Příběh lovce démonů, 1. část

http://media.wowfan.cz/uploaded/DH_pribeh
Stojím na mrtvé zemi a kolem mě se rozkládá Mardum. Tohle prokleté místo kdysi sloužilo jako vězení, kde Sargeras shromažďoval polapené démony. A odkud je poté vypustil, když se rozhodl zničit veškeré stvoření na své plamenné křížové výpravě skrz vesmír. Je to okouzlující místo, to vám tedy povím. Jezera plná zeleného ohně a obloha tak temná, že by tu běžný smrtelník viděl tak na pár kroků. Omezení, které se mě pochopitelně netýká. Co že tu dělám, ptáte se? Rozkazy lorda Illidana. Spolu s ostatními lovci démonů máme získat cosi, co se jmenuje Sargerasův klíč. Předmět, s jehož pomocí chce Illidan zničit Plamennou legii. A jak jsem byla informována, zároveň můj jediný způsob, jak se dostat z tohohle pekla a zpátky do Black Templu. Nesmírně vstřícné, jen co je pravda. Jsem z toho celá naměkko. Náladu mi poněkud vylepšuje to, že tuhle výpravu vedu.
mage preview
Jeden z mých druhů, Kayn Sunfury, mě informuje o tom, že naše jednotky postupují proti Plamenné legii. A velmi jemně mi naznačí, že bych se možná mohla přestat procházet okolo a kochat se dechberoucí démonickou scenérií a šla místo toho pokosit pár démonů. Sargerasův klíč se sám nenajde. Má pravdu, ten chlapec. Nejdřív práce, potom zábava. Démoni v nejbližším okolí jsou během pár minut pobiti a já vztyčuji prapor Illidari. Naše jednotky postupují dál. Mezi řečí se ptám Kayna, co je vlastně tenhle svět zač. Kayn mi začne překvapivě ochotně popisovat jeho historii. Když Sargeras démony uzamkl na Mardumu, stvořil zároveň klíč k tomuto vězení. Když se pak rozhodl démony propustit a vězení roztříštit, jeho fragmenty se rozletěly skrz Spletité podsvětí. Tehdy vznikla Plamenná legie. My právě stojíme na jednom z úlomků původního vězení. A právě zde Sargeras uchovává klíč, po kterém tak touží lord Illidan. Tento klíč umožňuje svému nositeli proniknout na kterýkoli ze světů ovládaných Legií, a jako takový je ideálním nástrojem Illidanovy snahy o zničení Plamenné legie.
mage preview
Aby sem mohl bezpečně projít zbytek našich jednotek z Black Templu, musíme ale napřed eliminovat bezprostřední hrozbu a následně aktivovat brány, které sem přenesou Illidanovu armádu. Nejspíš stojí za to zmínit, že tyto brány se aktivují pomocí nashromážděných duší padlých. Ale jestli si na něco nemůžeme stěžovat, tak je to nedostatek padlých. První brána je aktivována a na Mardun přichází jednotka Ashtongue Deathsworn. Jejich velitel má prý pro mě dárek od samotného lorda Illidana. Ošklivá zubatá potvora... totiž felsaber, abych se tu nemusela trmácet pěšky. Jak milé. Asi bych se samým dojetím rozplakala, kdyby mi sám Illidan kdysi nebyl vypálil slzné kanálky. Na hřbetě felsabera postupuji dál skalnatou pustinou. O pár desítek metrů dál se setkávám s Allari Souleater. Okouzlující a milá dívčina, která tu právě brutálně vyslýchá zajaté démony. Ti ale, zdá se, o Sargerasově klíči nic nevědí. Místo toho prý jen opakují cosi o loajalitě vůči jakési královně. Moment, kde jsem to už jenom... To na mě hulákali i někteří z těch démonů, které jsem před pár minutami pobila. Brood Queen Tyranna. Už se nemůžu dočkat, až ji potkám. Allari mě dále informuje o tom, že několik z našich druhů padlo do zajetí. Allari mi ještě vysvětlí, že za tím stojí jakýsi nový druh démona, který si říká žalářník (jailor) a který vysává ze svých obětí duši. Významně se na Allari Souleater podívám, ale zdá se, že jí ta ironie nedošla. Nu což. Vydávám se otevřít druhou bránu a vpustit na Mardum tentokrát Coilskar nagy. Jen tak z dlouhé chvíle vzápětí otevírám komunikační portál s Legií. Démon na druhé straně zní trochu zmateně. Zřejmě mu není jasné, proč se najednou otevírají všechny ty brány a proč jednotky lovců démonů decimují jeho poskoky. No, s tím mu asi nepomůžu. Však on na to časem přijde sám.
mage preview
Setkávám se s dalším lovcem démonů, Jacem Darkweaverem. Ten je s pomocí felové energie schopen komunikovat na velké vzdálenosti – třeba i do jiné dimenze. Felová esence, kterou jsem vyrvala z mrtvého těla jednoho z démonů, je k tomuto účelu víc než dostačující. Špehovat Legii? To zní jako zábava. Rituál ke mně přináší vizi dvou démonů. Jeden z nich je Brood Queen Tyranna. Zjevně se jí nelíbí, že jí na „jejím světě“ pobíhají lovci démonů. Druhý démon, Doom Commander Beliash, Tyranně poníženě slibuje, že si to osobně vyřídí s jejich vůdcem. Moment, to jsem v současnou chvíli já, že? Výtečně. Už jsem myslela, že se tu unudím k smrti. Kromě toho si nemůžu nechat ujít příležitost říct té královně, jak šeredná je. Vsadím se, že na to si nikdo z jejích nohsledů nikdy netroufl. Ale někdo jí to říct musí, to se nedá nic dělat. Navíc je to podle všeho nějaký nový druh démona a toho musím vidět zblízka.
mage preview
Nejprve ale vyrážím odemknout třetí bránu, abych mohla vpustit na Mardum poslední Illidanovu jednotku – shivarry. Ukazuje se ale, že to bude větší problém, než by se zdálo. Na místě už mě čeká lovec démonů Sevis Brightflame. Chmurně mě informuje, že královna Tyranna s touto konkrétní branou něco provedla a duše démonů Legie ji už nedokážou otevřít. Duše lovce démonů, na druhou stranu... „Jeden z nás musí zemřít,“ oznamuje mi Sevis neutrálním tónem. V první chvíli si nejsem jistá, co se skrývá za jeho slovy. Je to vyzvání na souboj? Ať zvítězí ten lepší a z duše toho druhého se stane obyčejný nástroj? Z mého váhání mě vysvobodí sám Sevis. Prý rád obětuje svou duši. „Který lovec démonů by to neudělal?“ Třeba já, odvětím v duchu. Ani by mě nenapadlo. Nahlas neřeknu nic. Přece se s tím chudákem nebudu hádat, když mu zbývá posledních pár vteřin života. Jakmile Sevisova duše opustí jeho tělo, okamžitě aktivuji poslední bránu. Na Mardum vstoupí shivarry. Osobně se mi to moc nelíbí, nakonec jsou tyhle šestiruké ženské démonky, které dřív bojovaly na straně Legie. Ale zpochybňovat Illidanovy příkazy mi nepřísluší. Přinejmenším ne teď uprostřed invaze. Velitelka shivarr mě informuje, že není času nazbyt. Musíme co nejrychleji získat Sargerasův klíč a vrátit se zpátky do Black Templu, protože ten právě čelí útoku Sha’tari. Mě ale ještě čeká jedno zdvořilostní setkání – s Tyrannou a Beliashem. Už se nemůžu dočkat.
mage preview
Doom Commander Beliash je naprosto směšný. Skoro se divím, že Legie kdy dokázala něco ovládnout, když zaměstnává tak neschopné hlupáky. Opájím se triumfem a vracím se zpátky na naši základnu. Ta sice čelí vytrvalému útoku démonů, ale naše jednotky jsou konečně kompletní a nám zbývá už jen zaútočit na královnu Tyrannu a připravit ji o Sargerasův klíč. To však nebude žádný lehký úkol, neboť tahle démonická fešanda se nachází na místě zvaném Fel Hammer, k němuž se budeme muset nejprve probojovat. Není času nazbyt. V rychlosti rozdávám rozkazy velitelům broken draeneiů, nag i shivarr a ti vyráží proti Plamenné legii, aby je na čas zaměstnali a my měli volnou ruku v naší operaci. Sama se také hotovím k boji, ale tu mě Kayn Sunfury zastaví. Jace Darkweaver prý kdesi v naší blízkosti vycítil démonickou přítomnost a vydal se situaci prozkoumat s pár lovci démonů. Nic nenašli, přesto je přesvědčen, že něco není v pořádku. Obrátím oči v sloup nad neschopností svých podřízených a vyrazím za nimi. Nemůžeme si dovolit, aby nám nepřátelé vpadli neočekávaně do zad. Jeskyně působí celkem obyčejně – jako hora kamení se zavaleným vchodem. Nic překvapivého. Můj šestý smysl však zvoní na poplach. Soustředím se a pohlédnu na zavalený vchod svým spektrálním zrakem. Vzápětí za šedivou clonou kamenů spatřuji siluety několika démonů. (Spektrální zrak je skvělá věc. Pokud vám tedy nevadí, že přijdete o oči. Na oplátku však získáte schopnost nejen vycítit, ale přímo vidět energie, které proplouvají kolem vás. A stejně tak tvory, které se na nich přiživují. Jako jsou právě démoni.)
mage preview
V rychlosti vyčistíme jeskyni od démonů a pokračujeme dál. Dostává se ke mně zpráva, že v další jeskyni poblíž se nachází matka impů (Imp Mother), která zde uchovává knihu s vepsanými tajemstvími felové magie. No to se samo sebou rozumí, že ji okamžitě zabavuji ve prospěch Illidari. (Matka impů neprotestuje. Leží totiž mrtvá na dně lávového jezírka.) Následně zjišťuji, že kniha je velmi poučná. Umožňuje mi totiž rozvinout mé schopnosti lovce démonů zcela unikátním způsobem. (Herní vsuvka: Zde si volíte specializaci – Havoc (Melee DPS) nebo Vengeance (Tank).) Ještě jsem se zcela nevzpamatovala z nově nabyté schopnosti metamorfózy a Kayn Sunfury už po mně chce, abych svoje nové vědomosti předala i ostatním lovcům. Podle něj je právě toto důvod, proč se nás Legie obává – protože jako jediní jsme schopni proti nim bojovat jejich vlastními zbraněmi. Ač s tím jen nerada ztrácím čas, v tomhle musím dát Kaynovi zapravdu. Jeden z našich snahu o přeměnu bohužel nepřežije. Kayn připouští, že bychom v tom asi neměli pokračovat a riskovat tak ztrátu dalších válečníků. Nemohu než souhlasit.
mage preview
K Fel Hammeru vyletím na felovém netopýrovi. Konečně přišel čas střetnout se s pavoučí démonkou Tyrannou. K mé velké lítosti jí nestíhám říct, jak šeredná je. Kromě toho je totiž daleko mocnější, než jsem čekala. Její schopnost na krátký čas obrátit mé společníky proti mně je – mírně řečeno – trošičku čára přes rozpočet. Mě ale trénoval samotný Illidan, takže si na mě jen tak nepřijde. Nějakým prazvláštním řízením osudu nakonec všichni přežíváme. Tedy, všichni až na Tyrannu, ale pro tu nikdo plakat nebude. (Hlavně proto, že tu nikdo nemá čím.) Beru z její (jak jinak, než šeredné) mrtvoly Sargerasův klíč. Ruce se mi trochu třesou. Dokázala jsem to. Splnila jsem úkol. Snad ještě není pozdě. Snad Black Temple ještě nepadl. Aktivuji Sargerasův klíč...
Pokračování příště.
mage preview mage preview mage preview mage preview mage preview mage preview

Pokračovat na 2. část ->


Naposledy upravil/a Bellatrix 08.02.2016 v 20:28:19.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 22.01.2016 15:15

Muradin
Já to slovo taklhe nemám rád, ale ono se právě ani přeložit moc dobře nedá.
Je zkrátka originální pro WoW, stejně jako spousta jiných termínů.
sw1tchCZ
Hmmm ono těch smutných osudů ve wowku je vícero... Ale Sargeras si myslím, že byl až moc hrrr a pak to takhle dopadlo... Stejně hrr jako Arthas... Prakticky mají trochu podobný osud...
On se Blizz totiž strašně vyžívá v těchhle typech postav. Až moc, bohužel. Oni mají na postavy pár šablon a pořád dokola je využívají.
mato6666663
dobre sa to citalo, chcem viac
Děkuji Další část bude brzo, neboj. Ráda bych ještě do konce týdne.
Šéfredaktor WoWfan.cz

mato6666663 21.01.2016 22:43

dobre sa to citalo, chcem viac

sw1tchCZ 21.01.2016 15:08

Muradin
Se Sargerasem máš pravdu no Já se mu vlastně ani nevidím. Popravdě se v něm poznávám. Dokola dělat něco bez výsledku. Už jen odpočítávám dny kdy kolem sebe všechno rozmetám
Hmmm ono těch smutných osudů ve wowku je vícero... Ale Sargeras si myslím, že byl až moc hrrr a pak to takhle dopadlo... Stejně hrr jako Arthas... Prakticky mají trochu podobný osud...

Muradin 21.01.2016 13:05

Slovo fel ve filmu zazní minimálně jednou. Alespoň zaznělo v uniklých záběrech. Je to celkově taková divná věta - Bring me fuel for the fel.Já to slovo taklhe nemám rád, ale ono se právě ani přeložit moc dobře nedá. Se Sargerasem máš pravdu no Já se mu vlastně ani nevidím. Popravdě se v něm poznávám. Dokola dělat něco bez výsledku. Už jen odpočítávám dny kdy kolem sebe všechno rozmetám

Antheiel 21.01.2016 08:53

nádherný článek už se těším až si demon huntera zahraju taky

Bellatrix 21.01.2016 00:23

Muradin
Když už si na to tak narazila, tak jsem hodně zvědavý jak se ve Warcraft filmu přeloží slovo fel.
Doufám, že nijak. Fel je fel. Problém se skloňováním též není, takže nevidím důvod to nějak měnit. Ale popravdě si nemyslím, že by v tom filmu to slovo vůbec kdy zaznělo. Spíš nějaká temná magie, démonická magie či něco podobného. Spousta diváků by se jinak asi dost divila, co to má být nějaký fel.
Muradin
Snad už Legie konečně dostane! Chci se zeptat - Má tu vůbec někdo rád Legii?
Legii ne, ale mám velké pochopení pro Sargerase. Svým způsobem je to nejtragičtější postava celého WoWka.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Muradin 20.01.2016 21:52

Super článek. Těším se na další díl. Děkuji.Líbí se mi, že se takhle vrátily do období Black Templu, ale fakt by mě zajímalo proč se Illidan s námi nespojil (i když možná protože by se ostatním nelíbilo, že pracuje s démony).Když už si na to tak narazila, tak jsem hodně zvědavý jak se ve Warcraft filmu přeloží slovo fel.Snad už Legie konečně dostane! Chci se zeptat - Má tu vůbec někdo rád Legii?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet