Warcraft III: Reign of Chaos

elý příběh začíná proroctvím, které se zjeví Thrallovi, náčelníkovi Hordy, ve snu. Tenkrát ještě Horda žila v Arathijské vrchovině a o kontinentu Kalimdor slýchávali jen z prastarých legend. Teď však měl Thrall shromáždit všechny orky a odvést je za moře, na Kalimdor. Náčelník poslechl, nalodil co nejvíce kmenů a odjel na zapomenutý kontinent.

Nedlouho poté se Prorok snažil ke stejnému kroku přimět i lidi z království Lordareon. Ovšem sklidil mnohem menší úspěch. V podstatě žádný. Nikdo jeho báchorkám nevěřil, a protože měl král mnoho jiných starostí, nechal Proroka vyhnat z Lordareonu. V severních zemích se vyskytla záhadná nákaza, ale to zatím není ten hlavní problém. Tím jsou orci klanu Blackrock na jihu. Král Terenas proto posílá dva své nejlepší paladiny, Uthera Lightbringera a Arthase, svého syna, aby se s orky vypořádali. Přijedou ale pozdě a orkští otrokáři stihnou odvést několik vesničanů. Arthas se je vydá zachránit a přijede na poslední chvíli, protože Necromancer Kel'thuzad se je právě chystal použít pro nějaký démonický rituál. Paladinové lidi zachrání a necromancera zabijí.
V tom se objeví jiný problém. Nákaza na severu se rozšířila, a tentokrát se to králi nelíbí a tak tam posílá Uthera, Arthase a mladou Jainu Proudmoore, Arthasovu milenku. Poté co Arthas zjistí, kdo je vůdcem Pohromy a že nákaza nemá lidi zabít, ale přeměnit je na nemrtvé, odjíždí do Stratholmu vypořádat se s jejich vůdcem Pánem děsu, Mal'Ganisem. Přijede pozdě. Obyvatelé už jsou nakažení a Arthas se rozhodne, že bude lepší je všechny zabít, než aby se proměnili v nemrtvé a bojovali proti Lordareonu. To se ale nelíbí ani Utherovi ani Jaině, a proto oba odjíždí pryč. Arthas vyvraždí celé město a nakonec se rozhodne skoncovat i s Mal'Ganisem. Ten však uteče, ale stihne říst Arthasovi, že konec ještě není, že se setkají v mrazivé zemi na severu, v Northrendu. Arthas tedy odjíždí na Northrend, nyní již bez Uthera a bez Jainy...
Na Northrendu Arthas najde skupinu trpaslíků, patřících vojsku Muradina Bronzebearda, a tak se s nimi spojí a vydají se hlouběji do mrazivých zemí severu. Muradin Arthasovi poradí, že mají jen malou šanci Mal'Ganise porazit, ale že slyšel legendy o tom, že na Northrendu je schovaný runový meč, zvaný Mrazivý smutek, a ten že by mohl výrazně pomoci armádě Aliance. Vydají se ho tedy hledat. Jakmile ho však najdou, Muradin se snaží Arthase zastavit, protože pozná, že ten meš je nástrojem zla a Alianci v žádném případě nepomůže. Arthas ho ale neposlouchá a uchopí Mrazivý smutek, čímž zabije vládce trpaslíků, Muradina. Když se vrátí, ptají se ho vojáci kde je Muradin, ale on jim lže a říká, že padl v boji. Arthas se i s Armádou vydá definitivně zničit Mal'Ganise a tak se také stane. Když se Arthas vrací do Lordareonu, všichni ho s jásáním vítají, ale on jde převzít trůn a zabije svého otce...

Arthas je nenáviděným princem upadajícího království Lordareonu a šílenství se na něm opravdu projevuje. Jednou se projížděl na koni po svém království a potkal Pána děsu. Vylekal se, že by mohl Mal'Ganis přežít a okamžitě se na něj pustil. On ho však zastavil a řekl mu, že není Mal'Ganis a že se jmenuje Tichondrius. Jmenoval Arthase prvním Rytířem smrti Krále lichů a pověřil ho úkolem sjednotit akolyty, ukrývající se ve vesnici. Pak mu dal další úkol. Oživit necromancera Kel'thuzada, kterého Arthas zabil, když byl ještě paladinem. Vykopali tedy jeho mrtvolu, ale ta byla již příliš zničená, proto museli Kel'thuzadovy ostatky přenést do Quel'thalasu, země Vysokých elfů, a nabrat vodu ze Sluneční studny. Po zničení Quel'thalasu a oživení Kel'thuzada byl Arthas seznámen se skutečným významem Pohromy. Všichni nemrtví, kterým teď Arthas společně s lichem Kel'thuzadem velel, byli jen jakýmsi prostředkem k invazi nekonečných armád démonů, říkajících si Plamenná legie. Přivolat démony se snažili také orkové klanu Blackrock, což byli také hlavní nepřátelé Pohromy. Arthas a nemrtví je proto zničili a teď už nic nebránilo invazi Plamenné legie na Azeroth. Teda skoro nic. K otevření dimenzionální brány potřeboval lich Medivhovu knihu, která byla dobře střežena v kouzelnickém městě Dalaran. Dalším úkolem bylo tedy získat tuto knihu a poté ubránit licha tak dlouho, aby stihl povolat pána Legie, Archimonda. Lidé se snažili, jak jen mohli, ale Dalaran byl nakonec Archimondem zničen a Pohroma tím splnila svůj úkol.

Někdy v tu dobu přistáli Orci na pevnině, na Kalimdoru a hned začali budovat tábory a shromažďovat vojska, protože na cestě bylo několik překážek. Jenou z nich byli Prasečí lidé, kteří obývali poušť, na které Thrall a orci přistáli. Dalším a mnohem větším problémem byli lidé Jainy Proudmoore, kteří pravděpodobně přistáli na Kalimdoru zároveň s orky, protože jako jediní uvěřili varování Proroka. Orkové se zde také potkali s Taury (Taureny), kteří se za jejich pomoci dostali do Mulgoru rychleji než kentauři a tak se připojili k Hordě. Klan Warsong, pod velením Groma Hellscreama, byl Thrallem pověřen těžením dřeva na severu, a tak se Grom a jeho klan vydali hledat nějaké ty stromy. Naskytne se problém. V lesích jsou schovaní duchové, kteří straší orky a těm se lesy vůbec nelíbí. Nakonec se ukáže, že šlo o Noční elfy a jejich velkého vůdce druida Cenaria. Cenarius byl polobůh a ochránce přírody a pro orky, potřebující dřevo, představoval velký problém. Orkové se proto napili ze znečištěné studánky, která byla naplněna krví démona Manorotha, jednoho z Archimondových poručíků. Vypitím jeho krve se stali orci klanu Warsong mnohem silnějšími a snadno zabili Cenaria.
Někdy v tu dobu se potřeboval Thrall dostat do Stonetalon Peaku, kde se měl údajně setkat s Prorokem. V cestě mu ale stálo několik lidských osad. Cair Bloodhoof, náčelník Taurů, poradil Thrallovi, ať se podívá po vznešených Wyvernách, které by mohly pomoct Orkům dosáhnout Stonetalon peaku, aniž by museli jít přes lidi. Když Thrall dorazí do Stonetalon Peaku, zarazí ho velké překvapení. S Prorokem hovoří lidská skupina. Prorok konečně prozradí i své jméno. Jmenuje se Medivh. Utvoří spojenectví Orků a lidí, i přes jejich značnou nechuť a odchází pryč. Nedlouho poté se vrací Grom a Thrall ho začne nesnášet za to, že se napili démonovy krve. Zjistí, že jediný způsob, jak od prokletí klan Warsong osvobodit, je zabít démona, a tak se Thrall s Gromem vydají osvobodit své válečníky. Manoroth padne, ale v tomto boji umře také Grom.

Tyrande Whisperwind, nejvyšší kněžka Elune, má potíže s narůstajícím počtem démonů v Ashenvale a tak se rozhodne, že musí vzbudit Druidy. Nejdříve Malfuriona, prvního z druidů a milence Tyrande, poté Druidy pařátu a drápu. Na cestě narazí na vězení Malfurionova bratra, Illidana Stormrage. Ten byl vězněn pod zemí více než 10 000 let. Illidan slíbil, že za tu dobu se napravil a že teď už bude konat jen dobro. Ale jeho touha po moci je silnější a tak se setká s Arthasem, který ho pověří úkolem zabít Pána děsu, Tichondriuse. Illidan za odměnu může získat moc artefaktu, zvaného Gul'danova Lebka, ale jakmile se ho Illidan zmocní, promění se v polodémona; narostly mu mohutné rohy a ze zad vyrostly dvě obří netopýří křídla. Illidan uteče. Noční elfové, lidé, orci i ostatní rasy se chystají na závěrečnou bitvu u hory Hyjal. Archimond chce totiž získat moc Nordrassilu, stromu života, který roste na vrcholku této hory. Malfurion má ale plán. Pokud se vše podaří, bude Archimond i celá Plamenná legie poražena. Plán zněl asi takhle: Orci, lidé a noční elfové zdrží démony tak dlouho, než se kolem stromu ukryje dostatečný počet bludiček a jakmile se Archimonde dostane ke stromu, Malfurion zatroubí na znamení a všechny bludičky se sletí na Archimonda a tím ho zničí. Plán naštěstí dopadl úspěšně.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

blade-22 23.02.2011 20:03

sry za to dvoji okopirovani (mis mi del dvojkliky)

blade-22 23.02.2011 20:02

Thrall
to nebol kel thuzad ale niaki blackrocky ork kel thuzada nezabili paladini ale arthas a jaina
Thrall
to nebol kel thuzad ale niaki blackrocky ork kel thuzada nezabili paladini ale arthas a jaina
v te kampani se vyskytoval blackrock ork? jestli jo musim si tu kampan projet znovu

Thrall 23.02.2011 19:52

Arthas se je vydá zachránit a přijede na poslední chvíli, protože Necromancer Kel'thuzad se je právě chystal použít pro nějaký démonický rituál. Paladinové lidi zachrání a necromancera zabijí.
to nebol kel thuzad ale niaki blackrocky ork kel thuzada nezabili paladini ale arthas a jaina

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet