World of Warcraft a první duben

/pic/uploaded/april11_f
První duben neboli Apríl (teď ani tak nejsem solidární se slovenskými uživateli, jako že spíš ukazuji na pojmenování tohoto dne) je už tradičně na internetu dnem, kdy se vyrojí tisíce oznámení datadisků, novinek, chystaných událostí, vtípků nebo třeba eventů. Blizzard ani weby věnující se jeho hrám na tom nejsou jinak a stejně tak my jsme nemohli porušit naši každoroční tradici (pamatujete na Chystanou českou podporu pro WoW, Svatby a sex ve WoW nebo velice rané oznámení datadisku s Northrendem ?).

Apríl na WoWfan.cz

Včerejší novinka o novém eventu byla, jak jste samozřejmě mnozí poznali, mou mystifikací a doufám, že jste se nad ní alespoň pousmáli. Přece jen se však našli i tací, kteří se možná nachytali a těm bych se tak trochu chtěl omluvit (ale opravdu jen trochu, přece jen bylo 1.4.). Žádný event Walporgis Night se (zatím) nechystá, šlo o aprílový žert. Naše fórum se na apríla odělo do růžového hávu a stalo se fan stránkou parádní pařby Hello Kity Online, čemuž se přizpůsobily i uživatelské avatary.
april forum wowfan.cz wow hello kity online
Naši pravidelní návštěvníci si těchto věcí rozhodně všimli, ale jak se na první dubnový den zachoval Blizzard a další velké WoW fan stránky?

Blizzard nás letos nešetřil

Blizzard opět nezklamal a i letos na nás vychrlil hned několik aprílových novinek a oznámení, u kterých jsem se opravdu místy smíchy popadal za břicho. Prosím, neberte je vážně. Opravdu. Nejsou pravdivé. Už ráno nás na svých stránkách kluci z Kalifornie seznámili s novým dungeonem Tomb of Immortal Darkness, což v překladu znamená Hrobka Nesmrtelné Temnoty. A podle několika screenshotů a videa, které nám Blizzard k tomuto vtipu přinesl, si své jméno tento dungeon umístěný v Duskwoodu zaslouží. Unikátní systém Blizzardu s registrovanou obchodní značkou Deep Dark totiž nabízí úplně nový zážitek z hraní! Neuvidíte si v něm totiž ani na špičku svého vlastního nosu, ať už ho máte jakkoli dlouhý! Závěrečný boss Omgsogoth se navíc ukrývá ve složitém labyrintu a nebude jednoduché se k němu dostat. Samozřejmě nechybí ani nový loot nebo achievementy, jako "Projděte celý dungeon, aniž by pullnul někdo jiný než tank" - vše pěkně pohromadě najdete na stránce Blizzardu, která je tomuto dungeonu věnovaná.
blizzard wow fool april immortal darkness tomb blizzard wow fool april immortal darkness tomb map
Pamatujete na sponku, která vám občas radila v Microsoft Office programech? Blizzard něco podobného přináší do World of Warcraft, konkrétně jde o Crabbyho (určitě nemá nic společného s Ghostcrawlerem), pomocníka v Dungeonech. Toto modré zvířátko se ubytuje v pravém dolním rohu vašeho monitoru a bude vám radit ve všech ošemetných situací. Pokud tedy budete chtít... Možná jste si všimli, že Crabby se usídlil i na oficiálních stránkách Battle.net, kde vám dává "velice užitečné rady" typu "Zapomněli jste heslo? A zkoušeli jste zadat 'heslo'?". Více informací můžete opět najít na dedikované stránce.
blizzard wow warcraft crabby the dungeon helper healer asleep blizzard wow warcraft crabby the dungeon helper entering dungeon
Až teď k večeru se na fórech objevily "Oficiální patch notes 4.1.11" (omrkněte také náš český překlad, které si dovoluji označit za nejlepší vtip dneška. Blizzard si v nich parádně dělá srandu sám ze sebe a naráží snad na všechno, na co si v poslední době kdokoli na ofi fórech stěžoval. Během několika dnů vám snad přineseme i překlad těchto patch notes, pokud ale umíte alespoň trochu anglicky, přečtěte si je už teď, opravdu to stojí za to. Kromě vtípků týkajících se Warcraft universia tu máme i speciální aplikaci pro chytré telefony - Horadric Cube, která se podobá všem možným alchymistickým hrám a přináší narážky (nejen) na Diablo světy. Ani Starcraft II nezůstal pozadu, a tak jsme se dočkali videa, které představuje ovládání hry pomocí pohybového ovladače Kinect od Microsoftu. Najdete ho ve spoileru.

Jak se pochlapily další fan stránky?

Kdybych měl každou jednotlivou fan stránku ještě popisovat a komentovat, zabrala by tato novinka příliš mnoho místa i vašeho času, proto už jen takový docela strohý seznam, který ještě doplníme, narazíme-li na něco zajímavého. Dejte nám vědět v komentářích!
  • WoWhead.com a barvení výzbroje - Kromě další možnosti kustomizace své postavy (mimo jiné i průhledná barva) vytvořili redaktoři WoWheadu i Easter Egg na známý seriál The Guild a jeho představitelku Feliciu Day. Druhý vtípek "Rifthead" už mi přišel slabší.
  • Paragon již bojoval s Ragnarosem - Finská guilda se prý již dostala na Patch 4.2 PTR a bojovala s Ragnarosem - zde je představen souboj s ním.
  • MMO-Champion.com a Křídla ke koupi - Podle MMO-Champion.com nabídne Blizzard ve svém obchodu speciální křídla, pomocí nichž budete moci létat bez mounta. Kromě toho prý také v dalším datadisku přibudou jako nová hratelná rasa pandy.
  • WoWinterface.com a authenticatory - WoWinterface.com zavádí na svých stránkách USB authenticatory, bez nichž se nepůjde přihlásit. USB klíče jsou navíc vyprodané. Zajímavé na této zprávě je hlavně fakt, že většina návštěvníků jejich stránek nepochopila, že se jedná o aprílový žert a vyloženě brečela v diskuzích.


Naposledy upravil/a Wrent 09.04.2011 v 13:00:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

GiorgioWoW 04.04.2011 23:42

Dremoran
Počkat! Vy jste ho viděli taky? Mě řekl, že je jen výplod mé fantazie. Zmetek jeden!
Ne neni to vyplod tvoji fantazie jde to tam videt..

Nekros 04.04.2011 16:47

Bartyx
wall of text
To je určitě napadlo podle hrdiny z doty Phantom Lancera.

Gustafa 02.04.2011 21:29

mě se libíla změna evangelismu to byla peska a pak 25% šance na dodge právého kliku u všech mobu

Bartyx 02.04.2011 19:51

In addition to their current spells, mage Mirror Images now can randomly cast Frost Nova, Ring of Frost, Portal: Dalaran, and Mirror Image. Mirror Images summoned by Mirror Images can also cast Mirror Image. Mirror Images summoned by Mirror Images that are summoned by Mirror Images can also cast Mirror Images. Mirror Images that are summoned by Mirror Images that are summoned by Mirror Images that are summoned by Mirror Images…No lol. Tohle je nejlepší

Krutobrko 02.04.2011 19:00

Já jsem viděl Crabbyho na strankah batle.netu videa toho dungu temnoty!

Wrent 02.04.2011 18:35

Mě kraby dostal tímto: http://twitpic.com/4fp4n7

czlukas 02.04.2011 18:20

I'm Commander Crabby, and this is my favorite forum on the website!

Bellatrix 02.04.2011 17:19

Já chci Crabbyho

Šéfredaktor WoWfan.cz

Javorovej 02.04.2011 11:56

Daralyn
Ty patch notes jsou naprosto dokonalé...Všechny GM tickety odeslané DK classem budou vyřízeny přednostně oproti ticketům odeslaným jakýmkoliv jiným classem ve hře
Asi to funguje....dneska dopoledne jsem napsal ticket a během 10 minut GM na drátě A do dalších 5ti minut vráceny itemy

Daralyn 02.04.2011 10:49

Ty patch notes jsou naprosto dokonalé...Všechny GM tickety odeslané DK classem budou vyřízeny přednostně oproti ticketům odeslaným jakýmkoliv jiným classem ve hřePaladinové nyní musejí 10% svých příjmů odevzdávat svému domovskému kosteluVšichni shadow priestové nyní mají možnostu utrácet své telnt body za nejlepší talenty ze stromu Affli warlockacharge byl odstraněn ze hrydokonalé...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet