Úvaha: Co se stalo s Jainou?

  Jaina    Proudmoore    Legion   

Vybavujete si Jainu jako tu milou blonďatou čarodějku z Warcraftu 3? Nebo jako tu chladnou ženu s bílými vlasy, jejíž srdce prahne jen po pomstě? Pokud jste uvízli na slepém bodě, tak k pravdě máte nejblíže. Jaina, čistě jako postava, je totiž v podstatě obojí. Osud jí ale opravdu příliš nepřál a s vypětím všech nervů na začátku Legion zmizela neznámo kam. Tento krok jistě není pouhou náhodou a Blizzard s Jainou jistě plánuje něco nemalého. Ale co? Pojďme si trochu zafilozofovat.

 

Abychom mohli uvažovat co nejčistěji a nejobjektivněji, je nejprve potřeba ponořit se do Jainina života. Svou pozornost ale převážně upneme k těm událostem, jež pro ni byly klíčové. Jaina totiž není ledajaká postava, už jen kvůli faktu, že se ve světě Warcraftu pohybuje jako jedna z nejstarších. Její příběh začíná ještě v dobách před World of Warcraft.

 

Jainin příběh

Jaina již od svého mládí vynikala v magii. Netrvalo dlouho a její talent byl objeven, díky čemuž mohla studovat v Dalaranu, a to dokonce jako přímý učeň samotného Antonidase. Vzhledem k tomu, že její otec byl admirál Daelin Proudmoore z Kul Tirasu, měla také královskou krev. Setkání s další královskou rodinou pro ni tedy bylo nevyhnutelné. Při návštěvě Lordaeronu se její otec setkal s králem Terenasem Menethilem II. a sama Jaina zde potkala korunního prince se zlatými vlasy, Arthase. Oba se do sebe zadívali a nakonec se dali dohromady. Jejich vztah trval několik let, ovšem rozhodli se, že si dají pauzu, aby se každý mohl věnovat svým povinnostem. Ačkoliv se to Jaině zezačátku moc nezamlouvalo a prince milovala, v hloubi duše věděla, že Arthas má pravdu. Osud jim však předurčil se znovu setkat, ale za okolností, které jim oběma změnily životy. Na severu Lordaeronu se začala objevovat podivná nákaza spolu s nemrtvými. A právě zde započal první bod zlomu v Jainině životě.

 

mxqans54sc4xw21_1488034286.jpg

 

Po zjištění, že Stratholme je plně nakažen, Jaina poprvé ve svém milém vycítila radikální změnu. Změnu, která zapříčinila první odmítnutí mu pomoci. Po těchto jatkách Jainu navštívil prorok s varováním a poradil jí utéct a postavit se skutečné hrozbě. Čarodějka z jeho slov vycítila pravdu a ta jí stále vězela v hlavě. Arthas se nakonec vydal na Northrend v domnění, že definitivně skoncuje s hrozbou nemrtvých. Princ se po několika měsících vrací, ovšem zcela změněný. Zavraždí svého otce krále a celou zemi předhodí nemrtvým na stříbrném podnosu, o Quel'Thalasu nemluvě. Jaina, zdrcená princovou zradou, si občas kladla za vinu, že kdyby ho tehdy neopustila, mohlo být vše jinak. Nacházela se s Antonidasem v Dalaranu, když vtom zaslechla velmi povědomý hlas. Byl to právě Arthas, který se prohlašoval za prvního rytíře smrti Krále lichů. Antonidas naléhal na Jainu, aby se teleportovala pryč. Čarodějka, přestože věděla, že její mentor kráčí vstříc smrti, tak nakonec učinila. I přes Arthasovu zradu se soustředila na prorokovo varování.

 

Poskládala větší armádu z přeživších a vyrazila na Kalimdor, kde se setkala se starými známými a dávným nepřítelem Aliance, orky. Byla dychtivá s nimi v rámci sebeobrany skoncovat, ale prorok ji přesvědčil, že se s Hordou musí spojit pro dobro celého světa. Jaina věděla, že má pravdu, a byla pro dobro světa ochotna zatnout zuby. Po vykoupení Groma a celé Hordy z područí Legie se spojená vojska vydávají napříč Ashenvale k Hyjalu. Elfové je ale berou jako pouhé vetřelce, obzvláště po zkušenosti s klanem Warsong. Po podivném snu se Tyrande, Malfurion, Thrall a Jaina setkávají na úpatí Hyjalu, kde se zjeví i onen tajemný prorok, který se odhalí jako Medivh. Spojené rasy elfů, orků a lidí nakonec porazí samotnou Legii v čele s Archimondem. Jaina tehdy projevila neskutečnou sílu ducha, že i přes prožití osobní i milostné tragédie v podobě Arthasovy zrady se v rámci zachování světa dokázala spojit i se starým nepřítelem, s Hordou. Následně mezi nimi vzniká poprvé za celá léta mír. S celou armádou se Jaina rozhodla na Kalimdoru zůstat, čímž vzniká městský stát Theramore.

 

Orkové si v pustině na hranici Barrens a Azshary zakládají novou domovinu, kterou Thrall pojmenoval po svém otci, Durotar. Jednoho dne přinesl do náčelníkových rukou zprávu podivný míšenec s ogří a orkskou krví, jenž nesl jméno Rexxar. Nabídl se, že orkům pomůže s udržováním jejich nové domoviny. Jednoho dne se ovšem orkové postupně ocitali pod útoky lidí. Thrall odmítal věřit, že by Jaina porušila mírovou dohodu i vzájemné přátelství, ale i tak jim nezbývalo nic jiného než se bránit. Rexxar byl poslán, aby záležitost uvedl na pravou míru a s Jainou se setkal. Vládkyně Theramoru ovšem o žádném útoku nic nevěděla. Nakonec všichni zjistili, že za útoky stojí Kul Tiras v čele s Jaininým otcem, admirálem Daelinem Proudmoorem, který se právě vrátil z námořnických cest. I přes přesvědčování otce, že Horda již dávno není nepřítelem, a pokusy o smír, byl Thrall s orky donucen na Theramore zaútočit. Jainu potkala další tragédie v podobě otcovy smrti, kterou ovšem chápala, ale i tak nedokázala svou lítost a smutek potlačit. Kdo by také chtěl přijít o otce za těchto okolností, že? To ale ještě netušila, že se zpět na povrch dere podstatná část jejího života, její minulosti.

 

scltn1gsftgvu8s_1488034286.jpg

 

O několik let později se probudil nový Král lichů, její dávná láska Arthas. Jaina to vycítila jako jedna z prvních. Uvědomění, že dřív či později mu bude muset čelit, ji na odhodlanosti vést spořádaný život moc nepřidávalo. V neposlední řadě také musela řešit opět známý konflikt Aliance vs. Horda, a to v bitvě o Undercity, kde zabránila vypuknutí otevřené války mezi oběma frakcemi, což bylo to poslední, co by ve válce s Pohromou potřebovali. Bohužel to mezi nimi rozbilo "mír". Postupem času byla obrana nemrtvých prolomena a započal útok na Icecrown Citadelu. Jaina, stále milujíc svého prince, se rozhodla, že najde způsob, jak svého milého vysvobodit a porazit Pohromu. Vedla nás napříč Forge of Souls a Pit of Saron, aby se dozvěděla, že se její odpověď nachází v Halls of Reflection. Zde se jí podařilo z Mrazivého smutku vyvolat ducha starého známého, Uthera. To, co paladin pronesl, ji ale příliš nepotěšilo, protože se dozvěděla krutou pravdu. Arthas se rozplynul v samotné podstatě Krále lichů a s jeho záchranou to nevypadá nadějně. Uther ale zároveň připustil, že díky Arthasově části, co stále pravděpodobně v mocném králi vězí, nebyla Pohroma schopna využít svou sílu a zuřivost naplno. Tato věta Jaině dávala naději, že je zde stále šance. Za pár okamžiků si to mohla ověřit v praxi, protože před ní povstal samotný Král lichů. Jaina marně se svým milým bojovala a čím dál víc ji Utherova slova trápila, a to z prostého důvodu – měl pravdu. Po útěku z prokletých síní si mladá čarodějka tuto skutečnost plně uvědomila a chopil se jí smutek, ale zároveň i odhodlání s touto hrozbou skoncovat. Ovšem i přesto v nitru stále doufala. Smířená s Arthasovou smrtí zůstala v nižších patrech Icecrown Citadely. Najednou ale pocítila stesk, malou kapku štěstí, co v ní zůstala. Do rukou se jí dostal medalion, který dala Arthasovi v mládí. Fakt, že jej stále měl u sebe, dal Jaině za pravdu; stále v něm byla malá jiskra dobra. S tímto vědomím se se svým drahým rozloučila a vroucně si přála, ať jeho duše nalezne klid. I tak ale tušila, že ji tato zkušenost bude dlouho strašit. Sama ale dobře věděla, že se nyní musí soustředit na svůj lid v Theramoru a dění v Alianci, obzvláště co se týče ostrovních hranic, blízko nichž měla Horda své území.

 

j45ujpjh7jtbaxa_1488034286.jpg

 

To by ale nebyl osud (čtěte Blizzard), aby ji nepostavil před další zkoušku a nedal zrod nové zkušenosti, která tentokrát nabrala podobu Garroshe Hellscreama, nového náčelníka Hordy. Gromův syn měl totiž vizi, že Kalimdor prostě bude území Hordy. Tím se také postupem času řídil čím dál víc a touto myšlenkou začal být posedlý. Jaina se i navzdory rozbitému míru snažila vyhýbat konfliktům, až jednoho dne toho bylo až moc. I přes čtvrtinu zničeného světa Deathwingem se Garrosh definitivně rozhodl zničit Alianci i všechny, co by mu vzdorovali. Jako první a nejbližší cíl si vybral Theramore. Jainu ovšem kontaktoval bývalý Dračí Aspekt Kalecgos, se kterým si začala být bližší a bližší kvůli utrpení, kterým si oba prošli. Drak hledal Focusing Iris, která zmizela z Malygosovy domény, Eye of Eternity, a vycítil ji právě někde v lokalitě ostrova. Ofenzíva Hordy se pod Garroshovým velením vydala vstříc Theramoru, kam se také přemístila velká část armády Aliance. Vtom se ale Horda stáhla a směrem k Theramoru vyrazila vzducholoď s Focusing Iris, která posloužila jako zdroj moci pro warcraftskou verzi atomovky, manovou bombu. Jaina málem zemřela, nebýt Rhonina, který ji na poslední chvíli prohodil portálem do bezpečné vzdálenosti, přičemž sám sebe obětoval. Když se čarodějka vrátila do města, neviděla nic kromě velkého kráteru. Také ji zbělaly vlasy, s výjimkou jediného pramenu. Přišla o vše. Osud ji vůbec nepřál a s vypětím všech emocí, všeho, co si doteď prožila, přísahala, že s Hordou i Garroshem skoncuje a každého orka, kterého potká, nemilosrdně zabije. Nejdříve se ale rozhodla vydat do Dalaranu, kde se dozvěděla, že Rhonin se obětoval a ji zachránil úmyslně, kvůli proroctví, jež ji předurčilo stát se vládkyní Dalaranu. Garrosh ovšem pokračoval v Pandarii ve své kampani za mocí a využil k tomu frakci Hordy v Dalaranu, Sunreavers, kteří pomohli s přepravou artefaktu Divine Bell. Jaina, rozzuřená tímto aktem, vyvraždila značnou část elfů a Kirin Tor přiklonila pouze k Alianci. Poté v rámci svého nekonečného hněvu chtěla na celý Orgrimmar poslat tsunami. Thrall vycítil, že se s elementy něco děje, a zjistil, že je za tím Jaina. Marně se jí to snažil rozmluvit, dokonce bylo zpřetrhané veškeré přátelství, které mezi nimi panovalo. Situaci zachránil až Kalecgos, který čarodějku umravnil, že jí připomněl Arthasovu čistku Stratholmu, která byla vedena v podobném duchu. Jaina, uvědomujíc si situaci, nakonec kouzlo nasměrovala zpět do moře. Dny Garroshovy vlády se ale krátily a byl nakonec v Orgrimmaru poražen. Jaina, tentokrát opak té mírumilovné čarodějky, nabádala Variana, aby s Hordou skoncoval nadobro. Po Garroshově soudu ovšem, byť na malou chvíli, upustila od hněvu a přede všemi dala najevo své city ke Kalecovi. Mohlo by se zdát, že život jí dal alespoň na chvilku pokoj, ale...

 

tn4j7xpezcaq5ym_1488034286.jpg

 

Garrosh uprchl do minulosti – na alternativní Draenor, kde svým konáním také v podstatě nepřímo zažehl jiskru pro další invazi Legie. Gul'dan byl poslán do Sargerasovy hrobky, kde po dlouhém mentálním souboji, jak s Khadgarem, tak se sebou samým se rozhodl ohromnou moc využít pro otevření gigantického portálu na Argus. Zanedlouho započal takový "pokus" o zastavení této hrozby v samotném zárodku s názvem Broken Shore. Aliance a Horda se rozhodly doopravdy spojit své síly, ale ani to nestačilo. Při konfrontování Gul'dana byla Horda nucena ustoupit kvůli přesile 10:1 (a kvůli umírajícímu Vol'jinovi), což samozřejmě Aliance, obzvláště Genn Greymane a Jaina, nevěděla. Po zhlédnutí oné vyvýšeniny to došlo pouze Varianovi. Všichni víme, jak to nakonec dopadlo. V Gennovi a Jaině to znovu zažehlo nenávist vůči Hordě, kterou se rozhodli pro dobro světa potlačit alespoň na chvíli. Mohla za to i ona nevědomost ohledně důvodu, proč se Horda dala na ústup, což jim znemožnilo mít pochopení a brali to spíše jako zradu. Po katastrofě byli oba odhodláni s Hordou skoncovat, ovšem Jaina to pronesla otevřeně. Bylo ale rozhodnuto, že Horda nemá být tím cílem, na který by se Aliance měla soustředit. Plná zášti a zklamání v Anduinovi se teleportovala do Dalaranu, kde ji čekalo nemilé překvapení. V Radě šesti padl návrh, že pro odražení invaze Legie je potřeba spolupráce a Hordě by měl být znovu umožněn vstup do Dalaranu. Tohle byla pro Jainu poslední kapka a po přehlasování a přijmutí návrhu zanechala Dalaran v Khadgarových rukou a teleportovala se do neznáma... jenže kam, co se s ní stalo?

 

Když si to shrneme: Jaina je postava, již v mládí potkalo štěstí jen proto, aby v zápětí zmizelo a postupně se proměňovalo v úplný stín opaku, který ji doteď pronásleduje. Jak byste jednali vy? I přes držení svých negativních emocí na uzdě pokračoval život v tvrdých úderech na její osobnost, až toho pro ni jako smrtelnici bylo prostě moc. Na základě všech těchto faktů jsem si vytvořil pár teorií, až na jednu, které jsem nevěřil. A tou bych rád začal.

 

Teorie první: Jaina je dreadlord!

3qduttzgca524e8_1488048130.jpg

 

Některým z vás možná je tato teorie známá. V postatě jde o to, že někde právě při událostech Mists of Pandaria, resp. pádu Theramoru, byla skutečná Jaina unesena (nebo zabita) a nahrazena dreadlordem v přestrojení. Tento dreadlord právě manipuluje Aliancí, aby šla do války s Hordou, a Legie tak měla de facto volné ruce a o hodně méně práce. Na jednu stranu dost podobné tomu, co udělal Balnazzar s Dathrohanem. Osobně se mi tato teorie v minulosti příčila, a to z jednoho důvodu. 

 

Legie si od dob Vanilly a The Burning Crusade dala s Azerothem takovou menší pauzičku, aby vymyslela lepší plán, jak nás dobýt. Byť se tato delší neaktivita zdála podezřelou a myslím si, že v dobách Mists of Pandaria by jen tak nějaký dreadlord nebyl schopen přemoci tak mocnou (a hlavně dost naštvanou) Jainu. Ačkoliv by se pro něj zdálo vhodné využít její momentální rozpoložení, Jaina k démonům také chová zášť a bylo by krajně nepravděpodobné, aby dovolila démonovi ji nějak zmanipulovat či si vzít její tělo. Ke všemu, který dreadlord by chtěl hrát přítelkyni bývalého Dračího Aspekta, že? Jenže...

 

Nerad to přiznávám, ale tato teorie se mi začala zdát od začátku Legion jako čím dál víc pravděpodobná. Jaina sice obviňovala Hordu ze zrady, ale takovým způsobem, že se víceméně přestala soustředit a klást důraz na skutečnou hrozbu ze strany Legie. A právě zde se naskýtá otázka. Je Jaina opravdu dreadlord v přestrojení, který schválně pozornost poutá k Hordě a odklání od Legie? A její zmizení (určitě na nějaký svět démonů) tomu pomalu přidává třešničku k dortu.

 

Teorie druhá: Jaina se přidala k Legii!

880wjq2vk1i2cgz_1488048800.jpg

 

Předpokládejme, že Jaina tedy nebyla unesena / zabita / posedlá dreadlordem. Ale začaly jí pohánět negativní emoce. Pohlcena hněvem, nenávistí a záští by se Jaina rozhodla přidat k nepříteli. Vždyť za život ztratila Arthase, bratra s otcem a Theramore. Vše, na čem jí záleželo, co vybudovala, a to vše v podstatě před vlastníma očima. Už by ji unavovalo bojovat za něco, co by za čas opět ztratila. Přidáním se k Legii by získala větší moc a mohla by se pomstít Hordě, když se na ni tak ráda soustředí. Legie umí dobře manipulovat se smrtelníky. Ale má to opět díry. Ano, tou první je opět Kalec. 

 

V bouři plné nenávisti a vše, co se jí stalo, ale našla jeskyni, kde se před ní skrýt. Kalec jí od Theramoru byl oporou téměř ve všem. Našla v něm zalíbení. Přidáním se k Legii by se Kaleca zřekla a v podstatě by udělala to, co Arthas udělal jí. Opravdu by byla tak šílená, že by takto dovolila sama sobě opakovat tu drsnou minulost, kterou si prošla? Navíc, Kalec na ni nejspíše nezapomněl. Pamatujete, když se zjevil ve vaší Class Hall a po přijetí jeho questu vám řekl, že se musí momentálně věnovat něčemu jinému? Co když mluvil o Jaině?

 

937gj87ogbqzuh5_1488033921.jpg

 

Druhou dírou by byla, vedle Kaleca, Aliance. Stejně jako v předchozím případě by jednala jako Arthas, i když s jiným motivem. Opravdu by byla schopna zradit ve jménu pomsty k Hordě své přátele, svůj lid? Uvědomovala by si, že by se tentokrát postavila proti těm, se kterými bojovala? Pokud by nebyla natolik zaslepená, pochybuji, že by to udělala. Obzvláště, když by si opět vybavila Arthase. Přece již víme, že díky tomu přišla k rozumu těsně před tím, než by udělala něco hloupého.

 

Jistě tato teorie přišla mnohým z vás také na mysl. Osobně se mi ale zdá příliš nepravděpodobná, když přihlédnu k těm nedostakům, které jsem napsal v předchozích dvou odstavcích. Tedy za předpokladu, pokud by nebyla zaslepená svými emocemi a stále uvažovala alespoň trochu racionálně.

 

Teorie třetí: Staří bohové vrací úder!

szvl8enn2q4h24n_1488048896.jpg

 

V podstatě se jedná o to samé, co v teorii předchozí. Ale vy, co lore máte trošku více zmáklé, mi jistě dáte za pravdu. Vymývání mozků jde našim chapadlovitým kamarádům mnohem lépe než Legii. Rozdíl je ten, že Staří bohové (Old Gods) mysl své oběti natolik znejistí a prostřednictvím své temné magie v ní zažehnou takovou jiskru, že jim poté stačí pouze nastartovat a dovést i k úplné šílenosti bez špetky logického, racionálního myšlení. Zatímco démoni manipulují skrze přísliby moci, pomsty a tak dále, mysl jejich obětí zůstává téměř nedotčena a většinou jednají ze své vlastní vůle.

 

V případě Old Gods vezměte v úvahu Nelthariona. N'Zoth zkazil samotného Dračího Aspekta, který zničil a znetvořil čtvrtinu celého Azerothu! Obyčejný smrtelník jako Jaina by jistě pro ně nebyl žádný oříšek. Narozdíl od Legie, která je má pomalu problém kazit, pokud tedy nenabídnou "vysoce výhodnou" smlouvu. Naši chapadlovití kamarádi ale žádné nabízení smluv nepotřebují.

 

Jaina je momentálně v takovém rozpoložení, které by právě třeba takovému N'Zothovi vyhovovalo. Naštvaná pomalu na celý svět, zranitelná. Našeptávat a vymýt mozek by téměř nebylo obtížné. V případě úspěšného ovládnutí by určitě všechny ty výčitky popsané v druhé teorii nehrály žádnou roli. Právě proto jsem chtěl poukázat na rozdíl, kterým manipulují Staří bohové a Legie. A přeci víme, že není žádnou náhodou, že Emerald Nightmare a Legie udeřila de facto ve stejný čas. Démoni uzavřeli dočasné spojenectví se Starými bohy. Důkazem byla quest linie k získání losího mounta z WoD Archimonda, který tehdy dropoval item #133762 a byl tedy takovou předzvěstí blížící se invaze.

 

Rozhodně se mi zdá pravděpodobnější, že by Jaina podlehla Starým bohům, než Legii. Rozhodně by tím zamíchali karty jak pro Azeroth, tak ale jistě i pro Sargerase a Kil'jaedena.

 

Teorie čtvrtá: Jaina je zcela v pořádku a jen si potřebuje srovnat myšlenky!

vsg4gjk78tu173y_1488048951.jpg

 

Ha ha ha, Hanziasi. Ne ale vážně, v normálním životě by člověk potřeboval jen být na určitý čas sám, aby si to v hlavě trochu srovnal. My jsme ale ve Warcraftu, kde na takové čeká buď Legie nebo Staří bohové. Nicméně jistě se nevěnují každému smrtelníkovi zvlášť, když má zrovna depku, přestože se v našem případě jedná o jednu z nejstarších a hlavních postav. Zkusme vzít do úvahy fakt, že Jaina tomuto opravdu odolává a chce být prostě jen sama a znovu načerpat síly. Pro mě je tato teorie přesný opak teorie druhé. Celkově je méně pravděpodobná, ale mně se pravděpodobná trochu zdá. Proč si to myslím? 

 

Použiji část teorie první:

Navíc, Kalec na ní nejspíše nezapomněl. Pamatujete, když se zjevil ve vaší Class Hall a po přijmutí jeho questu vám řekl, že se musí momentálně věnovat něčemu jinému? Co když mluvil o Jaině?

 

Kalecgos podle mě zcela jistě naráží na Jainu. Za tohoto předpokladu si můžeme odvodit, že ví, kde se nachází a čím si prochází. Proč je ale takový tajnůstkář? To mi ovšem uniká. Rozhodně mi ale nesedí fakt, proč by si Jaina, přestože její pocity chápu, jako chvilku samoty zrovna vybrala dobu, kdy probíhá jedna z největších invazí, která kdy Azeroth postihla.

 

Závěr

Jainino zmizení jistě není náhoda a Blizzard s ní rozhodně něco zamýšlí. Jestli se ji snaží nějaký post-Metzen ještě víc naštvat nebo jí přivádět zajímavé, ba i šílené myšlenky, je zatím neznámé. Vzhledem k tomu, že je ve Warcraftu dost dlouhou dobu, můžeme očekávat zvrat, intriky a jistý návrat. Jaký ale bude její skutečný osud? To je oficiálně ještě ve hvězdách. A rozhodně tím nechci nabádat jakéhokoli moonkina, aby ty hvězdy přivolal a všem nám zkazil překvapení!

 

Přišla vám některá z těchto teorií možná? Či máte svou vlastní teorii? Podělte se s námi v komentářích!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Merneron 27.02.2017 18:41

To spojenectvo medzi légiou a voidom je veľmi ošemetná záležitosť. Blizzard tak trochu hrá na stranu, že Archimonde s Kilim možno nehrajú fér a sem tam využili pomoc aj tam, kde to Sargeras zakázal. Na druhú stranu tak či onak by to pre légiu nehralo určitá dohoda, jedine v prípade ak by Void Lordov či OldGods podcenili.

Solanar 27.02.2017 18:38

Pěknej článek. Já osobně bych to viděl mezi teorií č. 3 a 4, protože ty 1. dva mi osobně přijdou nepravděpodobné. Ale u 3 tam tipuji, že N'zoth využívá u Jainy její rozkolísané emoce, (tak jak to udělal Yogg-Saron u Lokena) a ona mu pak pomůže zdrhnout z vězení. A jinak spojenectví démonu s old gods-to spíš je N'zoth jen využívá ke svým vlastním záměrům. Ale uvidíme s čím blizzard nakonec přijde.

Endy 27.02.2017 18:23

Mě osobně nejvíc sedí varianta z Bohy... Hlavně by tím měli naběhnuto na další datadisk, jestli tady máme nějak srovnat Sargerase do latě, tak pak je na řadě Temnota... uvidíme

Qubbben 27.02.2017 17:10

Streamer Honzaj povedal na streame svoju teóriu ktorá sa mi zdá najpravdepodobnejšia ale to by bol skôr obsah pre nasledujúci datadisk a to síce že odišla z Dalaranu a šla obnoviť Kul Tiras ktorý sa ešte vo wowku ako zóna neobjavil.

Zug 27.02.2017 15:56

All she ever wanted was to study. :-(

Mordecay 27.02.2017 15:48

Mne len vŕta hlavou, že kde sa podela v závere Broken Shore. Prečo nepoužila svoje teleportačné schopnosti, tak ako to kedysi urobila v Undercity napríklad... Neviem prečo, ale prišlo mi to, ako keby na ňu Blizz zabudol, že sekundy dozadu tam bojovala tiež

27.02.2017 21:21

to stejny sem resil taky ze vsichni se tam rubou i sef od gnomu, ale po ni se slehla zeme

EmperorNight 27.02.2017 15:27

Naprosto skvělý článek :-) Díky za něj.
Je fakt, že já si myslel, že se Jaina objeví jako jeden z bossů v Tomb of Sargeras poté co bude právě zlomena démonama/starými bohy, ale je fakt, že to nebylo moc pravděpodobné.
Ale je fakt, že já se spíš přikláním k tomu, že až se nám vrátí, tak už to nebude ta hodná Jaina :/

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet