Legion: A Thousand Years of War (audiokniha)

  A Thousand Years of War    Turalyon    Alleria   

 

Pamatujete ještě na audioknihu Sargerasova hrobka (Tomb of Sargeras)? A říkali jste si, že Blizzard by zase jednou mohl vydat nějakou povídku nebo jiné menší dílko? Přece jenom od Dark Mirror už nějaký ten čas uplynul... Nuže, s příchodem patche 7.3 nastal čas na další porci příběhového pozadí!

 

A Thousand Years of War, tedy Tisíciletá válka, je povídka z pera talentovaného Roberta Brookse, který nám kdysi přinesl již zmíněnou Sargerasovu hrobku a další povedená díla. Tentokrát se zaměřil na příběh dlouho ztracených hrdinů, Turalyona a Allerie Windrunner.

Audioverzi namluvil britský herec Steven Pacey.

 

Zmizení kapitánky hraničářů Allerie Windrunner a nejvyššího generála Turalyona neznamenalo konec jejich poslední války, ale spíše začátek nové. A daleko krvavější.

 

Tolik říká oficiální anotace. Povídka, potažmo tedy audiokniha, mapuje osudy Turalyona a Allerie poté, co je zastihla zkáza Draenoru. Mnoho z nás si lámalo hlavu, co se s nimi od té chvíle dělo. A jaká strastiplná cesta je nakonec zavedla až na Argus?

Kromě ztracených hrdinů z Alianční expedice se v povídce setkáme například s naaru Xe'ra či s Lothraxionem. Menší prostor zde dostávají také Sylvanas Windrunner, Alleriina sestra, a syn Turalyona a Allerie Arator.

 

V týmu momentálně diskutujeme o českém překladu, prozatím si Tisíciletou válku můžete užít v originále, a to buď v textové podobě, nebo jako audioknihu.

 

A Thousand Years of War: stáhnout jako PDF

 

První část – Two Bright Lights (audio): ZDE

Druhá část – The Emerald Star (audio): ZDE

Třetí část – Shadow and Light (audio): ZDE

 

 

Co na povídku/audioknihu říkáte? Patří Turalyon a Alleria mezi vaše oblíbené postavy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Praotectrekkie 25.09.2017 10:37

Líbí se mi, jak to zapadá do celkového obrazu, který jsme si udělali o Naaru Xe'ra (nejsem si jjistý, jak to skloňovat. , a že přes prvotní dojem nemusí být vše tak černobílé, jak se může zdát. U Blizzardů to mají fakt promyšlené.

Hanzias 26.09.2017 14:03

Já popravdě to vidím trošku jinak. Mně spíš přijde, že si dlouhodobě vymyslej předlohu "jak to asi bude", pak to něčím domrvěj (asi trošku lacking communication), případně někdo důležitej odejde, zahrnou nelogický smyčky atp., a pak si prostě v hodině nejvyšší nouze sednou a zaplácnou to nějak, aby to ten smysl aspoň trošku dávalo.

Dokonalej příklad toho je cestování časem s Wrathionem, přidanej Legion aneb pan MyDestinyIsMyOwn Stormrage comeback, kterej se uskutečnil dle mě jen z důvodu, že zjistili, že to s WoD trošku přepískli a potřebovali zvednout suby.

Ale pravda je to, že když Blizzard ty díry takhle lepí, tak to udělá fakt dobře. To musím nechat, abych nevypadal jako věčnej skeptik. :-D

Merneron 24.09.2017 23:54

Behal mi mráz po chrbte, keď som si poprvý raz vypočul Tomb of Sargeras...a veru že tento kúsok od Brooksa mi priniesol podobné pocity. Za prvé chválim audio spracovanie to je fakt perfektné po tom všetkom čo sme v hre samotnej spoznali sa dalo lepšie predstaviť si miesta a udalosti. Za druhé Brooks to píše iným spôsobom než napríklad Christie Golden alebo Richard A. Knaak a preto sa vždy na jeho diela teším ked spoznaju svetlo sveta. Uvidíme snád dostane k dispozícii aj nejakú novelu. V každom prípade momentálne v rámci univerza sa mi najviac začína páčiť linka Alleria/Locus Walker a celá tá schéma harmónie svetla a prázdnoty resp. pohľadu na vesmír a jeho osud ako taký. Jednoducho skvelé dielo

Bellatrix 26.09.2017 09:52

Je vidět, že Brooks je momentálně pro Blizz #1 choice pro psaní těch kratších věcí. Takže očividně mají důvěru v jeho schopnosti. Ale napsat novelu je přece jenom něco trochu jinýho než povídku, tak možná si jím nejsou až tak jistí. Nebo možná on sám nechce psát delší věci, těžko říct...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 24.09.2017 20:22

"Patří Turalyon a Alleria mezi vaše oblíbené postavy?"
Hell yeah!
A zrovna když přemýšlím že s WoWkem seknu, Blizzard mě vždy přiláká zpět.

Bellatrix 26.09.2017 09:50

Jn, to on umí dobře.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Muradin 24.09.2017 19:52

Přesně ve chvíli kdy jsem si říkal, že mi chybí nějaká nová povídka nebo něco podobného. Robert Brooks má opravdu talent. Výborně napsané. Až je škoda že nepíše víc. Warcraft novely měli spíše kolísající kvalitu a vůbec by mi nevadilo kdyby se do nějaké pustil. Snad Christie Golden s jejím Anduinem tuto laťku zase trochu zvedne.
I narace je výtečná a opravdu vtáhne do děje.
Samotná dílo přináší velmi potřebné pozadí pro Turalyona, Allerii a třeba i Lothraxiona, který jako holy dreadlord nadzvedl víc než jedno obočí.
Abych to zkrátil ode mě samá chvála.

Esperanta 24.09.2017 23:30

Mi povídej. Jeho Sargerasova hrobka je naprosto epické dílo. Strašně moc si přeju, aby ho pustili i ke knihám, protože to by dalo WoW literatuře nový rozměr.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet