Blizzard přemýšlí o konzolovém WoW

S množstvím peněz, které vydělává World of Warcraft na PC a Mac se stále nabízí otázka: Kde je World of Warcraft pro konzole? Blizzard si s touto myšlenkou pohrává, J. Allen Brack o tom řekne více.
/pic/uploaded/wow-konzole
Lead producer J. Allen Brack v rozhovoru pro G4TV prozradil, že v Blizzardu tuto myšlenku stále nepohřbili. Ovšem nabízí se tu řada problémů. Jako první uvedl velikost samotného WoW s datadisky a patchy, které se pohybuje okolo 15 GB. Což je dost paměti pro konzole. Některé Xbox 360 nemají pevný disk a mnohé mají jen disky o velikosti 20 GB. Další problém je absence klávesnice a myši. World of Warcraft je hra, která je dělaná výhradně pro tyto 2 periferie a přizpůsobení ovládání pro gamepad by bylo náročné. Nehledě na to, že si neumím představit PvP boj s gamepadem. Gamepad má méně tlačítek, než klávesnice. A když potřebujete mačkat více spellů, tak to s klávesnicí půjde lépe. Nehledě na tyto technické problémy zmínil Brack také problém s patchováním a kontrolou kvality Blizzardu vs. kontrola kvality Microsoftu, Sony nebo Nintenda.
Myslím, že je nepravděpodobné, že by WoW přišlo na konzole.
Naděje pro konzole ovšem umírá poslední. Konzoloví hráči, kteří by si chtěli zahrát WoW na svých přístrojích, budou muset jen doufat. Pokud se Blizzardu nepodaří dostat World of Warcraft na konzole, tak by mohli uspět aspoň se svým připravovaným MMO. Tam by již od začátku mohli přizpůsobit ovládání i konzolím. Navíc, kdyby se Blizz rozhodl přijít na konzolový trh a uspěl by, přineslo by jim to další peníze a to je to, co akcionáři chtějí slyšet. Hráči zase chtějí, aby se jim hra dobře hrála. Na závěr tu máme anketní otázku: Hráli byste WoW na konzoli? Nebojte se taky vyjádřit svůj názor v komentářích.

Naposledy upravil/a Wrent 31.08.2013 v 19:54:42.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 13.03.2010 18:58

S počtom kláves na konzole sa WoW bude dať hrať jedine za palacha.

Javorovej 13.03.2010 18:52

Rreezznniikk: myslíš si, že jde plazma připojit jen ke konzolím? Tak to se šeredně pletešJá ještě takhle (když jsem bydlel s rodiči) pařil wow normálně...teď jsem se odstěhoval a milá maminka si telku prostě vzít musela...takže syslim na novou

deki 13.03.2010 18:44

Co já vím, tak se dá více méně v pohodě WoW ovládat only na klávesnici. A propojit PC s TV není v dnešní době problém :-).

Rreezznniikk 13.03.2010 18:42

Omg tady je to samej pc zavislak :-D Co bych se koukal na nakej moniturek posranej kdyz mam poradnou plazmu .. a mysi budu jezdit kde ? Leda ze si tam sednes a budu ti jezdit po cele ..

Rreezznniikk 13.03.2010 18:39

deki: Ja nic nesrovnavam.

deki 13.03.2010 18:38

Rreezznniikk si chuj...proste si kup bezdratovu mys a klavesnicu.tadaaa

deki 13.03.2010 18:35

nemůžeš srovnávat Tony Hawka s WoW, sou to 2 úplně odlišný hry. A když už sem u toho Tonyho tak je jednoduchý koupit si GamePad k PC, co se WoW na konzolích týče tak se mi ta představa vůbec nezamlouvá.

Rreezznniikk 13.03.2010 18:35

Konzole me pekne .... kuli nim jsme prisli o spostu her na PC napriklad Mortal Combat posledni 4 na PC

Rreezznniikk 13.03.2010 18:28

Tak ja si WoW na PS3 umim dobre predstavit.. Nevim co melou o pameti .. Vy ste snad nekdy hru na konzoli ukladaly nebo co ? .. A to ovladani by bylo asi i lepsi si myslim .. klavesnice je dementni. Treba si vemte hru Tony Hawk .. kazda postava ma az 200 triku a vsechny se daji udelat s jednim ovladacem co ma par tlacitek .. nebo mate snad vic nez 200 spellu ? Jednoznace sem pro wow na konzole nebavi me porad sedet u pc raci bych se pekne rozvalil na gauc a paril...

GraPe 13.03.2010 18:27

dejv: Kde jsou ty zlaty časy kdy si z toho dělali srandu

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet