Prophet's Lesson, 8. kapitola

http://media.wowfan.cz/uploaded/prophetslesson
„Chcem vidět Proroka,“ vyšlo ze zdeformované tváře jednoho z nich stěží rozpoznatelnou obecnou řečí. „Ať to dá všecko do pořádku.“ Maraad si nepomohl pomoci, aby se nahlas nezeptal: „Tohle je váš mluvčí?“ Jeho jen lehce zastřená urážka však zůstala bez povšimnutí. „Prorok nikoho nepřijímá, příteli. I my bychom si v těchto temných časech rádi vyslechli jeho moudré rady. Promluví s námi, až si to bude přát,“ pravil exodarský dozorce. „To je lež. Stormwindského prince přijímá!“ „Princ Anduin studuje způsoby Světlo pod Prorokým dozorem. Měl bys být poctěn, že Věčný vyučuje jednoho z vaší rasy. Kdo ví, jaké dobrodiní z toho může pro váš lid vzejít?" „Taková drzost! To se před váma máme klanět, nebo co? Před váma? Zatracený démoni s kopytama!“ Nebylo horší urážky než připomenout draeneiům jejich příbuzenství s eredary z Legie. Dozorcovy oči se nebezpečně zúžily a ruka se pohnula směrem k zářícímu krystalovému meči u jeho boku. Maraad si uvědomil, že i jeho ruka tápe po rukojeti mohutného kladiva, stejně jako ruce několika dalších draeneiů, kteří se počali naklánět směrem k „delegaci“ lidské lůzy. Maraad viděl, jak lidé začali instinktivně ustupovat. Ať bylo to, co jim předtím přišlo na mysl, jakkoli šílené, zvířata v nich prosadila svůj pud sebezáchovy. Dozorce, který vycítil strach uprchlíků, se viditelně uklidnil a spustil ruku podél těla. „Vím, že jste daleko od domova. Jste hladoví a vaše budoucnost je nejistá. Ve vaší tísni jste byli natolik moudří, abyste vyhledali radu našeho proroka. Věřte mi, přátelé, že nic bych neviděl radši, než aby se prorok věnoval vašim záležitostem. Pochopte však jedno: jeho cesty jsou nevyzpytatelné. To, jestli k vám přijde či nikoli, si nelze vynutit, musí se k tomu rozhodnout sám. Radím vám, abyste se vrátili do svých domovů v táboře.“ „Jaký domovy? Nejsou to naše domovy,“ přišla mrzutá odpověď. Tlupa se pomalu začala plížit pryč, obšťastňujíc všechny kolem sebe temnými pohledy a polohlasným reptáním. Lidé málem vyprovokovali boj se svými dobrodinci a moc dobře si to uvědomovali. „Jaké právo mají mluvit k nám o vyhnanství?“ ozval se tiše dozorce. „Vskutku, jaké právo?“ odpověděl Maraad.
* * *
Obklopen Rukou Argu a jejími veliteli se Maraad nebál otevřeně promluvit. „Prorok s námi nehodlá sdílet svou moudrost. Rozhodnutí tak spočívá na nás. Obraťme naše úsilí k válce s Legií! Nebo pokud to nebude možné, vraťme se na nešťastný, utýraný Outland a dokončeme práci tam. Náš druhý domov nás potřebuje, a stejně tak Ztracení, kteří se stále toulají outlandskými pustinami.“ Maraadovi se postavila stěna ticha ze strany Triumvirátu, avšak z jejich mimoděčných pohybů tváře i těla, které zradily jejich skryté myšlenky, vyčetl souhlas. Přesto z nich také vycítil rozpaky a vindicator věděl, odkud pocházejí… sdílel je totiž. Nyní by měl promluvit Prorok, požehnat našemu rozhodnutí. „Za týden vyzkoušíme fázové písty Exodaru. A pokud do té doby Prorok nepromluví, necháme Azeroth daleko za sebou!“
* * *
„Co tvá cvičení, Anduine? Ponořil ses již hlouběji v pochopení?“ Po celé měsíce byl princ neskonale vděčný za pozornost, kterou mu Velen projevoval. Byl nadšen z možnosti učit se od tvorů, kteří měli ke Světlu nejblíže ze všech stvoření Azerothu. Nyní v něm však z Prorokových neuspěchaných, tichých otázek, které mu rezonovaly myslí, vzplála zlost. „Víte vůbec, co se tam venku děje?“ zeptal se.
<- Předchozí | Stránka 8 | Další ->


Naposledy upravil/a Mordecay 10.09.2014 v 18:34:00.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 29.12.2013 21:30

Coxx
hm, hm.. na QfP se taky vždycky s přítelkyní těšíme. Je to zapeklité
On to někdo čte? Jsem fascinována.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Coxx 29.12.2013 15:28

Bellatrix
Kapitol je celkem 12. Hotové... no, to podle toho, jestli to budu postovat každý týden po kapitole nebo to prokládat i něčím jiným, třeba Quest for Pandaria.
hm, hm.. na QfP se taky vždycky s přítelkyní těšíme. Je to zapeklité

Bellatrix 29.12.2013 14:55

Coxx
Kolik eště dílů a kdy budou tak hotové?
Kapitol je celkem 12. Hotové... no, to podle toho, jestli to budu postovat každý týden po kapitole nebo to prokládat i něčím jiným, třeba Quest for Pandaria.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Coxx 28.12.2013 13:28

Kolik eště dílů a kdy budou tak hotové?

Esperanta 28.12.2013 01:59

milanko asi myslel What Would Happen If... To už je několikátý člověk, který si spletl mou povídku s tvou, Bellatrix Vůbec nevím, jak si to mohou splést, když ty jsi se svou úrovní psaní o několik let napřed A jinak k této povídce, je to hodně krátké ale obsah je kvalitní... kéž by byly takto dobře psány i ostatní Wow knihy. Jsem zvědavá na konec!

Bellatrix 28.12.2013 00:58

bulljoker
kruci,moc krátký ale díky za překlad
Děkuji Nj, já za to nemůžu Já to tak nenapsala, jen přeložila :P
milanko
tjn krátke ale tiež ďakujem hltám jeden za druhým.PS:Ináč oproti tvojim I what hapen to je krátka poviedka čo kukam na anglicku verziu.
Vůbec nechápu, co tím chceš říct. Moje co?
Šéfredaktor WoWfan.cz

milanko 28.12.2013 00:08

tjn krátke ale tiež ďakujem hltám jeden za druhým.PS:Ináč oproti tvojim I what hapen to je krátka poviedka čo kukam na anglicku verziu.

bulljoker 27.12.2013 21:48

kruci,moc krátký ale díky za překlad

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet