V příštím datadisku se možná objeví Azshara

/pic/cataclysm/nextd/azshara_jk
V minulém článku jsem se zabýval otázkou, je-li využit potenciál zatím posledního datadisku, Cataclysm. Úvaha byla spíše kritického rázu, proto byl výsledek spíše negativní, ale proč bychom měli všechno nové jen vychvalovat, že? V tomto článku se podíváme na možnosti náplně dalších datadisků, kterých může být více, než si myslíme. Hodně pak záleží, jak se bude chtít Blizzardu příběh natahovat, nebo po určitém datadisku vydat Warcraft IV., který by posunul příběh třeba o několik let do budoucnosti, vytvořil nové hrdiny, novou zápletku, takový malý restart (dnes velice oblíbený způsob u již okoukaných filmů). Poslední datadisk s podtitulem Cataclysm odstartoval velké změny v Azerothu a celý svět má co dělat, aby se ubránil. Deathwing rozpoutal peklo na zemi, k tomu se snaží firelord Ragnaros spálit Mount Hyjal a Strom Světa, a zatím pořádně ani nevíme, co dalšího nás čeká dál. Královna Azshara, která byla tisíce let ukryta, nyní vystrkuje růžky a po celém světě můžeme spatřit chapadla starých bohů. Získávají tak Staří Bohové na síle? A co Smaragdový sen, jak to vypadá s ním? Již jsme také dlouho neslyšeli o uniklé „duši“ Sargerase, která byla vypovězena z těla Medivha. Je toho opravdu spousta, a v tomto článku, který bude jistě na pokračování, bych se chtěl zaměřit na jednotlivé směry, kterými se příběh Warcraftu může vydat.
Azshara Azshara
Nesmíme zapomenout, že příběh Lich Kinga ještě nemusí být úplně uzavřen. Již víme, jak to ve WotLK dopadlo, takže první část skládanky již máme za sebou, avšak podle výsledku to vypadá, že si tu Blizzard nechal zadní vrátka, třeba se s Lich Kingem ještě někdy setkáme (třeba jako spojencem – ale to je kravina, radši nechám toho fantazírování). Ale již se podíváme na hlavní část tohoto článku, rád bych začal Azsharou a jejím spojením se Starými Bohy.
Azshara Azshara

Azshara

První věcí, kterou zmíním, je, že Azshara nebude součástí Cataclysmu, ale pocítíme její vliv. To je asi pravda, události v Darkshore má na starosti právě zmíněná královna a Malfurion musí vynaložit spoustu sil, aby rozpadající se oblast zachránil. Celé to však slouží spíše k odpoutání pozornosti od dění na Hyjalu. Plánuje snad Azshara něco velkého? Určitě něco za lubem má a my se to dozvíme nejdříve na Blizzconu, pokud nebude součástí nějakého ještě pozdějšího datadisku. Co ale určitě víme, tak Azshara a její věrní, ještě za elfů, byli po Válce Prastarých přeměněni na Nagy, aby tak přežili rozdělení světa a uvěznění hluboko v podmořském světě, a mohli nerušeně plánovat odplatu. První, s kým se Nagy spojily, byl Illidan, kterému pomáhaly v útěku od Nočních Elfů a později také při obsazování Outlandu (viz Lady Vashj). Ale zpět k Azshaře, která je určitě pod vlivem Starých Bohů. To dokazuje i skupina Nag ve Vash’jir, která vyvolává služebníka Starých Bohů, zvlášť když je označen jako jejich spojenec. Co když je vyvolávání toho služebníka jen takový pokus před vyvoláním/osvobozením jednoho ze Starých Bohů, N’zotha? Toho jsme ještě nikdy neviděli a nejsou o něm žádné informace. Jsou snad chapadla po celém světě právě jeho? A co potvora v Twilight Highlands, je to snad jeho součást? Možné to je, bylo by to i logické, Starého Boha jsme měli základním World of Warcraft, poté ve WotLK a v Cataclysmu narážíme na chapadla.
Azshara Azshara
Pokud jste někdy skillovali archeology, je dost možné, že jste mohli získat velmi zajímavý předmět – Puzzle Box of Yogg-Saron, který vám při použití pošeptá zajímavou básničku. Může to snad znamenat, že se odhalení třetího Starého Boha blíží?
In the sunken city, he lays dreaming. The drowned god’s heart is black ice. At the bottom of the ocean even light must die. In the land of Ny’alotha there is only sleep. Ny’alotha is a city of old, terrible, unnumbered crimes. In the sleeping city of Ny’alotha walk only mad things.
Azshara Azshara
Samozřejmě, že Puzzle Box of Yogg-Saron vám toho pošeptá mnohem více, ale těchto několik vět by mohlo být spojeno právě s N’zothem a místem, kde se ukrývá. Je taky možné, že pokud se za ním vydáme, tak se budeme muset vydat do Smaragdového snu (In the land of Ny’alotha there is only sleep). Ny’alotha bude nejspíš nějaké město, ale jestli se nachází i ve skutečném světě, je záhadou a pokud ano, tak jistě pod jiným názvem. Z knihy Válka Prastarých víme, že Smaragdový sen má vrstvy, které si jsou více či méně podobné. Bude určitě zajímavé sledovat, jestli se tyto vrstvy budou nějak prolínat nebo budeme stále jen v jedné. Podle mého se do Smaragdového snu dostaneme pouze přes instanci, a pokud náhodou ne, tak budeme nějak omezeni. Bylo by zajímavé, mít „dva“ světy, ve kterých bychom mohli chodit.
Azshara Azshara
Další datadisk je ještě daleko, ale již nyní můžeme uvažovat nad tím, co by se mohlo objevit a stát. To se dozvíme pravděpodobně až na letošním Blizzconu, a i tak nemusí být informace nijak podrobné, takže ještě nějaký čas potrvá, než budeme vědět více. Doufejme, že to nebude tak zničující jako Deathwing. V příštím článku, za týden, se podíváme více na Sargerase, Smaragdový sen, jiné planety a podobně. Témat je hodně a já doufám, že to na pár týdnů vydrží.

Naposledy upravil/a Astra 13.07.2011 v 07:03:15.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 19.07.2011 20:53

Ny´alotha je pochopitelně nechutné vykrádání R´lyehu A ty hlášky taky mohly být orignálnější... Lovecraft by se obracel v hrobě.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Nibenwen 19.07.2011 20:16

ach tak, to som teda netušila

Dexodar 19.07.2011 19:41

Nibenwen
prečo by malo?http://www.wowhead.com/item=64482#comments:id=1132633 tento tie hlášky pekne vypísal
Odkaz na Lovecrafta a jeho povídky. R'lyeh je domov spícího boha C'Thulhu (Pokud se tak píše)

Nibenwen 18.07.2011 13:40

Sangius
LOL!Nemá tam být místo Ny’alotha náhodou R'lyeh?
prečo by malo?http://www.wowhead.com/item=64482#comments:id=1132633 tento tie hlášky pekne vypísal

Sangius 18.07.2011 13:12

In the sunken city, he lays dreaming. The drowned god’s heart is black ice. At the bottom of the ocean even light must die. In the land of Ny’alotha there is only sleep. Ny’alotha is a city of old, terrible, unnumbered crimes. In the sleeping city of Ny’alotha walk only mad things.LOL!Nemá tam být místo Ny’alotha náhodou R'lyeh?

bloodhero22 15.07.2011 11:52

deathwing s azsharou by si zaslouzili neake songy od L70ETC pro tz kdo od nich nic este nesliseli odkaz na I AM MURLOC: http://www.youtube.com/watch?v=uOpdyytB3OY

Honza4545 14.07.2011 14:03

Gustafa
lich kinga zabil tirion, illidan taky nepadl bez pomoci. a hráč ve wowku není normální smrtelník
Hráč ve wowku nepředstavuje normálního smrtelníka ale Hrdinu.

Gustafa 14.07.2011 11:32

Divinespit to je ale pravda nechápu jak pár lidi muže zabít illidana lk ragnarose ve knížkach apod mají velkou sílu kde by normalně smrtelnik žil tak 5 sekund
lich kinga zabil tirion, illidan taky nepadl bez pomoci. a hráč ve wowku není normální smrtelník

DaveL 13.07.2011 23:09

Divinespite
tak za prvé nejsem malé díte za druhé nehraji na free !!!!! .
to je úplně jedno když se vyjadřuješ jako... tard.

Divinespite 13.07.2011 22:19

jn díky ...teď si nejsem jistej jeslti to chápu dobře a je to v knížkách dobře nebo ve hře podle tebe ..... podle mě je to v těch knížkách lepší ..... ale jak říkáš normální člověk by byl mrtvej jen co by se na Illidana podíval atd.. DDD takže trošku nevím mno ....ale to mě jako udivuje ve hre nez v knížkách v nioch je to ..jak to říct realističtější ..... teď ani nevím který titul by byl vhodnější když jsou dobré tak moc všechny

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet