Halford Ramsey

http://media.wowfan.cz/uploaded/Halfordlogo

Dětství a dospívání

Halford Ramsey už od malička vynikal bystrou myslí a dokonalým analytickým myšlením. Když se však jeho starší sestra Ana oběsila kvůli smrti svých dvou synů, kteří stejně jako ona bojovali v době Northgate rebelion, Halford byl nucen se postavit na vlastní nohy. Ztráta jediné blízké osoby ho zasáhla natolik, že přestal dávat průchod svým emocím a na svět měl pouze náhled skrze brýle chladné logiky. I když mu právě toto zajistilo místo nejlepšího vyšetřovatele v Gilneasu, kterého si vážil i sám Genn Greymane, nebyl díky své chladnosti a absenci empatie dvakrát oblíbený a dalo by se spíše říci, že přímo nenáviděný. Když se objevil tajemný kult Starlight Slashers, Halford byl povolán jako jediný detektiv, který by mohl vraždám měšťanů přijít na kloub. Společně s ním vše vyšetřoval postarší Cox, který nebyl z přítomnosti Halforda dvakrát nadšen, ale byl jediný, kdo vydržel v jeho blízkosti.

Pátrání po kultu

Po několika vraždách Halforda s Coxem přivedly stopy do jednoho z domů ve městě. Skrývali se tam příslušníci kultu, které vyrušili při podivném obřadu a tak se pokusili utéct. Halford okamžitě vzal svého koně a pronásledoval je do lesa za městem, aniž by se ujistil, zda mu Cox stačí nebo ne. Ti, které pronásledoval, mu však stačili utéci a schovat se v lese, kde Halforda napadl a ošklivě pokousal worgen. Halford se probral v Blackwaldu v téměř opuštěném domě, kde jej přivítal tajemný worgen, který mu řekl, že kdyby útočník, jenž ho pokousal, neuznal, že má právo žít, dávno by nebyl mezi živými. I když Halford neměl v plánu vyslechnout si worgenův příběh, byl natolik raněný, že neměl navybranou. Worgen, jenž ho nechal naživu, se kdysi jmenoval Ralaar a ve Válce Satyrů společně s Nočními elfy hledali způsob, jak se proti zbytku Legie efektivně postavit. Ralaar Malfurionovi navrhoval, že by nebylo od věci vyzkoušet tzv.: vlčí formu (v originále pack form), ale arcidruid byl zásadně proti už jen z toho důvodu, že druidové, kteří ho neposlechli, skončili povětšinou jako krvelačná zvířata, která si po chvíli ani neuvědomovala, kým byla. Ralaar se však jednou se svým přítelem Arvellem ocitli ve velmi prekérní situaci, kdy byli nuceni formu použít. Zabili démony, kteří je ohrožovali, ale když přišly posily Nočních elfů, druidi se vrhli i na ně a několik jich zabili. Malfurion jim zakázal od té doby formu používat a Arvell, narozdíl od Ralaara to hodlal dodržet. Když však šlo znovu do tuhého, Arvell zemřel v boji proti démonům, protože vlčí formu nepoužil a jeho partnerka Belysra bezmocně hleděla na jeho smrt, na jejímž okraji by se sama ocitla, kdyby se neobjevil Ralaar v pack formě a nezachránil ji.

Od té doby se Ralaar schovával a komunikoval pouze s Belysrou, která se snažila jemu i ostatním druidům pomoci získat zpět sebekontrolu. Kněžka Elune navrhla, že stvoří amulet, který by jim v tom měl vypomoci. To, že worgeni nedokázali ovládat svou krvežíznivost, spočívalo ve spojení mezi Elune a Goldrinnem. Goldrinn, vlčí polobůh, byl totiž natolik divoký, že i Elune se od něj odvrátila a tato divokost a čirá zvířecí agrese přecházela na druidy právě díky jeho vlčí esenci, která jim propůjčovala tuto podobu. Belysra vložila naději do hole očištěnou paprsky měsíce a do Goldrinnova tesáku, který strážili právě vlčí druidové. Spojením těchto dvou věcí vznikla Scythe of Elune, která měla druidům pomoci. Když však mělo dojít k očištění druidů, cosi se zvrtlo a vlci se proměnili do ještě strašlivější podoby: do podoby worgenů. Stalo se právě to, čeho se Malfurion obával: bojovali na dvou frontách. Proti satyrům i proti zdivočelým worgenům, jejichž kousnutí obět okamžitě přeměnilo na příslušníka jejich rasy. Ralaar již ztratil své jméno a díky tomu, že byl prakticky vůdcem smečky, mu začali říkat Alpha Prime. Když Halfordovi dovyprávěl příběh, nechal ho osamotě a odešel přijmout dalšího měšťana do svého kultu. Halford se za ním odplížil a zjistil, že kult je velmi početný a lidé, kteří jsou jeho členy, se stanou worgeny tím, že se nechají dobrovolně od Ralaara kousnout. Vysílený a zmatený utekl z Blackwaldu a zastavil se až u svého rodného domu, kde vyrůstal se svou sestrou, jež se oběsila a nechala ho na světě samotného. Se vzpomínkami na minulost už nedokázal odporovat kletbě a stal se worgenem.

Hledání léku

I když se stal Halford worgenem, zůstala mu přeci jen, na rozdíl od ostatních, jedna výhoda. Jeho chladná mysl, kterou vždy upřednostňoval před emocemi, způsobila, že se z něj nestala krvežíznivá zrůda s touhou po zabíjení, ale stále dokázal myslet jako člověk a ovládat své zvířecí instinkty, i když ho čas od času ovládly. Smysly se mu zbystřily, byl silnější a rychlejší. Ale stále dokázal odolávat. Po chvíli ho v jedné z opuštěných vesnic nalezl Alpha, kde mu nabízel, aby se přidal ke kultu a pochopil, jaký dar vlastně získal, ale Halford odmítl s tím, že si takový „dar“ nevybral dobrovolně. Alpha mu však sdělil, že mu dá ještě čas pochopit, jakou silou vlastně disponuje a nechal ho prozatím být. Halford začal studovat knihu, kterou Alpha napsal, aby příslušníci kultu věděli, jak se mají stát jeho členy a jak mají s novým darem zacházet. A jelikož uměl vždy číst mezi řádky, uvědomil si, že kult již dlouho operuje v samotném Gilneas City a co se Alpha chystá udělat: zaútočit na město.

Útok na Gilneas City

Halford dorazil do města zrovna ve chvíli, kdy už byla bitva v plném proudu. Genn Graymane v tu chvíli zjistil, že na tom nejsou nejlépe a tak nechal propustit vůdce Northgate rebelion, Dariuse Crowleyho, který slíbil, že na sebe a své muže naláká worgeny, aby mohlo co nejvíce měšťanů utéct. Mezitím se Belysra potkala s Ralaarem, který chtěl získat Scythe of Elune, jež si přinesla s sebou. Byl by ji i zabil, kdyby se neobjevil Halford a Ralaara nesrazil. Spolu utekli z města, kde však Halforda postřelil Godfrey a Belysra byla nucena ho dotáhnout do bezpečí, kde mu ošetřila rány. Když tak udělala, řekla mu, že je zde, aby Gilneasu pomohla proti kletbě worgenů právě za pomoci Scythe of Elune. Halford se jí zeptal, zda se dá kletba nějakým způsobem zrušit a byl velmi překvapen, když vyzkoušel prastarý rituál, který mu pomohl získat zpět rovnováhu a lidskost, kterou ztratil už se smrtí své sestry a získal ji nazpět, protože jí její rozhodnutí odpustil. Rituál podstoupil též Darius Crowley, který byl pokousán worgeny, když padla poslední obrana v kapli, kam stáhli veškerou pozornost. Nebyl však stále schopen rovnováhu v sobě obnovit natolik, aby by schopen znovu získat svou lidskou podobu, tak jako Halford. Zanedlouho dorazila vojska Forsaken, se kterými si musel poradit Genn s ostatními, zatímco u Tal´dorenu, stromu Nočních elfů, kde probíhaly rituály, se střetla vojska Alpha Primea a Malfuriona. Halford se během boje, kdy Ralaar znovu získal Scythe of Elune, proměnil ve worgena a na okamžik ho zdržel. Když už vše vypadalo ztraceno, z nebes se snesl k zemi obří vlk, který Ralaara zabil. Byl to již dávno mrtvý Arvell, který slíbil, že bude dávat na Belysru vždy pozor. Scythe of Elune zůstala Nočních Elfů a Ralaar byl poražen. Halford se Belysry ještě zeptal, jak dlouho mu jeho lidská podoba zůstane a odpovědí mu bylo, že kdykoliv se dostane do situace, kdy bude nucen bojovat nebo v něm vzroste hněv, podoba worgena se vrátí. Avšak pokud vztek opadne, znovu bude člověkem. Zbývalo už jen jediné: vytrhnout Gilneas ze spárů Forsaken. Když se uprchlí Gilneané shromáždili před městem, Genn Greymane už na ně čekal. Cosi skrýval už hodně dlouhou dobu a řekl si, že je načase všem ukázat, kdo ve skutečnosti je. Při jednom z honů na worgeny byl pokousán a dlouhý čas se mu podařilo před lidem vše skrývat. Nyní se ale přímo před nimi proměnil ve worgena a zeptal se, zda jde jeho lid za ním. Odpovědí mu nebylo nic jiného než souhlas. Když se tak Halford díval na svého krále, uvědomil si, že byl nucen se stát zvířetem, aby nalezl lidskost. V době, kdy se jím totiž stal, byl mnohem větší člověk než kdy dříve. Kam se Halford poděl, nikdo neví. Má se však za to, že je stále naživu a nezemřel. Stav: Živý Nachází se: neznámé Frakce: Aliance, Gilneas Rasa: Člověk, worgen Povolání: detektiv Rodina: Ana Ramsey (sestra, mŕtva), dvaja synovci (mŕtvi)

Trivia

  • Halfordův charakter je narážkou na Sherlocka Holmese
  • Jeho jméno je převzato od Roba Halforda, hlavního zpěváka Judas Priest


Naposledy upravil/a Mordecay 09.06.2014 v 11:34:12.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 22.01.2014 20:20

Judas priest je fajnová muzička A k tým easter eggom tak by vážne nemali byť v celých zónach .Lebo keď je niekto fanúšik kriminálky miami ok pobaví ho to ale určite sa nebude na tom baviť celý deň alebo viac ako 5 minút.Zato kebyže tam nedajú easter egg mohli by spraviť novú zaujímavú postavu ktorú by sme nebrali ako obyčajný easter egg.

Esperanta 29.06.2013 16:00

bulljoker
proč má jmeno podle zpěváka z Judas priest? mam je rád,viděl jsem je živě,ale nechápu
Čti pořádně.

Andros 29.06.2013 00:54

Bellatrix
A to je právě ono. Tobě to atmosféru kazí, ale třeba pro mě a nejspíš dalších x lidí to naopak přidává na zábavnosti. Ale to zase závisí na tom, jak moc má člověk rád nebo naopak nerad tu originální postavu. Taky jsem třeba trošičku znechucená z toho, že je ve wow NPC parodující Paris Hilton, ale Horatio Lane mi naopak připadne boží, protože Kriminálku Miami jsem šíleně žrala. S jednou věcí se nikdy nezavděčíš všem hráčům. Něco takovýho je nemožný.
Já mám hrozně moc rád Indiana Jonese.. Takže tahle psychologie určitě na mě neplatí. Prostě pokud chci brát lore vážně, tak pro mě kazí atmosféru jakýkoliv easter egg, který je zásadně spojen s děním v té dané lokaci.

bulljoker 29.06.2013 00:52

proč má jmeno podle zpěváka z Judas priest? mam je rád,viděl jsem je živě,ale nechápu

Wolfman 29.06.2013 00:24

Esperanta: To s tím Harrisonem vyznělo jako strašnej dvojsmysl Název té formy bych nechal normálně jako forma smečky. Oni zdá se čerpali i sílu, když měli poblíž své bratry a svého alfu.

Bellatrix 28.06.2013 20:59

Andros
Protože vystupuje v celým westfallu a funguje jako legitimní postava v lore.. To samý jako Harrison Jones. Easter eggy by měly být na 1 Q a nekazit atmosféru celých zón.
A to je právě ono. Tobě to atmosféru kazí, ale třeba pro mě a nejspíš dalších x lidí to naopak přidává na zábavnosti. Ale to zase závisí na tom, jak moc má člověk rád nebo naopak nerad tu originální postavu. Taky jsem třeba trošičku znechucená z toho, že je ve wow NPC parodující Paris Hilton, ale Horatio Lane mi naopak připadne boží, protože Kriminálku Miami jsem šíleně žrala. S jednou věcí se nikdy nezavděčíš všem hráčům. Něco takovýho je nemožný.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Esperanta 28.06.2013 20:45

Andros
Protože vystupuje v celým westfallu a funguje jako legitimní postava v lore.. To samý jako Harrison Jones. Easter eggy by měly být na 1 Q a nekazit atmosféru celých zón.
Zase já si to s Harrisonem v Uldumu strašlivě užila

Andros 28.06.2013 20:39

Bellatrix
Proč hned trapnýho... Já byla z Horatia kupříkladu nadšená. Blizzard se prostě snaží do hry obsáhnout všemožné fanouškovské základny, protože ví, že tím hráče potěší. Je to jedna z věcí, který jsou na hře tak skvělý.
Protože vystupuje v celým westfallu a funguje jako legitimní postava v lore.. To samý jako Harrison Jones. Easter eggy by měly být na 1 Q a nekazit atmosféru celých zón.

Esperanta 28.06.2013 20:22

Bellatrix
Proč hned trapnýho... Já byla z Horatia kupříkladu nadšená. Blizzard se prostě snaží do hry obsáhnout všemožné fanouškovské základny, protože ví, že tím hráče potěší. Je to jedna z věcí, který jsou na hře tak skvělý.
Adele a její Rolling in the Deep mluví za vše

Bellatrix 28.06.2013 20:19

Andros
Mohl se třeba objevit jako vyšetřovatel vraždy ve westfallu.. Místo toho trapnýho easter eggu Horatia Lane.
Proč hned trapnýho... Já byla z Horatia kupříkladu nadšená. Blizzard se prostě snaží do hry obsáhnout všemožné fanouškovské základny, protože ví, že tím hráče potěší. Je to jedna z věcí, který jsou na hře tak skvělý.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet