Jak zdraví Kul Tirani, nové počasí a další dojmy z alphy

  alpha    detaily    Battle for Azeroth   

V alphě narážím na čím dál větší množství zajímavých detailů. Zahrála jsem si Battle for Lordaeron, kde to vypadá na celkem složitou situaci u Hordy, podívala jsem se, jak vlastně vypadá nové počasí, o kterém vývojáři nedávno mluvili, zjistila jsem, že Kul Tirani mají opravdu námořnický pozdrav a že titáni mají na Azerothu více laboratoří, o kterých zatím nevíme. Jo a taky že v nepořádku nejsou věci pouze v Suramaru.

 

Spojenectví s Kul Tirasem

Kolik z vás se podivovalo nad tím, jak vlastně Kul Tiras přijme Jainu zpět mezi sebe? Vždyť zabila vlastního otce, považují ji za zrádce. Že by se přeci jen po těch letech uklidnili? Tuto otázku jsem si pokládala taky a konečně jsem na ni dostala odpověď. Alpha se updatuje velmi rychle a tentokrát byl přidán i quest, kdy se vydáváte na Kul Tiras. Stejně jako scenário popsané výše, i tady je spousta nedokončených cut scén a voice overů. 

 

S aliančními vůdci se scházíte ve Stormwindu hned po útoku na Lordaeron City. Zdá se, že Zandalari mají mohutnou flotilu, která by mohla Alianci rozcupovat na kusy. Jaina si povzdychne, kéž by se podařilo Kul Tiras přesvědčit k tomu, aby se přidal zpět k Alianci. Načež si do ní Genn rýpne, že Jaina je ten důvod, proč Kul Tiras spojenectví rozvázal. Čarodějka je však ochotna to zkusit. A tak s ní vyrazíte na Kul Tiras.

Tam to však neprobíhá úplně podle vašich představ. Jaina se představí strážím a řekne, že chce mluvit se svou matkou. Pak se nechá odvést. A vy skončíte v cele, stejně jako Jaina. Naštěstí pro vás - když se probudíte - vám  společnost dělá vousatý muž v dlouhém kabátu a představí se jako Flynn. Oznámí vám, že někdo z Boralu zaplatil pořádný balík za to, aby vás ven dostal živé. A Flynn má způsoby, jak se dostat tam, kam chce. A tak vymyslí plán: řekne vám, abyste ho praštili. A tak mu jednu ubalíte a Flynn začne povykovat, že s takovým násilníkem v jedné cele nebude. Tím zavolá stráže, které jsou nucené odemknout celu a vy se dostanete ven. Že musíte většinu stráží pomlátit, abyste se dostali do stok, to říkat asi nemusím.

 

Do Boralu vás tedy dostane kriminálník a jeho parťačka Taelia, kteří oba slouží Cyrusovi, dřívějšímu rytíři Daelina Proudmoora. Ten jako jediný ví, co se v Kul Tirasu děje a ví, že Aliance potřebuje Kul Tiras stejně, jako oni potřebují Alianci. A tak vám navrhne spojenectví. Pomozte nám vyřešit naše problémy a my se k vám přidáme.

 

Jak zdraví Kul Tirané

Vyrazili jste někdy na vodu na raftu nebo třeba kánoi či obyčejném voru? Nebo snad jen máte kamarády mezi vodáky? Pak jistě musíte vědět, jak se mezi sebou námořníci nebo právě vodáci zdraví. Když kliknete na Kul Tiraskou stráž, jednou z hlášek, kterou vám řeknou je "Ahoy". Tady Blizzard opět mile překvapil detaily. Když už námořnický národ, tak se vším všudy.

 

Titánská zařízení

Když tak stojíte v hloučku společně s Gennem Greymanem, který přicestoval na Kul Tiras s ostatními aliančními zvědy a řešíte situaci s Cyrusem Crestfallem, z ničeho nic se mezi vámi objeví Magni. Reakce ostatních jsou k nezaplacení, tedy až na Genna, který ví, co se děje a s kým mají tu čest. Magni přišel pro vás, aby vám dal Heart of Azeroth. A tak jdete s ním do samotného srdce Azerothu, do titánské komnaty, kde můžete slyšet tlukot srdce samotné titánky.

Když jdete do samotného centra místnosti, procházíte kolem Maiden of Vitality, titánského konstruktu, který má to nejlepší za sebou. Když na ni kliknete, dozvíte se zajímavou věc. Konstrukt prohlašuje, že došlo k porušení bezpečnosti a úniku nebezpečných bytostí a navrhuje okamžitou očistu následujících zařízení: Uldamanu, Uldiru, Ulduaru, Uldumu, Uldorusu, Uldazu a poté neustále opakuje začátek Uld... Jak to tak vypadá, na Azerothu máme ještě dvě titánská zařízení, o kterých nevíme: Uldorus a Uldaz. A možná je jich mnohem víc.

 

Meme podle Blizzardu

Že nás Blizzard sleduje a vidí, co na internetu provádíme, to je celkem známá věc. Vždyť proto máme ve hře Leeroye Jenkinse, máme achievement Many Whelps a tak podobně. A sami víte, že asi nejvíce omílaným meme se v Legionu stalo typické "Something is not quite right!", hláška, kterou slyšíte v Suramaru snad každých pár minut. Když jsem pokračovala v questech v Drustvaru, měla jsem odvést řezníky proměněné ve vepře zpět do bezpečí. Teprve až když byli u zadavatele questu, jsem si všimla jejich debuffu. I saw what you did there!

Změna počasí

Mimochodem spousta z vás se ptala ohledně posledních Q&A, jak přesně vypadá to nové počasí v alphě. Začněme třeba nocí. Šla jsem na postavu, která se zrovna nacházela v Boralu a vyšla ven. Byla tma. Ale tím myslím opravdová tma, ne nějaké zlumené barvy, že ani nepoznáte, že je noc. Tato byla o poznání tmavší a co bylo nejlepší, ozývaly se i zvuky noci: cvrčci. Poté jsem šla do Drustvaru. Už tak ponurá lokace byla nyní ještě strašidelnější. Když jsem přišla na Zandalar, změna nebyla zas úplně taková, jako je v Kul Tirasu, ale opět se ozývaly typické noční zvuky a tentokrát nejen brouci ale i žáby. Věřte mi, že oproti tmě, která je nyní ve hře, v Battle for Azeroth opravdu poznáte obrovský rozdíl. A zvuky to opravdu krásně dokreslují. Též jsem se ptala ostatních hráčů, co viděli. Když má pršet, zatáhne se obloha a je temno. A déšť je konečně už i v hlavních městech. Zatím to vypadá jen na minimální změny ale čím déle ve hře budu trávit čas, tím více si změn budu všímat. Počasí je přeci jen hodně proměnlivé a nikdy nevíte, jak dlouho budete čekat na jeho změnu.

 

I když se stále jedná o alphu, datadisk vypadá zajímavě. Hráči, kteří dostali přístup do ranné fáze hry, se shodují na tom, že Aliance má zajímavější a lepší lokace a Horda zase questové linie. Za mě zůstává nejatmosféričtější lokací Drustvar.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Oisin 26.04.2018 22:55

Noc v Drustvaru je opravdu epická. Temný, černý les a podivné zvuky všude okolo. Když jsem tam měl expit, jen jsem běhal okolo a koukal na tu krásu

Martins911 25.04.2018 12:50

No ale stejně suramar bez lítání byl spíše za trest jsem kvůli tomu oprášil rogunu

tattoo 25.04.2018 11:10

Ty vepříci... připomínají mi jeden quest ze Zaklínače 3, kde byli obyvatelé jisté vesničky prokleti v prasata. Což mi připomíná, speciálně tyhle questy s nadsázkou mám nejraději (ať jde o jakékoliv univerzum). Není to totiž jen přihlouplé Go'n'Kill - ačkoliv musím uznat, že Blizzard s legionem překvapil a překvapuje.
Určitě je tam hodně questů, které se opakují, ale pořád se snaží vymýšlet něco nového i navzdory tomu, že to není jednoduché. Jen ten engine.... mohl by to posunout. :-) Konec konců, to je právě ten kámen na cestě, řekl bych.

Praotectrekkie 25.04.2018 10:09

"I am your undead father."
"Noooooo!"

djmetla 25.04.2018 01:39

jekej vul programoval tie obrazky ze sa neda medzi nimi normalne pohybovat....

Programátor WoWfan.cz

Esperanta 25.04.2018 09:04

Už jsem ti to psala do development ideas

Zug 24.04.2018 20:16

Když má WoW stránka Battle. netu potíže, tak to tam taky vyhodí Nightborna se "Something's not quite right."

cerv255 24.04.2018 19:55

doufal jsem, že se tam někde objeví i Calia Menethil, ale i Taelia .... není úplně špatné překvapení

Esperanta 24.04.2018 20:41

A sakra, já si až teď všimla, koho je dcera no zatraceně. Jdu si stoupnout do kouta a zpytovat svědomí. Božeee, this is sad. Jdu to tam dopsat. Kdyby tak věděla, co se stalo s jejím tátou...

Miťosk 24.04.2018 21:02

@Esperanta nemaj strach urcite sa to dozvie

cerv255 24.04.2018 21:10

Miťosk Tak ono už není jak, jediný člověk, který to věděl je mrtvý. A pokud se nerozhodnou probudit Lich kinga znovu k životu, tak se to nikdy nedozví

Miťosk 24.04.2018 21:15

@cerv255 vsak lich king sa uz prebudil

Miťosk 24.04.2018 21:20

@cerv255 a vie to minimalne kazdy frost DK

cerv255 24.04.2018 21:27

tak myslíš, že to jednou dopadne, ahoj já jsem tvůj ne tak mrtvý otec Miťosk

Miťosk 24.04.2018 21:29

@cerv255 to ja uz neviem ako to spravia len narazam nato ze Bolvar uz je hore davno

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet