SteelSeries - Flux Luxury Edition

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/Flux/Flux_logo

Balení

Sluchátka jsou balena v jednoduchém plastovém boxu. Přední strana je průhledná, takže jde krásně vidět na celá sluchátka a příslušenství (kabely, náhradní krytky). Na zadní straně nečekejte žádná technická data, ale jednoduché SteelSeries logo. Informace se tentokrát nachází na boční a spodní straně krabice. V balení se nachází manuály, seznam nově vydaných produktů, nálepka, tři kabely, náhradní kryty a samotná sluchátka.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
[odstavec]

Vzhled a konstrukce

Mušlové náušníky jsem nikdy nemusel a vyhýbal jsem se jim. Na telefonu jsem používal výhradně špunty, ale změna je život a nezbývalo mi, než vyzkoušet něco nového. Krutý test přišel při cestě do Paříže, na které sluchátka byla celou dobu se mnou.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
Luxury Edice obsahuje trochu více věcí v základní nabídce než standardní. Luxury se dodávají v černé barvě, doplněné speciální edicí stříbrných bočních krytů. V balení se také našlo místo pro náhradní kryty, které jsou v černé barvě. K dispozici jsou také dva kabely. Jeden pro počítač a druhý pro mobilní telefony (kabel je kompatibilní s Android a iOS systémy). To asi nejdůležitější jsou náušníky, které jsou vyráběny z kůže. Nechybí ani látkové pouzdro.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
Použitému materiálu na konstrukci se nedá nic vytknout. Ke klasickým plastovým částem se přidala i guma, která dosedá na temeno hlavy a pomáhá tak k lepšímu nošení. Je pravdou, že ani po delší době jsem neměl problém je mít na hlavě a užívat si muziky. Jistě tomu napomáhají i kožené náušníky, které jsou dostatečně měkké na to, aby přesvědčovaly, že Flux jsou to pravé ořechové.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
Ovšem i tato sluchátka nejsou dokonalá. Pokud vezmu v potaz skutečnost, že musím sluchátka mnohdy sundat a dát si je kolem krku, nastává problém s nepohodlností. Dost možná mám jen velký krk a mnohdy tomu vadila mikina nebo svetr, ale je jasné, že by stačilo trochu více prostoru pro vysunutí a bylo by vše v pořádku. Nedá se tedy počítat s tím, že sluchátka budou sloužit jako nějaký stylový doplněk… alespoň ne u mě.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
Určitě zaujme i oranžový kabel, který v sobě má zabudované ovládání (tedy pokud jde o mobilní drát), které dokáže zastavit nebo přepnout skladbu. Samozřejmostí je zabudovaný mikrofon. Na počítačovém kabelu je mikrofon a jeho vypínač. Trochu mě mrzí, že kabel neobsahuje i ovládání hlasitosti. K dispozici je i prodlužovací nástavec, který má dva metry. Pokud tedy potřebujete 3,2 metrů kabelu, máte vyhráno. Zvuk je přenášen přes 3,5mm jacky a to v obou případech.
SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition SteelSeries - Flux Luxury Edition
[odstavec]

Kvalita zvuku

Pamatujete si ještě, když jsem psal o tom, že SteelSeries nikdy nebylo odborníkem na zvuk? Pokud ano, vymažte si tuto větu z paměti a zapamatujte si, že Flux hrají úžasně! Sluchátka dokáží převálcovat kdejakého soupeře ze stejné cenové kategorie a dokonce se mohou postavit dvakrát dražším sluchátkům. Pokud bych si měl vybrat mezi Monster Beats by Dr. Dre Solo HD a právě SteelSeries Flux Luxury Edition, sáhnu po SteelSeries. Jsou levnější, hrají dle mého názoru lépe a jsou stylovější. Ovšem toto je otázkou vkusu. 40mm náušníky jsou doprovázeny frekvenčním rozsahem 18 – 28000 Hz, Impedance je na 29 Ohm, SPL (Sound pressure) na 1kHz. Mikrofon pracuje s frekvenčním rozsahem 50 – 16000 Hz a jeho citlivost je -38 dB. Tyto údaje jsou shodné se všemi typy sluchátek Flux, takže je úplně jedno, pro které se případně rozhodnete.
[odstavec]

Galerie

[folder small=TRUE]//pic/hardware/steelseries/Flux/Official/[/folder]
[odstavec]

Obecné informace

Sluchátka nepatří mezi nejlevnější třídu, ale za svou cenu (99.99€ standardní edice; 99.99€ Guild Wars 2 edice; 129.99€ Luxury edice) odvádí výbornou práci. Kvalita zvuku je skvělá, vzhled také není k zahození a Luxury Edice nabízí doplňky, které jsem si nemohl nechat ujít. Kožené náušníky sluchátkům sluší, nepřekážejí na uších a při puštěné muzice dokáží krásně izolovat zvuk okolí. To samé platí pro zvuk, který vychází ven. Při rozumné hlasitosti muziky nikdo neuslyší, nad čím se rozplýváte a co máte rádi. Pokud budete mít možnost, rozhodně si sluchátka vyzkoušejte nebo víte co? Rovnou si je kupte… hloupost neuděláte.

Kde sluchátka koupit?

Jako vždy máte možnost zvolit si dodavatele. Oficiální obchod sluchátka nabízí od 99.99€ do 129.99€ a je možnost přiobjednat si různě barevné kabely nebo boční kryty. Možností jsou také české obchody. Bohužel v současné době (konec prosince 2012) není moc obchodů, které by tato sluchátka měly. Ale kdo hledá, ten najde.
[odstavec]

Poděkování

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries, která mi sluchátka poslala na vyzkoušení. Firma jednala na rovinu, rychle a vše bylo na profesionální úrovni. V budoucnu se můžete těšit na další recenze...

Další SteelSeries výrobky

Doplnili byste něco?

Pokud máte nějaké návrhy na doplnění článku, resp. review klidně napište do komentářů a můžeme se nějak domluvit. Děkuji.


Naposledy upravil/a Wrent 31.08.2013 v 20:11:49.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 02.01.2013 21:11

Kasiny
Sluchátka jsou spíše na poslouchání muziky nebo při hraní her ale na komunikaci to už nebude tak dobré. A nebo se mýlím?
Spíše muzika. Mikrofon mají více než dobrý, ale na hraní her bych je asi nevzal.

Kasiny 02.01.2013 17:52

Sluchátka jsou spíše na poslouchání muziky nebo při hraní her ale na komunikaci to už nebude tak dobré. A nebo se mýlím?

Ellendway 26.12.2012 13:22

Beeda2004
ja mam pres leto v pokoju kolem 40 stupnu
Tak to te lituju

26.12.2012 13:16

ja mam pres leto v pokoju kolem 40 stupnu

Ellendway 25.12.2012 21:18

Beeda2004
musi bejt supr mit zapareny usi, ja zustanu u hifi veze podle mne je to lepsi nez si likvidovat usi sluchatkama
Na stolním PC mám ASUS Vulcan a zapařené uši nemám ani v 30°C horkách

25.12.2012 21:11

musi bejt supr mit zapareny usi, ja zustanu u hifi veze podle mne je to lepsi nez si likvidovat usi sluchatkama

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet