Warcraft Movie - Film z Warcraftu

http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/warcraft_movie_logo
Mnoho vody již uplynulo od chvíle, kdy někoho poprvé napadlo zmínit se o filmu, který by se odehrával ve Warcraft prostředí. Teď už nezjistíme, zda to bylo po vydání Orcs and Humans nebo až po úspěchu třetího dílu oblíbené strategie, ale je jasné, že se tento nápad velice rychle rozšířil, zvlášť poté, co World of Warcraft zaznamenal takový úspěch. Nejen tvůrci hry nešetřili ódami, jež vyzdvihovaly kvalitu Warcraft univerza a mnoho filmových magazínů předpovídalo, že Warcraft Movie má potenciál konečně zvrátit špatnou pověst filmů podle počítačových her. Mnoho herců i režisérů již o film projevilo zájem, Blizzard jako koproducent nabídl obrovský rozpočet, ale přes to všechno se stále ještě nezačalo natáčet. Kde to vázne? chris metzen at blizzcon 2007První velký boom okolo filmu se spustil na Blizzconu v roce 2007, kde Chris Metzen nadšeně nastiňoval záplatku a další dění ohledně filmu. Ten rok v Anaheimu jsme dostali tolik informací ohledně snímku, kolik za celou dobu od té události ne. Bohužel je nutno říct, že mnoho informací bylo dementováno nebo jsou tyto informace v současné době již nutně nepravdivé. Například předpokládaný rok vydání 2009... Současný stav výroby filmu nezní také úplně optimisticky. Kromě toho, že se o něm občas mluví, se totiž v podstatě nic neděje. Již několikrát byl prý napsán jakýsi scénář, spíše však nástin děje, který byl ale také po několika debatách zrušen. Není známá zápletka a bohužel jistota momentálně není ani u režiséra. O spekulacích ohledně herců můžeme tedy mluvit jen velice opatrně, kór pak o nějakém datu vydání. Nejčastěji se skloňuje rok 2013, střízlivější odhady však spíše spekulují o roku následujícím. V dalších odstavcích si i popíšeme proč. Nejoptimističtější je dokonce sám Blizzard, i když i to musíme brát s rezervou. Pokud bychom měli brát v potaz uniklý plán Blizzardu, měl by Warcraft Movie vyjít již na konci roku 2012. Snad jen jednu věc víme jistě - že film vytvoří Legendary Pictures v produkci s Warner Bros, občas se objeví i jména jednotlivých producentů, ale i to se stále mění. Každopádně tato studia mají největší slovo v tom, kdy se snímek začne natáčet. [odstavec]

Zápletka a děj Warcraft Movie

Příběh celého filmu bohužel zatím zůstává velkou neznámou. Úplně původní verze hovořila o nějaké nové zápletce z časů mezi Warcraftem III a WoW, ve které měl vystoupit nějaký doposud neznámý hlavní alianční hrdina, jenž by se na svém putování účastnil velkých bitev mezi Aliancí a Hordou. Celkově se mělo jednat hlavně o válečný film (to může stále platit, pozn. red.). Sporadicky se měly objevit postavy jako Thrall nebo Bolvar Fordragon, Arthas jako Lich King se účastnit neměl. Z těchto informací si dovoluji usuzovat, že tato verze zápletky padla. dosud neznámý hrdinaBlizzard nedělá svůj příběh tak, aby ho nejprve posunul úplně někam jinam (dosadil Bolvara na trůn Krále Lichů) a potom nám ukazoval nějakou méně podstatnou událost, která se odehrála v minulosti. Mnohem pravděpodobnější se mi teď jeví možnost, že Warcraft Movie bude navazovat na příběh dalšího datadisku a bude ho posunovat opět někam dál. Možná směrem k Warcraft IV? Podle některých zdrojů se navíc chystaný příběh filmu již oficiálně posunul z preWoW časů do současnosti, protože svět prezentovaný v MMORPG nabízí mnohem větší možnosti než omezené RTS Warcraft III. V podstatě se mluví o "možnostech Pána Prstenů". Film pravděpodobně dostane PG-13, neboli bude doporučeno, že diváci mladší třinácti let by film neměli vidět. Ve výsledku to znamená, že ve filmu poteče krev (nečekaně, že?), avšak nebude se v něm příliš holdovat alkoholu a bohužel ani tentokrát neuvidíme nahá těla sličných elfek... Menší otazníky jsou i u autora konečného scénáře, který bude finální zápletku obsahovat. Původní verzi sepsal Chris Metzen s asistencí Jesse Wigutowa (jde ale prý jen asi o 40 stran, o takový nástin), finální scénář by však podle určitých spekulací mohl vytvořit Robert Rodat, který napsal Zachraňte Vojína Ryana.

Režie

Dlouhou dobu se post režiséra zdál bez debat jasně obsazený Samem Raimim, který natočil například Spidermany s Tobiem Maguirem nebo film Stáhni mě do pekla. V tiskové zprávě od Blizzardu z roku 2009 byl totiž označen za režiséra a zatím není žádná oficiální informace, která by na této situaci něco měnila. Jelikož se ale Raimi v současné době bude věnovat jinému filmu - Oz: The Great and Powerful - začalo se spekulovat, jestli ho někdo na režiserském křesle Warcraftu nenahradí. A nepadala vůbec malá jména. Před prázdninami si vrby dokonce šeptaly, že producenti by měli zájem o Jamese Camerona, režiséra slavných snímků jako Titanic nebo Avatar. Jeho zainteresování se ovšem nejeví jako reálné, neboť Cameron pracuje na pokračováních již zmíněného Avatara. Zájem o film projevil také velký fanoušek her od Blizzardu, syn Davida Bowieho, Duncan Jones, který stvořil trhák letočního jara Zdrojový Kód. On ale věří, že film zůstane Raimimu, jelikož říká: "Hrozně závidím Samovi Raimimu, věřím, že World of Warcraft bude opravdu filmem, který bude znamenat začátek dobrých filmů podle počítačových her. Četl jsem mnoho rozhovorů se Samem a cesta, kterou se chce vydat, prostě dává smysl. Je to tak jak říkám - není to o tom řešit, jak se ta hra hraje, jde o to vytvořit svět z té hry a přivést do toho světa diváky." sam raimiI já osobně věřím, že Warcraft film natočí nakonec opravdu Sam Raimi, podle některých rozhovorů se do celého projektu již stačil zažrat. Hraje WoW, čte Warcraft knihy a diskutuje s Loreguru Chrisem Metzenem. Dle jeho slov se opravdu těší, že bude moct svět Warcraftu převést na filmové plátno. Svět, který nabízí tolik různorodých ras, míst nebo předmětů... (videorozhovor) Pro úplnost nesmíme zapomínat, že v době Blizzconu 2007, kdy byl film oznámen, projevil o snímek zájem i nechvalně známý režisér Uwe Boll. Ten proslul právě ne příliš úspěčnými zpracováními různých počítačových her, Blizzardem byl však velice drsně odmítnut: "Neprodáme práva na film, ne Uwe Bollovi... hlavně Uwe Bollovi ne. Jelikož má hra tak velký úspěch, mohl by ji špatný film úplně zničit."

Herci

Je trochu zvláštní vůbec spekulovat o hercích, když pořádně ani nevíme, jaké postavy budou ve filmu vystupovat a kdo bude jejich hraní korigovat, ale na některá jména ukazuje tolik stop, že se o nich zmínit prostě musím. Mark Hilderbrant - Jméno tohoto neznámého herce se s Warcraft filmem skloňuje asi nejdéle - a vždy se u toho zmiňuje role Variana Wrynna. Musíte uznat, že stačí přidat jizvy a máme krále Stormwindu jako vyšitého!
http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/hildebrandt http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/varian
Mila Kunis - Tato herečka se asi nejvíce proslavila rolí druhé "zlé" baletky v Černé Labuti. Tato herečka již spolupracuje se Samem Raimim a spekuluje se, že by mohla obsadit roli Valeery Sanquiar, případně i Jainy Proudmoore. Osobně si myslím, že do první zmíněné role by skvěle zapadla.
http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/kunis http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/valeera
Liam Neeson - Herce můžete znát z mnoha Hollywoodských trháků, jako Batman Začíná, Letopisy Narnie nebo Star Wars: Epizoda I. Šušká se, že se zúčastnil pohovoru ohledně filmu, jeho role by prý měla být menší s potenciálem na větší prostor v případných pokračováních.
http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/neeson
Michele Morrow - Nepříliš známá herečka již v minulosti naznačila, že by si chtěla zahrát Sylvanas, což nabralo větších rozměrů poté, co bylo na youtube nahráno video, v němž si hraje s Mrazivým Smutkem.
http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/morrow http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/sylvanas
David Wenham - Před dvěma lety se spekulovalo, že tento australský herec, kterého známe např. jako Faramira z Pána Prstenů, by se měl objevit v roli Arthase. Pokud ale budeme brát v potaz domněnku, že se film bude odehrávat v současné Warcraft historii, Arthas se ve filmu pravděpodobně vůbec neobjeví.
http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/wenham http://media.wowfan.cz/news/warcraft_movie/arthas
[odstavec]

Další materiály

Velice rád bych vám ukázal nějaké fotografie z natáčení, trailery, videa, ale jediná věc, která se (snad) k filmu nějak váže, je tato skica znázorňující Teldrassil.
teldrassil warcraft movie
Zdroje: http://www.warcraft-themovie.com http://www.csfd.cz/ http://www.imdb.com/

Naposledy upravil/a Wrent 14.09.2011 v 17:48:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bushmen 18.08.2010 08:54

rekl bych ze vydaji bllizard mozna 2 datadisky za dva roky nebo jeden a pak to pride

Gaydar 26.07.2010 22:19

To bude zase priliv novacku na DT... Hrozna predstava...

Sajn 16.07.2010 11:39

AFK! OMG, where´s my heartstone?! LOL, lot of mobs in this one... Arthas kouká na kameru: WTF?! What that black thing doing on my Throne?! I wil show you torturing, noob...

southe 16.07.2010 10:30

jo bude chodit po og a kazdemu rikat inv pls, inv

southe 16.07.2010 10:29

na ten film se tesim a doufam ze tam bude arthas, ilidian, onyxia a nejaky dung

VailenCZ 13.07.2010 11:25

To sou nápady Tam o dungu nebude ani zmínka Ale ten seriál by nebyl špatnej nápad (stačil by i kreslenej ) A nebo Looking for Group

Chcipak 30.06.2010 11:58

Onyxia by taky nebyl špatnej...možná ňákej dung, že by tím museli prolízt (třeba Azjol'Nerub nebo Utgarde Keep )

furrymare 22.06.2010 18:43

MrDambo
Film bude určitě dobrej, ale já bych radši, aby udělali Shakes and Fidget seriál
mas recht to by bylo COOL

MrDambo 20.06.2010 13:53

Film bude určitě dobrej, ale já bych radši, aby udělali Shakes and Fidget seriál

Vens 17.06.2010 20:35

Doufám že tam bude i Tirion Fordring,Ilidian, Malfurion a nejakej ten drak.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet