Blizzard pokračuje v soudu s Bossland GmbH

  Honorbuddy    Blizzard    soud   

 

Blizzard nedávno vyhrál spor proti programátorovi nelegálního programu, který dokázal zautomatizovat hraní mnoha her Blizzardu. Soud dal za pravdu Blizzardu v tom, že jde o poškození konkurenceschopnosti hráčů, kteří tyto programy nevyužívají, a zakázal v Německu prodej. Programátor Bossland svým fanouškům ovšem přislíbil, že podnikání přesune do jiného státu a s vývojem bude pokračovat.

 

Webová stránka TorrentFreak před několika dny přišla s informací, že Blizzard vrací úder a programátora zažalovala o ušlý zisk. Tedy přesněji o $8 563 000 (něco málo přes 215 milionů korun). Určitě se ptáte, jak Blizzard přišel k tak obrovskému číslu? Dle žaloby jde hlavně o to, že Bossland dokázal prodat téměř 120 tisíc licencí ke svému programu. Dle informací, které Blizzard má, bylo hráči použito více než 42 tisíc licencí. Blizzard odhaduje, že každé použití nelegálního programu je stálo 200 dolarů.

World of Warcraft bot program

 

Do částky 200 dolarů je započítáno hned několik věcí, včetně odhadovaného počtu ztracených hráčů, kteří přestali hrát z důvodu vysokého výskytu hráčů s nelegálními programy, ale také odhadovaný počet hráčů, kteří si nezakoupili herní licence (např. pro World of Warcraft nebo Overwatch), protože byli upozorněni na vysoký výskyt právě výše zmíněných hráčů s programy na automatizaci hry.

 

Díky poslední vyhrané soudní bitvě se dokázal Blizzard zbavit prodeje dvou programů, které byly určeny pro Overwatch a Heroes of the Storm. Bossland musel také uzavřít některé webové stránky pro německé hráče, protože mu byl prodej zakázán.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vatt'ghern 17.03.2017 08:52

Blizz měl zasáhnout už dávno, na jednu stranu chápu, že farmení surovin je nudné (Ale to není důvod podvádět). Když je takových hráčů víc tak to zdevastuje ekonomiku. A vyřadí ze "hry" hráče kteří farmí normálně. Problém je, že je hračům umožněno upravit pomocí tzv. "Addonů" u některých se nedá říct jestli se nejedná už o cheaty.
Závěr: Boty nesnáším a měli by být zabanovány. A ten kdo je prodává by měl být postaven před soud ( co už se konečně stalo).

sharlay@λy 17.03.2017 07:17

Doteraz si pamätám jedného bota ktorého som každú noc v Uldume na cata nahlasoval lebo proti mne ťažil veiny, a proste tiež ma to neskutočne iriotovalo a prestal som iba preto na niekoľko mesiacov hrať, lebo ja tam ako kretén sa snažím nakopať niake surky a proste pri každom veine aby som sa s druidom čo môže ťažiť vo flyforme predbiehal, to bolo o nervy,.. podal som niekoľko tiketov a bot tam na mňa čakal každú noc čo som farmil....

bulljoker 17.03.2017 00:03

čas modernizovat, používáš takových programů? boty, hacky, etc. ? zákaz internetu do konce života zm*de

kritik 16.03.2017 22:08

Tady Blizzardu fandim,ale tenhle razatni postup mel prijit uz davno, ja si pomatuju ze boteni ve wow zacalo nekdy ke konci vanilly, v dobe Naxxu kdy lidi "nemeli cas farmit", par takovych jsme meli i v guilde, rikal jsem jim ze to radsi nepujdu na raid, nebo klidne skoncim v guilde nez abych tohle nekdy pouzival, ale nebylo to vubec potreba, je to jen lenost nebo potreba mit vyhodu proti ostatnim, trvalo to jeste par let ale nekteri experti se kteryma jsem se tehda hadal samozrejme dostali ban, Blizzard to mel zastavit uz v zarodku aby se z toho nestal standart, pak si nekteri opravdu mysli ze je to normalni tohle pouzivat, soudni spor je jedna vec ten muzou vest asi hlavne kdyz toho bota nekdo prodava, ale meli to stopnout i kdyz to bylo zadarmo, dela to dojem ze k tomu nebyla vule, jakmile lidi prestavaji hrat tak se najednou hodne staraji, to samy s tim prodejem boost runu za realny penize, je to tady dlouhy roky a Blizzard se probere ted, pravda lepsi nez nikdy, ale je to trochu k smichu ..

Kaileen 16.03.2017 22:57

Problém je, že uz pri vývoji hry sa počíta s nejakým tým percentom nelegálnych programov a aplikácii. Rovnako ako pri vývoji antivirových programov alebo farmaceutických liekov. Vždy bude najprv vírus až potom prevencia... Tunak však blizzard už musel rázne zakročiť za prvé firma ktora to vyvíjala to predávala... v podstate predávala "neexistujúci" kód hry ktorá nemá svoj zdrojový kód ako linux... čiže open source ... prosperovala na niekom inom a naopak okrádala blizzard o zisk pretože poznám sám dvoch hráčov čo WOWko prestali úplne hrať počas pandarie a nie kvôli tomu ze by ich to nebavilo alebo zeby ten datadisk bol zly ale preto ze BOTi boli prirodzeny... a na legione sa to vyhrotilo uplne... aj ked sa tomu nechce verit... viac ako 40% aktivnych uctov boli boti ... a to uz nieje male cislo ... to nieje virus , choroba , cheaty s ktorymi sa pocita... to uz je cislo hodne epidemie, moru ...
Preto chapem ze blizzard zakrocil sudnou cestou az teraz ... proti cheatom a botom inak bojovali ingame od sameho pociatku ... ))

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet