WoW Classic – Rekord ve sledovanosti na Twitchi

  classic    launch    twitch   

Launch WoW Classicu, k němuž došlo tento týden v noci z pondělí na úterý, sledovalo na Twitchi více než 1,1 milionu lidí. Blizzard k té příležitosti vydal oficiální prohlášení.

Blizzard

 

World of Warcraft Classic dosáhl nového rekordu v množství diváků, kteří současně sledovali launch na Twitchi.

 

Horda a Aliance byly v pondělí v plné síle – WoW Classic dosáhl nového rekordu v množství diváků, kteří současně sledovali launch na Twitchi. Livestreamy World of Warcraft dosáhly během launche Classicu více než 1,1 milionu unikátních diváků.

 

Děkujeme všem dobrodruhům – a všem, kteří je podporují –, kteří se s námi vydali na tuto epickou cestou zpět do historie Azerothu.

 

WoW Classic je autentické znovuvytvoření původního Azerothu z doby před sedmi datadisky, které tento svět změnily k nepoznání. Hra zve hráče k návratu do éry úžasu a nebezpečí, do éry, v níž zažívali dobrodružství donedávna ztracená v čase. Zveme hráče, aby se znovu spojili se starými přáteli a založili nová přátelství. World of Warcraft Classic byl zahájen po celém světě 27. srpna a je součástí každého WoW předplatného.

 

Dodatečné statistiky (a staty):

  • Nejvyšší počet diváků současně sledujících launch byl 1 165 793, došlo k němu 27. srpna pět minut po půlnoci (našeho času, pozn. překl.)
  • Během prvních 24 hodin po launchi WoW Classicu bylo zaznamenáno 6,1 milionu unikátních diváků
  • Strength, Agility, Intellect, Stamina a Spirit

 

Launch Battle for Azeroth pro porovnání sledovalo něco přes 605 000 diváků, takže launch WoW Classicu dosáhl skoro na dvojnásobek. Od launche sleduje Classic denně cca 400 000 lidí.

 

Jak to vidíte se zájmem o WoW Classic do budoucna?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

HonkL 31.08.2019 00:35

Hele když jsem psal cca před 2 rokama o classicu že to bude bomba.. tak mě všichni zavrhovali.. Ted to hrají všichni.. Pokrytci !! A nejvíce se mě smáli když jsme jim říkal že to za 2 roky vytvoří a přitom tu byl článek od nějakého developera co to vytvářel že to nejsou schopní vytvořit ani do roku 2021..

twice 02.09.2019 10:09

No jo ty proroku který měl jako jediný pravdu.
Kdyby si znal pojem hype, tak bys byl s takovými velkohubými opatrnější.
Stačí zaplatit game time a hraješ, kdo by to nezkusil.

kritik 30.08.2019 13:18

Ja se jenom musim smat nekterym jedincum jak musi hatovat classic pod kazdym prispevkem, davno pred vydanim a pokracuji dal i po vydani, nikdy to hrat nebudou ale presne vi jak je to "šit" . Asi zavidi lidem co je to bavi, vase taktika ze budem mit jedinou "spravnou" retardovanou verzi wowka davno selhala, uz od blizzconu 2017 je jasny ze classic bude, ale nekteri do tedka jeste psychicky neunasej, jen tak dale, šašci jsou vzdycky potreba pro zabavu davů

Lethal 30.08.2019 13:53

joo, Blizzard pridava realmy, zvysuje kapacitu + je to velmi sledovane, vela streamerov zacalo hrat WoW ... Ale este tuna budu stale niektori minuskovat (nesuhlasit), ked povies, ze sa ti to paci, ze bude o to zaujem.

Nevdecnik 30.08.2019 14:16

Já se musím smát jiné věci... O BFA mluvíš jako o "retardované verzi wowka". Sám teda tu druhou část hráčů sprostě urážíš, páč říkáš, že jejich verze je retardovaná. Takže absolutně nechápu, jak si můžeš stěžovat na "hejtování." Stěžuješ si na hejtování a v tom samém příspěvku hejtuješ. To je jako když někdo napíše, že Zeman je kripl, protože mluví sprostě. Myslím, že jsi blbec, sorry.

twice 02.09.2019 10:13

@Nevdecnik Bohužel tahle pošahaná mentalita kázání vody a pití vína je dneska dost trendy

Reeki 30.08.2019 07:59

Koukal jsem se chviličku a musím říct, že větší šit již dlouho nikdo neuvidí, blizzard už i ty vzpomínky naprosto zabije classic a jeho nesmyslný hype dokáže x nostalgiků, amatérů a pomatenců na chvílí poblouznit , ale v dlouhodobém měřítku je hra neudržitelná a úpadek bude rychlý.

kritik 30.08.2019 13:12

Jo a to tak je classic hraje to poznas urcite podle streamu na twitchi ... kdyby hloupost nadnasela, tak nekteri lidi uz budou davno v nebi ..

Bergham 30.08.2019 13:18

Ale, ale... Snad se ti nechce plakat, když ti všichni z BFA utekli někam jinam.

Tonino 30.08.2019 07:46

Vzdy som tvrdil, ze ked vanilla vyjde, bude ju hrat isty pocet ludi. do mesiaca polovička a do pol roka 20-33% z tej polovyčky (z tych čo hraju po prvych odpadlikoch). Ak sa to naplny - to znamena, že ostane hrat 10-16% z tych, čo hral (alebo chceli hrat) prvy den, tak stale by mohol ostat vanille verny celkom slušny počet hračov, ktory by slušne zaplnili par serverov. Samozrejme, že sa to premigruje len na niektore a ine budu na odpis, ale iste bude vanilla životaschopna.

Blahoželam

No a čo sa tyka sledovania prenosov? Tomu som nachut neprisiel. Ked mam chut na WOW - idme hrat. Ked nemam, alebo nemozem, tak idem robit nieco ine, ale nie sledovat ako hraju iny, to ma nebavi. Ale kolko ludi, talko chuti (ako vravia kanibali)

pendou 30.08.2019 08:43

Jejda ať to tak je proč to musí být napsané pod každým příspěvkem, že to bude odpadat furt dokola? Dyť je tolik private serverů, kde hraje tolik lidí .. ano stále se hrajou staré hry. Co je na tom proboha tak nechápavého a furt se musí říkat, že to spadne ? Co když to furt i za rok bude hrát 150 K lidí ? To tady budeme furt dokola psát, že do roka to spadne zase a pojedem furt dokud nenajdeme jinou hru? .. Je to prostě skvělé, že stará hra se dostává do popředí a jsem za to rád.

Joe 30.08.2019 12:54

@pendou
Asi nejses ve WoW scene moc dlouho, to ze hra upadne a zemre lidi pisou uz 15 let v kuse

pendou 30.08.2019 13:13

@Joe Hraju od 2007, ale byl jsem tehdy malý to je pravda. Novinky atp. každý den wowhead a wowfan a cokoliv o wow sleduju tak 2011 no je pravda, že se to furt řeší, ale nikdo jsem to nepochopil proč je ta potřeba to říkat vždy když něco vydají? Jednou to skončí a lidi jako budou tleskat nebo co ?

Taky jsem nepochopil disliky na mojem postu copak někomu se to líbí tady ty příspěvky, že to umírá ?

Hromovapest 30.08.2019 14:01

@pendou Poslední roky se najdou lidi kteří brečí jak wowko upadá.Že je moc jednoduché.A že se tam nudí. Přitom ty lidi nemají ve oku nic dodělanýho.Nebaví je farmit reputace a různý věci.Stěžují si na dropy v raidech.

Tak si hernajz říkám že v classsiku přeci budou muset nadávat daleko víc.A rychleji je to přestane bavit.

Sleduju pár streamu a překvapivé hlášky....to levelování nebude tak zábavné jak jsme myslel.Dělám jeden Quest téměř dvě hodiny a nepohnul jsme z levelem.

To je přesně to co tu pišu od začátku.Classick byl možná pecká před 15 lety. Za tu dobu přišla hromada vylepšení pro zábavnější hraní. Nevím jak si někdo může myslet že Classick ho uspokojí.Ta vlna nadšeni z Classiku opadne rychle. A budou lidi rádi že mají současný wowko.

Lethal 30.08.2019 14:44

@pendou Vies, nie vsetci to vidia z nadhladu. Snazia sa ti vnutit nazor, ze je to blbost bez buducnosti - i ked to o tom aj je, ale oni su zabedneni a nepochopia to, radsej ti hodia minusko a zapnu si totalne zcasualisovany retail, pretoze jednoduchost(automatickost) im vyhovuje a nieco zlozitejsie (Classic) radsej zhejtuju. Im je jedno, ze mas ty argumenty i ked oni samotni tie argumenty nemaju. Radsej ti rovno hodia minus, pretoze je to jednoduchsie ako pouzit padny argument, ktory ani nevedia. Pripadne pouzivaju vlastne nazory, ktore su totalne bezpredmetne. Vitaj na WoWfan v roku 2019.

Rapid Game 03.09.2019 07:52

@Hromovapest To uz na BFA nikdo nezbyl a nemáš s kým hrát, že musíš komentovat každý článek týkající se Classicu? Pro mě treba to levelovani zábavné je milonkrat vice nez na retailu, kde akorát pribehnu do lokace pozbiram questy a za 5 minut se vracím je odevzdat a tak to dělám dokola než me to posune do dalšího kempu kde dělám to samé znova dokola než me to posune do další lokace. Za to na Classicu musim plánovat, ktery ukol a kde budu dělat kam pobezim střídat lokace cestovat za questy , které spojuje quest linka a to je to co mě baví. Hlavně mě baví, to že každou mobku musim zabít já a ne že pribehnu jednou praštim nebo nahodim dotku a zbytek domlati nekdo další kdo taky tu mobku potřebuje. Jedine co je pro me na retailu zajímavé a zábavné jsou Raidy a jejich mechaniky. Progress v raidech je super ale pro me je to málo. Zbytek retail WoWka je pak už jen skládání cisilek. Nejsou reálné itemy za kteryma by člověk sel jen čeká až mu padne nějaký, který má pěkně číslo a může mu padnout téměř kdokoliv. Za mě ma Classic to co mi ve WoWku chybí a co mě baví. Tobě se líbí neco jineho což je v pořádku ale nevím proč musíš všem cpát tvoje názory pod každý Classic příspěvek....

Grecki 30.08.2019 02:52

Není se čemu divit, když jsou přecpaný servery a min čekací doba odpoledne je kolem 700 minut. Lidi se aspoň dívaj, když už nemůžou hrát. Další klasická nedodělávka od blizzardu.

Aenar 30.08.2019 00:44

Je to peknej boom a blizzard clasikem "uderil kladivem na hlavicku hrebiku" uplne presne.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet