Čekají nás v datadisku nové rasy? Možná...

  Hightmountain    Tauren    Nightborn   

Je nám úplně jasné, že se nemůžete dočkat představení nového datadisku pro World of Warcraft, a proto tady pro vás máme ještě jeden možná nepodstatný ‚leak‘, který se v poslední době na internetu hodně řešil. Je možné, že se do hry dostanou i takzvané určité vylepšené a upravené současné rasy.

 

Díky WDBX Editoru, který dokáže zkoumat obsah souborů hry, bylo objeveno, že některé ze souborů obsahují nové záznamy o rasách, které by se mohly objevit ve hře. Přesněji jde o rasy Nightborn, Highmountain Tauren, Void Elf a Lightforged Draenei. V tabulce, která zobrazuje nové možné rasy, se objevují pouze rasy, které jsou hratelné nebo mohou nosit brnění, které je dostupné ve hře. Dalším vodítkem jsou hodnoty „CreateScreenFile“ a „SelectScreenFile“, které se starají o pozadí, jež vidíte při vytváření postavy nebo při její volbě po připojení do hry. Všechny rasy, které mohou nosit brnění, ale nejsou hratelné, mají v drtivé většině hodnot číslo 0.

Rasám jako takovým bylo přiřazeno i hlavní povolání. Nightborne a Void elfové by měli být mágové, Hightmountain Tauren by měl být hunter a Lightforged Draenei by měl být paladin.

Nightborn elf by mohl být již v dalším datadisku skutečností.

 

V souborech na PTR se také našlo hned několik předmětů, které nesly jméno Void Elf. Do hry jako takové se předměty nedostaly. Alleria, pro kterou tyto zbraně dle všeho měly být, zbraně podobného stylu nepoužívá a ve hře se neobjevila žádná jiná postava, která by předměty mohla nosit. Buď se jednalo o nějakou zkoušku předmětů, nápad, na který se nedostalo, nebo šlo o nápovědu bystrým hráčům.

Jednou z velice populárních teorií bylo, že Highmountain taureni a Nightborne se objeví ve hře již na začátku datadisku Legion, avšak uživatel Marlamin došel na to, že se rasy objevily právě až v aktualizaci 7.3.

 

Na Gamescomu 2017 se v otázkách s vývojáři objevila otázka, zda se Blizzard chystá implementovat více možností úprav povolání nebo zda se chystá nový model, resp. kdo či co je Lightforged Draenei. Odpověď byla relativně zajímavá: „Momentálně jde pouze o NPC model. Nemůžu úplně říct, co nás čeká v budoucnu, ale snažíme se vytvořit novou linii draeneiů. Jde o Army of the Light (Lightforged), armádu, která byla nasazena přímo Naaru, aby bojovala proti Legii na mnoha jiných světech. A chtěli jsme, aby byla trochu odlišná.“

 

Pokud půjdeme ještě více do minulosti, tak můžeme zaskočit na Blizzcon 2015, na kterém se Jesse Cox ptal na možné další rasy, jako třeba Taunka nebo Dark Iron Dwarf. Odpověděl mu Chros Robinson: „… Chtěl bych k tomu říct pár věcí. Prvně to, že je pro nás velice důležité, abychom dokázali hráčům podat příběh a fantazii, která je za každou rasou a povoláním ve hře. Jde o hlavní věc, kterou chceme podporovat a zlepšovat. Pokud se nám to bude dařit, bude další věcí možnost upravování postav a ras. Takže jednoduchá odpověď: Ano, rozhodně to uděláme!“. Dodal také, že budování vztahu k postavám je velice důležitý proces a také, že nemá tušení, zda se vše povede, resp. kdy se to povede.

 

Jak to ovšem bude, netušíme. Všechny tyto spekulace jsou pouze domněnkami hráčů a fanoušků hry. Jedno je ovšem jasné! To, co na nás čeká, bude představeno dnes večer od 19:00 našeho času, kdy Blizzcon započne. Pokud vás zajímá další World of Warcraft program Blizzconu, podívejte se na stručný rozvrh.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zug 03.11.2017 18:45

Jup, když jsem se vrtal v souborech tak jsem taky na něco podobného narazil. Proto moje velké přesvědčení, že se něčeho takového někdy dočkáme. Ale pochybuju že to bude tenhle datáč... Ale co já vím. Třeba budu velmi příjemně překvapen.

Akari 03.11.2017 18:21

Doufám, že se dočkáme těch sub-race, což je ve velké části jen úprava modelu. Myslím si, že to nemusí být tak náročné pro Blizzard a lidé by byli naprosto spokojeni. Navíc by to bylo z hlediska lore přijatelné. Například u orků máme různá barevná poskvrnění felem a také ty neposkvrněné. U nemrtých by mohli přidat elf verzi, trollů je velký počet druhů například zandalari, trpaslíky máme rozdělená do tří velkých klanů, pak tu máme různé druhy elfů (vznešené elfy, nightborn), lidé a jejich království a další různé možnosti. Můžou toho udělat opravdu hodně, koneckonců customizace charakterů nepatří k nejsilnějším stránkám wowka, pokud je porovnáme s těmi novějšími, především asijskými .

Akari 03.11.2017 18:00

Hlavně ať udělají něco se současnými modely, modely které se hrbí jsou bohužel špatné.
Například forsaken male, je to cool rasa, ale ten model je tragický. Máte jen dva typy obličejů (smutný a naštvaný) a dva typy účesů (metal a starý děda), přičemž forsaken female je na tom mnohem lépe, hlavně se nehrbí a tím pádem to řeší hned několik věcí (ramena nelítají ve vzduchu, sukně není ošklivě široká a helma vypadá normálně)

jawed 03.11.2017 18:45

Súhlas male forsaken modely by mohli upraviť stačilo by naozaj aby stáli

Pytler 03.11.2017 17:26

Já už se nemůžu dočkat, nepamatuju na co jsem si kdy těšil víc, možná jako malej na vánoce.

jawed 03.11.2017 17:12

no ja už sa neviem dočkať....aj keď neviem či ďalšie rasy sú nutné....skôr by som bol za lepšiu úpravu už pridaných...výber z viac možností pri tvorbe alebo tak. Teda niektoré zatiaľ nepridané rasy sú fakt zaujímavé ale neviem či je nutné ich pridať

ItheSlave 03.11.2017 16:57

Ten hype kolem Blizzconu miluju

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet