Historie Worgenů

Historie Worgenů

Okolo poloboho Goldrinna se shromáždila sekta elfských druidů, jež si říkala Druids of the Scythe. Tito druidi zjistil, jak se přeměnit na worgeny. V jejich podobě zůstávali déle a déle, až postupně přestali normálně myslet a stávali se z nich stále krvelačnější stvůry. Ostatní druidové rozhodli, že se tomu musí zamezit a zavřeli worgeny do vězení prastarého stromu, kde je uspali. Worgeni tak v nečinnosti zůstali několik věků...

Ur, mág z Dalaranu, studoval Worgeny, ale nikdy je nevyvoval. Avšak zničením Dalaranu frustrovaný Arcimág Arugal nedbal rad svých vrstevníků a vyvolal armádu extra-silných bytostí pomocí Urova výzkumu. Povolával Worgeny do boje proti Pohromě, ale nakonec se Worgeni obrátili proti němu samotnému. Napůl šílený Arugal přijal Worgeny jako své děti a ustoupil do nově vybudovaného Shadowfang Keep, odkud pak vysílal své zvrhlé společníky na nic netušící obyvatele Pyrewood Village, kdykoliv zapadlo slunce.

Zhruba ve stejné době byla Noční Elfka Velinda Starsong pověřena úkolem vyčistit Felwood od démonů. Modlila se k Elune, aby jí seslala kouzelnou Scythe, která by jí pomohla vyvolat Worgeny. Nasadila větší množství Worgenů proti démonům. Později si Velinda všimla, že počty její armády narůstají. Bylo to jako by již nepotřebovala Scythe of Elune na vyvolání dalších Worgenů. Tak se rozhodla, že tuto zbraň uzavře v relikviáři Mel'Thandris v Ashenvale a hned poté, že začne hledat Arcimága Arugala, o kterém slyšela, že Worgeny také povolal. Od toho okamžiku je její osud neznámý, ale říkalo se, že byla zabita v Duskwoodu a ztratila Scythe of Elune. Black Riders z Deadwind Pass přijeli do Duskwoodu hledat Scythe of Elune a zavraždili několik rodin zemědělců, ve snaze zbraň nalézt. Je také známo, že mág Morganth hledal Scythe of Elune, a dokonce ukradl některé Urovi knihy o černé magii.


World of Warcraft: Wrath of Lich King

Arthas objevil Arugalovu činnost a přemluvil ho, aby pracoval pro něj, proto se také mnoho Worgenů nalézá v Northrendu, zejména v Grizzly Hills.


World of Warcraft: Cataclysm,

Cataclysm zničil velkou Geymannovu zeď a Gilneas se tak stal zranitelný vůči okolním vlivům. Ukázalo se, že prokletí Worgenů se rozšířilo do bývalé země Lordaeronské Aliance, a že přeměňuje tamější lidi na Worgeny. Mnozí věří, že léčba Worgenského prokletí může existovat, i když jiní se již téměř vzdali a staví barikády proti zdivočelým monstrům, něktěří si dokonce myslí, že by to mohl být konec lidského pokolení v Azerothu.

Obyvatelům Gilneasu se podařilo vytvořit lektvar, který vrátí lidské myšlení do jinak zrůdného těla. Avšak nyní, když je hradba, které Gilneas oddělovala od okolního světa, zničená, vyhledali Worgeni pomoc u svého dávného spojence - u Aliance. Ta je nechala vstoupit mezi sebe a tak nyní Gilneaští Worgeni bojují po boku lidí a dalších aliančních spojenců.

Zpět na informace o Worgenech


Naposledy upravil/a Snake Plisken 23.11.2010 v 10:57:57.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

unname 25.09.2010 13:21

Dobre

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet