que systému nikdo nic neřeší, udájně v jinym hrach je to ještě horší, nevim, ale možná naivně věřim že jednou přece jednou tohle rozmazlování fracků skončí ..

MPosp 15.04.2016 07:45

mortty
... ale ich správanie je výsledkom prístupu Blizzu.)
Nechci dělat Blizzardu advokáta, ale všeobecné chování hráčů na internetu je již dlouhou dobu na šikmé ploše směrem dolů, momentálně kdesi na dně žumpy. Nebudu zde rozvádět své zážitky z různých onlajnovek, nechce se mi zvracet, ale přesto uvedu jeden příklad za všechny :Mé děti jsou již dospělé, ale mám možnost znovu prožívat dospívání s 10-tiletým synkem mé současné partnerky. Je to slušný kluk, chytrý a vnímavý, od kterého není slyšet sprosté slovo. Přesto když se posadí k PC a pustí si tanky, lodě, letadla či cokoli jiného, kde hraje s jinými proti dalším jiným, stává se z něho sprostý zedník - to je samé vole, hajzle, zabiju tě apod. Ještě horší je to, když má u sebe nějakého kamaráda, tak to se hecují navzájem a leckterý lokál by se za ten slovník nestyděl. Mluvili jsme o tom mockrát a přesto se to nezměnilo. Vzhledem k tomu, že to tam znám i osobně, jen konstatuji, že takový je dnes skutečný stav on-line prostředí počítačových her - programátoři vyrábějí hry na otevření ventilů, hráči je poslušně vypouštějí a ostatní se v těchto výkalech musíme brodit.Takový je tedy dle mého skromného úsudku celkový stav v tom našem virtuálním světě a je dobře, že s tím nějací rozumní dospělí chtějí něco dělat, i když to jsou spíš jen vyjímky.

mortty 14.04.2016 22:03

Krásny príklad toho, akú komunitu si Blizzard odchoval. Už cez teeždeň sa rieši Nostalrius a to prečo bola Vanilla lepšia, tu máme ďalší dôkaz toho ako dopadne rozmaznávanie hráčov. Slovami Espe: Blizzard must be crazy. (nie nesúhlasím so správaním hráčov, ale ich správanie je výsledkom prístupu Blizzu.)

Ellendway 14.04.2016 21:53

Jsem upřímně překvapen reakcemi v komentářích. Jde alespoň vidět, že svět se ještě nezbláznil.

orbitaak 14.04.2016 19:04

Blizzard spravil dobre.. zaslúžia si to.. maju možnosť byť v alphe a ešte pindajú..

Lockdaar 14.04.2016 17:50

Muradin
Dobrá práce. Blizzard se někdy až moc snaží hráčům zavděčit. Celkově by měl Blizzard méně hráče poslouchat. Tím svým hrám někdy akorát škodí.Chudáci. Museli čekat celé DVĚ hodiny... Sakra vždyť je to teprve alpha! Ti jsou pěkně nevděční.
+1 tohle přesně tvrdím už jakou dobu...

Muradin 14.04.2016 14:42

Dobrá práce. Blizzard se někdy až moc snaží hráčům zavděčit. Celkově by měl Blizzard méně hráče poslouchat. Tím svým hrám někdy akorát škodí.Chudáci. Museli čekat celé DVĚ hodiny... Sakra vždyť je to teprve alpha! Ti jsou pěkně nevděční.

Zug 14.04.2016 14:26

Blizzard.Your reputation with Zug was increased by 1.

Esperanta 14.04.2016 10:45

Jen do nich! A to byli ještě hodně umírnění!

MPosp
Dobře jim tak ... jen houšť Blizzard, kéž by tihle za monitorem schovaní smradi dostávali přes prsty všude, kde si začnou vyskakovat. Otravují svým chováním celý internet a přitom v reálu to jsou obvykle ustrašení ouchcapkové ...
To slovo ouchcapkové je boží. To si zapíšu.

MPosp 14.04.2016 06:41

Dobře jim tak ... jen houšť Blizzard, kéž by tihle za monitorem schovaní smradi dostávali přes prsty všude, kde si začnou vyskakovat. Otravují svým chováním celý internet a přitom v reálu to jsou obvykle ustrašení ouchcapkové ...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet