Mathias Shaw

  mathias    shaw    hrdinové   

Události před World of Warcraft

Mathias Shaw byl v dětství kamarád Edwina VanCleefa a osobně ho vytrénoval jako zloděje.

 

World of Warcraft

Mathias je nyní vůdcem stormwindských špehů a vrahů SI:7. Soustředí se hlavně na Defias Brotherhood a nemrtvou Pohromu. Poslal také agentku Amber Kearnen, aby špehovala ve Westfallu na Klavenově věži, a také poslal pět agentů, aby zjistili, kde se nachází tělo Nathanose Marrise.

Mathias dlužil Barosovi Alexstonovi laskavost, ale neví se proč.

 

b6z0grrulw_d1b6a2e869b95b31170468efc6db89e210c7ba39_1614712950_2855.jpgPřed Cataclysmem

Poté, co Moira Thaurissan uzavřela Ironforge, Mathias nařídil Owynnu Graddockovi a dalším vrahům, aby doprovodili Variana Wrynna přes tunel Deeprun Tram do Ironforge.

Mathias se zůčastnil Vzpomínkového dne ve Stormwindu. Společně s Jainou Proudmoore a Marcusem Jonathanem začali krále a prince hledat.

 

Cataclysm

Mathias pomáhal Anduinovi Wrynnovi s vyšetřováním kultu Twilight's Hammer ve městě.

Shaw je následně poslán do Twilight Highlands. V Dragonmaw Pass pomáhal Červené dračí letce s útoky na Twilight's Hammer. Dále posílá dobrodruhy, aby zajistili dragonmawské brány. Poté je viděn v Twilight Citadel, kde očekává posily od SI:7, které ale byly zabity Cho'gallem, takže dobrodruh zůstal jeho jedinou ochranou. Společně zabíjí kultisty v citadele, osvobodí Lirastraszu a pomohou jí se zabitím zbylých Twilight draků. Také pošle své agenty prozkoumat Cho'gallovu zbraň, Kladivo soumraku, na varování Forgemastera Finlayho. Po nějaké době řekne dobrodruhům umístění Kladiva soumraku. Shaw, dobrodruh, Kurdran Wildhammer a Cassius Bílý později vedou útok na Oltář soumraku, aby čelili Cho'gallovi, ale ukázalo se, že je to past. Cho'gall nařídil Skullcrusherovi the Mounatin, aby se zbavil svých nepřátel, ale s pomocí Wildhammerů byla Aliance schopna gronna porazit a přinutit Cho'galla, aby se stáhl do Bašty soumraku.

 

2y17yhqlbo_bec49e06dacb169d4f221ca1254a3140d6052aa6_1614712953_8253.jpgLegion

Přímo před bitvou na Broken Shore Mathias a ostatní agenti zjistili, že se na Broken Shore chytá past. Předtím, než ale mohli varovat Alianci a Hordu, byli nalezeni Detherocem, který skoro všechny zabil. Mathias byl jediný přeživší. Detheroc ho uvěznil, vzal na sebe jeho podobu a infiltroval Alianci. 

Když se odhalí, že Noční hlídka pracuje pro Plamennou legii a zaútočí na Stormwind, Detheroc (pod podobou Shawa) uzavře město a řekne Garoně Halforcen a Stínu Uncrowned, že do města nesmí. Navzdory tomu se Garona a Stín proplíží městem a zabijí Melrise Malagana, vůdce útoku sekty. Poté "Shaw" říká, že ačkoli král nikdy nebyl v žádném nebezpečí, jejich úspěch zastavit kultistu dříve, než by to dokázali i Shawovi vlastní muži, by je přinejmenším udržel mimo vězení. Řekne jim, aby opustili město, než si to rozmyslí.

 

Poté, co našli mrtvolu Amber Kearnen v dalaranských kanálech, Uncrowned začali prověřovat nedávné podezřelé aktivity SI:7 a zjistili, že "Shaw" byl ten, kdo nařídil smrt Kearnen. Najal si na to piráty z Red Blade výměnou za bohatství Stormwindu a přístup do Stormwindského přístavu. Poté, co Valeera Sanguinar rozluštila zašifrovaný dopis, který Kearnen měla u sebe, Uncrowned objevili, že muž, o kterém si mysleli, že je Mathias Shaw, byl ve skutečnosti podvodník. Taoshi se rozhodla najít a zachránit skutečného Shawa, aby odhalila Detheroca. Taoshi a Stín Uncrowned infiltrovali Pevnost Felsoul, s bombami poskytnutými Marinem Noggenfoggerem na rozptýlení stráží. Našli a lokalizovali Shawa a vrátili ho do Síně stínů.

 

Poté, co byl zachráněn, odhalil Shaw the Uncrowned, že Detheroc lhal Anduinu Wrynnovi o Hordě a zmanipuloval nového krále, aby připravil armády Stormwindu na útok proti Hordě, čímž by začal další konflikt mezi Aliancí a Hordou. To si ovšem svět nemohl dovolit, protože by Legie vyhrála. Aby zakryl stopy, vyvěsil Detheroc plakáty hledaných členů Uncrowned po celém Stormwindu a tvrdil, že se spikli s Plamennou legií, a tak obrátili Stormwindské občany a stráže proti nim. Dobrodruh, Taoshi a Shaw byli přivedeni do Stormwindu pod rouškou noci admirálem Tethysem a proplížili se na velitelství SI:7, kde odhalili Detheroca a porazili ho. V důsledku toho se Shaw spojil s Uncrowned, ale nestal se plnohodnotným členem kvůli své pozici vůdce SI:7.

9iekg00voa_cebca55792927ed0372e82a3eeef0ff48f737058_1614712946_025.jpg

 

Before the Storm

Mathias Shaw informoval poradce krále Anduina Wrynna o informacích, které SI:7 získala o azeritu během konferencí, které o tomhle tématu král Anduin pořádal. Také zůstal neutrální, když král Anduin navrhl Shromáždění. Poznamenal, že jeho informace o Desolate Council naznačují, že tato myšlenka bude velmi dobře přijata, ale také že nezastupují většinu Opuštěných.

 

Válka trnů

Mathias Shaw dohlížel na situaci v  Orgrimmaru agenty SI:7 a předal informace, které získali, králi Anduinu Wrynnovi a ostatním vůdcům Aliance. Jeho agenti oznámili, že došlo k neshodě mezi Nathanosem Blightcallerem a vysokým vládcem Varokem Saurfangem ohledně rozmístění jednotek. Saurfang prý chtěl armádu rozmístil do Silithu, zatímco Blightcaller to považoval za plýtvání zdroji. Vedoucí představitelé Aliance věřili, že neshody naznačují, že se Horda vyzbrojuje azeritem a plánuje zajistit monopol na minerál v Kalimdoru. Velekněžka Tyrande Whisperwind začala tajně hromadit elfí armádu ve Feralasu, aby zadržela síly Hordy, pokud by pochodovaly do Silithu. Shaw později ohlásil veřejnou rvačku mezi Nathanosem a Varokem. Zdálo se, že Nathanosovo následné pokárání potvrdilo podezření vůdců Aliance ohledně schopnosti Hordy vyrobit zbraně z azeritu a že náčelnice Sylvanas Windrunner podpořila Saurfangovu kampaň do Silithu, což následně přimělo vůdce Aliance rozmístit elfí armádu, aby je odradili. Později se však zjistilo, že je to lest, a Horda místo toho využila příležitosti k invazi do Ashenvale. Poté, co objevil invazi hordy, přesměroval Shaw skupiny dobrodruhů, aby pomohli ashenvalské obraně, dokud nedorazí posily Aliance.

 

Battle for Azeroth

gydbj1tqs2_c1d011fd0aa598cb3362c86687bee0e68f88559c_1614712958_1883.jpgMathias se nachází na palubě Wind's Redemption zakotvené v Boralu v Kul Tirasu. Byl pověřen vytvořením elitní úderné jednotky, která by pomáhala Halfordu Wyrmbaneovi a 7. legii ze stínů, když pracovali na zajištění pozice Aliance v Zandalaru a Kul Tirasu. Shaw později spolupracoval s Flynnem Fairwindem na získání Abyssalského žezla, ukradeného artefaktu přílivu a odlivu, ze zandalarské pokladnice. Zpočátku s Flynnem nevycházel, neocenil jeho vtípky, ale zdálo se, že se mu na konci scenaria otevřel.

 

Jakmile vzali skutečné žezlo a vyměnili ho za falešné, utekli od kreatury nazvané Opulence. V Nazmiru Aliance zahájila předstíraný útok vedený blademasterem Telaamonem, aby vylákal Hordu ze Zuldazaru, zatímco Aliance se připravovala zaútočit na Dazar'alor. Pokryli oblast mlhou s Abyssalským žezlem, a dokud to nebylo připraveno, Jaina a Shaw poskytovali podporu Telaamonovým silám. Poté oba vedli alianční síly, aby získali co nejvíce území Nazmiru, aby si Horda myslela, že je to místo, kde je jejich hlavní flotila.

 

Poté, co Varok Saurfang utekl ze Stok ve Stormwindu, Shaw odcestoval do Three Corners v Redridge Mountains a řekl tamním strážím, aby si vzaly na noc volno a poskytl jim dostatek alkoholu k pití. Jakmile byli opilí, minuli Saurfanga. Shaw také poskytl spoustu zlata pro další stráže, aby zůstali v hostinci Lakeshire, a dal jim rozkaz hlídat silnice odtud až k Hořícím stepím. Nicméně, Saurfang cestoval po jižních silnicích Redridge, ne na severu. Dark Ranger Lyana obvinila Saurfanga ze spiknutí s lidmi, což Shawovy činy zřejmě podporují, i když není známo, zda Saurfang věděl o tom, co Shaw udělal. 

Později byl přítomen na kultirasské válečné lodi v přístavu Stormwind s ostatními vůdci Aliance, kde byl svědkem toho, jak Kul Tirané darovali loď Anduinovi a znovu se připojili k Alianci.

 

Poté, co se alianční špioni dověděli o tom, že Sylvanas Windrunner plánuje zavraždit Baina Bloodhoofa, Anduin poslal Jainu, Shawa a dobrodruha Aliance, aby Baina zachránili. Když se Shaw a jeho spojenci vydali do Underholdu, nečekaně se setkali s Thrallem a Varokem Saurfangem, kteří také přišli zachránit Baina, a po krátkém okamžiku souhlasili, že budou spolupracovat na jeho záchraně. Když se věci mezi Saurfangem a Shawem začaly vyostřovat, Jaina a Thrall je rychle zaměřili na úkol, který ležel před nimi. Když se skupina téměř dostala k Baineovi, byla napadena Rowou Bloodstrike, která vyjádřila zklamání, ale nepřekvapilo ji rozhodnutí Saurfanga a Thralla zachránit Baina. Skupina nebyla ochotna ustoupit a byla donucena Rowu zabít. Následně se přesunula k Bainovi, který byl jejich přítomností překvapen. Shaw se rozhodl Baina pustit z řetězů a při zkoumání zámků si uvědomil, že jsou odolné proti magii, což znamenalo, že budou fungovat pouze jeho dovednosti v zamykání zámků. Saurfang poznamenal, že to bylo příliš snadné, a skupina byla poté napadena magistrem Hathorelem, který se je snažil zabít, zejména Jainu, jako pomstu za vyvraždění Sunreaverů v Dalaranu. Nakonec se skupině podařilo ochránit Shawa dost dlouho na to, aby osvobodil Baina, a Jaina skupinu bezpečně teleportovala z Orgrimmaru do Mulgore. Shaw pomáhal Bainovi, aby se dostal na nohy, zatímco Jaina a Thrall mluvili soukromě, a poté se on a Jaina teleportovali do Stormwindu, aby nahlásili úspěch mise Anduinovi.


Mathias byl přítomen během útoku na Orgrimmar, ve kterém Varok Saurfang bojoval a zemřel v souboji mak'gora se Sylvanas Windrunner. Po Sylvanasině odchodu z Hordy se Mathias vrátil na Wind's Redemption, aby vedl síly SI:7 při lovu Sylvanas a jejích agentů ve Východních královstvích. Král Genn Greymane se s Mathiasem podělil o své obavy, že jsou Sylvanas a její agenti stále na svobodě, ale také o to, jak se Horda opět sjednotila. Shaw navrhl, aby Hordu bedlivě sledovali a informovali krále Anduina, pokud bude třeba jednat.

Po konci Čtvrté války se Valeera zeptala Shawa, co bude dělat dál, a vyzvala ho, aby řekl, že je tu někdo, koho by rád lépe poznal. Valeera ho povzbudila, aby našel štěstí, dokud může.

 

Shadows Rising

Shaw se připojil ke králi Anduinu Wrynnovi při jízdě na koni do Westfallu, když se mladý král vypořádával s vědomím, že Tyrande Whisperwind a Malfurion Stormrage se rozhodli zůstat na Nordrassilu, zatímco všechny jeho dopisy zůstaly nepřečtené. Poté, co slyšeli výbuchy, dvojice vyšetřovala a zjistila, že Jago využil pohostinnosti farmářova syna poblíž Saldeanovy farmy tím, že použil stodolu k vaření měsíčního svitu, což způsobilo explozi, která zničila střechu budovy. Když viděl Anduina, Jago se pokusil na mladého krále zaútočit a obviňoval ho, že nezastavil Sylvanas na shromáždění. Jago byl zadržen Mathiasem a brzy poté omdlel. Shaw a Anduin následně odletěli do Stormwindu.

Poté, co Shaw obdržel zprávu naznačující, že Sylvanasini loajalisti jsou v Zandalaru, byl vyslán, aby shromáždil další informace o této záležitosti. Ve světle bouře, která se schylovala, když Bold Arva plula, Flynn nasměroval Shawa do podpalubí a prohlásil, že Shaw nemá mořské nohy a že je příliš opilý. V podpalubí Shaw obdržel zprávy od Swailese a od svých agentů Narsilly Keensightové a Krazzeta. Když Flynn zjistil, od koho jsou zprávy, prohlásil, že je to od Shawa velmi paranoidní. I když Shaw uznal, že podepsali příměří s Hordou, poukázal na to, že to neznamená, že je nepozorovali. Poté vyjádřil své přesvědčení, že jen blázen si plete čas míru se samolibostí.

 

Flynn se pak zeptal, co se děje v Hordě, a Shaw odhalil, že na zasedání rady Hordy byl proveden pokus o atentát na královnu Talanji ze Zandalari. Zatímco Shaw byl potěšen, že se na atentát mohl zaměřit, Flynna zajímalo, zda bouře kolem Zandalaru byla způsobena Talanji jako způsob, jak udržet celý ostrov pod zámkem, přičemž nikdo nehledá cestu dovnitř ani ven, dokud nenašly vrahy. Aniž by o tom věděli, bouře byla vytvořena Apari, vůdkyní Widow's Bite, kteří stáli za pokusem o atentát na Talanji.

Jak mise postupovala, Shaw zjistil, že se s Flynnem sbližuje a velmi s ním sympatizuje, když se dozvěděl, že Flynn byl svědkem smrti své matky oběšením za krádež. Po přistání na Zandalaru, aby se vyhnul bouři, Flynn navrhl, aby se dostali do Fort Victory. Shaw však prozradil, že po podepsání příměří s Hordou ztratili kontrolu nad těmito tábory a že pokud je někdo na Zandalaru spatří, bude to považováno za akt agrese. Ve světle těchto znalostí bylo Flynnovým prvním rozkazem schovat jejich loď. Ačkoli si Shaw soukromě myslel, že je moudřejší zůstat na lodi, souhlasil s tím, aby skupina přistála, protože chápal, že morálka je nízká a krátké pobyty na souši námořníkům vždy svědčily.

 

Po vylodění Shaw špehoval tábor Widow's Bite a po jeho prozkoumání objevil důkazy naznačující, že skupina spolupracuje s loajalisty královny smrtonošky. Pak nařídil Flynnovi, aby loď připravil k plavbě, zatímco shromáždil další důkazy, jen aby skončil v zajetí Zandalari v cele v  Dazar'aloru.

Když požádal o audienci u královny Talanji, byl ignorován, protože se soustředila na boj s Widow's Bite, aniž by věděla o informacích, které měl Shaw k dispozici. Nikdy nebyl bez dozoru, což ztěžovalo pokusy o útěk. Proto se snažil mluvit se strážemi, ale byl ignorován. Během těchto pokusů narazil na pravdu, do které se nechtěl zamotat; toužil po partnerovi. Proto se rozhodl, že až se dostane z vězení, půjde za Flynnem. V cele také snil o různých rozhovorech, které spolu povedou. Časem o tom začal mluvit jako o malé dovolené.

 

Poté, co Horda a Zandalari porazili své nepřátele, byl Shaw ke svému překvapení propuštěn vedením Hordy bez jakýchkoliv závazků. Jediná jeho žádost byla od Thralla, který chtěl, aby vzal uvězněnou Siru Moonwarden a doručil ji Tyrande Whisperwind spolu s dopisem. Po příjezdu do Stormwindu se Shaw setkal s Anduinem, Jainou Proudmoore a Flynnem, který ho pevně objal a Mathias gesto opětoval. Shaw pak prozradil, že je tu něco, o čem chce s Flynnem mluvit, a požádal ho, aby se tu noc sešli v Gilded Rose, což způsobilo, že se Flynn začervenal, což říkalo vše, co Shaw potřeboval vědět.

Teď, když bylo o jeho osobní přání postaráno, se Shaw vrátil k práci a doručil Siru Anduinovi a Jaině. Když Anduin zkusil na Siru nějakou magii, aby ji přiměl mluvit a prozradit mu, kde je Sylvanas, strach na Jainině tváři otřásl Shawem až do morku kostí.

 

xb5f698y6q_69b6b6d56af03c5397efb628ecd6677c1dad9f67_1614712962_3708.jpgTerror by Torchlight

Poté, co se vrátili ze Zandalaru, Flynn a Mathias spolu sotva komunikovali, až jednoho dne, kdy Flynn vyhrál mapu pokladu Duskwoodu v karetní hře a přesvědčil Shawa, aby s ním šel za dobrodružstvím a trochou zábavy. Poblíž hřbitova Tranquil Gardens narazili oba na velitelku Noční hlídky Sarah Ladimore, která trpěla záhadnou hnijící nemocí, a přivedli ji zpět do Darkshire, kde odhalila, že byla napadena při vyšetřování zprávy, že Torch of Holy Flame – artefakt používaný k udržení nemilosti Duskwoodu na uzdě – zmizela z místa, kde byla umístěna na Forlorn Rowe. Během rozhovoru dorazili další zranění Noční hlídači a odhalili, že armáda nemrtvých míří z Raven Hill do Darkshire.

 

Flynn a Mathias vyrazili do Raven Hill na gryfonovi. Cestou přešli přes Twilight Grove a dohodli se, že zamíří k měsíční studně na další, klidnější dobrodružství. Když dorazili k Forlorn Rowe, oba rychle objevili viníka zodpovědného za krádež pochodně, lidskou nekromantku, kterou následovali dolů do katakomb Dawning Wood a vyhnuli se odhalení nemrtvými přisluhovači. V nejhlubší úrovni krypty onu nekromantku, která se pokoušela zkazit pochodeň v rituálním kruhu. Mathias se odhalil a začal mluvit s nekromantkou, aby ji rozptýlil, zatímco Flynn použil rum z jedné ze svých lahví, aby smyl kostní prášek tvořící kruh. Zatímco Mathias napadl nekromantku, Flynn popadl pochodeň a uvědomil si, že by mohla být očištěna od korupce v měsíční studně. Nekromantce se podařilo proklít Mathiase stejnou hnijící chorobou, která postihla Ladimore, ale oba dva použili své čepele a pochodeň, aby se probojovali z katakomb, a použili jednoho z ponechaných gryfonů Noční hlídky, aby unikli do Twilight Grove. Nekromantka je pronásledovala na svém okřídleném nemrtvém koni a sestřelila je z jejich gryfona, když sestupoval do háje. Ačkoli jeho kůže byla nyní pokryta vředy, Mathias prohlásil, že zaměstná nekromantku, zatímco Flynn očistí pochodeň. Shaw a nekromantka spolu bojovali a ona demoralizovala svého protivníka tím, že odhalila, že temná křídla přijdou, aby si vzaly to, čeho si Spymaster nejvíce váží. O chvíli později však Flynn ponořil pochodeň do měsíčního výběžku, znovu ji zažehl a použil ji k zapálení nekromantky, čímž ji zabil.

 

Po smrti nekromantky nemoc postihující Shawa a Ladimore zmizela. Torch of the Holy Flame byla vrácena do Forlorn Rowe a Ladimore pochválila Shawa i Mathiase za záchranu Duskwoodu, na což Shaw odpověděl, že je to hlavně díky Noční hlídce a že pošle stráže Stormwindu jako posily poté, co nekromantka naznačila, že hrozba ještě neskončila. Protože nedokončili honbu za pokladem, Mathias dal Flynnovu mapu Noční hlídce a pozorovatelé se vrátili s pokladem jako dar, přinesli ruční zrcadlo. Poté Mathias řekl Flynnovi, že existuje mnoho mocných artefaktů, jako je pochodeň rozptýlená po celém světě, a že ho král Anduin často posílal, aby je zkontroloval. Vzhledem k tomu, že Azeroth byl prozatím relativně tichý, byl čas, aby Shaw vycestoval na inspekční cestu – a chtěl, aby Flynn šel s ním. Když se Flynn zeptal proč, Mathias jednoduše odpověděl "Protože ti věřím". Flynn souhlasil a políbili se.

 

Exploring Azeroth

Po dohodě s králem Anduinem Wrynnem dostal Shaw dočasné povolení cestovat po Východních královstvích, aby mohl sepsat zprávy o jejich obyvatelích, o jejich místech, aby inventuroval některé mocné artefakty a zajistil jejich bezpečnost, ale také o setkání s kontakty Spymastera, aby shromáždil co nejvíce informací o situaci na kontinentu. Flynn se k němu připojil a tvrdil, že "prokáže jeho cenu tím, že pomůže Spymasterovi a jeho pravému králi jeho Veličenstvu Anduinovi".

V zájmu svého poslání a vztahů mezi oběma frakcemi získalo duo povolení od Rady Hordy, podepsané Baine Bloodhoofem, procházet územími Hordy, aniž by byli napadeni.

Po jejich misi se Shawovi a Flynnovi podařilo najít ztracenou korunu zesnulého krále Terenase Menethila II., pohřbenou v tajném památníku za majákem ve Stormwindu. Duo věří, že ji tam schovali lordaeronští uprchlíci, kteří ho tam pohřbili, takže by přeživší z Lordaeronu měli místo, kde by momhli truchlit nad svým králem, a že ani Arthas, ani nikdo jiný nebude moci korunu najít. Poté, co ověřili a potvrdili přítomnost koruny, ji znovu pohřbili a souhlasili, že budou pokračovat v udržování tajemství, aniž by o tom Anduinovi něco řekli.

 

Trivia

  • Mathias jednou vstoupil do Deadmines. Flynn si klade otázku, zda to bylo proto, že znal Edwina VanCleefa.

  • Jednou vstoupil do Undercity přes trůnní sál.

  • V případě nouze by použil orb translokace na nádvoří Lordaeronu, protože se může alespoň pokusit vyjednávat s krvavými elfy, na rozdíl od ohavných stráží.

  • V jednu chvíli bojoval po boku Lor'themara Therona.

  • Podle svých vlastních slov se z velké části zdržuje všeho, co zatemňuje mysl.

  • Mathias četl Green Hills of Stranglethorn dvakrát.

  • Landro Longshot je Shawův nejméně oblíbený informátor na celém Azerothu.

  • Umí jazyk zandali.

  • Během raného vývoje Warlords of Draenor měl Mathias být původně přítomen v Shadowmoon Valley na alternativním Draenoru – on a Khadgar by informovali dobrodruha Aliance o rudách Železné hordy v Grommaru.

  • Mathias popsal Amber Kearnen jako svou nejlepší agentku a nejlepší kamarádku.

  • Během Legion alphy byl Mathias Shaw členem The Uncrowned. Jako vůdce Shattered Hand tam byl také ork s názvem Hood. Je možné, že Shaw a Hood tam byli jako zástupci Aliance a Hordy. Shaw i Hood byli později odstraněni ve verzi, která také přidala Tess Greymane.

  • Shawa dabuje John Behlmann.

  • Shawovy vousy v cinematicích se liší od vousů na jeho herním modelu. Shawův model používá výchozí vousy hráče, zatímco jeho vousy a knír v cinematicu v customizačních možnostech hry neexistují.

  • Shaw je jednou z mála warcraftích kanonických LGBT postav – Matias je gay a má vztah s Flynnem Fairwindem, a to od událostí Shadows Rising.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lemurko 04.03.2021 11:15

Ďakujem za skvelý článok a všeobecne za takéto lore príspevky ste top

Filias 09.03.2021 17:48

Díky moc, jsem rád že se líbí <3

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet