Patch 8.1.5 - War Campaigns Aliance a Hordy

  war campaign    jaina    sylvanas   

War Campaigns v patchi 8.1.5 se budou zabývat dějem po Battle of Dazar'alor. Příběhové linie Aliance i Hordy v této War Campaign budou velmi těsně provázány a budou se týkat zrady jedné hlavní postavy.

 

Datum vydání patche 8.1.5 zatím není známo.

 

Následující text obsahuje příběhové spoilery.

 

War Campaign – Aliance (1. část)

Aliance zjistí, že Horda osvobodila z toldagorského vězení zrádnou Lady Ashvane, která sloužila královna Azshaře a konspirovala proti Kul Tirasu. Vy budete mít za úkol získat od pohůnků Lady Ashvane informace o jejích plánech. Mezi bezvýznamnými (ale leckdy poměrně vtipnými) cáry papíru najdete zakódovanou zprávu, kterou následně necháte rozšifrovat. Dozvíte se, že ti, kdo byli Lady Ashvane loajální, se shromažďují na nějakém dosud neznámém místě, a zároveň že se Lady Ashvane spřáhla se Sylvanas Windrunner.

Zatímco diskutujete nad tímto vývojem situace, objeví se Valeera Sanguinar se zprávou od Baina Bloodhoofa. Ten se chce v tajnosti sejít s Jainou Proudmoore, aby "napravil křivdu způsobenou její rodině". Setkání se má odehrát poblíž Theramoru, neboť jde o jedno z mála míst, kde nemá Sylvanas své špehy. Jaina se setkáním souhlasí.

Poté, co dorazíte na domluvené místo, se ukáže, že Baine zařídil znovushledání Jainy a jejího bratra Dereka! Ten zemřel během Druhé války po útoku Hordy a jejich rudých draků na jeho flotilu a v Battle for Azeroth vyzvedla Horda jeho tělo z moře. Sylvanas jej následně oživila do řad svých Opuštěných, aby ho mohla použít jako zbraň proti jeho někdejší rodině – plánuje ho zmanipulovat a poštvat proti Jaině. Baine se však rozhodl tento zrůdný plán překazit.

Derek se Jaině svěří, že Horda se mu snažila nalhat vše možné, aby sourozence postavila proti sobě, ale Baine mu vyjevil skutečnou pravdu. Jaina poté Derekovi slíbí, že mu pomůže s těžkostmi jeho nové existence a že to společně překonají jako rodina.

 

Na PTR má Derek ještě svůj starý model, ale v patchi 8.1.5 dostane nový.

Po setkání se vrátíte do Boralu, kde budete muset obrátit svou pozornost k podezřelým aktivitám Hordy ve Stormsong Valley, konkrétně ve Warfang Hold. Další části alianční War Campaign zatím nejsou zveřejněné, ale pokračování příběhu se můžete dozvědět z horďácké War Campaign (viz níže).

 

V následujícím videu se můžete podívat na průběh první části alianční War Campaign.

 

 

War Campaign – Horda

Pokud jste v minulých částech War Campaign stranili Saurfangovi

Pokračování War Campaign bere ohled na vaše předchozí hráčské rozhodnutí ohledně toho, zda chcete stranit Saurfangovi, nebo Sylvanas. Následující text popisuje děj, pokud jste stranili Saurfangovi. Změny v případě, že jste stranili Sylvanas, najdete níže.

 

Dostanete quest, abyste se setkali s Bainem Bloodhoofem v Tiragarde Sound. Jakmile tam dorazíte, najdete ho zabraného do rozhovoru s Valeerou Sanguinar, po které chce, aby pro něj doručila zprávu Jaině Proudmoore. Baine ve zprávě naléhavě žádá o setkání s Jainou u Theramoru.

Baine vám následně vysvětlí, že i ve válce existují určité hranice, a Sylvanas právě jednu překročila. Taurenský vůdce má na mysli to, že oživila Dereka Proudmoora, Jainina bratra, a především to, že ho plánuje zmanipulovat a využít jako zbraň proti jeho někdejší rodině.

Společně s Bainem Dereka osvobodíte ze Sylvanasiny lodi Swift Vengeance (avšak nejdřív budete muset překonat velmi složitý zámek) a i s Derekem dorazíte na Theramore. Zde se odehraje cutscéna setkání obou sourozenců.

Baine se následně vrátí do Dazar'aloru, aby neupadl v podezření. Zároveň ale společně s ním a nemrtvým Thomasem Zellingem naplánujete zástěrku, aby to vypadalo, že na Swift Vengeance zaútočili piráti. Nathanos vás pak pošle do Warfang Hold ve Stormsong Valley, kde byla ohlášena podezřelá aktivita SI:7. Jakmile si poradíte s aliančními špehy, zjistíte, že Gallywix se snažil prodávat vstupenky na jednání Hordy ve Warfang Hold, ale zjevně měl víc zájemců než vstupenek, takže budete muset pár nepovolaných účastníků vyházet.

Těsně předtím, než začne jednání vůdců Hordy, spolu budou Baine a Thomas Zelling hovořit o tom, nakolik je toto setkání podezřelé a že Sylvanas určitě něco chystá. A opravdu. Sylvanas se totiž dozvěděla o Bainově komplotu a nyní ho posílá do vězení za zradu. Aktuální quest odevzdáte Lor'themaru Theronovi (protože Sylvanas po cutscéně zmizí spolu s Bainem a Zellingem). Lor'themar se mezi řečí zmíní, že s Hordou to jde pěkně z kopce.

Změny, pokud jste v minulých částech War Campaign stranili Sylvanas

  • Hned na začátku questové linie, kdy máte vyrazit přímo do Tiragarde Sound na setkání s Bainem, místo toho napřed ohlásíte Nathanosovi, co se po vás chce a že Baine něco kuje.
  • Ve Warfang Hold pak dostanete mírně odlišný quest. Ten po vás bude chtít, abyste zajistili, že Bainovo plánované zatčení za zradu nic nepřekazí.

 

Vyústění questové linie však je v obou případech naprosto totožné – Baine je zatčen za zradu a uvězněn. Na cinematic odhalení jeho zrady se můžete podívat zde:

 

 

V následujícím videu se můžete podívat na průběh celé této části horďácké War Campaign.

 

 

Reakce na Bainovo zatčení

Lor'themar Theron

"I když byly jeho činy drastické, nemohu Baina vinit. Svým aktem vzdoru odhalil rozkol v Hordě, který rostl už od útoku na Teldrassil. Obávám se, že otevřeným odporem vůči Sylvanas dostal svůj vlastní lid do nebezpečí. Ve stejném nebezpečí by se ocitl i můj lid, kdybych se k němu přidal. Žijeme v nebezpečných časech. Musíme být opatrní... a jednat s rozmyslem."

 

Gallywix

"Tak to jsem teda nečekal! Kdybych věděl, že tu budu takhle horko, tak bych si za vstup účtoval dvojnásobek!"

 

Talanji

"Bez Hordy po našem boku by můj lid padl na milost a nemilost Alianci. Vděčíme náčelnici za mnohé... ale nehodláme ji slepě následovat. Baine Bloodhoof projevil Zandalari respekt. Musí dostat šanci, aby se postavil těm, kdo ho viní, a mohl se ze svého údajného zločinu zodpovídat."

 

Thalyssra

"Naše rebelie proti Elisande byla spravedlivá a já jsem si za ni vysloužila dýku v zádech. Doufám, že Baina nepotká podobný osud. Soumrační (Nightborne) jsou v Hordě stále nováčky. Možná bych měla vyhledat Lor'themarovu radu. On chápe, co moji lidé museli přestát, a díky našim rozhovorům jsem se toho hodně naučila."

 

Ji Firepaw

"Mezi těmi, co se tu dnes shromáždili, cítím veliký hněv a zmar. V mé domovině se tyto pocity manifestovaly do velmi reálných hrozeb, pokud jsme vynaložili příliš času a úsilí na jejich potlačení. Baine musel jednat, jinak by se jeho hněv mohl zvrátit v mnohem větší hrozbu pro Hordu. Všichni bychom se z toho měli poučit."

 

Eitrigg

"Před mnoha lety obětoval Tirion Fordring vše, aby ušetřil můj život. Byla to pro něj otázka cti. Baine udělal v podstatě totéž. A my ho teď za to máme trestat? Obávám se, že Horda se stává tím, co jsme kdysi nenáviděli. A nelíbí se mi to."

 

Overlord Geyarah

"Náčelnice není ork, ale potrestáním taurena, který ji podvedl a zradil, prokázala sílu. Ti, kterým chybí loajalita, postrádají i čest."

 

Mayla Highmountain

"Tohle Horda trpí? Uvěznění těch, kdo jednají se soucitem a ctí? Možná, že můj lid neměl nikdy opouštět Highmountain..."

 

Garona

"Viděl/a jsi, co potkalo Baina? A Zellinga? Tohle je přesně důvod, proč musíme zůstat nenápadní, moc nevystrkovat hlavu a následovat náčelnici. Alespoň prozatím. Bainova chyba nebyla to, že vystoupil proti Sylvanas. Jeho chyba byla, že to udělal příliš brzy."

 

Rexxar

"Jsou tací, kteří se musí dozvědět o tom, k čemu tu došlo. A dozví se to."

 

Vypadá to, že vůdčí osobnosti Hordy nejsou (až na Overlord Geyarah) ze Sylvanas příliš nadšení a že většina jich spíše stojí na straně Baina, s nímž soucítí. Nikdo z nich však proti Sylvanas otevřeně nevystoupil. To by se však mohlo změnit, pokud se Sylvanas například rozhodne, že si Baine za svoji zradu zaslouží něco horšího než jen vězení...

 

 

Zdroje

War Campaign – Aliance

War Campaign – Horda


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

KO23L 19.02.2019 08:13

No, já se vrátil k hraní od dob Warlords of Draenor a nestačím se divit, co se to s Hordou stalo. Banshee Queen na trůně náčelníka, necháváme se úkolovat nějakym Humánem (Nathanos) a no zničení Darnasussu, které vedlo k odplatě v podobě zničení Undercity radši ani komentovat nebudu (teď tím trpí jak Alíci tak Horda) .... takhle bezohledně by se náčelník Hordy chovat neměl. Já se tak spíš kloním na stranu Bloodhoofa a fandím mu. Sylvanas je mi, na postu který aktuálně zastává proti srsti.

Hromovapest 10.02.2019 00:38

Už se těším až Sylvanas v raidu projedu svýma kudličkama žebra.

Shijaa 09.02.2019 16:43

Stejně fandim Sylvě. Hehe:-)

Kaspo 09.02.2019 12:19

Jednoducho povedané Sylvanas prekročila určitú morálnu hranicu, ktorá by sa mala v horde dodržať. Nestalo sa tak a preto tento záver.

cerberos 09.02.2019 07:08

a to nééé Sylvanas vzpamatuj se Baine je classa a taureni vždy měli dobré srdce je to v jejich povaze, vím ve válce by se asi neměla ukazovat,doufám,že víš proč to vše děláš a nesnažíš se zvýšit počet obyvatel pro Forsaken a že vše co děláš ,děláš nejen pro Hordu ale i pro Azeroth……..

Walther 09.02.2019 08:38

Všechno to dělá jen pro sebe.

Aenar 08.02.2019 20:13

Líbí se mi jak ten příběh celkově fakt rozděluje lidi na dva tábory :-)

StatusQuo 08.02.2019 19:33

Zrovna Jaině nikdo z Hordy nic nedluží, ta kdyby mohla tak by nechala celou Hordu povraždit. Baine je zrádce. Měl by si vzít svojí partu bizonů a přejít k Alianci natrvalo.

Jikonekt 08.02.2019 18:35

Tohle není Horda to je banda sluníčkovejch štěňátek... i za menší zradu ve válce vždy byla na frontě prostě kulka... a tady se můžou skoro všichni lídři Hordy zvencnout už jen kvůli uvěznění?
Aaaaaa já tenhle scénář nesnáším....

Walther 08.02.2019 21:32

V historii lze nalézt spoustu případů, jenž byly souzeny jako zrada, avšak myšlenka za nimi je z určitého pohledu vznešená.

Avšak je nutno vzít v potaz, že příběh této hry má jednodušší morální schémata a my jakožto hráči máme více nadhledu do samotného průběhu. Tohle bylo vystoupení proti těžkému porušení jednoho ze základních principů hordy. Mají skutečně všichni nemrtví oživení Sylvanas právo výběru, právo svobobodné volby? Včem je nyní Sylvanas jiná než Lich King?

Ovšem reakce jednotlivých leaderů jsou skutečně mírně zvláštní. U některých bych čekal naopak sympatie k Baineovým činům. Naopak u sympatizantů mi jejich reakce adekvátní k jejich charakteru.

Jikonekt 09.02.2019 02:57

@Walther Kdyby se ve válce mohl každý velitel jednotky nebo dokonce voják rozhodovat dle svých morálních zásad a ne dle rozkazů, tak by to byla anarchie a chaos a ne válka. Tahle žádná armáda nefunguje a nikdy nefungovala, možná tak v hlavách nějakých romantiků.
Navíc já opravdu jakožto příslušník Hordy nechci pro asi stopáté lízat Allianci zadnice jen proto, že můj vrchní velitel dle nějaké jiné postavy porušil nějaký nepsaný kodex cti a morálky.
Je válka a Allianci ve hře opravdu ze srdce nesnáším, zabíjím je kde jen můžu a stejně tak oni mne. Nechci se zas dočkat toho, že se někde vyloupne obří bubák, podáme si ruce a hurá společně ho porazit, o tom sakra Warcraft kdysi opravdu nebyl. Pro mě zůstává stále stejný primární nepřítel v této hře a to je Alliance. I proto pro mne jediná správná Horda byla Iron Horda, jen ji Blizz samozřejmě zazdil ve svém sluníčkovém duchu P A teď vše směřuje ke Garroshovi 2.0.

Jikonekt 09.02.2019 03:02

@Walther A ještě k tomu, že "V historii lze nalézt spoustu případů, jenž byly souzeny jako zrada, avšak myšlenka za nimi je z určitého pohledu vznešená." to je celé tím, že historii vždy psali, vykládali a učili vítězové, nikdy poražení (má to svou logiku :_). A i podle toho následně vyplynulo, kdo byl hrdina a kdo padouch nebo zrádce.
Vyhrát určitou válku druhá strana, tak to máme zažité přesně opačně, protože by to do nás od dětství tak vtloukali a jinej výklad by nebyl.

Walther 09.02.2019 08:43

@Jikonekt Historie je mnohem komplexnější. Tvrzení, že "historii vždy psali, vykládali a učili vítězové, nikdy poražení" je sice částečně pravdivé, avšak velmi zjednodušené.

Navíc; jsi-li vysokým důstojníkem ve svě armádě a vidíš, že tvůj náčelník vede tvou armádu špatně - budeš se jen dívat a slepě následovat? Nebo s tím něco uděláš? (Orgrim Doomhammer).

Jikonekt 09.02.2019 19:58

@Walther Ale mě se líbí, jak to vede, zatím vyhrává(me) :_)

Walther 10.02.2019 09:37

@Jikonekt Já se o tom zase strašně rád dohaduji. Ale začínám mít dost nepříjemný pocit, že už to válčení dlouho trvat nebude.

Shijaa 13.02.2019 16:35

Musim s tebou souhlasit.. Pokud chceš vyhrát válku, tak musíš být tak trochu svině :-) Všichni jsou moc slušňáci, Sylva to aspoň trochu rozjíždí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet