Výsledky 1. kvartálu 2018

  activision blizzard    výsledky    quarter   

Čtvrtletní výsledky Activision Blizzardu jsou tu a my se dozvěděli, že Battle for Azeroth předobjednávky měly větší úspěch, než se čekalo, a jak si vedou všechny hry od Blizzardu.

 

Dosah aktivních hráčů

  • Dohromady 374 milionů MAU (Monthly Active Users, v překladku měsíčně aktivních uživatelů) (ve 4. kvartálu 2017 to bylo 385 milionů)
    • Activision 51 milionů (z 55 milionů)
    • Blizzard 38 milionů (ze 40 milionů)
    • King 285 milionů (z 290 milionů)

Hry

World of Warcraft

  • Předobjednávky pro Battle for Azeroth mají větší úspěch než se čekalo a jsou daleko za normou.
  • World of Warcraft vydává pravidelněji více obsahu než tomu bylo v minulosti.
  • Hře se velmi dobře daří v in-game transakcích.

 

Hearthstone

  • Hře se stále daří si udržet hráče mnoha způsoby ať už se jedná o nové promo balíčky, nový player vs. environment mód, Monster Hunts, atp.

 

Overwatch

  • Overwatch opět získal nové hráče a jejich nadšení zůstává stále velké ať už se jedná o sezónní event nebo Retribution.
  • Dostal se do BAFTA jako "Nejlépe se rozvíjející hra".

 

E-sport

Overwatch League

  • Další sezóna Overwatch League začala v lednu a každý týden ji sledují miliony diváků.
  • Odehraný čas a čas, kdy diváci sledují Overwatch league se zvýšil.
  • Overwatch League a její partneři oznámili nový program jako jsou token dropy, cheermotes a nový Twitch league pass, který dává více nových možností.
  • Je naplánováno rozmístit různé týmy na strategická místa na trhu.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 29.05.2023 18:11

But she mounted a spited campaign quickly and was retained <a href=https://sildenafi.top>is viagra good for covid</a> We excluded these twin pregnancies from our analysis because of the known association between multiple births and adverse neonatal outcomes

kritik 08.05.2018 14:17

Ty cisla jsou jiste pravdivy, to nemam namitek, ale skoda ze zverejnujou jen to co se jim hodi, ve wowku uz nevime 3 roky jaky jsou vlastne sub cisla, martetinkove by se to asi moc nehodilo ukazat pravdu, blizi se novej datadisk je potreba navodit atmosferu ze vse je ok, ja to chapu ale nemusi to delat tak okate , kdyz uz se chlubi miliony hracu, chtelo by to i druhou stranu mince :-)

Akari 08.05.2018 16:10

To by mě taky zajímalo, kolik je aktivních subscriberu, protože Legion byl velkou nadějí pro nárůst herní komunity, ale něco mi říká, že to nějaké závratné číslo nebude (jestli vůbec nějaký nárůst byl), protože kdyby to byl nárůst třeba o 1 milion subscriberů, tak by se s tím určitě pochlubili i když řekli, že to zveřejňovat už nebudou.

Antheiel 08.05.2018 17:05

@Akari s tím si dovolím nesouhlasit, pokud by blizz přemýšlel do budoucna, tak je pro něj logičtější ty čísla neuveřejňovat, i kdyby to byl nárůst 10 miliónů sub. Jeho rozhodnutí, že už nebude čísla zveřejňovat se moc nelíbilo fanouškům, aspoň co si tak matně pamatuji, a pokud by čísla znovu zveřejnili, byť jen jednou, tak by to lidi chtěli zveřejňovat pořád, což by teoreticky šlo, ale kdyby následoval opět nějaký větší pokles subs, a blizz se rozhodl konkrétní čísla znovu neuveřejňovat, tak by se to podle mého názoru setkalo s ještě větší nevolí fanoušků, než když se k tomu odhodlali poprvé, proto se podle mě už nikdy nedočkáme dalšího uveřejnění konkrétních čísel

HonkL 08.05.2018 18:04

@Antheiel čísla nezveřejňují jelikož šlo vidět že WoWko hraje čím dál tím mín lidí..Dost lidi na to hleděli Můj odhad je že to pořád hraje cca kolem 5 mega

Antheiel 08.05.2018 21:26

@HonkL No a právě proto si myslím, že je pro ně blbost, aby je znovu zveřejňovali, protože kdyby byl opět úbytek hráčů a chtěli ty čísla přestat zveřejňovat, tak by s tím lidi měli problém ještě víc, než když to udělali poprvé

Lockdaar 09.05.2018 08:37

@Akari nějaký nárůst o 1 milion by podle mě vůbec nevytahovali - možná, že když by šlo třeba o 10 nebo více milionů tak dejme tomu, ale nárůst 1, 2 nebo 3 miliony není tak závratný důvod, aby se ke zveřejňování čísel vraceli. Skoro každý by snad řešil čísla jestli to hraje o milion víc nebo míň lidí - na což dost narážejí, že ta hra upadá. Ale nejspíš si vůbec neuvědomují, že ta hra je tady už přes 13 let s nepřetržitými měsíčními poplatky a furt má stále několik milionů aktivních hráčů, což je upřímně skoro až neuvěřitelný, když to porovnáte s ostatními MMORPG, který tu jsou i několikanásobně kratší dobu, nemají ani třeba 100k a jsou F2P (nebo museli přejít po několika měsících z P2P na F2P, viz. SW:TOR) + když do toho ještě vemete ten fakt, že MMORPG žánr není už dávno takový boom jako třeba před 8 lety... I kdyby mělo WoW třeba 3 miliony subs tak se není za co stydět, když nekoukáte jen slepě na ty čísla ale i na ty ostatní faktory kolem toho - osobně ale odhaduji, že má furt přes 5/6 milionů jako před ukončením zveřejňování čísel, Legion byl celkem dost slušně vydařený datadisk s dobrým a rychle přidávaným obsahem.

Jeylord 10.05.2018 16:59

@HonkL I kdyby to bylo 5 mega, tak díky X zonám je to jednom Svět je plnější než za cata, kdy hrálo přes 10 mega

HonkL 11.05.2018 08:32

@Jeylord Hlavně MMORPG už v dnešní době netáhnou.. svět se změnil...

barrny 13.05.2018 19:08

No chlubit se moc nemají čím, hráčů porad méně a nová hra v nedohlednu, tak proto je třeba vydojit z her stávajících co nejvíce.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet