WoW Classic – Nafúknutá bublina?

  Classic    Vanilla    wow   
Oznámenie Classic (vanilla) WoWka vyvolalo u Warcraft fanúšikov veľkú vlnu nadšenia. Je to predsa sen mnohých, ktorý radi spomínajú na krásne začiatky vo World of Warcraft, na svojich niekdajších kamarátov a dobrodružstvá, ktoré spolu zažili. Hra sa zdala byť oproti dnešnej verzii oveľa ťažšia, čo ponúkalo príjemnú výzvu. Na dungeony ste si museli nájsť reálnu partu kvalitných ľudí, dobehnúť k dungeonu a pripraviť si zopár hodiniek času. Za odmenu ste dostali kvalitný loot, s ktorým ste sa mohli pochváliť pred kamarátmi. Dnes stačí otvoriť okno s premade skupinami, prihlásiť sa, nechať sa naportovať, za pol hodinu odbehnúť dung a za odmenu dostanete loot, ktorý rovno predáte vendorovi, lebo nemá žiadnu cenu.
 
Classic WoW oproti aktuálnemu vyzerá ako lepšia hra. Je to naozaj tak?
 

Poďme si zaspomínať

WoWko prešlo od čias vanilly veľkými zmenami. Vydali sme sa na Outland, kde sme porazili lorda Illidana v jeho Čiernej citadele a zmarili tak jeho útok proti Plamennej légii. O azerothské kráľovstvá a mladú Hordu sa začala zaujímať sama smrť a vrátila sa Pohroma na čele s Arthasom Menethilom, ktorú sa nám po ťažkom obliehaní Ľadovej koruny a páde kráľa lichov podarilo poraziť. Oslavy víťazstva avšak dlho netrvali a priletel čierny drak Deathwing, ktorý zmenil tvár Azerothu na nepoznanie. Práve jeho príchod bol zlomovým, pretože staré kontinenty prešli prvou veľkou zmenou vzhľadu od čias vanilly. Nádherný Barrens, ikonický pre mnoho pôvodných hráčov, bol zničený a rozdelený na dve časti. Loch Modanská priehrada tiež nevydržala pod náporom drakovho príletu a úplne popraskala, čím zničila nielen jazero, ale aj krajinu, ktorú mala chrániť. Svet už nikdy nebude taký, ako predtým.

Ale tým WoW ani zďaleka nekončí. Deathwing umrel opäť pričinením udatných hrdinov a ďalšie dobrodružstva na seba nenechali dlho čakať. Strhol sa boj medzi Alianciou a Hordou o nový kontinent Pandaria, objavil sa ďalší zloduch, tentokrát bývalý warchief Hordy Garrosh, ktorého sme síce porazili, ale ten sa nám nakoniec pomstil inváziou Železnej hordy na Azeroth. A čo myslíte, že bude pokračovať? Opäť každého do bodky porazíme. Tak ako vždy. Ani príchod obávanej Plamennej légie na tento fakt nemal žiaden vplyv. Každý mocný kapitán, admirál, generál padol. Bojovali sme po boku Titánov, ktorý stvorili náš svet, aby sme odstránili Légiu z celého vesmíru. Opäť úspešne. Všetko sa točí okolo našich úspechov a hrdinských činov. Sme neporaziteľný! Alebo si to len myslíme? Ale o tom inokedy *wink* *wink*. 😊

Každý patch, každý datadisk, každý rok priniesol do hry zmeny, ktoré pomohli vytvarovať pôvodnú vanillu až do dnešnej formy. Nastal čas, kedy hráči nemajú záujem o aktuálnu podobu hry. Chcú opäť zažiť pôvodnú nostalgiu spred trinástich rokov.
Sme si istý, že poznáme vanillu? Čo keď je vanilla mŕtva a spálená, a tak nikdy nevstane z hrobu? Ako v skutočnosti môže nová vanilla vyzerať?

zvf11ailc4_78697d39be8ebb2ea8d9d3d38fabac030289198b_1556834931_6683.jpg

The Wall has fallen, the Classic WoW is coming

Ten, kto pochopil nadpis, získava zlatého bludišťáka. A kto nie, tak to je vlastne jedno, nie je tam napísané nič dôležité. My sa teraz konečne presunieme k podstate celého tohoto teátra a povieme si veci, ktoré nás na vanille celkom určite budú čakať, pretože Blizzard sa nedávno vyjadril, načo sa máme pripraviť. A samozrejme si aj zaspomíname.
 

Hráčova skúsenosť

Toto je jeden z najväčších problémov, ktorý sa dá na novej vanille očakávať. Hráči proste už poznajú WoWko, vedia, kam majú utekať za dokončením questu, do akej lokácie sa treba vybrať za ziskom najlepších expov a určite vedia, ako používať spelly, ovládať hru, zarobiť goldy a podobne. To ale nie je všetko. Všetky boss taktiky sú známe, takže to znižuje čas potrebný na progress… a možno aj zábavu?

K zážitku z vanilly patrí aj improvizácia a riešenie neočakávaných problémov. Nová vanilla už nebude obsahovať pôvodné chyby, ktoré napríklad spôsobovali neporaziteľnosť bossov alebo dokonca porazenie bossov vďaka chybe.

Vtedy mala hra svoje čaro, keď sme objavovali nové zóny, nové možnosti, nebezpečenstvá alebo sa učili hrať za svoju classu. Schválne si spomeňte, čo ste cítili, keď ste sa dostali do oblasti s mobmi označenými lebkou. Bol to strach, čo vás prinútilo sa hneď pakovať preč. To sú tie pocity, ktoré dnes nepoznáme, ale poznáme, kde tí mobovia na nás budú čakať. Takže pocítite strach aj teraz, keď už viete čo vás čaká?
 

Nič neznáme už neexistuje

Bude to zábava, keď už viete čo máte robiť? Kedysi to bola výzva. Dnes stačí otvoriť google, zadať meno questu a voilà, ukáže vám kam treba ísť a čo tam spraviť. Moc toho na výber nebude. Buď niečo použiť, zabiť alebo priniesť. Na nejakú obmenu môžete zabudnúť.
 
Guildy, ktoré sa dostali k Nefarianovi, dlho testovali, ako zvládnuť prvú fázu boja a ako poraziť 40 Drakonidov. Odpoveď na tento problém je dlho známa a preto nepredstavuje žiadnu obtiaž ani zážitok.

Podobná situácia nastáva aj so silou rôznych itemov. Hráči vtedy nemali tušenie, akú silu v sebe ukrývajú niektoré itemy. Dnes ich silu poznáme a preto sa dá očakávať, že každý ich bude chcieť získať za každú cenu. Tým pádom tieto itemy môžu stratiť svoju vzácnosť.
 

Hop, skok, PATCH 1.12!

Páčil sa vám patch 1.12? Aby aj nie. Bol to posledný veľký patch vanilkového WoWka s drsným názvom Drums of War. Patch priniesol veľkú kopu zmien class, itemov, instancií, bugov, no proste je toho fakt obrovská halda, čo patch 1.12 riešil.

Ale k veci. Itemy, ale aj talenty, budú hneď od začiatku nastavené na svoje verzie z patchu 1.12. To znamená, že veci budú od začiatku vyzerať ako koniec vanilly, ale aj, že budú vo svojej najlepšej verzii. Alebo aj nie.
 
Vanilka bude vychádzať vo viacerých fázach. Ktoré to budú si môžete prečítať tuna.
 

Malá prechádzka nezaškodí

Áno, na vanille sa naprechádzate až až. Prvý mount od levelu 40 a k tomu bude pomalý ako slimák. Teda ak si ho budete môcť dovoliť. Takže keď vás týpek pošle cez 3 krajiny za questom, ktorý vás hneď obratom pošle naspäť, aby si vás ten istý týpek mohol ešte pár krát niekam otočiť, až budete mať pocit, že by ste ho najradšej zabili, tak vám fakt držím palce. To bude sranda. Ale tak je to pôvodný zážitok. Vššeeetttkkooo bbbbuuudeeee trrvvaaaaťť dlllhooooo…. ale budete mať lepší pocit, keď niečo po dlhej doby dokončíte. Nevadí, že proces toho úspechu bude dlhý a nudný.
 

Vyváženosť? Také slovo neexistuje

Ako v PvP, tak aj v PvE žiadna vyváženosť class neexistuje. Radi hráte Arms warriora? Tak to máte pech, ten je na vanille nehrateľný. Máte radi priesta? No, pokiaľ je Holy, tak v poriadku, ináč smola, lebo na raid sa nedostanete. Od toho tam je mage a rogue. A čo keď mage nemá manu? Môže sa pozerať na raid alebo otvoriť spellbook a castiť rank 1 spelly, ktoré stoja menej many. Niektoré spelly sa dokonca používali aj na iné účely, ako na ktoré boli primárne určené.

V PvP vám neodporúčam stretnúť High Warlord Enhancement shamana so Sulfurasom. Bude síce klikať niektoré spelly myšou, ale zato vás zabije za pár sekúnd. Počkať… to sú dve negatívne veci. Tak nič.
 

Keby ste náhodou chceli získať vysoký PvP rank, to vám tiež držím palce. Čaká vás pekný poradovník a niekoľko mesiacov grindu. Dlllheeehoooo griinnnduuuu…
 

Sme na konci

Vanilla už nikdy nebude rovnaká, aká bola, a zážitok z nej bude tiež rozdielný. Dnešné WoWko sa učilo z chýb svojej minulosti a vývojári sa stále snažia vymýšľať nové veci, čo by hráčov mohli zaujať.
 
V lete sa spustí WoW Classic, ktoré môže prilákať pôvodných hráčov, ale dokedy ich bude baviť? Ako dlho vydrží a ako bude prebiehať? Zasekne sa v čase? Príliš mnoho otázok, na ktoré nikto nepozná presnú odpoveď.
 


Ak vás negatívne spomienky na vanillu neodradili od jej hrania, gratulujem. Ste zarytý fanúšik a WoW Classic si naozaj užijete. V tom prípade tu mám pre vás tento odkaz ako dar. Nájdete v ňom všetky dôležité informácie, ktoré k vanilke potrebujete vedieť.

Čo si o WoW Classic myslíte? Dokáže sa udržať pri živote a zaujať hráčov? Nie je celé nadšenie okolo len nafúknutá bublina? Akú classu budete na vanille hrať? Za mňa to bude demon hunter 😉.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 05.06.2023 08:22

Consequently, the NLC Eu prepared in this study presents a good short term stability against agglomeration <a href=http://asildenafil.mom>cialis and viagra together reddit</a>

grourse 29.05.2023 01:33

<a href=http://dapoxetin.buzz>how to buy priligy im 16 years old</a> Average IOP over time of

cerberos 09.05.2019 04:52

Hrál jsem za fire undead mága Cerbera /kterého mám dodnes/ od vanilly ,pamatuji si jak jeden novinář ve SCORE napsal o WoW-ku zda ho hrát či nehrát v době Lich Kinga v době kdy se začalo WoW-ko být jednoduché skoro lehké a pohodlné.Psal o výzvách ano teď ve wowku výzvy už nejsou jedině tak v progresu v raidech nic víc ale ve vanille jich bylo požehnaně to mi schází......

Hromovapest 08.05.2019 08:28

Hraju bez přestávky co bylo wow u nás spuštěný. Nic jiného ani za hry nehraju. A i když se považuji za wow srdcaře. Na vanilu zpátky už opravdu ne. Ten kdo jí zažil...raidoval a pvpéčkoval celý obsah. Ví jak časově to bylo náročný mistama až otravný. Podle mě ti co nejvíce po vanile křičí skončí jako první.

Morderon 05.05.2019 12:11

Jeden velký nonsens. Diablo II jsem dohrál za všechny postavy a stejně jednou za pár let se ke hře vracím a procházím ju znovu a znovu. Totéž se týká i dalších her. Vracím se do nich kvůli "stejnému zážitku"? Už dávno vím, jak fungují mechanismy, dávno vím kam jít a čemu se vyhnout. Přesto čas od času tyhle staré pecky zapnu a zahraju si. Problém je, že u čistě online her, zvlášť multiplayer, se jedná o neporovnatelně složitější proces, kdy je nutné mít hosting server a komunitu starající se o danou hru. Ve všem ostatním se jedná o totéž jako v případě zmíněného D II. Vanilla si bude vesele existovat vedle současných patchů, každý s bude hrát svoje, někdo oboje. Opět se hledají problémy tam, kde nejsou. Kdo Vanillu chce hrát, nechť je mu dopřáno. Víc netřeba mluvit.

Elanthus 05.05.2019 15:10

Tak tenhle komentář mluví za vše a není třeba neustále dokola vydávat podobný články nebo videa na youtubu. Shrnul jsi to prostě epicky.

Kekburkek 05.05.2019 07:42

Ono totiž hrozně často potkáš na vanille šamany se sulfurasem. Možná tak na konci nebo na funku. A i proti tomu je řešení - hrát za hordu.

MasachzCz 05.05.2019 00:02

Příště prosím v CZ toto nejde rozluštit

Tojefuk 05.05.2019 11:03

Dokonči si prvně zakladku a pak si to přečti znovu.

MasachzCz 05.05.2019 11:31

@Tojefuk Ale notak nebudeme mad že ne ? Dejte si cigaretku

Javorovej 05.05.2019 13:50

Nedá rozluštit ? Ale notááák.

Gareth 06.05.2019 07:15

Taky mi to dělá občas problém a to jsem ze Slovácka

Lockdaar 04.05.2019 15:25

Omlouvám se předem za delší komentář ale po přečtení článku bych rád k vanille něco napsal jak to vidím celé já osobně.
Už asi 3,5 - 4 měsíce hraju vedle offiku vanillu na freečku (Kronos), jelikož se mi ozval kamarád, se kterým jsem tehdy hrál na offiku, že tady hraje a jestli bych nešel hrát s ním. Předem zdůrazňuji, že nevím, jak moc je nebo není ten server blizzlike co se týká veškerých různých parametrů jako hp/mana mobů, drop chance z bossů a mnoho mnoho dalšího, ale minimálně se tak tváří a údajně jde o jeden z "nejkvalitnějších a nejvěrohodnějších" vanilla freeček, ale samozřejmě to jako plnohodnotné a regulérní hraní vanilly jako na offiku neberu (respektive to ani asi i kvůli jistým morálním hodnotám brát nejde ). Jelikož ale plánuji Classic minimálně vyzkoušet (stejně jako můj kamarád), tak jsem si řekl, že si na něj na Kronosu můžu dát takovou menší přípravu.
Vybral jsem si shamana, expil jsem jako elemental (ano, ne úplně dobrá volba, ale enha mě prostě vůbec nijak nebral i přes to, že na expení je nejlepší volbou) a asi za 1,5 měsíce jsem se dostal na 60 lvl, pak jsem hned rerollnul na resto (jelikož je to jediná smysluplná specializace na pve) a zejména se chci vyjádřit k tomu, jak je to skutečně s raidováním, jestli jsou raidy na vanille vážně tak těžké/časově náročné - řeknu to stručně, nejsou a dostane se do nich téměř snad každý.
Opět zdůrazňuji to, co jsem psal na začátku ohledně toho, jak moc je ten free server blizzlike, ale z vlastní zkušenosti vím, že Molten Core se tam dá vyčistit za cca hodinku (+ samozřejmě k tomu připočíst několik minut než jsme se tam všichni dostali) s pugem bez větších obtíží úplně v klidu i bez plného počtu 40 lidí - šel jsem v podstatě veškeré dostupné raidy na serveru (MC, Onyxia, ZG, AQ20) úplně poprvé na vanille vždy s pugem (ne tedy vyloženě pug ale vždy tak cca 12 lidí z jedné guildy to hostovalo) a v podstatě to jde dát s prstem v nose když to takhle na rovinu řeknu.
Taktiky v raidech na bossech nejsou buď žádný a nebo jsou primitivní v porovnání s retailem, celý je to jen o tom, že ty bossové jsou těžší třeba jen proto, že dávaj velký rány a ne že by byly třeba takticky náročný - jak říkám, na většině bossech prostě žádný taktiky nejsou a nebo jsou velice primitivní (např. v ZG na Hakkarovi mage naagruje před pullem 1 moba, kterýmu dá ovci a ten mob se předtím, než Hakkar začně castit debuff, zabije, aby vám ten mob dal jiný debuff, díky kterýmu nebude ten Hakkarův spell tak dlouhý/účinný a ulehčí se tím celý boss fight).
Většina guild na serveru raiduje většinou 2 dny v týdnu a vždy to většinou jedou stylem, že třeba v 18-19h začnou, prolítnou celý MC, BWL a Onyxii na jeden zátah a ve 23h třeba končí a další raidovací den sfouknou třeba ZG+AQ20. Raidy MC, BWL, Onyxia a ZG s AQ20 mají většinou všechny guildy na farmu a momentálně AQ40 je tam hlavní raid který se progressuje (AQ raidy jsou venku na tom serveru tuším asi něco přes 1,5 měsíce) - nebo teda některý guildy už farmí i ten, údajně jsou schopný celej ten AQ40 vyčistit třeba za hodinu a čtvrt nejrychlejší run o kterým jsem tam slyšel, to samé je i vlastně s ostatními raidy, např. MC nejrychlejší guild run za 43 minut a BWL tuším snad za 38 minut co jsem četl v trade chatu, když ty guildy píšou do chatu nábory a píšou tam ty časy runů, za který jsou schopný to vyčistit.
Zní to celkem dost směšně (nebo spíš jako kdyby ty raidy byly nějak dost nerfnutý), že 40m raidy na vanille dokáže někdo vyčistit ani ne za hodinu a upřímně moc nevím, jak to konkrétně dělají (žádný takový speed run jsem zatím nebyl), jestli třeba nevyužívají nějakého bugu nebo jen zkrátka to mají to tak dobře naučený a vědí přesně co a jak pullnout/zabít, že to dokáží v tak krátkým čase vyčistit, ale údajně žádného bugu nebo chyby v tom raidu nevyužívají ani nezneužívají a že to zkrátka takhle rychle proběhnout jde, co jsem se po tom pídil a nic by nerfnuté oproti offiku být údajně nemělo (opět ale zdůrazňuji to, co jsem psal výše ohledně blizzlike).
Celé to přesně tkví v tom, že lidi už WoW znají a proto ty raidy nebudou představovat žádnou pořádnou výzvu jako tehdy, když o tom lidi nic nevěděli, budou možná jen těžký ze začátku, než naberete dobrý gear (jak jsem psal výše ohledně toho, že bossové dávají jen velké rány), ale jak říkám myslím si, že dostat se pak do nějakého raidu nebude žádný velký problém - na tom Kronosu, když někdo hledá lidi na raid, si stačí vyloženě o inv jen napsat a hned ho dostanete, nechtěj vidět ani jak jste gearovaný nebo jestli jste v tom raidu někdy předtím už byly, protože to prostě není asi ani potřeba, když tam žádný taktiky pomalu vůbec nejsou, který byste museli znát a umět...
Nicméně vanilla jako taková mě osobně baví i přes tohle všechno, co jsem tu vypsal. Jen doufám, že takových lidí bude víc. Všimnul jsem si za ty cca 4 měsíce, co to hraju, že nemálo lidí z guildy po tom, co dali 60lvl, to zabalili a nebo se na to vykašlali z toho důvodu, že je tam nebaví raidy/dungy nebo pvp a nebo neudělali ani tu 60tku a celkově mi přijde, že ten free server byl před těmi cca 4 měsíci plnější než je teď tak doufám, že to samé ve větším měřítku nebude na Classicu...

Javorovej 04.05.2019 15:59

1) raidy - právě o tom to je, jak jsi to napsal. Ty raidy už jsou z dnešního pohledu strašně jednoduché. Proto nechápu proč lidé tohle berou jako mínus - teda spíš to, že tehdy se msuelo chodit 40m, v 39ti jsi neměl skoro šanci, musel jsi farmit gear atp. Ano, dříve prostě nebyly na netu miliony taktik, videa guild atp. Prostě se zjišťovalo, umíralo, zase zjišťovalo. Teď naběhneš (i jak jsem jinde psal) i jako shadow priest do raidu a nikdo necekne. MAximálně ti ultra nostalgici, kteří ti budou tvrdit, že před 15ti lety by jsi utřel. Na jednu stranu ano, priest je tu primálně od healu (jako warr od tankování atp), ale dnes už to není a nebude tak hardcore jako kdysi. Jediné, co bude platit a to platí vždy - nebýt bezmozek.

2) Lvling - já tam jdu primárně díky lvlingu - já si ty Q užíval (i když, kdo neproklínal třeba Q line v Duskwoodu a to stále courání do města a zpátky ke hřbitovu (asi tak bžilionkrát). Dungy, díky absenci DF, budou pro mne spíše sekundárním cílem. Přece jen, když se dorazí z práce (a pokud zrovna někdo v guildě nebude hledat lidi), tak hledat XYZ minut partu (teda tanka), pak se tam doplazit a projít to, tak spíš zainvestuju tento čas na farmení goldů - díky tomu alespoň nebudu mít problém si na 40ce a 60ce ihned pořídit mounta - což má pro mne větší váhu než čekání na složení party

3) Výdrž hráčů - tohle mne zajímá absolutně ze všeho nejvíce. Hype jako prase. Každý se na to těší, každého to zajímá...lidi to chtějí alespoň zkusit. Během 14ti dnů čekám alespoň pětinový úpadek, protože lidé zjistí, že to sakra trvá (to budou přesně ti, kteří neberou v potaz, že vanilla je hlavně o levelení, Q a explore). Kolik lidí bude po měsíci či půl roce ?
Hlavně pořád doufám, že v classicu se pak objeví po nějakém čase i TBC atp. Což by znatelně pak zase zvýšilo životnost serveru...

HonkL 05.05.2019 07:53

Tak dá se to vyčistit za hodinu. Ale ty už jsi nasedl na rozjetý vlak když každý má gear.. Až budeš mít 40 lidí v zeleném gearu progresovat MC na offíku (což tam může fungovat jinak) Tak si povíme. Jinak na Kronosu mám odprogesované až po AQ a není to tak že člověk sedne a vymlátí to za hodinu. Záleží co máš za lidi v raidu.. Ano top Guildy jedou speed runy..

Lockdaar 05.05.2019 09:24

@HonkL tak jasně, proto taky říkám, že ze začátku to těžký nejspíš bude, když naběhneš do MC v zeleným/modrým gearu z dungu, protože ti bossové dávaj velký rány. Ale když je člověk pak už lépe gearovaný, tak to za třeba hodinu vyčistit jde celkem bez problémů, když tam odpadá ta věc ohledně řešení taktik. Nevím já vždycky jdu většinou pugy a AQ20 se ZG mi vyčistit za víc jak 1-1,5h netrvá a to tam kolikrát jsou třeba i lidi, který to nikdy předtím nešli (ne tedy pokaždý, ale někdy se najdou), třeba taková Onyxie tam jde momentálně sfouknou do 20 min s pugem, ani to možná ne, zrovna minulý týden jsem to šel.

Romik 05.05.2019 12:27

@Lockdaar
No hosi :-) Ted nebudu mluvit ciste o vanile, ale o vsech free serverech obecne. Pri tvorbe bosse ( script + db data) se berou informace aktualni k dane chvili, tj k aktualnimu patchi retailu, nejcasteji ne webech ala wowhead atd. . Vysledna data jsou vzdy po vsech nerfech ! Priklad : Ragnaros normal na retailu pred vsemi nerfi mel vice HP, nez aktualni Ragnaros HC na free serverech a to ani nemluvim o HP addu a jejich rychlosti atd. Rozdil obtiznosti mezi retail prvnotnim nonnerf bossem a free server bossem je pak markantni az obrovsky. Na Offi jsem tak 11 let a tu a tam se flaknu i na free a jen se smeju namachrovanym guildam co ziji v naivni predstave, jak jsou dobri :-) Jedna takova nejmenovana ceska free guilda presla na offi s predstavou, ze bude do top 10 na serveru , voala realita 80+ , misto full mythic progressu max 1-3 bossy a vic ani prd. Porovnavat tedy free server s retailem je uplne mimo ligu.

Lockdaar 05.05.2019 14:52

@Romik zdůrazňoval jsem, že nevím, jak moc je ten free server vanilla blizzlike, přišlo mi celkem dost divný když jsem se dozvěděl, že takovej obrovskej raid jako třeba MC tam někdo dokáže prolítnout ani ne za hodinu a pokud je to tak jak říkáš, tak se tomu ani tedy nedivím a budu asi jedině i rád, když to bude na offiku jinak. Chápu sice, že ten MC tam je už starý tier na tom serveru, nicméně i tak dávat takovýhle raid pod hodinu a ještě třeba v neúplném počtu 40 lidí zní celkem dost divně. Budu mít každopádně možnost to potom porovnat až vyjde Classic tohle mě celkem zajímá, jak rychle tam potom půjdou reálně ty raidy vyčistit s už lépe nagearovanou grupou

Shigi 23.05.2019 10:33

@Javorovej
JAVOROVEJ - chlape zdravím! Stará garda už pomalu vylézá ven :-) Ten nick se nezapomíná. Jak dlouho už ho používáš? Jen nevím jistě kam Tě zařadit ...
Byl jsi v MdK, nebo ještě ve Zdechlinách? :-) Každopádně respekt

Lethal 04.05.2019 13:11

Každý z nás, kto už hrával klasické RPG-čky 1995-2005 - tieto mechanizmy dosť dobre poznáme. Keď vanilla vyšla, tak si zobrala všetky mechanizmy RPG-čiek tej doby. Vtedy bolo normálne, že každé povolanie bolo dosť špecifické a balance tam proste nebol. Pretože vtedy to nebolo tak, že "Priest" je zabiják. V tej dobe priest robil to čo mal robiť - healiť. To až teraz sme sa rozmaznali a zvykli sme si, že všetko je na všetko. Čo sa týka dlhého cestovania a pomalého progresu - úplne normálne RPG, viz. Elder Scrolls (tam ste šli skapať od nudy), našťastie toto je MMO - tu je tá interakcia s inými hráčmi, ktorá vás zbaví tej nudy. Možno novších hráčom tieto mechanizmy odradia, ale tých ostatných, čo si už zažilo niečo v Azerothe, určite splní svoju úlohu. Veď sa pozrime na tie private servery -> preplnené. Navyše Classic si vyžiadali ľudia a neprišiel s tým Blizzard sám - ľudia vedia do čoho pôjdu.

PS: Prepáč autor tohto článku, ale vyzerá to, že píšeš o niečom čo sa ani nezažil. Toľko nepriamých útokov ... Ah jaj Nechcel som sa ťa dotknúť, ale toto je čisto tvoj subjektívny článok s nulovou výpovednou hodnotou.

Lockdaar 04.05.2019 15:28

S tím tvrzením, že lidi vědí, do čeho jdou, bych byl celkem dost opatrný. Už několikrát jsme se bohužel přesvědčili za tu dobu o tom, že rozhodně ne vždy tomu tak je...

Javorovej 04.05.2019 15:39

@Lockdaar To tvrzení platí pro ty, kteří mají vanillu odzkoušenou. Nemyslím teď ty nostalgiky, že dříve byla tráva zelenější, taureni tlustější, nemtrváci smradlavější a pandareni zpátky na svém ostrůvku....

Já osobně doporučuji každému z okolí, kdo projeví zájem o classic, aby si to šel alespoň částečně odzkoušet na free vanillu. Docela zajímavé, jak mladší lidé (v partě mám kluky o 10 let mladší), kteří začali nejdříve na Wotlku, jen odfrknou, že to nepotřebují - zde očekávám největší úmrtnost do cca měsíce.
A pak mám zase extrém u jednoho nostalgika (proč já s ním doposud hraju? ), který o tom básní čím dál více. Ale zároveň si stěžuje, že nemá v BfA co dělat....nevím, co bude chtít dělat až vyexpí v classicu.

Logaen 04.05.2019 16:42

@Javorovej
Súhlasím, asi do mesiaca odpadne množstvo hráčov ktorým sa vanilla bude zdať neľudsky náročná. Aspoň sa oddelí zlato od blata. Komunita ktorá tvorí vanillu je v priemere 20+.

Javorovej 04.05.2019 17:10

@Logaen já bych si troufnul říct, že ten věk bude ještě větší. Ani bych se nedivil, kdyby to bylo v průměru 30 let.

Přece jen. Mne v době vanilly bylo 16 let.

Ale jedno je jistý....nebudou tam ty rozladěná dětska

Numenoran 04.05.2019 07:48

Na cementa sa teším, síce som ho skúšal len na freečku myslim že sa mi podarilo 40lvl plus minus, ale to pvp zato stálo, do raidu je to asi naprd class ako sa všade píše, ale bol zábavný

Javorovej 04.05.2019 15:33

já když vidím cementa a má nějakej lepší rank, tak beru nohy na ramena

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet