WoW Classic – Úpravy Black Lotus a Warsong Gulch

  black lotus    warsong gulch    ekonomika   

 

Black Lotus

Původní vanilkový WoW byl vytvářen s ohledem na tehdejší limity hardware a serverů, což v dnešní době může být poněkud omezující. Jasným příkladem je např. spawn Black Lotusů, které jsou nedílnou součástí raidovacích flašek. Jestli se na něčem v Classicu dalo vydělat bez větší námahy, pak to byly právě Black Lotusy. Ale není to jen tak, je potřeba najít tu správnou lokaci a pravidelně ji kontrolovat. Jenže doba pokročila a i hráči jsou vynalézavějíší. Proto někteří využívají kombinaci správné postavy a botovacího prográmku k tomu, aby donekonečna farmili právě jednu lokaci spawnu Black Lotusu. Kvůli tomuto způsobu farmení kontrolovalo pár jedinců ceny v aukci a za jeden BL jste běžně zaplatili ceny blížící se 300 zlatých.

 

I přes četné nahlašování takovýchto botů se dlouhou dobu nic nedělo. Včera Blizzard vydal hotfix, který nekalým praktikám zatnul tipec. Ihned po oznámení zpráv se na mém domovském serveru propadly ceny lotusů na polovinu původní hodnoty a pád dál pokračuje, dnes ráno byla cena na jedné třetině. Obdobné to je i na největším CZ/SK serveru Golemagg. Dle zatím nepotvrzených zpráv došlo i k vlně banů, známí boti najednou zmizeli ze světa.

 

Warsong Gulch

Pré skončilo i podvodníčkům ve Warsong Gulch. K exploitování tohoto battlegroundu docházelo již od vanilkového WoWka. Díky "chytrému využití mechanik" se někteří jedinci mohli dostat na místa, kam se za běžných okolností dostat nedá, viz například video níže pocházející z roku 2007. Exploitování bylo možné i několik let po objevení (pamatuje ještě někdo z místních Řezníka?). Blizzard měl snahu nechat Classic tak, aby se podobal původní předloze, tudíž zůstal i tento "bug". Ale bylo jen otázkou času, kdy dojde k hotfixnutí i tohoto exploitu. Od konce minulého roku, kdy byl WSG otevřen, dávali hráči hlasitě najevo, že chování některých jedinců není úplně podle pravidel.

 

 

Oba problémy Blizzard vyřešil a o situaci informoval na fórech.

Kaivax zdroj

 

Nedostatek Black Lotusů je ve zpětné vazbě od hráčů jeden z předních problémů. Rozhodli jsme se upravit spawn Black Lotusů. Od spuštění WoW Classic hra využívala časy a lokace z původního WoW, ale populace a další faktory vedly k tomu, že Lotusy jsou vzácnější, než tomu bylo v původním WoW. Tyto problémy mají do jisté míry i některé předměty z Miningu a Herbalismu, ale Black Lotus vyčnívá, jelikož se objevuje pouze v jednom exempláři na jedné mapě.

 

V původním WoW designéři plánovali spawn Black Lotusu na základě technických limitací. Na jedné mapě mohlo být pouze 10 aktivních spawnů na jeden typ (Mining/Herbalism). Nyní tento limit neexistuje, ale dává nám to možnosti, jak s BL pracovat: BL se měl objevovat na široké škále míst, ale mohl být pouze a jenom jeden. Naším cílem je minimalizovat rozdíly mezi původním a Classic WoW, ale tohle je případ, kdy můžeme s BL pracovat při zachování původního designu, která je ospravedlnitelná současnými podmínkami, a zároveň z něho můžou benefitovat hráči.

 

Zvýšíme respawn Black Lotusů a přidáme mnoho dalších spawn lokací na mapách, na kterých se BL může objevit. Další chystaným hotfixem upravíme viditelnost, takže jej hráči neuvidí na mapě, pokud jsou mrtví a zároveň nemají u Herbalismu skill 300.

 

Co se týče Warsong Gulch, našli jsme několik lokací, kam se chytří hráči mohou dostat, ačkoliv by tam nikdy neměli být. Tyto exploity jsou příkladem neférového jednání, takže jim vystavíme stopku. Ve většině případů stačí na ono místo dát neviditelnou bránu blokující cestu. Občas je to bohužel nemožné, takže kdokoliv, kdo se dostane tam, kam nemá, zemře.

 

Taktéž pracujeme na hotfixu, který by měl ukončit jednu otravnou věc. Když má hráč otevřenou banku nebo poštovní schránku a někdo s ním bude chtít obchodovat, tak se druhému hráči objeví, že první je zaneprázdněn (busy).

 

Jak se vám líbí tyto změny? Využijete pádu ceny Black Lotusů k tomu, abyste si na raidy kupovali flašky?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 29.05.2020 20:34

Palec nahoru za tohle, že s tím konečně už něco udělali. Upřímně, ono je tam víc věcí, co by potřebovali upravit vzhledem k dnešní době a komunitě, jelikož to, co třeba nějakým způsobem fungovalo tehdy, bohužel nemůže fungovat dneska díky vychytralosti některých lidí - nebo teda spíše vychcanosti abych byl přesnější :P. Já se drobným úpravám nebránil už od začátku - a zejména pak opravám bugů, které tam původně byli, ale to když jste někde tenkrát zmínili na forumech, tak vás tam málem ukamenovali za takový názor...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet