Falric a Marwyn

Falric

Historie

Druhá válka

Falric-Warcraft3
Falric vyrostl v okolí Brillu a během toho, co dospíval, jeho otec původně chtěl, aby se z něj stal farmář. Osud ale s ním měl jiný plán, a tak se Falric místo toho zapsal do Královské stráže v hlavním městě. Jeden den, když měl službu a bylo ošklivé počasí, se rychle spřátelil s Arthasem, který mu nosil horké nápoje. Na Falrica to udělalo obrovský dojem, čímž si mladý princ vysloužil jeho respekt a vytvořili si mezi sebou pevné přátelské pouto, které mělo trvat dlouhé roky. Falric byl přítomen, když Anduin Lothar během událostí Druhé války dorazil do hlavního města žádat krále Terenase o pomoc. K jejímu konci byl Falric pravděpodobně zahrnutý i do obrany města, jež bylo pod útokem Hordy. Nicméně načasovaná Gul’danova zrada město zachránila před úplným zničením díky tomu, že si warlock s sebou vzal podstatnou část vojska. Falric se v tomto období seznámil i s budoucím, dlouholetým kamarádem Marwynem.

Třetí válka, Death Knight (manga)

Jak čas plynul, pomáhal také Arthasovi s vyšetřováním podivné nákazy u Brillu a poté, ačkoliv nerad, s vyvražděním Stratholmu a nakonec prince následoval až do Northrendu. V ledových pustinách nejsevernějšího kontinentu spravoval Falric Arthasovy tábory a pomáhal při jejich obraně společně s princovými dalšími dvěma kapitány, Lucem Valonforthem a jeho kamarádem Marwynem. Později, když se Arthas vydal hledat Frostmourne, byl Falric pověřen vedením obrany jejich základny. Když se princ vrátil s runovým mečem bez Muradina, Falric se zeptal, co se s trpaslíkem stalo, na což Arthas odpověděl, že zemřel. Kapitán nakonec bojoval po princově boku během finální bitvy a byl svědkem pádu Mal‘Ganise. Arthas hned nato ale z ničeho nic uprchl neznámo kam, hlouběji do ledových pustin. Falric si ovšem takhle vítězství nepředstavoval a vydal se ho hledat. Princ už byl ale pod vlivem Lich Kinga, svého dávného přítele zabil a následně oživil jako rytíře smrti. O pár dní později se oba vydal hledat Thassarian, který byl ve Frostmourne Cavern zabit právě Falricem a oživen jako další rytíř smrti. Princ se zanedlouho vrátil do tábora a pozabíjel většinu svých mužů, přičemž je oživuje do svých služeb. Falric, společně se svým přítelem Marwynem, se stali jedněmi z prvních rytířů smrti Pohromy. Oba kapitáni doprovázeli Arthase zpět do Lordaeronu. Stáli po jeho boku, když princ zabil Terenase a ihned poté měli na starost jatka v hlavním městě.
[video]A20Dcw9Izyo[/video]

Wrath of the Lich King

Falric
Falric se poté objevil až v datadisku Wrath of the Lich King. Když hrdinové Hordy a Aliance spolu se Sylvanas / Jainou pronikli do Halls of Reflection za tajemstvími, které Frostmourne mohl skrývat, objevil se přízrak Uthera Lightbringera a řekl jim, že vždy bude potřeba nějaký Lich King. Arthas ovšem vše skrze meč viděl a poslal na hrdiny Falrica s Marwynem. Ti však hrdinům po vyčerpávajícím boji podlehli.
Stav: mrtvý Rasa: člověk (nemrtvý) Povolání: Death Knight (dříve warrior) Frakce: Pohroma (dřívě Lordaeronská aliance) Nachází se: Halls of Reflection, Frozen Halls – Icecrown Citadel

Trivia

  • Falric ve Warcraftu 3 používal model jednotky „Kapitán“ a většina příběhu této jednotky byla myšlena právě pro Falrica. Nicméně stejný model používal i kapitán, který mluvil s Alliance Emissary o odvolání Arthasových vojsk z Northrendu a ve Wrath of the Lich King se během questu (tento quest je vlastně cutscene ve Warcraftu 3 Reign of Chaos) dozvídáme, že zmíněným kapitánem v této scéně byl Luc Valonforth, který ve Warcraft 3 používal stejný model. Nicméně tohoto si všiml jistý Timolas, který o tom uvědomil Medievaldragona z Blizzplanet. Medievaldragon kontaktoval Christie Golden, která vysvětlila, že v době, co dokončila knihu Arthas: Zrod krále lichů ještě před vydáním Wrath of the Lich king, nevěděla o tomto questu zahrnujícím Valonfortha. Medievaldragon dále kontaktoval editory a informoval je o této nedůslednosti. Editoři souhlasili zahrnout Valonfortha do knihy, aby si ho lidé nepletli s Falricem.
  • Falric se od svého přidání do hry ve Wrath of the Lich King stal ještě populárnějším díky své hlášce, kterou vykřikuje během encounteru „Despair… so delicious.“ – v překladu: „Zoufalství… tak chutné.“ Slovo „despair“ vyslovuje o něco pomaleji natolik, že to zní jako Dis’pear (This pear) – v překladu: tato hruška, které má v tomto případě víceméně identickou výslovnost. Hráči si z toho začali dělat legraci a Falric se stal populárním právě díky této zaměněné hlášce „Dis’pear (this pear)… so delicious“.
  • Falrica můžeme ve Warcraft 3 spatřit v cinematicu, kde Arthas zabíjí svého otce, jako jednoho z princových „bodyguardů“ – viz výše.
  • I přesto, že Falric jako death knight měl ve Warcraftu 3 fyzické tělo, ve Wrath of the Lich King se objevuje ve formě ducha.
  • Jako odkaz na Falricovu divizi ve Warcraft 3 existuje item , který padá právě ze samotného Falrica.
  • Má na sobě bílou verzi warriorovy T10, stejně jako Muradin Bronzebeard v ICC, nicméně tato verze není pro hráče dostupná.

Marwyn

Historie

Třetí válka

Marwyn byl jedním z Arthasových kapitánů a dobrý kamarád Falrica, se kterým se pravděpodobně seznámil ve službě v královském vojsku. Pomáhal princovi v jeho tažení, které je zavedlo až do Northrendu. Marwynova práce spočívala většinou v dozoru nad vojenskými operacemi nebo ve vedení vojáků. Jejich kampaň v Northrendu byla úspěšná, alespoň v kapitánových očích. Arthas nakonec podlehl moci Frostmournu a upadl pod Lich Kingův vliv. Princ se po čase vrátil do tábora, povraždil většinu svých mužů a oživil je do svých služeb. Marwyn, společně s Falricem, se stali jedněmi z prvních rytířů smrti Pohromy. Marwyn byl společně s Falricem přítomen v trůnním sále, když Arthas zavraždil svého otce. Princ oba kapitány pověřil masakrem hlavního města a znovuoživením jeho obyvatel použitím jejich nově nabyté moci.

Wrath of the Lich King

MarwynMarwyn se nakonec ukázal až v datadisku Wrath of the Lich King. Společně se svým přítelem Falricem byli Lich Kingem pověřeni zbavit se vetřelců v Halls of Reflection. Po vyčerpávajícím boji Marwyn umírá. Stav: mrtvý Rasa: člověk (nemrtvý) Povolání: Death Knight (dříve warrior) Frakce: Pohroma (dříve Lordaeronská aliance) Nachází se: Halls of Reflection, Frozen Halls – Icecrown Citadel

Trivia

  • Marwyn má během encounteru v Halls of Reflection na sobě fialovo-žlutou verzi T10 pro death knighty, která je hráčům nepřístupná. Stejný set nosí Deathbringer Saurfang v ICC a follower Delvar Ironfist ve WoD.
  • Marwyna můžeme také ve Warcraft 3 spatřit v cinematicu, kde Arthas zabíjí svého otce, jako jednoho z princových „bodyguardů“ – viz výše.
  • I přesto, že měl Marwyn jako death knight ve Warcraft 3 fyzické tělo, v Halls of Reflection se objevuje v podobě ducha.


Naposledy upravil/a Hanzias 28.05.2016 v 01:45:26.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hanzias 01.05.2016 19:07

Takových hrdinů je víc, co jsou pouze ve stínů těch známých. Někteří dokonce měli tu roli větší, ale je škoda, že se o nich nemluvilo nebo jim nebyl daný dostatečný prostor. Každopádně díky .

godlike 01.05.2016 18:43

Ahoj moc pěkný článek lore článů není nikdy dost jen směle do toho

Zug 01.05.2016 15:56

Ach ... Kapitán Falric.Ve WC3 miluju jeho model.Ve WoW má dobrý hlášky a vždy ho dávam do svého lore kvízu jako záludnou otázku.Celkově je super. Stejně jako tento článek! Keep up the good work!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet