Privátní server Nostalrius končí!

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius
Blizzard Entertainment již delší dobu bojuje proti nelegálním privátním serverům. Tentokrát přišla řada na jeden z největších privátních serverů. Nostalrius Begins ukončí svou činnost k 10. dubnu a vypne všechny servery. Tým Nostalrius v otevřeném dopise na webových stránkách oznámil, že dostali několik předvolání od francouzských a amerických právníků, kteří připravovali žalobu proti poskytovateli serverů OVH a celému týmu Nostalrius. Dle dopisu nemá současný tým v plánu otevřít nový privátní server, ale věří, že se v komunitě najde někdo dostatečně šikovný na to, aby spustil nový „Nostalrius“. Pokud patříte mezi hráče, kteří mají herní konto na Nostalrius Begins PvP, Nostalrius Begins PvE nebo Nostalrius TBC, máte čas do 10. dubna. Ve 23:00 hodin se servery vypnou a skoční tak kapitola dalšího „neziskového“ serveru.

Celá tisková zpráva serveru Nostalrius:

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
Během tohoto procesu vznikla také petice, která žádá o spuštění oficiálních World of Warcraft Vanilla serverů. Je pravdou, že tyto žádosti se objevují téměř pořád, i když Blizzard opakovaně potvrdil, že podobný server není v plánu, jelikož se snaží posouvat hru kupředu, nikoli zpět. Jak se na privátní servery díváte vy? Jste rádi, že něco podobného existuje, nebo hrajete pouze na oficiálních serverech?


Naposledy upravil/a Ellendway 30.04.2016 v 11:33:24.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

corpsen 11.04.2016 15:42

Ellendway
Osobně si myslím, že se nic nestane a za dva měsíce celé téma vyšumí jako mnohdy v minulosti. Myslím si, že WoW tým má v současné době mnohem více práce, mnohem větší motivaci, aby předvedli, že WoW stojí ještě za to. Osobně bych neviděl žádný důvod v tom, aby optimalizovali a opravovali starou hru, kterou by hrálo pár lidí - počítám s tím, že většina lidí, co byla na Nostalrius, by prostě Blizzardu neplatila, ani kdyby to bylo za 5€...
Do ted nam akorat ukazovali jak WoW jde do sraček, pochybuju, že se něco změní

kritik 11.04.2016 14:12

MPosp: Presně takhle jak to popisuješ to bývalo hodně dlouho, kdo hral na freecku a presel na ofic uz se nikdy nechtel vratit, znal jsem takovych lidi dost v dobe vanilla az wotlk a nikoho z nich by to ani nenapadlo, jenze bohuzel doba se meni a kvalita wod je tak žalostná že i lidi co 10 let(rozumej nikdy) na freecku nehrali o tom zacinaj aspon uvazovat a ten důvod v 90% případů neni proto že je to zadarmo, když nafarmíte dost goldů mate zadarmo i dnesni wow, ten důvod je hledání nějaké verze Wow, která by je bavila. Co se týče té komunity, v dobách kdy jste museli všude chodit s lidma z vlastního servru tak ta komunita i existovala, museli jste si budovat vlastní reputaci aby vás někdo někam vzal a podle toho se i chovat. Dneska je to tak že všichni nadávaj všem bez jakýkollv následků, což je ve výsledku naprosto příšerná zkušenost, že lidi nakonec spolu radši vubec nemluví, vítejte v modernim Wow ...

MPosp 11.04.2016 13:31

HonkL
Nevím zda to někdo sleduje ale momentálně asi bude velká migrace na česko anglický server Kronos který je pod projektem Twinstar
Nedalo mi to a byl jsem se tam podívat. Teda jen na fórum, ale bohatě to stačí ... lavina nových registrací, zahlcený login server a tamní komunita rozpolcena vedví, jedni vítají uprchlíky (bývalé hráče Nostalriuse), druzí je zatracují a dělají vše, aby jim start maximálně znepříjemnili. Viděl jsem dokonce video, jak horďácký top level čistí startovní zónu aliance od nováčků a NPC ... hnus! Nebo nabídky prodeje goldů v kurzu 1G za 1€($)Já asi rok a půl zkoušel na těchto soukromých serverech hrát, jak na Cata, tak ve WoTLK, ale vadilo mi tam dost věcí - hlavně arogantní komunita a nemožnost být na serveru Normal (bez PVP v otevřeném světě). Definitivní přechod na origoš byl obrovskou úlevou, hlavně od té nevybouřené mládeže, která nemá na měsíční poplatky, tak si vybíjí své potřeby na podobných projektech. Nijak se mi po nich nestýská a lokace z předešlých datadisků si užívám i nyní

Ellendway 11.04.2016 12:34

Renwick
Pán je všeználek. Určitě jsi nějaký server někdy měl, že to tak všechno víš. Nenapadlo tě třeba, že to sice bylo posíláno vývojářům, ale díky tomu platili pouze server? Proč by si jeden z hlavních GM vymýšlel. Není žádný důvod. Koukni se schválně na ofiko reddit. Tam je rozhovor celý. Taková odpověď. Ty musíš mít dobrý ego. Hovado.
Jen mám ponětí, jak funguje OVH a jak se chovají k těm, kteří na jejich serverech provozují nelegální věci.Proč by si jeden z hlavních GM vymýšlel? Proč taky ne... když napíšu, že Hitler byl vlastně hodný a nikdy k žádné genocidě nedošlo, budeš mi to věřit? Jen protože jsem tady šéfredaktor a nemám důvod lhát? Asi ne, co?Hovado je tady ten, kdo dokáže porušit nejrůznější zákony, vybrat za to prachy a pak mlžit a hrát si na chudinku, že za nic vlastně nemůže a jak to není fér.

Renwick 11.04.2016 11:45

Ellendway
Toto je hloupost. OVH takovou možnost neumožňuje. Hlavně věřit, že to někdo dělá jen z dobré vůle je tak trochu naivita.
Pán je všeználek. Určitě jsi nějaký server někdy měl, že to tak všechno víš. Nenapadlo tě třeba, že to sice bylo posíláno vývojářům, ale díky tomu platili pouze server? Proč by si jeden z hlavních GM vymýšlel. Není žádný důvod. Koukni se schválně na ofiko reddit. Tam je rozhovor celý. Taková odpověď. Ty musíš mít dobrý ego. Hovado.

Ellendway 11.04.2016 08:28

Renwick
No and we had no desire to. Players paid the server upkeep directly to the hosting provider.
Toto je hloupost. OVH takovou možnost neumožňuje. Hlavně věřit, že to někdo dělá jen z dobré vůle je tak trochu naivita.

Renwick 11.04.2016 00:06

Jsem také jeden z veteránů (začal jsem kolem 1.2 patche) a WotLK patří mezi můj nejoblíbenější.Plně Blizzard chápu, proč server zavřeli, spíše mi vadí, jakým způsobem se k věci (ne)vyjádřili. Myslím si, že kdyby se stala podobná situace ještě před pár lety a vývojářům ještě záleželo na komunitě a jejich fanoušcích, tak bychom od nich něco slyšeli. Třeba se ještě něco ukáže, kdo ví.Donate system byl POUZE určen na chod serverů u providera uvedeno v jednom posledním rozhovoru.No and we had no desire to. Players paid the server upkeep directly to the hosting provider.Každopádně se vůbec nedivím, že se na server hrnulo tolik lidí včetně mě. V posledních letech je WoW katastrofa. Koho sakra napadlo udělat z WoWka MMORPG pro všechny? Chtějí ze hry snad udělat MOBU nebo Diablo MMO? Copak jim těch 12m lidí nestačilo? Opravdu potřebovali mít víc? Úpad nenastal ani kvůli LFR, tedy kvůli tomu dobrému LFR, kde ten gear z něho měl smysl a byl ještě jakž takž obtížný, ale je to hlavně kvůli strmému snížení obtížnosti obecně a tím, že každý má právo na vše a každý také dostane vše bez jakékoliv snahy. Levelování je naprostý vtip a ani ve WoDech, kde to každý druhý opěvoval, mě to vůbec nebavilo. Ještě bych dodal - čím dál tím méně spellů/abilit (viděli jste rotaci DH?) - za chvíli se dočkáme rotací na 3 klávesách, ale sakra proč. Vždyť právě WoW bylo výjimečné v tom, že jste měli několik kouzel a různých abilit. Každé druhé MMO má 4 tlačítka. To je opravdu taková zábava? 5 obtížností aneb přízpůsobíme se i naprostým bezmozkům (včetně Mythic+) - co bylo sakra špatného na 2 obtížnostěch? A tak dále... Těch důvodů je spousta.Důvodem je, proč se tohle všechno děje je prostě, že WoW už už Blizzardu není tak důležité, jak bývalo, když bylo pouze SC2, D3 a WoW. S příchodem HS, který vydělává miliony za balíčky, HotS se svými skiny a hrdiny za 9,99€ a hlavně novým Overwatchem, kde to pojede na stejné vlně. A je mi z nich zle, jakým způsobem se postavili ke svým největším fanouškům kvůli kterým jsou tam, kde teď jsou.Kdo by ještě před pár lety tušil, co se s tímhle světem stane. Je to smutné.

kritik 10.04.2016 22:49

[quote=Ellendway]Osobně si myslím, že se nic nestane a za dva měsíce celé téma vyšumí jako mnohdy v minulosti. quote]To bude asi pravda, ale co jen tak nevyšumí je současná kvalita wowka a jestli nenastane zlepšení, který si samozřejme přeji, tak se můžem klidně do dvou let dočkat vypnutí i ofic servrů, to zas neni takový sci fi, jednou nastane bod kdy se jim to už nevyplatí, ale jsou pořád lidi , kterym na wowku záleží at hrajou kdekoliv, blizz už teď operuje se šesti hrami, nevíme jaký jsou plány do budoucna s wowkem, aby to hráči platili dál tak to už prostě nejde z principu jen proto že je to WOW a přidat za 20 měsíců 1 patch, blizzard by si takhle neměl zahrávat se svoji značkou, nakonec WOW může pohřbít jedinně sám, hráči maj chut to pořád hrát.

Nefi 10.04.2016 21:36

Pro mě je to celkem smutné už kvůli tomu, že jsem tam asi před týdnem začala hrát. Mám aktuálně předobjednané Legion, ale na offiku od března nehraju, WoDko už mě prostě nebaví. Chtěla jsem teda něco na odreagování, tak jsem zkusila tu vanillu na Nostalriu. Věřte nebo ne, ačkoliv jsem začínala na WotLK a vanillu nikdy nezažila, bavilo mě to víc než expení postav ve WoDku. Takže argument, že lidí baví vanilla jen proto, že vzpomínají na staré časy je trochu irelevantní.A víte co bych uvítala já? Nechci legacy servery, kde bude donekonečna jeden datadisk. Mě by se strašně líbilo, kdyby byla ta možnost začít znovu od vanilly a progressovat přes TBC a WotLK až dál a zažít si všechno, čeho jsem neměla možnost se účastnit. Ale to by se musel Blizzard asi zbláznit. Líbil se mi i argument, proč by někdo, kdo si třeba dřív koupil TBC ho nemohl hrát, proč vlastně by měl mít produkt, ke kterému už nemá přístup? Pak je to k zákazníkovi trochu nefér. Dneska stačí koupit si battlechest za docela směšnou částku a má tam několik datadisků pohromadě.Každopádně mi moc nejde do hlavy, proč jde po serveru, který nabízí skoro 10 let staré WoW, ale vzhledem k počtu hráčů má možná vážně strach z odlivu platících lidí na offiku. Kdo ví. Každopádně bych byla moc ráda, kdyby tohle všechno začal Blizzard řešit. A doufám, že v Legion bude víc contentu než ve WoDku, je to vážně hrozná nuda. :-/

Ellendway 10.04.2016 19:44

kritik
takze muzem asi jen tipovat co se bude dit dal ..
Osobně si myslím, že se nic nestane a za dva měsíce celé téma vyšumí jako mnohdy v minulosti. Myslím si, že WoW tým má v současné době mnohem více práce, mnohem větší motivaci, aby předvedli, že WoW stojí ještě za to. Osobně bych neviděl žádný důvod v tom, aby optimalizovali a opravovali starou hru, kterou by hrálo pár lidí - počítám s tím, že většina lidí, co byla na Nostalrius, by prostě Blizzardu neplatila, ani kdyby to bylo za 5€...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet