Clash of the Fansites - blog Snakea Pliskena

vložte popis obrázku

Toto je můj blog o cestě našeho týmu Heal My Pet OMG v Arena Tournamentu v rámci soutěže Clash of the Fansites, z mého pohledu. Budu zde psát vše, co jsme prožili - výhry, prohry, naděje, zklamání, radost atd.

[odstavec]

Navigace

[odstavec]

Závěr ve znamení proher - 9.6.2010

Jelikož jsme v pondělí nehráli, tak jsme to doháněli v úterý. Jerryky šel totiž s maminkou nakupovat a vrátil se pozdě. :) No ale po pár zápasech jsme poznali, co to bylo za blbost hrát v úterý. Každý na poslední chvíli hrál zápasy a naráželi jsme na samé lepší nebo vyrovnané týmy. Myslím, že následující bilancí se moc chlubit nemusíme.

  • 13 proher
  • 5 kontumačních výher
  • 2 výhry (z toho jednou proti nám byli jen 2 hráči)

Hráli jsme sice pro zábavu, ale po pár prohrách jsem se začal nervovat. Nebylo by to proto, že si myslím, že jsme skill v PvP a musíme každého porazit, ale štvaly mě ty těsné prohry. Skoro vždycky jsme prohráli jen o kousek. Nejednou dělilo nepřítele od smrti méně než 1000 hp, ale stačil jeden Cyclone od Druida a cíl se stihl healnout. A takových proher bylo dost, které nám na náladě nepřidávali. Jediné zlepšení nálady proběhlo v podobě jednoho Warlocka, který přišel do arény sám. Tak jsme s ním začali tancovat, aby byla sranda. Tomololo byl celý "hr", aby jej zabil, ale řekl jsem mu, ať ho nechá, že bude sranda. A tak jsme začali tancovat všichni. :)

Sem tam se objevil někdo, kdo leavnul arénu a my tak dostali rating zadarmo, ale nebyly to kdo ví jaké hodnoty. Jednalo se o malá čísla. Začínali jsme s ratingem 1150 a končili s team ratingem 1106.

Každopádně nálada mezi týmem nebyla moc dobrá, tak jsme se rozhodli ukončit zápasy. Náladu jsme si zvedli vytvořením nového týmu Tykví. :) Vím, že Vám to asi směšné nepřijde, ale kdybyste byli na našem Team Speaku, věděli byste, o co se jedná. :)

Snad budeme hrát ještě dál, pokud nám zůstane přístup na turnaj. Celkově se mi nápad s Clash of the Fansites moc líbí a je škoda, že se nezapojilo mnohem více fan stránek. Pokud bude další ročník, mohlo by se zúčastnit více stránek. V koutku duše si přeju, ať vyhrajeme. Ovšem i když vyhrajeme, tak není jisté, co vyhrajeme. Třeba nám Blizz jen pogratuluje. :D Ale to bych předbíhal. Konkurence byla (je) velice kvalitní a určitě bude těžké vybrat vítěze. Ovšem v jistém smyslu o výhru nejde, jde o to, se pobavit. A to se stalo, já jsem se bavil a členové týmu rovněž tak.

[odstavec]

Nezdolná hranice ratingu 1100 - 6.6.2010

Po trochu delší pauze přináším aktualizaci svého "blogu". Za těch pár dní to šlo všechno jako na houpačce. Jednou jsme byli nahoře a jednou zase dole. Systém arén je totiž nevyzpytatelný. Jakmile si nahrabete docela vysoký rating, tak přijde pár prohraných zápasů a jste tam, kde jste byli před tím. Vezmeme to ale popořadě.

Ve středu začal nový týden, jak je již zvykem. A my mohli začít s takřka čistým štítem. Tudíž jsme se společně s Jerrykym a Tomololem vydali vstříc novým zápasům v arénách.

Náš první soupeř šel docela lehce dolů. Trojice Shaman, Rogue a Rogue neměla prakticky šanci. DPS jsme zaměřili na Shamana, který byl prakticky bleskově dole a pak už jen stačilo sundat dvě otravné Roguny. Ty sice kladly odpor, ale jak říkají Borgové: "odpor je marný". :) Dalším soupeřem byla trojice hrdinů ve složení Warlock, Paladin a Warrior. Tento souboj jsme prohráli. Paladina se nám nepodařilo rychle položit a Warrior byl velice otravný a nedovolil mi skoro castit. To ovšem nebyla jediná prohra proti této kombinaci. Zdolat se nám je nepodařilo ani na druhý pokus. Jediné, co nám šlo lehce, bylo druhé poražení týmu, se kterým jsme se setkali na začátku. Další problémy nastaly, když jsme potkaly 3 mágy. Jeden byl Arcane a 2 frost (nebo naopak). Proti nim jsme prohráli tak rychle, že jsme se nestačili divit. Den končil a náš sen o překonání team ratingu 1100 posunul na další den.

Další den začal slibně. Po sedmi zápasech jsme vyměnili partnera. Místo Tomolola se k nám připojil Wintrell. Šňůru 7 vítězství v řadě nám překazila trojice Warlock, Shaman, Rogue. Byla to trochu zbytečná prohra, jelikož tuto kombinaci většinou dáváme docela v pohodě. Poté jsme pomalu začali ztrácet to, co jsme s Tomololem nahráli. Následovala šňůra proher a jenom 5 výher (z toho 3 kontumace). Po těchto prohrách jsme to raději zabalili, abychom si to nepokazili ještě více. Nevíme, v čem to bylo, snad výměna partnera, snad únava. Ovšem na jednoho člověka vinu rozhodně házet nebudeme. Hráli jsme jako tým, prohráli jako tým a můžeme za to všichni. Sice mě s Jerrykym mrzelo, že jsme přišli o svůj rating. Měli jsme asi 1121 team rating a končili jsme skoro na tom, na čem jsem začínali - 1073. Sen o překročení ratingu 1100 se nám sice splnil, ale jen na krátkou chvíli. Proto jsme jej museli opět posunout.

V pátek večer bylo na programu hromadné focení týmů všech fan stránek, kterého jsem se ovšem osobně neúčastnil. Má postava tam byla přítomna přes Ellendwaye. Místo toho jsem šel do kina s přítelkyní, která toužila jít na Sex ve Městě 2. Musím uznat, že tak špatné to nebylo a dokonce jsem se tam i zasmál. Ale co bych pro svou drahou polovičku neudělal, když se mnou šla před tím na Iron mana 2. :)

O sobotním večeru jsme začali společně s Jerrykym a tomololem nehrávat to, co jsme předchozí den ztratili. Docela se nám i dařilo. Skoro pokaždé, jak jsme potkali trojici Shaman, Warlock a Druid, tak jsme je porazili. Náš sen o team ratingu větším než 1100 se pomalu, ale jistě stával realitou. Netrvalo dlouho a my začali snít o ratingu 1200, který se nám ovšem ten večer nepodařilo překonat. Dostali jsme se dokonce až na rating 1181, který jsme ovšem neudrželi dlouho, jelikož jsme prohráli 2 zápasy po sobě a nám tak klesl rating o 20.

Za zmínku stojí určitě trojice Priestů, kteří do arény přišli buď nahatí, nebo nedělali nic a nechali se zabít. takových týmů naštěstí se zvyšujícím se ratingem ubývá. Nakonec jsme se usídlili na ratingu 1150, což není až tak špatné. Našim dalším cílem je rating 1200.

Za to dobu, co hraji v turnaji, jsem se naučil nenávidět mágy. Jsou velice otravní s tou jejich ovečkou, i když ji sám používám. Skoro kdykoliv, kdy byl proti nám Mage, tak jsme prohráli. Také se v týmu podivujeme nad přidělováním nebo ubíráním ratingu. Nemůžeme pochopit ten systém. Jakmile prohrajeme, tak to soupeři přidá snad 48 rating a nám ubere někdy i docela dost. Jakmile vyhrajeme, tak dostaneme většinou malý rating. Výjimečně dostaneme třeba 14 rating za výhru. Opravdu bych chtěl vidět ten vzorec, kterým se to vypočítává. Kdybyste někdo věděl, jak se to počítá, napište. Velice nás to zajímá.

[odstavec]

Víkend ve znamení překročení 1000 ratingu - 1.6.2010

Přes víkend jsem se věnoval trochu času své postavě a obměnil si equip. Přidal jsem trochu PvE itemů atd. Celkově jsem si zvýšil spell power a výrazně haste. Trochu mi sice klesla resilka, ale to až tak nevadí. Pořád mám kolem tisícovky. Povzbuzen touto změnou jsem se nemohl dočkat večerních arén.

Večer jsem se dočkal a dařilo se nám. Já, Jerryky a Tomololo jsme dávali soupeřům docela na prdel. Objevilo se třeba combo Druid, Priest a Rogue, které nám dělalo problém, ale jinak se nám až ku podivu dařilo. Ne, že by mi to vadilo, ale podivuji se nad tím, jelikož s Jerrykym nemáme moc velké zkušenosti v PvP. Moje zkušenosti jsou na úrovní battlegroundu, kde to všechno kosím z dálky. :)

Jerryky jako obvykle streamoval, ale tentokrát bez zvuku. Přenáší se tam totiž zvuk s TSka a přece nemusíte slyšet vše, co si povídáme a jak Vás pomlouváme. :D Ale i když streamujeme bez zvuku, tak nás můžete vidět v akci. Aspoň nemusíte poslouchat naše kecy.

Další den (v neděli) jsme začali trochu jinak. Tomololo totiž bude natáčet video z Arena Tournamentu a tak po nás potřeboval nějaké úvodní společné záběry. Tak se proměnil v režiséra a instruoval nás, co máme dělat. Po pár společných záběrech měl už dost materiálu a vrhl se ke kompletování videa. Video budete moci snad brzo sledovat. Ovšem zatím není tolik materiálu, a proto musíme hrát arény dál. :)

Přes odpoledne pracoval Tomololo na videu a večer jsme se mohli vrhnout na Arény. Ovšem první se k nám připojil Ellendway. Po jeho boku se nám ovšem moc nedařilo a vyhráli jsme jen jednou. Nejvíce nám dělalo asi kombo tří druidů, které jsme navíc potkali 2x (balance, feral a resto). Toto nám prakticky nešlo sundat. :) Jedinou výhru s Ellem jsme zaznamenali na combu Hunter, Rogue a Shaman. Nejdříve jsme sejmuli Shamana, pak Huntera a na konec Rogunu. Anebo první Rogunu a pak Huntera? Už si ani nevzpomínám. Hlavní je přece výhra.

Pak už se nám vrátil do sestavy Tomololo a následovala výhra doprovázena prohrou. V další Aréně dostal před startem Jerryky disconnect, ale i tak jsme vyhráli. Ptáte se jak? Soupeři to leavli. :) Dále následovalo pár výher a proher, ale nebudu to tu dopodrobna rozepisovat. Kdo sledoval stream, tak vše viděl. A kdo ne, tak by měl příště sledovat. Mezitím šel k nám místo Tomololoa Wintrell.

Narazili jsme na jedno zvláštní trio - Paladin, Rogue a Warrior. Setkali jsem se s nimi několikrát, ale pokaždé to bylo setkání, které jsem si zapamatoval. Byly to setkání hlavně v Dalaran Aréně. Poprvé seskočili dolů jen Paladin a Rogue, které jsme po chvilce sundali. Ovšem Warrior, byl furt na startu v trubce. Ten malý Gnom tam stál a vysmíval se nám. Pak nakonec seskočil a byl jasná kořist. Druhé setkání bylo ve stejné aréně. Ovšem tentokrát neseskočil dolů nikdo a všichni si tam vesele hopsali. Čekali jsme nějakou dobu a nakonec jsme se rozhodli napsat ticket. Než stihl GM zareagovat, tak je to spláchlo dolů a celkem jednoduše jsme je rozsekali. Až po tom, se ozval GM, ale už nebylo co řešit. Naše třetí setkání bylo už v jiné aréně, ale bylo to více komické. Byli totiž nahatí a tak jsme se s nimi nemazlili.

Jelikož mě od neděle pronásledují problémy s internetem, tak jsme večer šli jen pár arén. Rozehřáli jsme se skirmishem a pak si dali i pár rated.

Dnes jsme se povzbuzeni svým ratingem, který překročil hranici 1000, vydali s nadšením do arén. První výhra byla hned následována prohrou. Tzv. "plate" komba nám dávají docela zabrat. Další zlo je pro nás kombinace Priest, Mage a Rogue. Stejná kombinace jako máme my a paradoxně nám dělá problémy.

K závěru jsme potkali partičku tří Rogun a ti nás rozsekali tak bleskově, že jsem nestihl skoro nic vycastit. Poté následovaly dvě výhry a došli jsme k hranici 100 odehraných arén a ratingu 1085.

[odstavec]

Po pár dnech v Arénách - 29.5.2010

Před pár dny přišel mail od Blizzu s pozváním do Clash of the Fansites. Zprvu některým v týmu trvalo pochopit, o co se vlastně jedná. Jelikož nemáme moc lidí v týmu, kteří holdují PvP, tak jsem se přihlásil a řekl si, že bych to mohl zkusit. Jsem spíše hráč orientovaný na PvE, než na rychlé PvP. Areny prakticky nechodím a jediné PvP jsou u mě battlegroundy a Wintergrasp. Ostaně WG je spíše PvE, jelikož Aliance na Drak'thulu není tak početná a Alíci nají většinou Tenacity, se kterým mě sejmou na jednu ránu. Takže tam chodím raději s PvE gearem, se kterým dávám velké rány.

No ale dost o DT. Mimo mě se přihlásil i Jerryky a Wintrell. Všichni nejsme moc zkušení v PvP, ale sranda je sranda. A hlavně - Clash of the Fansites není o tom, vyhrát Arena Tournament, ale psát o něm. Což si myslím, je naše silnější zbraň, když PvP moc neumíme. Ale zas takové lamy nejsme. :)

Jelikož jsem nikdy na Arena tournament realmu nebyl, bylo pro mě vše nové. U toho, jakou rasu a povolání si vytvořím, jsem neváhal. Udead / Mage pro mě byla jasná volba. Taky proto, že za nic jiného ani pořádně hrát neumím. :D Po vytvoření mě překvapilo, že má postava byla kromě maximálního levelu i oblečená do nejlepšího setu. Lognul jsem se a objevil se přímo v Orgrimmaru, což mi přišlo dobré, jelikož odpadalo zdlouhavé cestování. S Jerrykym jsem si prošel vendory a vše mi ukázal. Hráči se mohou opravdu při tvoření své postavy vyřádit. K dispozici mají různé PvP i PvE itemy, enchanty a gemy. Ale o tom již psali moji kolegové a nechci se moc opakovat.

Moje první připojení k našemu týmu v arénách proběhlo trochu se spěchem. Byl jsem před tím s guildou ICC 25, ze kterého jsem očkem sledoval a poslouchal Ellendwayův stream. Chvilku na mě spoluhráči museli čekat, jelikož jsem neměl na sobě ench ani gemy. Po napravení této absence, jsem je již vrhl vztříc PvP bojům.

Docela mi trvalo si zvyknout na rychlé PvP, jelikož jsem před tím byl v ICC a tam jsem prakticky mačkal jen 2 tlačítka. :D Ale beru můj první večer v arénách jako seznamovací. Lidé, co nás pozorovali na streamu, se doufám bavili a o to jde. Je to hra a lidé se mají bavit. Po pár prohraných zápasech jsme si řekli, že bude lepší skončit a vyspat se na to.

O dva dny později jsme se vrátili do arén v nové sestavě. Ellendway se posunul na podporu týmu a ke mě a Jerrykymu se přidal Wintrell a také náš fanoušek Tormololo. Po tom, co jsem napsal článek, kde jsem představil náš tým a trochu i fan stránky, které s námi soutěží jsem se lognul do hry. Všiml jsem si, že mi chybí gem na zbrani, na což jsem byl i upozorněn v komentářích. V tu chvíli jsem si o sobě pomyslel, jaký to jsem vůl, že ho tam nemám. :) V tu chvíli jsme založili nový 3 vs. 3 tým, kde Ellendway trošku pozměnil název na Heal my pet OMG a učinil mě kapitánem. Invitnul jsem Jerrykyho, Wintrella a Tomololoa a vydali jsem se do arén. Zprvnu skirmish na rozehřátí. Tomololo je rogue stejně jako Wintrell a zatím nehrál, později se vystřídal s Wintrellem. Pár skirmishů jsem prohráli, pár vyhráli a to nám dalo trochu sebevědomí zkusit rated areny.

Setkali jsme se třeba se třemi Druidy, Priesty apod., kteří nám dělali problémy. Ovšem potkali jsme i jedny naháče, což byla veliká sranda. Ovšem vítězství bylo jisté. celkově si myslím, že jsme si nevedli tak zle a ukázalo se, že jak s Wintrellem, tak s Tomololoem můžeme vyhrát. Osobně to beru jako obrovskou zkušenost a možnost zlepšit své PvP schopnosti. Večer jsme se bavili na účet Radka Hulána, což byla ohromná sranda.

Dnes se těším na další arény. Taky jsem si upravil trochu gear a enchy. Předpokládám, že se mi s tímto bude lépe dařit a že se náš tým neztratí.

Na závěr bych se chtěl ještě zmínit o tématu na oficiálním fóru, kde se lidé navážejí do toho, jaké stránky se účastní clash of the Fansites. Mnoho "chytráků" (kterých je tam plno, až mě to zaráží) vyčítalo Blizzardu, že tam není MMO-Champion a že Blizzard vybral náhodně nějaké stránky. Ti tupci asi neví, že existuje oficiální fansite program ve kterém MMO-Champion není. Ale což, Wryxian jim to tam vše trpělivě vysvětloval a podivoval se nad nenávistnými reakcemi. Opravdu ten toppic stojí za to přečíst. Oni si myslí, že když ty stránky neznají, ze jsou nějaké "low" apod. No nebudu se taky rozčilovat. Tohle dokonce zvedlo tep i Wrentovi, který si chtěl dokonce zase zaplatit ofik, aby jim tam mohl něco napsat.



Naposledy upravil/a Snake Plisken 24.11.2010 v 14:28:20.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bartyx 06.06.2010 23:18

To počítání ratignu je od WotLku záhadou pro každýho a občas to vypadá, že je to záhada i pro Blizzard

Wintrell 06.06.2010 21:13

takže je prostě jasně poznat, že jsem jim to pokazil já já se k tomu dobrovolně přiznám

tomololo 01.06.2010 21:56

Nadherný blog... super si všetko popísal. A musim vás pochváliť na to, že ste battlegroundový PvP-éčkari, ide vám to eňo ňuňo . Na video sa môžete tešiť, čoskoro ho uvidite.P.S.: Zajtra dáme árenky (Jerryky, Snake). Do 18:00 môžete pozerať Live Stream.

Horde 01.06.2010 21:38

Poprvé seskočili dolů jen Paladin a Rogue, které jsme po chvilce sundali. Ovšem Warrior, byl furt na startu v trubce. Ten malý Gnom tam stál a vysmíval se nám. Pak nakonec seskočil a byl jasná kořist
to sem videl rikal sem si jestli omylem nespadne dolu a kdyz spad tak ho behem 3 sec sundaly

Wintrell 30.05.2010 08:37

lol, tak jsem si to četl, ti lidi jsou pěkně tupí

Dremoran 29.05.2010 22:19

Na rozdíl od něj, tihle blbci mají jen tolik moci, aby mohli napsat stupidní příspěvek

Aruniel 29.05.2010 21:03

Pekne info. Ten Wryxian je frajer, pripomina mi to Vaclava Moravce, taky chudak musi pracovat s blbci..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet