Stonetalon Mountains

/pic/lokace/stonetalon/stonetalon_logo
Stonetalon je středně vysoké pohoří, které však uvidíte již z dálky, zvlášť když se budete blížit z pustých Barrens nebo Desolace. Pravda, vysoké stromy Ashenvale trochu brání ve výhledu, ale i při vstupu z lesa zaregistrujete změnu prostředí. Předpokládá se, že území bylo dříve součástí prastarého lesa, avšak Rozdělení, které přišlo po první válce, vyzdvihlo strmé kopce. Hory bez dostatku vláhy začaly pomalu vysychat a místo bujného lesa se proměnily v příjemnou horskou oblast, jakou dnes známe. Ač jsou podmínky pro život stíženy nedostatkem slunečního svitu a hlavně silným větrem, usadilo se zde spoustu rostlinstva a za nimi následovali i zástupci (nejen) čtyřnohé říše. Zvlněná krajina je plná starých jehličnanů a zem je porostlá trávou, mezi níž můžeme na první pohled vidět zbytky suchých rostilnek z minulých zim. Jakmile se však vznesete do vzduchu nebo nedej bože vyšplháte po některém z vrcholků, zjistíte, že strmá písčitá půda již tolik životu nepřeje (což doufejte nepoznáte na "vlastní kůži", a proto naleznete "vše důležité" hlavně v nespočtu údolích, které se mezi horami rozprostírají).
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Lokace byla pravděpodobně velice dlouhou dobu ponechána matce přírodě a až později se sem začali dostávat první elfí druidové nebo zástupci některých kmenů taurenů. Ti začali místní panenskou přírodu uctívat, taureny fascinovala síla "místního" Ducha Větru, zatímco elfové se drželi svého kopyta a vytvořili menší svatyni v jediné části Stonetalonu, která trochu připomínala jejich domovské lesy. Právě zde se nachází Stonetalon Peak, kde byla během Třetí války uskutečněna jedna významná dohoda. Orkové i lidé založili ve Stonetalu své bojové základny a vše směřovalo k finálnímu střetnutí právě ve Stonetalon Peak. Do všeho však zakročil tajemný Prorok, který znepřátelené národy přesvědčil o nebezpečnosti Plamenné Legie a nutnosti spojenectví. Armády tedy odtáhly bojovat jinam a několik let zůstávala lokace opět v klidu, pouze zde byly založeny tábory obou frakcí, které však čítaly jen několik stanů či jiných příbytků. Až po druhém Rozdělení, které způsobil Deathwingův útěk, se začaly dít věci. Charred Vale na jihozápadě bylo zasaženo výbuchem sopky a celá lokace opět pocítila, co to znamená být obydlená. I sem se totiž přesunula válka mezi Aliancí a Hordou, a jelikož Stonetalon Mountains se staly jednou z priorit pro Hordu, probíhá opravdu tvrdě.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Obě frakce byly v důsledku války nuceny postavit další opevnění, ze kterých by mohly svým protivníkům pořádně zatopit. V kdysi "nejošklivější" části lokace, kde goblini z Venture Co. těžili kdovíco, proti sobě vznikly dvě velké pevnosti, které válčí o nadvládu nad Windshear Crag. Dříve malinké sídliště Malaka'jin, kde kromě šamana v jeskyni nebylo snad nic zajímavého, nyní také expanduje. Musí - Aliance na protější straně údolí se totiž spojila s kmenem Taurenů Grimtotem, kteří jsou ve klatbě za zosnování zabití náčelníka Taurenů Cairnea Bloodhoofa. Goblinům (tentokrát těm z Kezanu) se podařilo založit ropnou rafinerii přímo v Mirkfallon Lake. Aliance se naopak na západních svazích nebála vytvořit několik kempů a také stromovou akademii pro mladé druidy - Thal'Darah Groove. Taureni po vzoru svých bratrů z Thousand Needles obsadili jednu stolovou horu a vytvořili tak Cliffwalker Post, zatímco Aliance je vypárovala táborem Thal'Darah Overlook. Kupodivu kdysi důležitá sídla obou frakcí, jimiž byl Stonetalon Peak a Sun Rock Retreat jsou nyní takřka prázdná. Holt nejsou strategické pro válku... Cataclysm odhalil také staré ruiny města Eldre'thar, kde stále ještě můžeme najít neklidné duše zahynuvších Urozených. Historie osídlení je tak pravděpodobně ještě starší, než se původně čekalo...
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Stonetalon byl dlouhou dobu po velkým vlivem nevypočitatelných harpyjí, avšak jiné inteligentní rasy brzy poznaly, jaké nebezpečí představují, a začaly je pomalu vytlačovat do Charred Vale. Jejich populace se nyní povážlivě snížila, což způsobil pravděpodobně výbuch sopky v tamním údolí. Kromě již zmíněných nemrtvých duchů bývalých Urozených můžeme ve Stonetalonu stále najít početnou skupinu wyvern, které si dovolím zařadit mezi inteligentní tvory. Tito tvorové s obřími křídly již bezpočet let obývají skaliska po celém území a žádná rasa jim to nemůže překazit. Goblini ve Sludgewerks by mohli povídat... Právě ve Stonetalonu se mnoho wyvern dobrovolně stalo součástí Hordy a od té doby slouží jako jeden z hlavních dopravních prostředků této frakce. V jeskynních, kterých je tu požehnaně, si určitě dávejte pozor na zakrslé koboldy a také elementály. Slavná historie Stonetalon Peak pravděpodobně nevzrušuje pouze zaryté dějepisáře, ale i Staří bohové jsou tímto místem zajisté fascinováni, jinak bychom tam nenaráželi na jejich ohavné stvůry. Všechno to nebezpečenství završují členové kmene Grimtotem, kteří by již dlouhou dobu měli celé pohoří nejraději jen pro sebe.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Teprve nedávný velký přísun hladových krků do lokace ještě rozhodně nijak nedokázal zredukovat počty zvířeny zde se nacházející. Už jsem zmínil, že wyverny hrají prim, ale ve vzduchu jim konkurují také gryfoni, orli a dokonce i draci. Bleskových ještěrů žije na místních planinách pořád méně a méně, ale stále jsou nepřéhlednutelní a v době říje také nepřeslechnutelní. Hlídat byste si však také měli hyeny, pantery či elementály. Mezi nejstrašidelnější oblasti však určitě patří Webwinder Hollow, kde sídlí "početná rodinka" obřích pavouků. Až si budete říkat: "Kdo sem dal ty houpací sítě?", možná už bude příliš pozdě...
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
[odstavec]Obě frakce by se měly do lokace dostat nejspíš kaňonem vedoucím s Ashenvale, jelikož levelovým rozsahem přímo na tento les navazuje. Úkoly jsou totiž koncipovány pro levely 25-30 a jejich znění je velice ovlivněno válkou. Na obě frakce tu čeká asi 50 různorodých úkolů, které je provedou skrz celou lokaci. Opět se musím omluvit za jednostranost následujícího textu, sám jsem úkoly totiž prošel pouze za Hordu a nemůžu proto objektivně Alianční úkoly posoudit. Celá questová linie je velice přímá jen s občasnými odbočkami - začínáte jako pouhý řadový voják v místní armádě Hordy pod velením Overlorda Krom'gara a postupně se tím, jak plníte složitější a důležitější úkoly se dostáváte výš a výš. Hned na začátek musím říct, že příběh této linie je opravdu velice dobře udělaný a každému doporučuji si jej projít.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Už samotný vjezd do Stonetalonu je monumentální, již dříve gobliny zničený Windshear Crag je ještě více poškozen válkou, takže hořící stromy v jejichž pozadí se tyčí pevnost Hordy - Krom'gar Fortress - ve vás určitě zanechají nějaké pocity, které budou ještě umocněny množstvím wyvern, které nad touto spouští krouží. Hned vaše první promluva s místním velitelem vás ujistí v tom, že ani World of Warcraft se nevyhnuly tupé hlavy v armádě - tyto navíc mají kly. Z hromady urážek, které na vás ork vyvalí sotva poznáte, co že to vlastně máte za úkol. Atmosféru to však navazuje skvěle a určitě se budete stejně jako já těšit, co přijde dál. Přišel výbuch! Výbuch smíchu - neboť nic jiného nemůžou goblini, kteří se řežou z gnómy hlava nehlava, způsobovat. Celý tento začátek dává tušit, že tady se rozhodně nudit nebudete.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Hlavní úkolová linie směřuje k nevyhnutelnému konci, ve kterém bude mít co do činění bomba, se kterou pracujete již téměř od samého počátku. Mezitím však musíte pomáhat Hordě proti Alianci i na jiných frontách a občas zaskočit na pomoc i u nějakých menších problémů. Ač jde o vážnou válku a goblini zde rozhodně nemají hlavní slovo, o vtipné úkoly zde není nouze - ať už jde o popisy nebo následující situace. Malé elfské děvčátko, které je smutné, jelikož je její oblíbený robot porouchaný, se rázem promění v krvelačnou zrůdu, proti níž žádný gnóm neobstojí. Však víte, jak umí děti být kruté... A kupodivu ani velitel základny netuší, kde se vlastně ta holka vzala. Nebo tušili jste, jak může být obtížná práce strážce ve Sludgewerks? Pokud si troufáte to risknout, sežeňte si plynovou masku a pořádnou pokrývku hlavy.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Mnohé úkoly si dle mého názoru také slušně dělají srandu z některých armádních postupů - neustálé zesměšňování nízkých hodností jsem už zmínil a z něj logicky vyplývá strach z nadřízených. Někteří orkové (ano, orkové! - kde jen je ta Stará Horda?) nevědí, zda se více bojí elementálů, kteří přepadli důl, který mají na starost, nebo svého vůdce tyrana Krom'gara, a tak radějí nedělají nic a ukrývají se. Máte-li výkonnou grafickou kartu, určitě si také užijete pohledy na přírodu, která nebyla zatím ničím zasažena a poskytuje nádherná panoramata. Milovníci akčních úkolů si i zde přijdou na své, jelikož o sekání, drcení a vybuchování zde není nouze. Přečkáte dokonce i pravý letecký nálet! Naopak ti, kteří před zatopením Alianci nejraději nepřítele ještě ztrapní, si určitě budou libovat ve chvíli, kdy proti lidským strážím pošlou armádu koboldů. Nejepičtější je na úkolech samozřejmě fázovaný závěr, o němž se však v rámci zachování překvapení nebudu více zmiňovat. Doporučuji ho však (nejen) všem milovníkům i odpůrcům Garroshe Hellscreama.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Úkoly Stonetalon Mountains jsou velice svižné a zvládnete je dokončit za jedno odpoledne, to však nic nemění na jejich zábavnosti. Jediný okamžik, kdy jsem hru chtěl vypnout, byl ten, když jsem kvůli vlastní nešikovnosti (a kvůli přílišné pozornosti aliančních stráží) několikrát zemřel a, určitě to znáte, Spirit Healer byl prostě daleko. Na žádném místě se nezdržíte tak dlouho, abyste se začali nudit, a postupná gradace na závěr vám úplně vezme dech. I hráčům na vysokých levelech doporučuji do Stonetalonu někdy zaletět a zkusit si novou příběhovou linii, která se Blizzardu opravdu povedla. Na první pohled nebyl terén lokace s Cataclysmem příliš změnem, ale malých (i větších) drobností si všimnete. Určitě také navštivte Ruins of Eldre'thar, kde se můžete dozvědět jakési náznaky o Xaviovi a Sargerasovi.
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
Celý můj dojem z hraní podkresluje příjemná hudba, která sedí k místnímu klidnému prostředí, ale zároveň nám dává tušit, že se zde schyluje k nejedné bitvě. Spolu s majestátním vstupem do lokace působí opravdu působivě a věřím, že vás ještě více vtáhne do děje. Horda v této lokaci zažije vítězství, ale jak poznáte, čest by vždy měla být až na prvním místě. Abych to nějak zakončil: Dávejte si pozor na Stromovce, kteří střeží vstup ke Stonetalon Peak. Rolling Stones totiž zabíjí...
stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot stonetalon mouintains screenshot
[odstavec]

Statistiky

  • Level: 25 - 30
  • Prostředí: horský les, mýtiny, údolí, skály, hory, sopečná krajina, les
  • Frakce: Sporné území
  • Dungeony: -
  • Sousední lokace: Ashenvale, Northern Barrens, Desolace
  • Města: Windshear Hold (A), Krom'gar Fortress (H), Sludgewerk (H), Malaka'jin (H), Thal'darah Overlook(A), Sun Rock Retreat (H), Farwatcher's Glen (A), Cliffwalker Post (H)
  • Rudové žíly: měď (copper), tin (cín), stříbro (silver)
  • Bylinky:Mageroyal, Swifththistle, Briarthorn, Bruiseweed, Wild Steelbloom
  • Kůže: Light Leather, Medium Leather, Heavy Leather

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Optibre 03.02.2023 09:14

Drug fever has been attributed to triamterene 18 <a href=https://brandcialis.best>how much does cialis cost</a> All the media pressure and the nowadays Instagram idealization of a perfect body is hitting us hard mentally and psychologically which ultimately leads to hitting us physically as well

Floovot 19.12.2022 10:41

4 to 2 Drainage of material from site Swelling feels closer to skin than a part of deeper tissue Asymmetric breast enlargement Mastitis 0 <a href=https://stromectol.mom>what is ivermectin</a>

VawnUnind 13.12.2022 17:44

Samples were washed in RPMI1640 media containing 10 FBS and 2 mmol L EDTA <a href=https://vpriligys.buzz>do i need a doctor prescription to buy priligy</a> cialis amazon uk slimfast keto A week or two after that deadline, the Treasury Department would have spent the last of its cash reserves, meaning that it could only pay the nationГў

Authows 11.12.2022 20:41

<a href=https://sviagras.cyou>viagra round blue pill</a> 139 However, the expression and function of FcОіRIV in mouse MCs remains to be elucidated

Valstwili 21.11.2022 15:12

Emerging evidence indicates that escape from EGFR targeted therapy might be molecularly heterogeneous and involve several genes <a href=https://clomid.mom/>buy clomid</a>

Nudgecice 17.11.2022 05:36

Bicalutamide 150 mg is generally well tolerated <a href=https://doxycycline.world/>doxycycline for dogs dosage chart</a> Our Expertise at IonTox IonTox is a biotechnology company specialized in the field of in vitro research

DaveL 15.03.2011 20:47

epox
som slovak nebudem pisat po cesky
tak nepiš jako blb

Mordecay 15.03.2011 19:51

Neezer
Tak se aspon vrat do zvláštní třídy.
Ale no... až tak zle to nenapísal.

Neezer 15.03.2011 19:04

epox
som slovak nebudem pisat po cesky
Tak se aspon vrat do zvláštní třídy.

epox 15.03.2011 19:02

Dejv
nauč se česky a napiš znovu
som slovak nebudem pisat po cesky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet