Goblini z Kezanu


Po přihlášení do hry se Vám naskytne pohled na na Sassy, Candy Cane a Chip Endale (Chip a Dale - známý kreslený seriál pro děti), kteří jsou uvnitř krásného sídla. Technika na každém kroku; tímto sloganem se Goblini řídí snad pořád. Po celém domě můžeme nalézt pokročilé technologie, jako je lampička, které opravdu svítí, větrák umístěny nad kuchyní, k tomu spousta žárovek, kotel, který může vytopit i horní pokoj, kde najdeme nad postelí také větrák, na pravo od postele máme noční stolek s lampičkou, pracovní stůl, naproti zase poličku a krášný obraz.


Tak, udělali jsme prohlídku domu a nyní se pustíme do práce, kterou pro nás má Sassy. Po vyslechnutí problémů, které se množí z dolů, kde se těží Kaja'Cola (ano, parodie na Coca Colu), protože neposlušní Trollové se flákají, místo aby něco dělali. Ještě, než se do dolů podíváme, musíme zajít za hlavním těžařem (Dampwick), který je za to zodpovědný a předáme mu dárek od Sassy. Chudák Dampwick si myslí, že jsou to prémie a místo toho mu dárek exploduje v rukou. "Dárek" ho tedy přiměje něco dělat. Dá vám tedy za úkol zabít 8 důlních červů, kteří se nebezpečně množí. A mimo to ještě dostanete za úkol dát shock flákajícím se Trollům.


Oba úkoly jsou velice lehké a určitě nehrozí, že byste museli nějak zvlášť čekat na respawn, už jen proto, že kromě venkovní části jsou zde tři tunely, jeden zvlášť rozsáhlí, které pojmou mnoho hráčů. Jako odměna nás čeká 2. level a nový item!


Poté, co vyřešíme Dampwickovo problémy, po nás bude chtít nasbírat Kaja'Colu, která se povaluje na ruzných místech v dole. Kaja'Cola je speciální nápoj, který dělá Gobliny chytřejšími. To je možná také důvod, proč jsou tak zelení, protože Kaja'Cola je vlastně zelená, stejně jako materiál, z kterého je vyrobena. Pět nasbíraných plechovek Coly máme odevzdat Sassy, která nás odmění jedním nápojem Kaja'Coly, který přidává buff na 10 minut.


Našim dalšim úkolem je potrestat několik Goblinů v Drudgetowm, což je jedna z několika čtvrtí Kezanu. Chip Endale nás zase pošle do banky pro "peníze", kterým se říká na Kezanu "Macaroons". :) Poté, co vyjdeme před vilu, posbíráme další dva questy. V jednom z nich máme za úkol vyzvednout několik lidí a dopravit je k vile, kde se bude konat párty. Navíc, dostaneme krásné auto! Auto má několik funkcí, nejenže umí skákat, ale také troubit, pustit radio a také pedál, který navýší rychlost o 50%. Vydáme se tedy do města po velmi moderní silnici, která vede téměř po celém Kezanu. Silnice jsou osvětleny lampami, které jsem od sebe rozmístěny podél silnic. Po cestě bychom měli dávat pozor na obyvatele, které můžeme nedbalím řízením odhodit.


Po cestě do banky můžeme projet tunelem, kterému se říka "The Pipe" a kde je mnoho velmi vtipných reklam. Jako příklad tu máme Goblina, který mává Kaja'Colou a navádí Vás k užívání "léku" na vyšší inteligenci. Také tu uvidíme zajímave šipky, které ukazují občas i zajímavym směrem.


Jen co přijedeme k bance, uvidíme zástup Goblinů, kterí tu čekají ve frontě, proto použijeme speciální pedál na našem autě a uděláme si místo. :) Jen co vyzvedneme peníze, dostaneme další úkol; obstarat si zvláštní oblečení na slavnost.


Ještě než se vrátíme s novým oblečením a hosty na párty, zastavíme se u fotbalového hříště, kde nás čeká také jeden úkol. Musíme sehnat 8 částí na jeden speciální stroj určený pro skvělou hru, badny v kterých se části nachází jsou rozesety všude kolem, stačí se tedy projet a posbírat jich několik. Poté již na Vás bude čekat zábavný úkol, ve kterém musíte porazit ve fotbale několik soupeřů a potom ještě prohodit míč skrz dva komíny. Mezitím se zem párkrat zatřese... Po splnění těchto dvou úkolů se vrátíme zpátky za Sassy, která pro nás bude mít další úkoly.


A je to tady, Chip Endale nám dá za úkol postarat se o některé hosty, některým máme udělat radost ohňostrojem, některým přípitkem, jindy zase jídlem či schladit je vodou atd. :) Dostaneme taky super oblečení, které opravdu nemá chybu! Až vše splníme, dostaneme za úkol zbavit párty pirátů, kteří přijíždí na motorkách! Což je opravdu nezvyklé. :)


Až se zbavíme pirátů, řekne nám Sassy, že má podezření, že za ty piráty může "Prince Gallywix", takže si s ním máme promluvit. Z prince vypadne, že je sklamán, že nedostal pozvánku na malou párty a že se omlouvá za zničení párty... (svině!)


Nyní nám Gallywix poví, že podle něj dojde k výbuchu Mount Kajaro, která se rozprostírá nád Kezanem a nyní z ní vylétají malé "meteory". Po nás chce, abychom mu sehnali "bazillion" (milion) macaroons, máme si proto promluvit se Sassy. Ta se hodně diví nad požadavkem a posílá nás proto do banky, kterou máme vykrást. Slinky Sharpshiv (Rogue Trainer) nám dá za úkol ukrást některé věcí od Hobgoblinů, kteří zde mají svojí čtvrť. Také Dampwick vám dá úkol, abyste posbírali 15 kousků Kaja'mitu, protože Trollové převzali vládu nad doly. A aby toho nebylo málo, máme sehnat od pirátů, kteří podpalují domy ve městě několik balíčků, stačí tedy, když piráty přejedete autem. :)


Jako poslední úkol máme vyhodit do povětří budovu vedení KTC, celý quest je opravdu super a nadmíru zabavný :) Po splnění úkolu si promluvte s trenérem a naučte se spelly pokud jste ještě neučinily. Poté si promluvte s Sassy, která vám dá poslední úkol - Zachraňte si život. Jako o život proto pojedete na loď, která odplouvá za okamžit pryč. Předáte Gallywiximu potřebný obnost peněz a vyrážíte pryč.... loading.


Objevíte se na malém voru, kde se vás bude pokoušet oživit Doc Zapnozzle... pokračování příště.


[odstavec]

Lost Isles



Doc: "Gizmo, co tu jen tak sedíš? Nevidíš snad, kdo leží vedle tebe? To je Ramoth! (jméno mojí postavy) To jen díky ní ještě dýcháme."

Gizmo: "To je Ramoth?! Promiňte Docu, (jméno goblina, který vás zachrání) myslelal jsme, že je mrtvá!"

Doc: "Odstup trochu, pokusím se jí resuscitovat! Doufám, že nás ty prokletý kabely nezabijou! No tak!" "To je vše co mohu udělat, teď je to jen na tobě. Slyšíš me, Ramoth? No tak, neodcházej do světla!" "Udělala jsi dobře, že jsi nás neopustila. Ale dost řečí, kolem je spousta přeživších, sejdeme se potom na břehu".
  • Takto začínáte na Lost Isles, poté, co vaše loď ztroskotá a vy skoro zemřete.

Gizmo: "Omlouvám se Ramoth. Myslel jsem, že jsi mrtvá! Tohle je prostě šílený. Připluli jsme přímo do souboje mezi Aliancí a Hordou!" "Teď prosím běž a zachraň ostatní přežívší kolem, dej pak vědět Sassy, že dorazím později, musím si trochu odpočinout."
  • Vypravíme se tedy zachránit pár kamarádů, pozor na žraloky.
Sassy: "Díky všem vránám, že jsi přežila Ramoth!" (Sassy vás radostí obejme) "Měli bysme se však pustit do práce. Naše bomby a nářadí byly ukradeny opicemi, můžes se o to prosím tě postarat? Bez nich jsme totálně vyřízení."
  • Jasně že jo, předtím se však ještě podíváme ke class trenérovi.
Maxx (shaman trenér): "Vypadá to, že ty prašivý opice ukradli snad všechno! Je tu také hodně raptoru, které povzbuzuje jejich matka ze skály, zabij jich pár, ať máme klid."
Bamm (hunter trenér): "Náš hlavní problém je s těmi opicemi, pořád nám něco kradou. Mám skvělej nápad, hod jim tyhle banány a sleduj co se stane."
  • Když opici hodíte banán, uvidíte opice lítat, což se moc často nestává! Po zabití se pěkně vrátíme a oznámíme náš úspěch. Bamm se bude dokonce divit, že opice po snězení banánu opravdu vyletěli do vzduchu.
Sassy: "Skvělá zpráva! Dampwick obejvil jeskyni plnou Kaja'mite na tomto ostrově! Vzal si proto několik přeživších na pomoc s těžením, ale zjistil, že tam je několik opic, takže potřebuje pomoct. Tak co, pomůžeš mu? Zajdi tedy za ním, je na jihu u jeskyně, určitě to nemineš"


Dampwick: "Chytré opice! jsou všude a dokonce umí těžit! Musíš mi pomoct a ochránit minera, před nima, pak máme šanci něco natěžit"
  • Brnkačka, vejdeme tedy do jeskyně, kde dostaneme další úkol. Máme nafotit zvláštní obrazy na stěnách, které určitě opice neudělali. V jeskyni také najdeme mrtvého orca na oltáři a u něj jakého si šamana, zabijeme ho a prohledáme orca. Dostaneme úkol "Orcové umí psát"? Vrátí me se ven, řekneme Dampwickovi, že jsme jeho úkol splnili a zajdeme za Sassy.

Sassy: "Nerada tě o to žádám, ale můžeš zanést deník toho mrtvého orca do jejich tábora? Podle toho, co se v něm píše, tak by jejich tábořiště mělo být někde v horní části ostrova. Hodně štěstí Ramoth, opatruj se."
  • Tak a jde se doručit deník, doufám, že to moje Goblinka přežije bez úhony. Páni, ten ostrov je ale krásnej, téměř jako v Crysis! Ha, tak tady je ten tábor Orků, hmm, podíváme se dovnitř. Na skalním výčnělku uvidím Aggru, jak smutně sleduje zničenou loď.
  • Aggra si od nás vezme deník a představí se nám. Nabídne nám také spolupráci.

Aggra: "Co takhle spolupracovat? Máme společného nepřítele, Alianci. Jejich SI:7 se plíží po celém ostrově a nezastaví se, dokud nebudeme všichni mrtví. Pokud nám chceš pomoci, běž za hunterem, kterému říkáme Kilag Gorefang, určitě pro tebe bude mít nějakou práci."
  • Vydáme se tedy dolů do údolí, abychom našli Kilaga. Ou! Kilaga najdeme poblíž masožravých kytek.
Kilag: "Je čas jednat, ná, vem si tento opasek, použij ho a znič ty kytky!"
  • Velmi zábavný quest, dostanete něco jako Bladestorm a hurá posekat zahrádku! U tohoto questu jsem se opravdu bavil.

Kilag: "Viděl jsem to vlastníma očima a stejně tomu nemůžu uvěřit! Máš naše velké díky. Vrať se zpět do našeho kempu a informuj Aggru o tvém úspěchu."
  • Jen co se trochu poblijeme, vrátíme se stejnou cestou do tábora. Aggra tomu také nemůžě uvěřit, ale informuje nás, že se Kilag a jeho družina přesunula dál na sever. Máme se tedy vypravit za ním po cestě. Od Kilaga se dozvíme, že před námi se ukrývá spousta agentů SI:7, máme si vzít speciální brýle, scouta a zabít jich několik. Scout, který půjde s náme nám velice pomůže, je to taký menší tank, takže pokud ho nepřeagrujete, nikdo do vás nebude ani moc bouchat.

Kilag: "Poslal jsem Braxe na průzkum. Takže ti půjčím Bastiu (mini mount), která tě zaveze k pobřeží, kde najdeš Braxe."
  • Projížďka je sice krátká, ale nádherná!
Brax: "Ahoj, malá Ramoth. Bastia je rychlá, co? Máme tu něco velmi důležitého, pomůžeš nám? Aliance nám ukradla něco velmi cenného a důležitého. Je to na jejich lodi, aby jsi se k tomu dostal, musíš dostat klíč od pilota vrtulníku, který tě pak dostane na loď. Teď běž, nemáme čas!"
  • Jakmile seženeme klíč, a odletíme na loď, čeká nás malé překvapení, Thrall!

Thrall: "Nikdy jsem si nemyslel, že budu znovu zajatcem Aliance, nemůžu ti nijak vyjádřit mojí vděčnost... Ramoth, že? Setkáme se nahoře na palubě."
  • Vyběhneme tedy ven, kde potkáme Thralla jak povolává sílu blesků. Promluvíme si s ním.
Thrall: "Moje mise je velmi důležitá, musíme s sebou pohnout a skončit to tady jednou pro vždy." "Bratři Země a Ohně vyslyšte mě! Sestry Vody a Vzduchu věnujte mi pozornost! Azeroth stojí na pokraji..."
  • Mohl bych pokračovat dál, ale necháme si něco na jindy... Thrall nás promění ve vzdušný vír a vyšle nás pozabíjet hromadu vojáků Aliance. Zděšená Aliance se snaží dostat pryč, ale jsou moc pomalý. Po dokončení úkolu vás Thrall zanese až na místo, kde má Horda malou vesničku.

Thrall: "Jak jsem již říkal, moje mise je příliš důležitá, zavisí na něm náš osud, osud celého světa. Ještě se uvidíme, teď běž a promluv si se Sassy."

Sassy: "Wow, wow! Byl to ten, koho myslim? Zachránila jsi Thralla, Náčelníka Hordy?!!!! Dobře, pojďme se podívat na hlavní ostrov. Mezitím, co jsi zachraňoval Náčelníka a nás před Aliancí, Dampwick postavil raketu, která tě dostane na hlavní ostrov. Máš za úkol postavit Town-In-A-Box."

  • Raketa nás vystřelí do vzduchu a přistaneme na hlavním ostrově, kde nás Dampwick pověří úkolem postavit město z krabice! Přiběhneme tedy k výbušninám a odpálíme to! BUM! Výbuch nás vyhodí vysoko to vzduchu, ještě že máme padák. Jen co zmizí kouř, uvidíme málé městečko se všemi důležitými NPC.


Pokračování příště...

Naposledy upravil/a Snake Plisken 23.11.2010 v 10:54:39.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Lemurko 02.03.2014 14:15

Už sa asi nedočkáme pokračovania čo?

voky 16.07.2011 17:04

glararan
Goblin:Trojkolka ... taková motorka s dvouma kolama vzáduWorgen:Nějakej pejsek
[quote=glararan]worgeni nebudou mít mounta,ale kouzlo, díky kterýmu budou stjně rychlí ve vlčí formě

kuliskovec 30.05.2011 16:56

Tenhle článek je fajn

epox 18.09.2010 16:55

letec
mno trochu z jineho soudku.podle me.po precteni tohoto clanku a shlednuti obrazku se mi zda ze uz to neni wow.
co na tom neni wow ? je to wow a lepsie wow nie to stare wow de boli Q dones mi jablko zabij 5 vlkov atd. toto je lepsie wow!

letec 29.08.2010 12:51

mno trochu z jineho soudku.podle me.po precteni tohoto clanku a shlednuti obrazku se mi zda ze uz to neni wow.

OWEN 15.08.2010 13:01

ho zavrem

ottofu 15.08.2010 12:13

a co když pude tlaková vlna i přes Dark Portal??

OWEN 11.08.2010 22:29

Accept
No myslím, že to je důležitá mise, protože bude držet portál v Maelstromu do Deepholmu, aby nezničil Azeroth
se nastehujem do outlandu

Ethereal 09.08.2010 10:39

OWEN
prej thrall a dulezita mise bude jen drzet maelstorm nebo tak neco
no ja sem sice alik ale msm uznat ze SI:7 to vybrainili zajimave kdyby ho goblini nezachranili tak bude svet v prdeli este vic nez bude takze myslim ze ma dulezitou misi

Accept 08.08.2010 00:50

No myslím, že to je důležitá mise, protože bude držet portál v Maelstromu do Deepholmu, aby nezničil Azeroth

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet