Muž umřel v herně při hraní WoW

http://media.wowfan.cz/uploaded/wow_zavislost
Podobné články čteme spíše na internetových webech se všeobecným zpravodajstvím, které neodolají takovým bulvárním tématům, jelikož to přece láká čtenáře. A přece víte, co to znamená: více čtenářů -> více peněz z reklam -> větší moc -> ovládnutí světa (pozn. red. berte to prosím s velkou nadsázkou). Naším úkolem není tedy ukrojit si kousek z celosvětové nadvlády, ale upozornit na to, že na vás tuto událost někdo vytáhne a bude tím argumentovat, jak jsou hry strašně nebezpečné. Pojďme se teď ale podívat, co se stalo. Čtyřiadvacetiletý Wu Tai se vydal do herny v čínském Šanghaji, aby si zahrál World of Warcraft, přičemž hrál 19 hodin v kuse bez přestávky a následně na to zemřel přímo v herně, což zachytila i kamera, která je v herně umístěna (video níže). Na přiloženém videu můžete vidět, jak se předkloní ke stolu, vytáhne kapesník a začne kašlat krev. Vedle něj sedící Hsin Lo (20 let) vypověděl, že Wu Tai byl velmi bledý a vypadal nesvůj. Ptal se ho, zda je v pořádku, ten odvětil, že se cítí lépe. Přesto Hsin Lo zavolal sanitku a zaměstnanci herny se o něj snažili do jejího příjezdu starat. Mlady Wu však do příjezdu nevydržel, a i přes snahu záchranářů jej resuscitovat se ho nepodařilo oživit. Policejní mluvčí uvedl, že příčinu smrti určí až pitva, ale vzhledem k tomu, že hrál 19 hodin v kuse, mají v podstatě jasno.
Co říci závěrem? Asi jen to, že většinová společnost na vás bude vytahovat tyto ojedinělé případy nezodpovědných lidí, kteří neví, kde je hranice toho, kdy mají přestat hrát. Děje se to tak ale s více tématy (politickými, náboženskými), kde lidé soudí celou komunitu podle extrémních činů jistých jedinců. Nám jen zbývá chovat se odpovědně a přispívat tak k obrazu hráče jakožto běžného člověka. Pamatujte, že všeho s mírou! Když cítíte únavu, jděte si lehnout, svět se nezboří, hra vám neuteče! Jaký je váš názor na tragickou smrt mladého hráče? Kolik času denně věnujete hraní? Hrajete třeba o víkendu celý den? Vrhají podle vás takové případy špatné světlo na komunitu hráčů, nebo si myslíte, že to okolní svět již přechází?

Naposledy upravil/a Bellatrix 10.03.2015 v 19:38:36.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Deluxa82 19.03.2015 17:50

V prvom rade treba napisat ze urcite nezomrel koli tomu ze hral 19h a sedel pri pc. Ked kaslal krv zrejme bol chori dlhsie a ignoroval to ludia to nafuknu a uz sa debati ze zomrel pri hrani hry. Uplna blbost. Ked niekto nenavstivi lekara pri takychto syndromoch nie mu pomoci...

Deathkroman 12.03.2015 19:46

Chcípl protože zjistil co se bude dít v 6.2.0, asi dostanu mrtvici..

Bellatrix 11.03.2015 18:05

Metiu
Aj mrtvy niekomu chyba. Co ak mal rodinu?
Spekulovat můžeme, jak chceme, ale řečený tam o tom nic není, takže víme houby. Navíc... možná ti bude připadat, že moc generalizuju, ale troufám si říct, že člověk, co paří celej den v herně (a nejspíš to dělal dost často, když se tím dodělal, protože jak jsme se tu víceméně shodli, samotnejch 19 hodin je moc málo na to, aby mu jenom tohle samo o sobě ublížilo), asi nebude mít zrovna kvalitní rodinnej a sociální život. Samozřejmě netvrdím, že je to 100%, jen že je to z mýho pohledu celkem pravděpodobný.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Metiu 11.03.2015 15:32

Bellatrix
A komu ten mrtvej ublížil? O.o
Aj mrtvy niekomu chyba. Co ak mal rodinu? Co ak niekomu zacne tak chybat, ze zacne uvazovat o tom ze si lahne na kolanice? Pod slovom ublizit si nepredstavuj len fyzicki, alebo nejakym slovnym utokom

Jikonekt 11.03.2015 08:34

Jen dodam ze statistik cisla... sebevražd letos 203.730, úmrtí při silničních nehodách letos 256.460, úmrtí způsobených alkoholem letos 475.174, úmrtí v důsledku kouření letos 949.756, interrupcí letos 7.981.651,... úmrtí při hraní WoW letos 1 (a pojem letos je pocitanej jen od zacatku roku 2015 tzn. statistika jen za cca poslendi dva mesice a kousek :_)))) No a to sem muzete dopsat i veci jakoze treba umrti pri sportu kerejch budou taky radove nejmene tisice, takze vlastne sportovani je mnohonasobne nebezpecnejsi nez hrani WoW o jizde autem,chripce nebo tucnem jidle nemluve Ale ono je pro novinare zajimavejsi psat clanky o tom, ze jednou za xy let nekdo umre pri hrani pociutacovy hry, zajimava statistika, ne? DD

Jikonekt 11.03.2015 07:22

Tyve projdete si statistiku, kolik lidi denne umre nasledkem autonehody, koureni, piti alkoholu a kolik nasledkem hrani her (u tohohle tipa to navic vypada ze umrel na nejakou nemoc pri hrani hry a ne ze to bylo umrti nasledkem hrani hry, protoze z dlouhyho sezeni u compu este nikdo sam od sebe nezacne kaslat kref... tam hrozi spis dehydratace nebo vycerpani organismu v dusledku nedostatku spanku apod.).

GeSto 11.03.2015 02:35

Když měl potíže se srdcem nebo plícema tak by zemřel u čehokoliv , práce,spaní,sex,popíjení alkoholu atd atd, a taky bych neřekl že hraní her člověka ničí nebo vyčerpává, akorát spánek ale je hodně profesí kde se nespí, 12-16-24 hodin,,,

Bellatrix 10.03.2015 23:21

Metiu
S tymto s tebou zasadne nesuhlasim. Ano kazdy nech zije zivot ako uzna za vhodne, pokial ale neublizuje druhemu.
A komu ten mrtvej ublížil? O.o
Šéfredaktor WoWfan.cz

Metiu 10.03.2015 23:00

Mravenecznik
A i kdyby tomu tak nebylo, je to sakra každýho věc co dělá se svym životem!
S tymto s tebou zasadne nesuhlasim. Ano kazdy nech zije zivot ako uzna za vhodne, pokial ale neublizuje druhemu. A taktiez je to aj varovanie. Dnes jeden, o rok dvaja a o 50 rokov 1000. A zas sa naskutuje otazka - mohol este zit? Keby nikdy nevidel pocitac (WoWko) pravdepodobne hej. Ale neubranil sa tomu a zomrel a kazdy spekuluje kto za to moze. Viem asi uz dosiel chory do herne, toto je skor tema na debatu a nie na komentar na nete.

Mravenecznik 10.03.2015 20:00

To zas bude hejt... Nejkouzelnější na tom je, že lidem ani nevysvětlíte že je opravdu jen minimum hráčů co hraje tímhle způsobem a že průměrná doba kterou každej hráč stráví u PC her je daleko daleko nižší... A i kdyby tomu tak nebylo, je to sakra každýho věc co dělá se svym životem!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet