Tess Greymane

  Tess    Greymane    Gilneas   

Příběh

Tess Greymane je součástí královského dvora Gilneasu a dcerou tamního krále, Genna Greymane. Během jejího početí na svět však nastaly komplikace. Nebýt královského alchymisty, Krennase Arana, Tess by jako novorozeně nepřežila. Spolu se svým bratrem Liamem žili relativně poklidný život, dokud se neobjevila hrozba, která navždy změnila Gilneas...

 

Třetí válka

Gilneas se během Třetí války musel potýkat s občanskou válku Northgate Rebellion v důsledku Gennových rozhodnutí, co se týkalo ochrany země před Pohromou. Nicméně jedna z králových voleb vedla k další katastrofě. Na základě "nálezu" worgenů v Emerald Dream (Smaragdovém Snu) královským mágem Arugalem se napříč královstvím začala šířit kletba, která začala nebohé obyvatele postupně měnit v divoké worgeny.

 

Cataclysm Curse of the Worgen / Cataclysm

Civilisté spolu s královskou rodinou včetně Tess, museli být evakuováni do vesnice Duskhaven. Jednoho dne přišla Tess za otcem a ukázala mu neposkvrněný květ květiny Peacebloom. Chtěla v Gennovi probudit naději a připomenula mu, jak jí v dětství řekl, aby na každém uplynulém dni našla něco hezkého. Bohužel, to nejhorší mělo teprve přijít. Pohroma nakonec byla po porážce Arthase v Northrendu z Lordaeronu takřka vypuzena, ale Gilneas nyní čelil další hrozbě. Jednalo se o jednoho z Arthasových úhlavních nepřátel - Sylvanas Windrunner a jejích Forsaken. Gilneas byl tedy ve válce na dvou frontách. Karty zamíchal Deathwingův návrat, který se odehrál zhruba ve stejném čase, jako invaze Sylvanas. Gilneas však z worgenské kletby udělal svou největší přednost, jelikož s pomocí nočních elfů ji bylo nakažení Gilneané schopni dostat pod kontrolu. Ze série útěků se nakonec stal útok za účelem znovuzískání města, během něhož však o život přišel Liam. Genn musel zavelet na ústup a drtivá většina obyvatel byla nucena Gilneas opustit, jelikož se Sylvanas chystala použít i přes vyslovený zákaz biologickou zbraň v podobě upravené nákazy Pohromy. Všichni kromě Daria Crowleyho, jeho dcery Lorny a nově vzniklého vojenského regimentu, Gilneas Liberation Front, odpluli s pomocí nočních elfů do Darnassu. 

 

Cataclysm Lord of His Pack

Tess s královnou Miou Greymane byly na lodi, která nesla název Elune's Radiance. Nicméně loď se ocitla v mohutné bouři vytvořené v důsledku Cataclysmu a hrozilo, že se obě ženy utopí. Genn však odmítl smrti předat zbytek své rodiny a s pomocí své worgenské podoby svou ženu i dceru zachránil. Nakonec všichni bezpečně přistáli v Teldrassilu. Od té doby se o Tess nic neví. Předpokládá se, že se svým otcem a matkou vyrazila do Stormwindu.

 

Legion Legion

Příběh Gilneasu pokračuje v Legionu a Tess není výjimkou. Poprvé ji můžeme vidět na lodi Skyfire, která přivezla přeživší z katastrofické a první bitvy u Broken Shore. Spolu s Lornou vás doprovází k Anduinovi, abyste mu předali smutnou novinu ohledně Varianovy smrti. Během toho však s Lornou diskutuje, jak touha po pomstě postupně začíná sžírat Genna i v podstatě každého Gilneana. Tess Greymane se nakonec přidává k organizaci The Uncrowned se sídlem v dalaranských stokách (Order Hall pro Rogue). Posílá vás zde vypátrat Garonu Halforcen, která se rozhodla zlikvidovat kult Veiled Hand, jenž slouží Legii. Mimojiné lze Tess spatřit ve Stormwindu vedle Daria Crowleyho, jakmile vaše postava dosáhne Prestige ranku 2. 

 

Jakmile započne odvetná kampaň azerothských sil Legionfall, The Uncrowned obdrží zprávu o jeskyni, kterou si Legie stanovila jako operační středisko a plánuje zde, jak se azerothského vojska efektivně zbavit. Tess spolu s Fleet Admiralem Tethysem a vámi (pokud jste Rogue) úspěšně jeskyni vyhodí do povětří. Tess však poznamenává, že není Uncrowned plně oddaná (tedy vám), jelikož si vzhledem ke svému statusu musí držet odstup. Nicméně hrozba Legie je velká a chce být jedním z těch, kteří se budou podílet na jejím pádu.

 

Stav: živá

Rasa: člověk

Povolání: rogue

Frakce: Gilneas - Aliance, The Uncrowned

Nachází se v: Hall of Shadows - Dalaran, Stormwind (Prestige rank 2)

 

Zajímavosti

  • V knize Den Draka Daval Prestor poznamenává, že Jaina Proudmoore a Calia Menethil jsou jediné svobodné dcery vládnoucích králů Lordaeronské Aliance. Na základě toho je tedy nejspíš pravděpodobné, že Tess v této době nebyla na světě (tzn. velmi krátce po Druhé válce).
  • Tess se původně měla objevit už ve Warlords of Draenor, avšak nakonec z tohoto plánu sešlo, jak potvrdil Dave Kosak.
  • Hlas Tess propůjčila Elle Newlands, která například dabuje i Moiru Thaurissan.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 30.05.2023 08:41

Riboflavin and carotenoids such as beta carotene, alpha carotene, lycopene, lutein, and astaxanthin <a href=https://viagr.art>generic viagra prices</a>

Walther 12.03.2018 20:25

Strašně to všem Gilneanům přeji, aby dostali možnost se pomstít tomu zbabělému valečnému zločinci Sylvanas. Doufám, že po dobytí Undercity se vydají vojska napříč Eastern Kingdom aby tuto nemrtvou špínu vyčistili.

Hanzias 12.03.2018 22:16

Přesně, ta lůza musí pryč. <3

LordWidmont 13.03.2018 06:49

Sylvanas by měla být souzena za válečné zločiny...
Je dobré být silný a umět bojovat za svůj národ, ale ona už je šílenec... Viz použití upravené Pohromy

Sinterie 13.03.2018 07:16

@Hanzias Ani náhodou! Sylvanas je nejlepší postavou, a třeba mně její radikální činy vůbec nevadí #myopinion

Šamanpaňské 13.03.2018 07:31

Přesně, musí ji sejmout. Popravdě nechápu jak vůbec mohla horda dopustit, aby ji vedl nemrtvý, je hezké že to zašeptali Loa , ale i tak ..

Šamanpaňské 13.03.2018 07:36

Proti sylvanas nic nemám, ale to že je warchief je výsměch hordě kdo by čekal že hordu založenou orky,taureny a troly povede nemrtvý pro kterého jsou jeho osobní záležitosti důležitější než celá horda ... zlatý garrosh

Zug 13.03.2018 11:48

Meh, jedna z mála morálně šedých (ok, černo-šedých) postav ve WoW a vy jí chcete oddělat. Ok, vaše věc. Užíjte si čajové dýchánky s Bainem a Anduinem. xP Horda potřebuje Emhyra z Witchera, který je naprosto nelítostný k nepříteli a má čistě stanovené cíle. Protože válku tak nějak sílou přátelství nevyhrajete.

Zug 13.03.2018 11:56

Lol, tohle už je jako WoW forum a Reddit - každá lore diskuze se nakonec otočí k Sylvanas.

LordWidmont 13.03.2018 13:29

@Zug
Sylvanas je šílená, Emhyr je génius

Zug 13.03.2018 14:23

@LordWidmont "The distance between insanity and genius is measured only by success"

Heakler 13.03.2018 16:41

@LordWidmont Válečný zločiny možná tak z vašeho pohledu. Šílená je také leda z vašeho pohledu. Pro mě je to osobitý vůdce, který přesně ví co chce. Vůdce, který jde přes mrtvoly ke konečným vítězstvím. A jestli chcete někoho soudit, budete muset nejdříve vyhrát válku. Protože jak je známo, soudí se pouze poražení. Lok'tar ogar!

Miťosk 13.03.2018 19:07

@Šamanpaňské Sylvanas mam svojim sposobom rad ale fakt aby bola warchief to je chore hnile maso aby rozkazovalo Varokovi a spol ? dufam ze bude personalna vymena na poste nacelnika

LordWidmont 13.03.2018 20:08

@Zug
Deithewen Addan yn Carb aep Morvudd-jeden z nejlepších fiktivních vládců všech dob.
Sylvanas- Velmi nebezpečná, hrozba pro vše živé na Azerothu... Člověk, který je schopný použít Nákazu proti svým nepřátelům měl zemřít v ICC...

Heakler 13.03.2018 20:47

Miťosk Vy tam vidíte "choré hnilé maso" ale Já tam vidím chladnou, krásnou, zachovalou milfku, kterou vypadat jako Nathanos nejraději oprcám
Asi úhel pohledu...

@LordWidmont Nemůže zemřít. Víš proč? Protože, kdyby ano, všem by se stýskalo po neustálém naříkání Alíků, jak Sylvanas hraje nefér a je vůči nim nebezpečná
A btw. Člověk co používal Nákazu vůči svým nepřátelům tam zemřel, Arthas.
Ale Sylvanas je Elfka :P (Mi připomnělo Bitvu na Pelennorských polích D)

Walther 13.03.2018 20:50

@Heakler Jenže Sylvanas vraždí už jen pro zábavu. Chápu důvod dobytí Hillsbrand Foothils i části Western Plaguelands. Bylo to území ledabyle ovládané nepřítelem. Ale útok na Gilneas byl čistě maniakálním aktem. Nebyl jediný racionální důvod. Prostě sem přišla aby zmasakrovala národ a mohla si z nich udělat další ze svých vazalů.

Ovšem pokud je podle tebe podlost, krutost, závist a naprostá nehumánost a i potlačování svobodné vůle znakem dobré vlády...

Heakler 13.03.2018 20:55

@Walther Vůbec. Gilneas je strategicky důležitý poloostrov pro celý Lordaeron.
Proto Garrosh rozkázal k dobytí Gilneasu pro flotilu Hordy a proto, aby ho nemohla nijak využít Aliance pro případný vpád do Lordaeronu.

LordWidmont 13.03.2018 21:33

@Heakler
A k čemu jí to bylo ? Když stejně padla/padne ? Alianční disciplína jí dokázala rozmetat na jejím vlastním území... A Aliance má alespoň koule na otevřený konflikt. Ne jednání hada ve stínu.

Zug 13.03.2018 22:11

@LordWidmont Bílý Plamen Tančící Na Mohylách Svých Nepřátel se od Temné Paní zas tak neliší. Nechal vypaloválit celé království, používal velmi extrémní obdobu taktiky spálené země, zotročil jejich obyvatele a zbytek pobil. Sylvanas k tomu ještě přidala její pragmatické doplňování vojáků. Oba jsou z morálního hlediska evil af (evil af pro svoje nepřátele, pro jejich lid? Not so much), ale taky to jsou, jak jsi trefně poznamenal, fiktivní postavy. Proto je mám rád - stejně jako třeba Grand Moffa Tarkina ze Star Wars nebo Molag Bala z The Elder Scrolls. V reálným životě bych takovýhle lidi nikdy nenásledoval, i kdybych byl jeden z jejich poddaných, ale WoW a jiné hry tohle umožňují. No a co že hodili morály za hlavu? Když to funguje. Je to fikce, dovolit si to můžou.

Hanzias 13.03.2018 23:42

Hoši, nečekal jsem, že se tu opět strhne diskuze o Lordaeronu jako takovým. Právě jste mě utvrdili v tom, že článek "Proč má Aliance na Lordaeron nárok?" asi fakt napíšu.

Hanzias 13.03.2018 23:50

Btw, taky se mi na jednu stranu líbí, že ze Sylvanas udělali takovou de facto sobeckou dě*ku, dává to pořádnou šťávu do lore a za to jsem hodně rád. Ale z hlediska "spravedlnosti", Lordaeron Alianci zkrátka patří a to už jsem rozebíral v jiném komentáři u jiného článku.

Ono Forsaken po porážce Arthase prostě měli spáchat hromadnou sebevraždu, aby i oni zkrátka měli klid, protože lore-wise stejně jednou shnijou. Smrt mi pro ně přijde jako vysvobození. Právě na tohle jsem narazil tím, že jsem si všímal spousty detailů už od Cata. Ale pevně mě utvrdila smrt Forsaken NPC, konkrétně ve Stormheimu v té vesnici Skorn-Ashild nebo tak nějak, kteří při své smrti vysloví "At last...".

Ale na druhou stranu chápu, že to udělat nemůžou, jelikož by lore přišlo o šťávu a spousta hráčů o své postavy. Gameplay se holt taky musí brát v potaz. Ale stejně si tak nějak stojím za svým.

malfurik 14.03.2018 15:46

@Hanzias mimochodom, toto čo poviem (napíšem ) smerujem fanúšikom hordy.


Podľa zákonov právo vlastniť smrťou zaniká=Forsaken nemajú právo žiť v lordaerone aj keď sú to jeho mrtví občania=právo vlastniť Lordaeron majú tým pádom vlastniť lordaerončania, ktorí sa zachránili=Calia Menethil na Hrad

Zug 14.03.2018 16:04

@malfurik Ale oni tak nějak mrtvý nejsou, víš? Proto termín "Undead".

Zug 14.03.2018 16:05

A můžete už prosím přidat to edit tlačítko?

malfurik 14.03.2018 16:23

@Zug 1. mohli by
2. Oni zomreli, čiže právo zanikánikde sa nepíše čo sa stane po oživení

Heakler 14.03.2018 20:09

@malfurik O žádným takovým právu jsem nikde ve Warcraftu nečetl, nebo snad rasy Azerothu přijali zákoník naší Republiky? Nevím o tom. Tudíž právo na barák náleží tomu, kdo v něm žil předtím, než byl násilně přeměněn na nemrtvého. Nikdo jiný, kdo si zachránil kůži tím že zdrhl na něj právo nemá. Těch pár utečenců má minimální právo na zemi Opuštěných. Natož nějací Worgeni z Gilneasu, který se od Lordaeronu distancovali krátce po Druhé válce. A vůbec, Gilneas jako takový v čele s Greymanem můžou za plno zmařených životů, konkrétně těch, kteří prchali z Lordaeronu před Pohromou a Gilneas je nechal sobecky zmasakrovat před vlastním prahem. Z tohoto důvodu bych jakožto nynější Opuštěný, možná i jeden z těch, kteří padli u bran Gilneasu byl plný nenávisti, vůči takovému národu. A zničení jejich města bych si na oplátku užil, jen ať pocítí to, co dřív pocítil celý Lordaeron.

A k tomu, že Opuštění po WotLKu měli "prostě zemřít", proč? Opuštění jsou jedny z mála výjimek mezi nemrtvýma. Celá jejich populace má možnost svobodně myslet, jsou věkově nesmrtelní a pomocí nekromancie se mohou stále udržovat. Zdědily zkušenosti a kulturu z jejich lidských životů a zkombinovali to s jejich současnými možnostmi, jakožto nemrtvých. Dokážou ovládat či spolupracovat s dalšími méně i více mocnými nemrtvými, kteří dříve sloužili Pohromě ale nyní mohou sloužit či přímo být Opuštěnými. To je právě to. Opuštění nejsou pouze jediná rasa, je to frakce mnoha nemrtvých ras, kteří žijí svobodně. Nemluvě o tom, zda se potvrdí to, že budou moci Val´kýry provádět rituály jakým prošel Nathanos běžně. Pokud takových "lepších" Opuštěných bude více jak jeden, otevře jim to mnoho nových možností, takový nemrtvý budou na úrovní Temných Hraničářů. Něco takového by bylo naprostou revolucí, kdy ti nejvíce rozložení časem by mohli převzít nová těla. Koneckonců, válka s Aliancí zajistí dostatek lidských těl k tomuto rituálu. A, že to bude zase nějaký zločin, za který by měla Sylvanas i její nemrtvý pykat.. No a co? Komu sejde na názoru, těch, které máme v plánu tak jako tak vyhubit.
Věk lidí skončil. Čas nemrtvých nastal.

malfurik 15.03.2018 15:35

@Heakler Mám pocit, že si melieš svoje, ja som nerozprával o worgenoch ale o pôvodných lordaerončanoch

Zug 15.03.2018 15:47

@malfurik Ale má pravdu v tom, že Lordaeron s nejvyšší pravděpodobností nemá stejné zákony jako národy na Zemi. Smrt není na Azerothu 100% stálá věc jak tady. Práva a zákony to asi odrazují. Smrt ti právo něco vlastnit neodebírá imo.

malfurik 15.03.2018 18:44

@Zug nechcem sa hádať, priznávam zákony nie sú rovnaké aj keď väčšina áno ale...

Heakler 15.03.2018 19:23

@malfurik Jak melu svoje. Ty meleš svoje a taháš do toho zákony o kterých ani nevíš jestli v tom světě platí.

Prunusak 12.03.2018 18:17

Poznámka: Spekuluje se o tom, že právě Tess Greymane , je tou postavou v modrém, která "pozoruje" gobliny při těžbě Azeritu v těch cinematicích patche 7.3.5

LordWidmont 12.03.2018 18:25

To mi moc nesedí, vzhledem k tomu že daná osoba má luk, ale Tess je rogue.

malfurik 12.03.2018 19:02

@LordWidmont Prečo by si nemohla zobrať luk? To, že môžeš byť len rogue platí len v hre,prečo by jaina nemohla zobrať do ruky napr. meč?

Zug 12.03.2018 19:33

No idea proč to potřebuje spekulace. Je to prostě random SI:7 agent. xP Stejná uniforma, povolání sedí taky.

majk7 12.03.2018 19:35

A čo Jaina?

Bellatrix 12.03.2018 20:06

Jestli se nad něčím takovým "spekuluje", tak vážně nejde o nic směrodatného. Tam prostě není co řešit, ta osoba je agent SI:7. No secret there. V tom vážně nemá být žádný skrytý význam, to by bylo jako spekulovat, kdo jsou ti goblini, co tam kutají. Ta poslední scéna v cinematicu si prostě jen klade za cíl zobrazit počáteční roli Aliance a Hordy v Silithu. Horda těží azerit, Aliance pozoruje.

Šéfredaktor WoWfan.cz

malfurik 12.03.2018 20:06

@majk7 Bože to bolo len tak, ja viem, že to bol a je random tajný agent

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet