Rozhovor s Prandurem

Zde je jejich site a Ano, jde o guildu Black Division.

B = Bluecross - WoW.HerniWeb.cz
P = Prandur - viz. WoWArmory
[odstavec] B: Prandure, jsi guild master nejlepší české guildy, řekni mi, je těžké řídit takovou guildu? Mám na mysli hledání schopných lidí, motivovat je a další?

P: Zdravím všechny čtenáře. No, je to relativně obtížné, protože člověk nesmí pouze dbát o své vlastní výkony na raidech, ale také o to, jak hrajou ostatní, složení raidu, celkovou organizaci guildy, dkp, fora a spoustu dalších věcí. Nejtěžší to bylo na začátku, kdy jsem všechno dělal skoro sám, teď už mi s tím naštěstí pomáhají oficíři.

B: Byla někdy chvíle kdy, jsi se na to chtěl vykašlat? Skončit s guild masterováním, nebo s WoWkem úplně?

P: Tak za ta dlouhá léta, co to dělám se samozřejmě stane, že občas dojde k nějaké krizi . To pak člověk uvažuje nad spoustou možností , i nad úplným koncem. Nikdy se to ale nedostalo dál, než k úvahám typu "co kdyby".

B: Jako guilda čelíte určitě útokům za to, že bugujete, jako se na to přišlo nedávno u guildy Exodus, bugovali jste někdy?

P: V TBC ani ve Wotlk jsme nikdy nepoužili bugu k zabití bose na raidech, alespoň si to nepamatuju. Ani v classicu o ničem takovém nevím, ale to už je dost dávno. Podle mě to přináší více škody, než užitku.

B: Ty sám jsi velmi kontroverzní osoba, spousta lidí ti vyčítá titul Scarab Lord, prodej drahých enchantů, tvrdí, že jsi arogantní a podobně, co si myslíš, je to pravda?

P: Tak vždycky je co vyčítat. Když nejsem na raidu, tak svůj čas ve WoW věnuji obchodování (ať už s enchanty, gemy nebo prodejem goldů), ale bohužel kvůli počtu lidí, co mi píše, nemám čas si s každým psát a pomáhat lidem v instancích. Ono je to taky dost otravný, když co minuta přijde whisper od někoho, kdo chce radu. Když to takhle jde hodinu, je dost těžký, být stále příjemný ke všem. Vím, že to ne každý pochopí, ale lidi co mě znají (např. z guildy) potvrdí, že nejsem až takovej zloduch, jak se říká.

B: Prý jsi dostal ban právě za prodej goldů, dotklo se to tehdy nějak i tvých odběratelů nebo pouze tebe?

P: Pouze mě, odběratelům jsem zajistil alternativní zdroj na těch pár dní, než jsem ten ban vyřešil. Poslední věc, o kterou stojím, je podvést odběratele, to bych nedopustil.

B: B: Vraťme se zpět ke guildě, co považuješ za největší úspěch Black Division?

P: Naše umístění v žebříčku top guild (kolem 50. mista na světě), zvlášť s přihlédnutím k tomu, jak dlouho se tam pohybujeme, a že jako národní guilda soutěžíme s mezinárodními. Když se vezme v potaz, jaký je ve WoW celkem počet čechů a slováků (ze kterých čerpáme my), vůči počtu všech hráčů (ze kterých čerpají mezinárodní guildy), myslím, že 50. místo není vůbec špatný.

B: Pokud by se někdo chtěl připojit k vám, co vše by podle tebe musel splňovat?

P: Měla by to být classa, co momentálně nabíráme (často se to mění), musí mít rozsáhlé zkušenosti s raidováním ve WoW, do detailů znát svoji classu a specku, potřebuje dobré výkony a taky musí mít čas raidovat - zhruba 4 až 5 dní v týdnu. Více informací k náboru naleznete na našich fórech: forum.blackdivision.org.

B: Když někdo hraje WoW tak často jako ty, dokáže ještě oddělovat soukromý život od života ve hře?

P: Když někdo hraje WoW tak dlouho jako já, tak ho tam už baví jenom některé specifické věci. Pro mě to je raidování s guildou a obchod. To znamená, že teď už ve WoW netrávím tolik času, jako předtím a stíhám i dost věcí v RL (přítelkyni, PhD studium, živnost), ale musím říct, že někdy je to dost vyčerpávající. Každý si musí sám spočítat, kolik může nebo chce WoW věnovat času.

B: Pokud to není tajná informace, čím se živíš v reálném světě?

P: Není :-) Jako PhD student dostávám celkem slušné stipendium, navíc mám vlastní studentský grant a nedávno jsem si rozjel překladatelskou agenturu. Něco vydělám i z goldů ale to je jenom taková "brigáda".

B: Co přítelkyně? Co říká tomu, že trávíš čas dlouho do noci ve WoW?

P: Tip pro WoWaře co hledají přítelkyni: když si to s (budoucí) přítelkyní ohledně WoWu vyjasníte hned na začátku, zabrání to většině problémů. Horší to mají ti, co začnou hrát, když už přítelkyni mají… Je to i o štěstí, najít si někoho fajn, co má pochopení. Vídáme se hlavně odpoledne a během večerů, kdy nejsou raidy + občas se z raidu uvolním.

B: Našel jsi ve WoW přátele nebo to stále bereš jako hru?

P: Jo, když už s někým hrajete přes 4 roky, samozřejmě se více nebo méně skamarádíte. Akorát pak místo chození do hospod chodíte na raidy.

B: Poslední otázka, je něco co, bys chtěl vzkázat nebo popřát našim čtenářům? A také ti tímto děkuji za odpovědi na moje mnohdy vlezlé otázky a přeji hodně úspěchů ve WoW i v reálném životě.

P: No snad jen hodně štěstí ve WoW, ať už hrajete PvP nebo raidujete


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet