Překvapivé setkání, aneb ukázka příběhového zvratu v patchi…

  Proudmoore    Baine    Patch   

DŮRAZNĚ UPOZORŇUJEME, ŽE SE V ČLÁNKU NACHÁZÍ VÝZNAMNÉ PŘÍBĚHOVÉ SPOILERY.

 

Válka mezi Hordou a Aliancí je v plném proudu. Od statečně podlého útoku Aliance na zandalarské hlavní město Dazar'alor uplynul nějaký ten čas, díky čemuž nový rozměr nabrala na obou stranách i War Campaign. Více či méně významné postavy umíraly, jiné naopak povstaly. Pak jsou tu ale ty, u kterých se vůbec nečeká, že svévolně či nedobrovolně překročí samotný práh smrti se životem, a znovu tak zaujmou svou pozici v příběhu. Přesně takový moment nám ukáže nejnovější in-game cinematic, který Blizzard vydal k ilustraci dění během War Campaign v patchi 8.1.5.

 

Aliancí vedený útok na Zul'dazar a následná smrt dlouholetého krále zandalari trollů, Rastakhana, s sebou přinesly mnoho zvratů a (ne)čekaných rozhodnutí. Bylo by pošetilé si myslet, že Horda by vše nechala jenom tak. Shodou náhod se ale dlouho předtím dostal do Sylvanasiných rukou potencionální nástroj, kterým by válku mohl přechýlit do zcela jiné roviny - tělo Dereka Proudmoora, Jainina bratra, jehož si smrt našla během Druhé Války. Náčelnice se v reakci na Rastakhanovu smrt rozhodla Daelinova nejstaršího syna oživit. Neštítila se svůj o svůj plán okamžitě podělit - využít zmatku v Derekově hlavě a za pomocí psychických intrik si jeho osobnost přetvořit k obrazu svému, díky čemuž by se z něj stal velmi podlý nástroj pomsty.

 

V řadách Hordy ale vždy bývá někdo, kdo u vedení pozoruje rozkol v hodnotách, na kterých by celá frakce měla stát. Horda naneštěstí tuto záležitost řeší již druhým datadiskem. Poprvé se této úlohy chopil Vol'jin během událostí Mists of Pandaria a zatím vše nasvědčuje tomu, že jeho roli nyní převzal Saurfang s Bainem. Sylvanas tedy není jediná, kdo se rozhodne konat na základě hodnot, kterými by se Horda měla řídit. Jelikož Saurfang nemá v součanosti moc možností, co tedy udělá Baine? To vám odhalí následující cinematic:

 

 

V následujících dnech celý cinematic obohatíme i o české titulky.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 13.03.2019 19:53

mám Baina velice rád jeho nebohého taťku ještě víc..čest jeho památce....ale trochu mě vadí že si Baine zahrál na zrádce... jsem hordák i z jeden členů Forsaken škoda že příběh dopadl tak jak dopadl po Saurfangovi je Baine...doufám že s toho celého příběhu vyjde Sylvanas jako vítěz i mučedník klidně mě ukamenujte)

Masterblaster 13.03.2019 22:01

Kamenovat tě nebudu,ale nevím proč nepochopíš, že Baine se snaží očistit hordu od nečestného jednání kterého ho se pořád Sylvannas dopouští . Thrall a další hrdinové si zakládali na cti a to je teď pryč. Mám rád hordu , ale ne tuhle.

Kaspo 14.03.2019 09:37

@Masterblaster
Dovolím si trochu zašpekulovať. Aj tak je to špekulácia, ktorá tajne verí, že Blizz. nepokašle lore, tak k veci:
Ako Varok tak aj Baine obaja sa snažia o česť v horde. Čo je problémom, je to, že ani jeden z nich nie je undead a tieto činy môžu byť pokojne len ťahaním za nitky N'Zotha. Je veľmi dôležité si uvedomiť, že Sylvanas má plán a jediný, kto o ňom vie je Nathanos (ak aj vôbec on). To, že nikto nič netuší, čo koná, je typické pre jej správanie, lebo ako vieme, rada koná „ze stínú“. Taktiež je celkom zaujímavé, že ak dáte Nathanosovi vedieť, že Baine niečo chystá, tak vám povie, aby ste spravili všetko, čo po vás bude chcieť, že máte ochranu. No a keď to všetko reportujeme tiež sa zdá byť pokojný.
Podľa tejto mojej teórie Sylvanas toto plánovala. A zaujímavé je aj to, že Baina iba zatkne, kdežto Zellinga priamo popraví, čo môže znamenať len jedno, že s ním má ešte nejaký plán, resp. si nechce proti sebe pohnevať taurenov, čo je trocha mimo logiky, lebo musí vedieť, že zatknutím Baina si nepomôže veľmi v očiach ostatných vodcov hordy.
Otázkou ostáva, čo chystá. A nám neostáva nič iné ako dúfať, že lore dopadne lepšie ako pri vypálení stromu.

cerberos 14.03.2019 14:57

@Kaspo Přesně tak Kapo myslím si to i já Blizzard by neudělal tak velkou volovinu jako alá BfA bude podle Garroshe Helscreama v Pandarií,a Sylvanas je undeadka ví toho asi moc o nebezpečí které nastanou v BfA a to jí svazuje ruce říct pravdu jak se věci mají a trápí se ale musí dělat to co tedka dělá i když se jí to protiví …..dělá to za Azeroth!

Horm 15.03.2019 06:58

@cerberos Kdo skutečně opravdu ví, že Sylvanas MUSÍ dělat to co dělá? Proč ji stále někdo omlouvá? Není to velmi dlouho žádná chudinka. Za hordu nebojuje to už dokázala. Klidně zabije ,,své'' vojáky a POUŽIJE je na výrobu opravdu svých kostěných bojovníků. Nebylo v tom nic než ukázka toho, že smrt spojence je pro ni také vítězství. . . . A třeba jí ani nikdo vyhrožovat nemusí. Prostě to dělá pro své vlastní pokřivené cíle.

cerberos 15.03.2019 15:10

@Horm To těžko ..Blizzard prohlásil že BfA není MoP..takže lore podobné ála Garrosh Hellscream nebude v tom doufám …..

@ndy 16.03.2019 07:33

@Kaspo
Kdyby Sylvanas Baina jen tak zabila a nezatkla, tak minimálně taureni, higmountan taureni, a možná i jiné rasy se hned od hordy odpojí a vznikne válka uvnitř hordy

Xauxe 13.03.2019 10:02

Poradil by mě někdo prosím jak je to s těma heritage armorama ? Mám Taurena Shamana, který je můj main character a v podstatě za něho hraju už 3 datadisky. Ale hodně se mi libí zandalari trolové a tak jsem si koupil změnu rasy a udělal z něj zandalari trolla. Heritage armor k němu nedostanu páč tento shaman je boostly ještě z Warlords of Draenor. A tak uvažuju o tom že si založím zandalari trola paladina a toho vyexpím, protože paladina ještě nemám. A dotaz teda zní jestli mě půjde udělat transmog heritage armoru na toho šamana, který mí mail armor když ho otevřu na paladinovi, který má plate armor ?

Bellatrix 13.03.2019 12:14

Heritage armory jsou kosmetická záležitost a lze je transmognout na cloth, leather, mail i plate.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 13.03.2019 12:14

Heritage armory jsou kosmetická záležitost a lze je transmognout na cloth, leather, mail i plate.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Xauxe 13.03.2019 12:52

@Bellatrix
Takže když vyexpím jednoho Zandalari trolla, za kterého otevřu heritage, tak je budu moct použít na všechny zandalari trolly co budu mít, i ty boostle ?

Kaspo 13.03.2019 13:25

@Xauxe áno, nakoľko nosenie zbroje sa netýka boostlej postavy, ale jeho získania.

Anfaelion 13.03.2019 13:56

Ten boost by nemal byť problém. Ja som svoju belfku levelil do levelu 60, potom keď prišiel legion som ju boostol na 100, normálne vylevelil až do 120 a heritage som k nej získal v pohode

ratatuj 15.03.2019 16:12

@Bellatrix mám dotaz keď si postavu na lvli 50 zmením na zandalari a doexpím ju tak získam Heritage armor?
Za radu ako funguje budem vďačný

Avelion 12.03.2019 23:50

Vzhledem k tomu, že cinematic s Bainovým zatčením se objevil dřív, tak mi bylo jasné, že k nějakému předání Dereka jeho rodině určitě předtím došlo, ale rozhodně jsem netušila, že mě to až tak vezme za srdce. Chudák Derek asi nechápe válku, do které byl násilím vrácen a Jaina po všem co prožila asi opravdu těžko hledá důvěru v to, že by někdo z hordy mohl mít ještě trochu cti.
Upřímně, po tomhle všem mám Baina ještě raději. A líbí se mi ten malý detail u ,,...for as long as stars do shine."- Jainin výraz naznačuje, že je to asi slovní spojení, které ti dva používali mezi sebou když byla Jaina ještě malá a že díky tomu, chápe, že to není jen Sylvanasina loutka, ale opravdu její bratr.

Hanzias 13.03.2019 01:37

O tom videu z PTR, kdy byl Baine zatčen jsme také již informovali. Tohle má spíš bejt taková informativně emoční vložka. Jestli člověk sleduje příběh s předstihem, tak to bylo nad slunce jasné. Ale nic z toho nevzbudí takové nadšení jako cinematic, který rozvíří ty emoce. Aspoň v mým případě.

Shilloh 13.03.2019 11:46

Po shlédnutí tohoto cinematicu, ač kovaná nelfka, mám obrovskou chuť vyexpit taurenského bojovníka T_T

cerv255 12.03.2019 23:25

shledání rodiny je parádní a s další debatou, která tady už není získává zase trochu jinačí rozměr. Ale furt se nemůžu zbavit dojmu, že se ho Sylvanas podařilo zlomit a nastrčila ho tam jako trojského koně.

Masterblaster 12.03.2019 23:18

Dobrá práce.Už se těším na další cinematic, jak malé děcko.Dík za tuhle novinku Hanzias

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet