Duncan Jones by rád natočil pokračování Warcraftu

http://media.wowfan.cz/uploaded/13115306_1195894300421954_1116745449_n
Pokud vám po přečtení titulku zaplesalo srdce, pak se vám film Warcraft: První střet nejspíše líbil natolik, že byste se rádi dočkali i jeho pokračování. Prognózy však v tomto ohledu nebyly k fantasy počinu režiséra Duncana Jonese příliš vstřícné: film totiž bohužel nevydělal tolik, aby výrazněji profitoval. A pokud si vzpomínáte, byl problém i s financováním delší verze filmu (do níž by se musely zpracovávat CGI scény), která tudíž z tohoto důvodu nakonec nevznikla. Mohlo by se tedy zdát, že film zkrátka neměl takový úspěch, jaký by pro naději na pokračování potřeboval. Nakonec však ale stejně záleží především na tom, jak se k tomu postaví sám režisér. A ten nedávno oznámil na Twitteru vpravdě potěšující zprávu: za správných podmínek by prý velmi rád natočil pokračování Warcraftu!
https://s3-us-west-2.amazonaws.com/dvs-uploads/2016/11/22102145/tweet12
A jaké že jsou ty správné podmínky? Vzhledem k situaci nic překvapivého – nižší rozpočet a "méně kuchařů v kuchyni".
https://s3-us-west-2.amazonaws.com/dvs-uploads/2016/11/22102204/tweet
V podstatě to znamená to, že Jones by nejspíš nerad, aby se k druhému Warcraftu přistupovalo stejně jako k tomu prvnímu. Ten byl očekávaný dlouhá léta a "hype" byl prostě příliš velký, což způsobilo, že nerealisticky vysoká očekávání některých fanoušků nebyla naplněna. Jones by se očividně tentokrát raději držel při zemi a stvořil něco méně epického, zato však více ze srdce. Jones je totiž známý tím, že je velkým fanouškem Warcraft univerza a i na jeho Tweetech je patrno, že se mu nechce s filmovým světem Warcraftu loučit. Otázkou zůstává, zda má Jones šanci udělat s takovým filmem dojem, když v dnešní době vévodí filmovému plátnu například epické Marvelovky plné efektů, které mnohdy zaslepují samotný příběh. Pro Warcraft byl však vždy příběh ten nejdůležitější stavební kámen, takže pokud se Jones zaměří především na něj, jistě tím většinu příznivců kouzelného Azerothu potěší.

O čem by mělo být pokračování

V samém závěru tohoto článku naleznete informace z dřívějšího rozhovoru s Duncanem Jonesem, kde se svěřuje se svými vizemi toho, na co by se mohl druhý Warcraft zaměřit: "Jones potvrdil, že pokud dojde na pokračování, Go'el/Thrall bude jeho hlavním hrdinou. Jeho příběh přitom popsal jako "něco ve stylu Spartaka". "Pokud dostaneme šanci vytvořit další film, bude sledovat Thralla a jeho cestu ke svobodě," dodává na toto téma Jones. "A Orgrim, Durotanův někdejší parťák, bude mít v tomto příběhu spíše roli učitele." Je tedy pravděpodobné, že Orgrim by měl v dalším filmu k dispozici více prostoru, než kolik se mu zatím dostalo. Také se zdá, že by mu Jones zároveň přiřkl (přinejmenším částečně) roli šamana Drek'thara, o kterém jsme v rámci filmového univerza zatím neslyšeli. Jones se také zmínil o tom, že by v pokračování měla dostat svůj prostor rasa taurenů." Co si myslíte vy? Máte zájem o pokračování Warcraftu? Ocenili byste, kdyby se další film držel více při zemi?

Naposledy upravil/a Bellatrix 25.11.2016 v 09:40:54.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

barrny 25.11.2016 06:50

Ellendway
Jen ať to nedělá. Už teď to byl béčkový, možná až céčkový film.
Jenomže on už béčkový film udělal i z prvního dílu, potenciál byl obrovský, ale scénář, rozvoj postav, dialogy a výkon herců a neposlední řadě odporný český dabing ( za který však nemůže :-) ) z filmu udělalo béčkovou záležitost, bohužel.

Randy 25.11.2016 00:16

Heakler
...
To máš pravdu, aspoň jeden záber na vyhorený Stormwind na konci som čakal A ohľadom pokračovania Duncan hovoril, že by sa chcel v budúcnosti zamerať na Thralla a chcel by tam dať priestor Taurenom, a už len ak vezmeme v úvahu dve spomínané rasy tak to je zase strašné množstvo CGI a tým pádom aj peňazí... No a keďže to zastrešuje štúdio (v tomto prípade Universal a Legendary) a dá do toho väčšinu peňazí tak hlavné slovo má štúdio pred Blizzardom, čož je škoda. Taktiež orezanie filmu nariadilo štúdio (tých 40 minút). Blizz by mohol prihodiť pár miliónov na film a bolo by to super

Heakler 24.11.2016 23:43

Upřímně ten příběh prvního střetu byl fakt jednoduchý.. Ono kdyby aspoň místo té finální bityy u portálu, byla bitva o Stormwind, kde by ji lidi prohráli a končilo to jejich cestou na sever, tak by to mělo sakra mnohem lépe zakončený konec, jak tohle, kdy se nic zásadního kromě otevření portálu nestalo.. neuzavřely ho, nezničil se SW prostě nic.. To znamená, že Warcraft 1 chtěl Duncan rozdělit do dvou filmů s tím, že by až ten druhý jakoby ukončil Warcraft 1 a navázal tak na původní příběh. Akorát ho nenapadlo, že to možná s Warcraftem nevyjde, tak jak by mělo. No hlavně, by teď neměl skákat na příběh s Arthasem, u kterého věřím že by zabodoval, ale měl by nejdříve ukončit Warcraft 1 a poté klidně udělat nějaký volný pokračování. Pořád se tady nabízí Thrall a Vládce klanů, kde by kromě vizualizace orků, tolik počítačových efektů být nemuselo. No jsem zvědavý.. v každým případě pokud začne dělat na dalším filmu.. pak je to jeho poslední šance a nejen jeho, ale i celého filmového Warcraftu.. A teď jsem si uvědomil, kdo má větší slovo? Blizzard nebo Legendary? Ohledně filmu a případného dalšího natáčení.?

cerberos 24.11.2016 21:12

první díl filmu Warcraft:První střet ,byl dobrý,ale přece jenom bych rád aby ho natočil ve stylu Pána prstenu myslím kamerově,jinak vše warcraftsky prostě at je druhý díl natočen pánprstenwarkraftsky...

Ellendway 24.11.2016 20:10

Jen ať to nedělá. Už teď to byl béčkový, možná až céčkový film.

Oisin 24.11.2016 18:03

Hloupost. Právě očekávání fanoušků zajistilo filmu nějaký úspěch. Pro lidi mimo wow byl film absolutně nezajímavý a hloupý. A ruku na srdce, the Moon byl Duncanův jediný dobrý film. Z komorního příběhu dvou lidí do CGI orgií ? Znovu ne, díky. Možná, možná příběh Arthase. Víc praktických efektů, důraz na výpravu, herce, vykopnout scenáristy (kniha postačí) a hlavně prosím feedback od fanoušků!

Lockdaar 24.11.2016 17:54

Není zase taková potřeba těch super epických efektů jako kvalitní propracování toho samotného příběhu Byl bych velmi rád, kdyby to vyšlo

Esperanta 24.11.2016 17:44

Klidně při zemi a ať se víc promaká příběh a postavy. Držím mu palce.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet