Midsummer Fire Festival

Midsummer Fire Festival, který oslavuje nejteplejší období v roce, začíná každým rokem přesně v den letního slunovratu (tj. 21.6.). Po dobu této slavnosti máte možnost ve městech vyměnit festivalové Burning Blossoms za zajímavé věci včetně peta a sezónního oblečení. Festival končí 5.7.


Po dobu tohoto eventu se určitě mnozí z vás budou soustředit na splnění všech achievementů k získaní titulu Flame Keeper. Pokud si s tím nevíte rady, tak tady vám určitě poradíme.

Burning Blossom



Hlavní měnou tohoto eventu jsou Burning Blossom. Ty můžete získat jak hašením/uctíváním ohně po celém světě, tak i plněním questů. V hlavních městech pak můžete v centru dění najít NPC, kteří vám vymění Burning Blossom za zajímavé věci. Některé z věcí, které jsou na prodej, dokonce potřebujete ke splnění achievementů.

Výkup Burning Blossom


Ahune the Frost Lord (Ice the Frost Lord)



Tento festivalový boss je dostupný klasicky pomocí Dungeon Finderu (nebo když promluvíte s jakýmkoli Earthen Ring Elder). Během minuty se tak můžete jednoduše dostat přímo do jeho doupěte, získat tam questy, které se k němu váží a třeba i nějaké odměny. Abyste se však honu na ledového pána mohli zúčastnit, musíte mít alespoň level 84. Vydejte se do Slave Pens ho zničit!

Samotné zabití bosse by neměl být žádný problém průměrně vybavenou skupinu. Tedy pokud se budete držet pár jednoduchých pravidel:

2 070 000 HP

Fáze 1


  • Nestůjte blízko bosse, jinak můžete velice rychle zemřít, vaším cílem je zabíjet malé moby, které na vás budou v menších vlnách chodit.
  • V průběhu této fáze má Ahune buff, který snižuje veškerý damage o 75%. Melee by tak vůbec neměli riskovat, nicméně range dps může na bosse hodit několik kouzel.
  • Jakmile se pod vámi objeví modrá runa (musíte si v Options -> Effects zapnout Projected Textures) musíte se ihned pohnout, jinak vás ledový bodák vyhodí do vzduchu.

Fáze 2


  • Asi po 90 vteřinách přejde Ahune the Frost Lord do 2. fáze, kdy se stáhne do ledového krystalu.
  • Po tuto dobu se přestanou objevovat další mobové.
  • Všichni (včetně healera) musí zaútočit na krystal vším, co mají.
  • Za 30 vteřin se Ahune, pokud ho tedy nezabijete, znovu objeví a celá 1. fáze se musí opakovat.

Loot table



Jednou za den obdržíte po zabití Ahune the Frost Lord Satchel of Chilled Goods, ve kterém na vás budou čekat Burning Blossom, Justice Points a možná i nějaký vzácný předmět. Když budete mít štěstí, můžete uvnitř také nalézt Ice Chip nebo Frostscythe of Lord Ahune.

Bosse můžete ovšem opakovaně zabíjet pro získání následujících odměn z truhly.


Alliance / Horde


Alliance / Horde



Pro splnění těchto achievementů musíte procestovat Eastern Kingdoms, Azeroth a Outland. Jednak musíte uhasit ohně opoziční frakce, ale také musíte uctít ohně, které hoří na území vaší frakce. Ohně se nacházejí i na jiných kontinentech, ale ty pro achievementy nepotřebujete.

Na těchto mapách můžete vidět umístění všech ohňů. Je zde také mapa ohňů na Northrendu, nicméně ty nejsou potřeba k získání achievementů. Ti, kteří chtějí nebo potřebují více Burning Blossoms, by ale určitě měli tato místa navštívit.

Honor the Flame! Odměna: 5x Burning Blossom a 827 na 85 levelu.

Desecrate this Fire! Odměna: 10x Burning Blossom a 1654 na 85 levelu.

eastern kingdoms kalimdor
outland northrend
shimmering expanse deepholm
Zdroj obrázků: www.wowhead.com

Staré souřadnice všech ohňů



SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ


Flame Keeper of Pandaria(H) / Flame Keeper of Pandaria(A)



Níže najdete lokace všech ohňů na mapě nebo pokud používáte addon TomTom, můžete využít i přiloženého makra pro váš in-game navigátor. Dejte pozor na to, že každá frakce má lokace táboráků odlišné, tak se řiďte podle toho správného.

Souřadnice pro váš TomTom:
Horde:
/way Vale of Eternal Blossoms 77.67 34.00
/way Kun-Lai Summit 71.11 90.90
/way Jade Forest 47.17 47.19
/way Krasarang Wilds 73.94 9.54
/way Valley of the Four Winds 51.77 51.27
/way Dread Wastes 56.06 69.53
/way Townlong Steppes 71.44 56.19

Alliance:
/way Krasarang Wilds 73.9 9.3
/way Valley of the Four Winds 51.8 51.2
/way Dread Wastes 56.0 69.4
/way Townlong Steppes 71.4 56.3
/way Vale of Eternal Blossoms 77.7 33.7
/way Kun-Lai Summit 71.1 90.9
/way Jade Forest 47.1 47.0

King of the Fire Festival



Pro získání tohoto achievementu musíte v rámci sezónního questu ukrást všechny ohně, které jsou zapálené v hlavních městech opoziční frakce. Asi každý ví, kde se tato města nacházejí, nicméně na mapách o pár odstavců výš jsou znázorněny bílým puntíkem s tečkou barvy frakce.


Torch Juggler



Pokud jste splnili questy, které vás naučili žonglovat, můžete se vydat do Dalaranu. Během 15 vteřin musíte přehodit 40 pochodní. Nemusíte jich mít na začátku 40, jelikož po chycení padajících pochodní se vám vrátí zpět do batohu. Doporučuji nezkoušet tento achievement v denní špičce, protože vysoká odezva vám rozhodně nepomůže.

Tyto pochodně můžete u NPC zakoupit v balení po 5 za 5x Burning Blossom.


Burning Hot Pole Dance



Nejprve si musíte sehnat celý Midsummer Reveler set, který vás bude stát 400 Burning Blossom. Celý set se skládá z:

Tento obrovský počet květin můžete lehce získat hašením ohňů po celém světě nebo plněním daily questů.
Jakmile získáte celý set, oblékněte si ho a najděte Ribbon Pole (plamenný sloup), který se většinou nachází velice blízko uhasitelných ohňů. Vyčkejte 1 minutu a máte to!
Pokud chcete levelovat nějakou z vašich postav, určitě využijte buffu, který tento plamenný sloup dává. Ribbon Dance navýší počet získaných zkušeností o 10%. Čím déle tančíte kolem sloupu, tím déle vám tento buff vydrží. Maximální doba trvání buffu je 1 hodina, kterou buff nabude po 1 minutě tance.

Naposledy upravil/a Serwak 21.06.2014 v 23:52:38.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wrent 22.06.2011 23:51

kuliskovec
,,Ice the frostlord,,Tento dung bude přístupný jen během nebo i po festivalu ohně
jen během
morver
na to haseni je on nakeho lvl nebo to muze hasit kazdy
hasit může každý, ale samozřejmě na low levelu bude velký problém se k některým ohňům vůbec dostat.

kuliskovec 22.06.2011 19:12

,,Ice the frostlord,,Tento dung bude přístupný jen během nebo i po festivalu ohně

DaveL 22.06.2011 17:14

Můj nejoblíbenější event, první co jsem kdy dodělal komplet a nakopl mě na dělání ostatních(a později celoroční meta). A taky nejlepší event na levlení low level postav

Divinespite 22.06.2011 16:42

ten achi v dalaranu dal to nekdo ...me to vubec nejde .....

morver 22.06.2011 16:34

na to haseni je on nakeho lvl nebo to muze hasit kazdy

Aruniel 28.06.2010 23:59

Co se tyce q, kdy mate zonglovat v dala: Najdete si misto kde nikdo neni, mejte u sebe (stacilo mi 13) 15 pochodni, nabindujte si to na tlacitko, namirte pod sebe a spamujte co to de....Ja mel 200latency a v klidu sem to dal...

Aruniel 28.06.2010 23:57

Jsou 3 daily q. Vsechny vezmes v hlavnich mestech. Jedno npc dava 2 q s pochodnemi a npc Earthen Ring... dava low q na zabiti obra u Dark Portal v OL. Takze denne muzes mit 5+5+10 = 20 event ,,penez´´.

Badbird 25.06.2010 21:18

¨Tento event je uplny luxus. Mam ho full po dvoch dnoch a je odtial pekny pet aj titul jeden z mala festivalou ktore stoja za to.

Praotectrekkie 25.06.2010 15:46

Dury
nevíte kolik je Daily Q? já našel jen 2 jestli někdo víte napište kde to je díkes
Denní questy, za které dostaneš burning blossomy, jsou opravdu jen 2 u ohňů v hlavních městech. Pokud jsi už oběhl všechny ohně včetně Northrendu, tancoval u tyče a žongloval s pochodněma, zbývá ti už jen zabíjení Ahuna.

Dury 24.06.2010 17:48

nevíte kolik je Daily Q? já našel jen 2 jestli někdo víte napište kde to je díkes

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet