Jaké spoilery s sebou nový datadisk přinesl?

  Battle for Azeroth    Spoiler    Old Gods   

Nová expanze Battle for Azeroth vzbudila mnohé spekulace, kam se vlastně příběh Warcraftu bude dále ubírat. Ačkoliv jsme se zatím ani nedostali k poražení Plamenné legie, lze si mnoha věcí všimnout ze samotných cinematiců. Je opravdu válka s Legií tak důležitá oproti tomu, co nás vlastně čeká? Pojďme se společně podívat na fakta, která zatím známe.

 

NÁSLEDUJÍ VELKÉ SPOILERY, ČTĚTE NA VLASTNÍ UVÁŽENÍ!

 

1) Aliance znovu dobyde Lordaeron.

Je to tak vážení. Od počátku Třetí války (období Warcraftu 3), Lordaeronskou alianci postihla nečekaná zrada tamního prince, Arthase Menethila. Okolnosti ho však donutily uprchnout do Northrendu, kde se nakonec spojil s Králem lichů Ner'zhulem a národy Azerothu čelily jednomu z nejmocnějších protivníků.

 

Nicméně mezitím se vlády nad Lordaeronem chopila Sylvanas s jejími Opuštěnými, když zabili posledního lordaeronského vojevůdce, Othmara Garrithose. Během Vanilly se tito nemrtví přidali k Hordě, čímž rudá frakce získala přístup do Eastern Kingdoms. Zapomnělo se však na poslední pozůstatek Aliance Lordaeronu - Gilneas. V Cataclysmu si Sylvanas usmyslela dobýt každý metr čtvereční ztraceného království. Nicméně Gilneasu jeho vnitrozemské trable vlastně pomohly a na čas byl schopný odolávat, dokud prohnaná Sylvanas nedala lordu Crowleymu ultimátum - jeho dcera nebo království.

 

Genn samozřejmě nadšen nebyl a stále prahl po pomstě za své zničené království. Příležitost se mu však naskytla během Legionu, kde se s aliační elitní jednotkou vydal do Stormheimu nejen za Pilířem stvoření, ale i za Sylvanas. Nakonec došlo na staré přísloví, že karma je zdarma a Greymane byl schopen Temné paní překazit plán na získání dalších valkýr, tentokrát z Odynových řad.

 

Spravedlnost však nebyla zcela dokonána a po válce s Legií nám byl spolu s představením nové expanze odhalen cinematic, kde Aliance vede celou svou armádu vstříc Undercity. Zdálo se to jako pat, že?

 

 

Ovšem při odhalování contentu nové expanze nám Blizzard ohledně Warfrontů odhalil, že Undercity bude zničeno a získá jej Aliance. Horda se bude držet v Arathi Highlands, zatímco Blood Elfové budou v podstatě odříznuti od zbytku rudé frakce. Tudíž nejen Lordaeron, ale většina Eastern Kingdoms bude pod nadvládou Aliance.

 

 

2) Horďáci smutníte? Nemusíte. Teldrassil se ocitne v plamenech.

Tak jako vás Aliance vyhnala z Lordaeronu a Eastern Kingdoms, vy s největší pravděpodobností získáte Kalimdor. Ve Feature Overview videu jde během Jainina monologu vidět z Darkshore spálený Teldrassil.

 

Je tu však zajímavost. Nikde se totiž neuvádí, že za to může Horda. Jaina během této ukázky mluví o tom, jak to mezi Aliancí a Hordou vřelo a jak se hledaly sebemenší záminky na to se pobít. Po internetu v důsledku na to koluje teorie, že Jaina Proudmoore uvedla do praxe výraz "inside job", který jistě znáte z jedné možné teorie o 11. září. Slova během videa a její chování v Legionu by do toho jistě zapadalo. Cinematic výše si lidé spojují s důsledky, které by z jejího konání vznikly. Aliance obviní Hordu za podpálení Teldrassilu a na oplátku vyrazila vstříc Lordaeronu.

 

 

Avšak, byla by Jaina opravdu schopná zapálit Teldrassil, aby podnítila již dlouho očekávanou válku? Je však možné, že to bylo zcela naopak - důsledky mohlo nést obsazení Lordaeronu a Horda se rozhodla pro stejné řešení. Jenže, co tedy bylo tou jiskrou? Proč se po lítém boji s Legií následně obě frakce začaly, takříkajíc, zničeho nic pobíjet? Zamlčení viníka je zcela jistě úmyslné, abychom měli dostatek času fantazírovat a přemýšlet. A nebo se to schválně nedovědět vůbec.

 

Blizzard ale musí brát v potaz rovnováhu - když Aliance získala Eastern Kingdoms, je logické, aby Hordě náležel Kalimdor. Draeneiové se tak ocitnou ve stejné situaci jako Blood Elfové.

 

3) Je dost možné, že se dozvíme něco o Vol'jinovi.

Jak jistě víte, Horda se podívá do Zandalaru hledat ztracená tajemství kdysi tak mocné říše. K Hordě se po dlouhé době opět připojí "zelený Ježíš" Thrall alá Go'el. Zajímavé je však na tom to, že Thrall na jednom z obrázků v prezentaci držel Vol'jinovu urnu.

 

4) Staří bohové jsou blíž, než si myslíme.

Mohlo by se na první pohled zdát, že si poprvé od Vanilly pořádně zabojujeme s druhou frakcí. Přiznejme si hlavně to, že valná část WoW komunity očekávala Staré bohy a mnozí jsou jistě zklamaní. Blizzard však na naše chapadlovité kamarády nezapomněl a dokonce můžeme náznak jejich přítomnosti v samotném cinematicu vidět. Nehledě na fakt, že Azshara je jedním z oznámených bossů v datadisku. Plánovali to Staří bohové celou tu dobu? Čekají, až se navzájem pobijeme a udeří v tu nejhorší možnou chvíli?

 

5) Podíváme se zpět do domoviny goblinů, Kezanu.

Teda ne úplně všichni. Pouze Horda tam bude mít přístup, jelikož se jedná o jeden z potvrzených dungeonů právě pro tuto frakci. S objevem azeritu se otevírají nové možnosti a Horda budeme mít poprvé od Cataclysmu možnost se podívat, kolik se toho zde od té doby změnilo.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sw1tchCZ 07.11.2017 23:34

++++++++Spoiler+++++++++
A co Desperate Host, aneb nová frakce forsakenů z nové knížky o Jaině a Sylvanas? Kde je mimochodem i zmínka o nějakém útoku na Stormwind... Nechce se mi věřit, že by Jaina jen pro to, aby podnítila válku zapálila Teldrassil... Bude tam něco víc...
A prý bylo na QaA potvrzeno, že útok na Undercity nebude jako pre-event... Očekávám pre event právě buď Teldrassil nebo SW za Hordu a Gilneas za Alianci

Bellatrix 07.11.2017 23:50

*Desolate Council

A jinak s tím útokem Sylvanas na Stormwind to bude stoprocentně o dost složitější, jinak by to nebylo už takhle v prologu.
Tomu, že Jaina zapálila Teldrassil, osobně moc nevěřím. Jsem naivka a mám pořád důvěru v to, že by Blizzard nebyl AŽ TAK předvídatelnej.
Každopádně o zapálení Teldrassilu mám zrovna rozepsaný článek, stay tuned!

Šéfredaktor WoWfan.cz

tattoo 10.11.2017 11:40

@Bellatrix i need it! I Will!

Kaspo 06.11.2017 13:24

Skôr ma zaujíma ako to dopadne s rasami undead a NElf. Lebo nové chary týchto rás budú asi plniť Q takým spôsobom ako to bolo u worgenov a goblinov.
U undead si to viem predstaviť, spravíš char, opustíš Deatknell a bum UC vo vojne snažíš sa nejako pomôcť, žiaľ to nejde. What now? Utečieme, kam? Kalimdor.
U Nelfov vôbec nič ma nenapadá, max útek, ale viac nič.

Lockdaar 06.11.2017 13:43

Do 110 lvlu se bude prý lvlovat normálně bez nějakých změn a pak nejspíš přes questline/scenario dojde k zmíněnému vypálení stromu Nelfů a obsazení UC. Prostě to bude řešené tímto klasickým fázováním.

Yuuka 05.11.2017 22:10

A co když Teldrassil podpalia opravdu Jaina, ale díky vlivu Starého boha? Co když to byl on kdo započal tuhle válku?
A teď čeká až se navzájem oslabíme až nebudeme pro něj představovat hrozbu a také nebude možnost uzavření míru.

Zug 05.11.2017 22:46

Devs během QAI řekli, že s Jainou to je složité a že její příběh vyžaduje hodně vyprávění a času. Takže to spíš vypadá jenom na tradiční "Seize this moment Varian/Anduin. Dismantle the Horde." co už mele dva datáče.
Já osobně doufám, že z ní zase udělají character na který by mohla být Aliance (a potažmo můj main ) hrdá. Když už nic, zaslouží si druhou šanci.

Taky řekli, že se neví kdo zaútočil první. Stačí se kouknout na Detherocovu práci s SI:7 na začátku Legionu a fiasko Broken Shore. Ono je dost možný, spíš pravděpodobný, že tady jistá manipulace obou stran nějakou roli hrála. Teď jenom kdo manipuloval koho.

Metiu 05.11.2017 04:05

By ma zaujimalo, ake dosledky bude mat vypalenie teldrasilu. Nie pre elfov, ale pre svet. Pokial viem, vzdy musi byt strom zivota, resp. ked strom zivota zomre, ma to obrovske nasledky co sa prirody tyka

madmidder 05.11.2017 03:39

Chtěl bych vědět kde jste sebrali to, že Undercity bude obsazeno? Prosím o odkaz. BlizzCon jsem sledoval a nic takového řečeno nebylo (pokud nebylo něco takového někde mimo na streamu např Jesse Cox-e).

Metiu 05.11.2017 04:04

Ved je to na tom obrazku v tomto samotnom clanku. . .

Esperanta 05.11.2017 11:51

Když se podíváš na ten obrázek z prezentace, je tam řečeno, že Undercity je v ruinách a Stromgarde je klíč ke znovuzískání Eastern Kingdoms nebo alespoň Lordaeronu. Z logického hlediska by tedy těžko považovali Stromgarde za klíč, když by jim Undercity tak nějak zůstalo.

Esperanta 04.11.2017 22:23

Podle mě nevyhraje ani jedna strana. Když si znovu přečtete tenhle článek https://www.wowfan.cz/clanek/uvaha%3A-snazime-se-stale-zachranit-azeroth, tak je krásně vidět, jak nějaká třetí strana bude čekat, až my se pitomě pozabíjíme a zeslábneme a pak nám někdo všem vpadne do zad.

malfurik 04.11.2017 21:42

Celkom smutné z mojej strany lebo zbožňujem Night elves a celkovo severný kalimdor, Teldrassil mi bude chýbať (pokiaľ bude zničený ako zničený) ale pokiaľ to má byť aby aliancia dobyla easter kingsdoms tak nech bude.
P.SAliancia musí vyhrať

Akari 04.11.2017 21:16

Já jsem to tedy pochopil jinak, že Undercity bude pod útokem, ale nebude dobito (zatím). Že Teldrassil bude sice v plamenech, ale Night Elfy to nevyžene (uhasí to ). No a kdo podpálil Teldrassil? N'Zothovi se neříká "The Corruptor" jen tak.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet