Diskuze: Kdo by byl nejlepší náčelník Hordy?

  horda    náčelník    warchief   

 

Od doby, co náčelnický stolec Hordy opustil Thrall, jako by stabilita této pozice navždy upadla. Tím spíše, pokud ji porovnáme s aliančním protějškem – tam se změnilo jen to, že úloha krále přešla z otce na syna, což asi málokdo zpochybňuje. Zato v Hordě jeden náčelník zešílel, druhý zemřel (podle názoru mnohých poněkud nezajímavou smrtí) a ten nejnovější stále u některých vzbuzuje rozpaky. A to jak v rámci příběhu, tak mezi hráči.

 

Sylvanas Windrunner, nová náčelnice Hordy, přijala tuto obrovskou zodpovědnost poté, co ji zvolil jako svého nástupce Vol'jin, kterému tak údajně poradili duchové loa. Je však jasně patrné, že nemrtvá královna nebude mít klidnou vládu. Naznačuje to například anotace k nejnovější WoW knize Before the Storm. A už z ukázky prologu je zřejmé, že Sylvanas má i své odpůrce. A že zdaleka ne každý je z její vlády nadšený.

 

A jak jste na tom vy? Je pro vás to, že se Sylvanas stala náčelnicí, splněný sen? Nebo byste na trůnu Hordy raději viděli někoho jiného? Hlasujte v anketě a do komentářů nám dejte vědět, proč je váš oblíbenec jako náčelník ideální!

 

(Anketu najdete po pravé straně tohoto článku.)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Kdo je podle vás tím pravým náčelníkem pro Hordu?







Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Zug 21.12.2017 11:08

Well, celkově má Sylvanas co dělat. Pokud půjde full Garrosh mode tak se protí ní Horda obrátí; stalo se to jemu a stane se to i jí, když k tomu osatní rasy dožene. And boi, už takhle jí polovina Azerothu nenávidí a považuje ji za druhou Lich Queen - což není vhodný titul, zvážíme-li fakt, že nově raisnutí Forsaken mají plně svobodnou vůli. To a potom tady je Bolvar s jeho malinkou armádou nemyslících mrtvol. Ale můžu vidět odkud to jde. Ona se rozhodně nesnaží vypadat v očích obyvatel líp, to je jistý. Anyway, už prolog k Before the Storm dost jasně ukázal, že Baine s Varokem si dávají zatraceně majzla na jakoukoliv agresi z její strany. A i tak, i tak, když se rozpoutá další válka, oba brání jí a její město. Kdyby to byla ona kdo zažehla další globální konflikt for no reason whatsoever, tak silně pochybuju že by jí Horda přispěchala na pomoc, ať už je Warchief nebo ne. A právě proto se nemůžu dočkat na Before the Storm; ta kniha má vyplnit chybějící dílky skládačky a snad, doufejme, z ní udělat Warchiefa na kterého by mohla být celá Horda pyšná (Cinematic s jejím POTG as Reaper a "FOR THE HORDE!" can do only so much). Můj hlas tedy jde Lady Windrunner. Ale jenom proto, že počítám s nějakým rozvojem jejího charakteru v knize a potom v BfA. Teď jí sice mám rád, hell, snad moje nejoblíbenější postava ve WoW (hned po Saurfangovi ofc) ale na Warchiefa ještě porád u mě potřebuje nějaký bodíky. Ale mám důvěru v Christie Golden a její psaní.

Bellatrix 21.12.2017 12:57

Moc hezky řečeno.
Taky jsem na Sylvanas a na to, co se pro ni chystá, dost zvědavá. Before the Storm přinejmenším z prologu vypadá hodně dobře a Goldenová určitě nezklame.
Ale snad ještě víc jsem zvědavá na to, co by udělal Saurfang, kdyby byl natlačenej do nějaké silně vyhrocené situace, kdy by byla jedna z alternativ postavit se proti Sylvanas. Udělal by to? A jak moc by váhal? Jako ork má koneckonců velkou smysl pro čest a určitě i loajalitu (to bylo celkem vidět z traileru). A spojencům se prostě nůž do zad jen tak nevráží, pokud to opravdu nejde jinak.
Upřímně doufám, že Saurfangův další příběh bude stát za to.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 21.12.2017 13:30

Děkuji. Taky jsem dobrých dvacet minut přemýšlel, jak to pořádně zformulovat.

Postavil by se High Overlord Varok Saurfang svému Warchiefovi? Já věřím, že po událostech s Garroshem ("I won't let you take us down that dark path again, young Hellscream. I'll kill you myself before that day comes."), odpověď je ano. Generál Nazgrim byl také pravý ork jak se patří a zůstal věrný Hellscreamovi jen čistě z pocitu loajality. To Varok respektoval a vyjádřil soustrast nad ztrátou přítele, ale hned pokračoval v tom, že Garrosh trhá Hordu na kusy a musí být zastaven. Pokud by Sylvanas chtěla jen zkusit něco podobného, tak nemám pochyby, že Saurfang jí cleavne přes celý Azeroth. A pokud bych měl hádat, tak si tipnu, že Sylvanas to ví taky a bude se podle toho náležitě chovat.

A na závěr jeden z faktů o Varokovi, který jenom utvrdí skutečnost, že Sylvanas by si měla dávat bacha: Mankrik's Wife made the mistake of telling Saurfang that Sword Specialization is better than Axe Specialization. She is now known as "Beaten (Cleaved) Corpse".

Heakler 21.12.2017 15:39

Vy ji pořád srovnáváte s Garroshem.. Nechápu proč? Garrosh byl orkský náčelník, který chtěl přetvořit multikulturní Hordu na čistě orkskou Hordu. Je sice pravda, že vše dělal pro Hordu, v jeho případě ale vše pro orkskou Hordu. A to byl hlavní důvod, proč byl vlastně svržen..
Pokud se Sylvanas podobá Garroshovi, znamená to, že upřednostňuje Forsaken nad všemi a ostatní diskriminuje? Ne.. Naopak upřednostňuje Hordu jako celek což dokonce povede k utvoření opozice v Undercity proti ní. Garrosh a Sylvanas jsou úplně jiný charaktery a v současné době by si mohli podat ruku jedině v tom, jak moc je Aliance nenávidí. A než že by Varok přemýšlel nad tím, kdy ji setne hlavu vypadá to že naopak uvěří tomu, že to Sylvanas s Hordou myslí vážně.
For the Queen! ehm.. Warchief!

Bellatrix 21.12.2017 17:00

@Zug "Saurfang jí cleavne přes celý Azeroth" – doufám, že to uvidím z první řady

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 21.12.2017 17:59

@Heakler Protože oba ztělesňují milirastickou stránku Hordy a konflikt. To není špatná věc sama o sobě, ta pozice se koneckonců jmenuje "WARchief" z nějakého důvodu.
Thrall byl vždycky ta "duše", hlas rozumu. Garrosh byl rasistický badass magor, který upřednostňoval orky a nakonec za to zaplatil. Vol'jin preferoval nejdřív přemýšlet a potom jednat v zájmu celé Hordy. Sylvanas je ukazována jako někdo, kdo se nebojí jít přes mrtvoly (které většinou hned následně raisne) k dosažení svých a hlavně svých cílů - a to se podobá víc komu? Thrallovi, Vol'jinovi či Hellscreamovi? Zatímco první dva by to zkusili nejdřív cestou rozumu, Garrosh by tam poslal Kor'kron nebo mana-bombu a Sylvanas blight. Proto je lidi srovnávají.
Důležitý rozdíl je však v tom, že Garrosh chtěl ovládnout celý Azeroth jen a pouze pro sebe a svoje loajalisty; pokud půjde příběh směrem ve který doufám, Sylvanas se bude snažit jednat v zájmu *celé* Hordy a nejenom Forsaken a její maličkosti. Naneštěstí zatím toho moc neudělala, aby vyvrátila toho tvrzení (to je vážně tak těžký zabít jednoho senilního (ale taky badass) worgena?!)
A neber si to jako hate na naší Dark Lady, já jsem její věrný stoupenec už mnoho let, ale prostě fakt zůstává, že Sylvanas toho zatím příliš jako Warchief nedokázala. Jak neustále opakuji, to se snad změní s novou knihou a BfA samotným.

Domimaru 21.12.2017 18:06

Twle podle toho co tu píšete se bojím že Sylvanas udělá něco podobného s Varokem jak Garosh s Voljinem(to scenarko kde ho měli podrazit a zabít)

Heakler 21.12.2017 19:47

@Zug Tak jasný, Sylvanas i Garrosh jsou nebo byli válečníci a oba jdou nebo šli přes mrtvoly k vítězství. Ale v tom nevidím nic špatného, v době války jsem raději za někoho kdo ví jak bojovat a hlavně má představu o tom jak i vyhrát(!), než za někoho kdo by jen seděl na trůně a bál se nebo váhal jakkoliv a kdykoliv zakročit.. Nerozhodné a neschopné vedení je jasná cesta k porážce. Což by (si myslím) byla přesná situace za Vol'jina.
Oproti tomu Sylvanas jedná. Zná situace kdy musela narychlo velet obraně Quel'Thalasu nebo s pár oddanými převzít Lordaeron. Jen tak ji už něco nepřekvapí a dokáže i z minima vytěžit maximum. Proto je pro Hordu tou nejlepší volbou, aspoň z mého pohledu.

Zug 21.12.2017 21:01

@Heakler Rozhodně, Sylvanas ví co dělá. Je pragmatická a od dob Cata se o svůj lid opravdu stará. Jeden z důvodů, proč jí podporuju už dlouho dobu. Jen jsem shrnoval fakta.
Resp. teď je pragmatická. Kdyby byla i za života, tak by vpálila Artýmu do oka šíp v sekundě. Ale néééé, ona musí varovat prince co zabil vlastního otce, proměnil svoje království na zem chodících mrtvol a teď si to se stejnou armádou zombíků vesele pochoduje do jejího království. Protože to udává čest, kterou Arthas v té době už naprosto postrádal... Hmf. Ale to je asi jeden z hlavních faktorů její nýnější osobnosti - a proto, pokud se někdy dostaneme k Siege of Stormwind, doufám na plnou artilerii blight katapultů. Protože proč sakra ne?
A k Vol'jinovi: během rebelie proti True Hordě byl rozhodný dost. Na postu Warchiefa však bohužel prostě trpěl psaním Blizzardu během WoDka. I'm still salty about that.

Domimaru 21.12.2017 08:42

Gallywix! Make Horde great again!

Akari 21.12.2017 00:06

Jistě zajímavá úvaha, ale lepší otázka je, kdo bude královnou Stormwindu? Zatím všude jednoznačně vede Wrathion. Deep♂Dark♂Fantasies♂

Bellatrix 21.12.2017 12:48

Myslím, že v tomhle případě by byl Anduin ta královna.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 20.12.2017 23:25

Sylvanas ví jak zacházet se svými lidmi a ví jak to snima dovést k vítězství. Její styl je sice jít přes mrtvoly a využívat vše co má k dispozici ale nakonec vyhraje. Skvělá vůdkyně a generálka nemrtvých a elfů. Pravděpodobně jí to jde lépe s tím co zná a hlavně s menším množstvím "lidí", kterým musí velet, nicméně je to jedna z nejzkušenějších postav Hordy, zažila řadu válek a jednoduše ji už nic moc nepřekvapí. Rozhodně zajímavá volba pro dobu, kdy je Horda v totální válce a pravděpodobně i jedna z nejlepších možností. Pro dobu míru se rozhodně na náčelníka nehodí, ale kdyže se na Azerothu naposledy neválčilo? A jak dlouho mír vydržel?

Teoreticky by ale jedinou možnou náhradou za Sylvanas v současné chvíli byl Varok, ale je to především skvělý generál tedy voják, tedy něco jako Sylvanas, náčelník pro dobu války.

Podle mého názoru je Sylvanas osoba na pravém místě a v ten pravý čas.
Ovšem po válce bych si přál návrat Thralla na náčelnický post.

Heakler 20.12.2017 23:27

Jinak jo splněl se mi můj mokrý sen

Hanzias 20.12.2017 22:09

Gamon.

Sylvanas od Cata nepatří nikam jinam než pod zem. Ačkoli uznávám, že svojí roli hraje dobře a dává to příběhu nějakou tu šťávu. Očekávám hejty a palce dolů, thx.

Bellatrix 20.12.2017 22:36

Dala jsem ti palec dolů, abys měl radost.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Hanzias 20.12.2017 23:06

Knew I could count on you. <3

Esperanta 21.12.2017 13:56

Dala jsem ti palec dolů, jen proto, že sis o to řekl.

Hanzias 21.12.2017 19:43

Díky holky. Ale lidi, snažte se s těma palcema, rád bych vytvořil rekord.

Esperanta 21.12.2017 20:52

@Hanzias Založím si kvůli tobě ještě několik fake účtů, které by ti mohly dát palec dolů

Lockdaar 20.12.2017 20:08

Pro mě osobně by byl nejlepší Thrall, nebo popřípadě Baine.

Esperanta 20.12.2017 20:01

Basic Campfire

Bellatrix 20.12.2017 22:36

Jediný pravý náčelník!

Šéfredaktor WoWfan.cz

RoZi 20.12.2017 19:55

Já bych tam rád viděl Baina Bloodhoofa. Jako takový revanž za jeho otce, kterého zabil Garrosh.

Darklifer 21.12.2017 11:54

Ale jeho nezabil Garrosh, jeho zabil jed od Grimtotemů, co mu tajně namazali na sekeru.

Walther 20.12.2017 19:40

Osobního názoru jsem, že by Sylvanas měli postavit před válečný tribunál a soudit ji za její zločiny proti lidskosti.

Z hlediska férovosti by měla být řada na taurenech tedy Bainem, ale to je ještě takovej mladej bejček (drsnějí model na skutečné drsnosti nepřidá).

Gallywixovi dávám ještě datadisk a pak ho zavřou za abnormální čachrování s čísly. Na jeho stínovém účetnictví horda jednoho dne vyhoří.

Asi nejlepší volba je Varok Saurfang nebo někdo jiný.

Esperanta 20.12.2017 20:27

Varok je horďácká postava Chucka Norrise. Protože už ho u Aliance nebavilo hrát za Dariuse Crowleyho.

Zug 21.12.2017 10:34

@Esperanta Poster tohoto komentáře byl cleavnut z důvodů: naznačení, že Varok Saurfang je altem Chucka Norrise. Je všeobecně známý fakt, že Chuck Norris je real life alt Varoka.

Srdečně prosíme o vyvarování se dalších sebevražedných spekulací. Děkujeme.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet