Duncan Jones by rád natočil pokračování Warcraftu

http://media.wowfan.cz/uploaded/13115306_1195894300421954_1116745449_n
Pokud vám po přečtení titulku zaplesalo srdce, pak se vám film Warcraft: První střet nejspíše líbil natolik, že byste se rádi dočkali i jeho pokračování. Prognózy však v tomto ohledu nebyly k fantasy počinu režiséra Duncana Jonese příliš vstřícné: film totiž bohužel nevydělal tolik, aby výrazněji profitoval. A pokud si vzpomínáte, byl problém i s financováním delší verze filmu (do níž by se musely zpracovávat CGI scény), která tudíž z tohoto důvodu nakonec nevznikla. Mohlo by se tedy zdát, že film zkrátka neměl takový úspěch, jaký by pro naději na pokračování potřeboval. Nakonec však ale stejně záleží především na tom, jak se k tomu postaví sám režisér. A ten nedávno oznámil na Twitteru vpravdě potěšující zprávu: za správných podmínek by prý velmi rád natočil pokračování Warcraftu!
https://s3-us-west-2.amazonaws.com/dvs-uploads/2016/11/22102145/tweet12
A jaké že jsou ty správné podmínky? Vzhledem k situaci nic překvapivého – nižší rozpočet a "méně kuchařů v kuchyni".
https://s3-us-west-2.amazonaws.com/dvs-uploads/2016/11/22102204/tweet
V podstatě to znamená to, že Jones by nejspíš nerad, aby se k druhému Warcraftu přistupovalo stejně jako k tomu prvnímu. Ten byl očekávaný dlouhá léta a "hype" byl prostě příliš velký, což způsobilo, že nerealisticky vysoká očekávání některých fanoušků nebyla naplněna. Jones by se očividně tentokrát raději držel při zemi a stvořil něco méně epického, zato však více ze srdce. Jones je totiž známý tím, že je velkým fanouškem Warcraft univerza a i na jeho Tweetech je patrno, že se mu nechce s filmovým světem Warcraftu loučit. Otázkou zůstává, zda má Jones šanci udělat s takovým filmem dojem, když v dnešní době vévodí filmovému plátnu například epické Marvelovky plné efektů, které mnohdy zaslepují samotný příběh. Pro Warcraft byl však vždy příběh ten nejdůležitější stavební kámen, takže pokud se Jones zaměří především na něj, jistě tím většinu příznivců kouzelného Azerothu potěší.

O čem by mělo být pokračování

V samém závěru tohoto článku naleznete informace z dřívějšího rozhovoru s Duncanem Jonesem, kde se svěřuje se svými vizemi toho, na co by se mohl druhý Warcraft zaměřit: "Jones potvrdil, že pokud dojde na pokračování, Go'el/Thrall bude jeho hlavním hrdinou. Jeho příběh přitom popsal jako "něco ve stylu Spartaka". "Pokud dostaneme šanci vytvořit další film, bude sledovat Thralla a jeho cestu ke svobodě," dodává na toto téma Jones. "A Orgrim, Durotanův někdejší parťák, bude mít v tomto příběhu spíše roli učitele." Je tedy pravděpodobné, že Orgrim by měl v dalším filmu k dispozici více prostoru, než kolik se mu zatím dostalo. Také se zdá, že by mu Jones zároveň přiřkl (přinejmenším částečně) roli šamana Drek'thara, o kterém jsme v rámci filmového univerza zatím neslyšeli. Jones se také zmínil o tom, že by v pokračování měla dostat svůj prostor rasa taurenů." Co si myslíte vy? Máte zájem o pokračování Warcraftu? Ocenili byste, kdyby se další film držel více při zemi?

Naposledy upravil/a Bellatrix 25.11.2016 v 09:40:54.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Heakler 25.11.2016 16:32

Jones se také zmínil o tom, že by v pokračování měla dostat svůj prostor rasa taurenů.Akorát tohle by mě zajímalo, jak chce v rámci Vládce klanů udělat?

Heakler 25.11.2016 16:30

Merneron
Nakoľko sa príbehovo menia línie rozprávania, tak predpokladám, že skoré zloženie Alliancie pod vedením Stormwindu a nie Lordaeronu by mohlo značiť, že žiadne vypálenie Stormwindu nemusíme vidieť. Na druhú stranu by to odklonilo rozpravu príliš mimo príbeh, pretože úprimne takto by sme asi nevideli ani drakov ani nič čo skutočne tvorilo hlavné dejiny Warcraft univerza.
Založení Aliance pod Stormwindem? To je v celku velký risk.. zasáhlo by to dějově mnoho oblastí.. Ikdyž jak tak o tom přemýšlím, dalo by se to nějako udělat a tím se vlastně vyhnout Wacraft 2 a buďto rovnou uzavřít portál nebo si nechat výpravu na Draenor pro nějaký další film. Ale teda musím říct, že by to bylo strašlivý okleštění původního děje. No a jestli by teď byl Thrall, tak bych zaprve byl šťastnej, a za druhé obával bych se toho, aby diváka nevnesli do děje podobným úvodem, jako byl u jedničky.. Pokud by na začátku vysvětlili, že prostě Horda prohrála válku s Aliancí a orci byli pochyceni a uzavřeni do internačních táborů, taak proč ne.. Ale pořád se bojím toho, že to bude pro lidi nesledující Warcraft lore, dost.. velký posun.

Dreamer14th 25.11.2016 13:43

Ellendway
Opravdu? Manželka šla na film se mnou a já poté musel celou cestu domů v autě vysvětlovat, co udělal on, proč se tam objevil on/a, kdo vlastně byl ten či onen.
Co jsem se bavil já se známýma ohledně filmu, tak ti, co znají lore, z toho byli zklamaní a naopak ti, co věděli o Warcraftu jen okrajově, v podstatě jen že to je hra a nic víc, o příběhu vůbec nic, tak z filmu byli vyloženě nadšení a užili si to. Pro mě byla špatná zejména výpravnost (dávám to za vinu střihu, uspěchanosti a scénáři) a scénář sám o sobě, který stál fakt za houby.

Ellendway 25.11.2016 10:20

barrny
Divák neznalý příběh Warcraftu se naopak v příběhu neztrácel vůbec, jelikož příběhové klišé filmu neznalého diváka ho vede doslova za ručičku, to že nezná další souvislosti a historii postav/děje co ve filmu byli ztvárnění, je pro něj spíše vysvobozující.
Opravdu? Manželka šla na film se mnou a já poté musel celou cestu domů v autě vysvětlovat, co udělal on, proč se tam objevil on/a, kdo vlastně byl ten či onen.

Esperanta 25.11.2016 09:57

barrny
Divák neznalý příběh Warcraftu se naopak v příběhu neztrácel vůbec, jelikož příběhové klišé filmu neznalého diváka ho vede doslova za ručičku, to že nezná další souvislosti a historii postav/děje co ve filmu byli ztvárnění, je pro něj spíše vysvobozující.
Neřekla bych. Vyslechla jsem si dost lidí, kteří s Warcraftem vůbec nepřišli do styku a byli dost zmatení a pořád se na něco ptali.

Bellatrix 25.11.2016 09:42

Doplnila jsem článek o krátkou podkapitolu odkazující na jeden dřívější článek. Duncan Jones se v rozhovoru zmiňoval o tom, že další film by se věnoval Thrallovi jako hlavní postavě. (Není náhoda, že první film končil právě Thrallem. )

Šéfredaktor WoWfan.cz

Merneron 25.11.2016 09:16

Lenže Thrallov príbeh nemôže natočiť s tým, že neuvidíme ukončenie aspoň prvej vojny. Orkovia musia byť porazený, musia byť vytvorené koncentráky, inak by to nešlo. Nakoľko sa príbehovo menia línie rozprávania, tak predpokladám, že skoré zloženie Alliancie pod vedením Stormwindu a nie Lordaeronu by mohlo značiť, že žiadne vypálenie Stormwindu nemusíme vidieť. Na druhú stranu by to odklonilo rozpravu príliš mimo príbeh, pretože úprimne takto by sme asi nevideli ani drakov ani nič čo skutočne tvorilo hlavné dejiny Warcraft univerza.

Zug 25.11.2016 08:51

Díl, který by byl zaměřený na Thralla a celkově na Hordu, by byl asi nejlepší řešení. Orkové byli v The Beginning asi tou nejlepší částí. Jak CGI, tak charakter. K tomu přidat nějakou cute blondýnu do role Tarethy a slizkýho padoucha do role Blackmora a voilà - máme super film.

barrny 25.11.2016 08:08

Esperanta
Obyčejný divák neznalý Warcraftu musel už tak mít problémy se v ději orientovat.
Divák neznalý příběh Warcraftu se naopak v příběhu neztrácel vůbec, jelikož příběhové klišé filmu neznalého diváka ho vede doslova za ručičku, to že nezná další souvislosti a historii postav/děje co ve filmu byli ztvárnění, je pro něj spíše vysvobozující.

Esperanta 25.11.2016 07:50

Heakler
Upřímně ten příběh prvního střetu byl fakt jednoduchý.. Ono kdyby aspoň místo té finální bityy u portálu, byla bitva o Stormwind, kde by ji lidi prohráli a končilo to jejich cestou na sever, tak by to mělo sakra mnohem lépe zakončený konec, jak tohle, kdy se nic zásadního kromě otevření portálu nestalo.. neuzavřely ho, nezničil se SW prostě nic..
Jenomže Duncan na podobnou otázku odpověděl, že už tak toho bylo ve filmu hodně. Obyčejný divák neznalý Warcraftu musel už tak mít problémy se v ději orientovat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet