WOW TCG - Loot Cards

wowtcg

World of Warcraft: Trading Card Game je stejná karetní hra jako Magic, Warhammer, LotR aj. I WoW má své speciální pravidla, image a kouzlo, kterým vás přitáhnou. Ale má jednu speciální věcičku, kterou ostatní karty nemají...

Nedílnou součástí sběratelské karetní hry World of Warcraft je i speciální tzv. "Loot" karta. Její využití najdou hlavně hráči virtuálního online světa, kdy můžou získat různorodé věcičky.
Karta je navíc skvělým marketingovým tahem, jak WoW: TCG prodávat i mezi hráče WoWka, což se Upperdecku daří.

Jak vlastně Loot karta funguje?
Setřete ochranné pole, kde je ukryt unikátní kód, který zadáte na stránkách www.WoWTCG.com/loot. Vyberete svůj realm, oblast (US,EU,Kor...) opíšete kód do okének a odešlete. Stránka vám následně vygeneruje další kód, který pak zadáte in-game u uvedeného vendora Landro Longshot (Booty Bay).

loot card mountZískat mounta neni tak snadné, jak se zdá. Chce to hodně štěstí a koupit hooodně balíčků.
Jen si to představte. Koupíte si booster (balení o 12-20 kartách) a najdete zde foilovou kartu s promo kódem a vy tak získáte např. unikátního mounta či peta, který jinak získat nelze. Můžete pak vesele postávat mezi ostatními hráči a pyšnit se. ALE!!!! Je tomu opravdu tak?

V podstatě se o štěstí jednat nemusí, stačí využít speciální a originální prodeje jednotlivých karet tzv. "kusovek".

Ti, co se kolem TCG pohybují namítnou, že prodej kusovek už nějaký ten pátek frčí i v jejich hře (takže kde je originalita?), ale najít obchody, který se specializují pouze na jeden typ karet (myšleno tím loot karty) či staví živnost na jejich zisku, je trošku něco jiného.

I u nás existují obchody prodávající mimo obyčejných kusovek i loot card kusovky. Jejich cena je navíc o několik desítek/stovek/tisícovek korun dražší než "nefoilovej" bratříček (stejná karta, ale neni foilová a nemá onen drahý promo kód). Je divné a i trochu zarážející, jak se uměle vytlačí cena kusu speciálního papíru z výrobního nákladu až téměř na průměr české mzdy. Jak se tato cena určuje? Inu, stačí fikaně vytisknout minimum kusů (pár tisíc pro svět) a cena jde nahoru. Přibalte ji do fiolu, přitiskněte promo kód a 10 tisíc kaček je na světě. Počkejte nějaký rok a cena se zvyšuje a zvyšuje.

spectral tigerJasným příkladem je asi nejdrazší loot karta "Spectral Tiger".
Běžná karta má cenu pár korun a loot typ má cenu o pár korun vyšší. Přesněji o 16 tisíc. A věřte nebo ne, prodává se docela hojně i u nás. A není to jen Spectral Tiger, ale i jiné karty, jejichž cena leze do tisíců. Avšak Tiger je momentálně nejdražší kartou WoW TCG a kdo ví, kdy trumfne magickovskej Black Lotous a stane se tak nejdražší tcg kartou vůbec. Člověk by nevěřil, za co lidé dokáží utrácet peníze. Ale každý má jiného koníčka a jinak drahého. Nám obyčejným hráčům stačí měsíčně platit WoW a obejít se bez specialitek jako jsou loot karty.









Pokud vás zajímá, co všechno se dá za loot karty koupit, navštivte Rebel. Či kompletní seznam loot karet najdete na http://www.wowtcgloot.com/




Naposledy upravil/a Wrent 20.11.2010 v 12:34:28.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frisco 13.06.2010 10:49

a máte nějaký shop kde se dají tyto TCG karty pořídit(ať kusovky či celé random balíčky)?

Javorovej 12.06.2010 12:18

Je to legální...je to prostě klasická kusová karta

Zellar 11.06.2010 22:14

Javorovej: e, ma 3x nejakyho albino raptora jako mounta, az si zase nekdy zaplati offik, tak taky hraje za ali na DT.... Taky sem slysel ze na DT ho snad nikdo nema :P nvm jestli tomu mam verit, ale taky sem ho zatim nevidel

Javorovej 11.06.2010 21:45

kalon: máš tam odkaz na shop, tak se podívej

Kalon 11.06.2010 21:19

Kolik stojí jeden balíček?

Mam 11.06.2010 20:51

Padla mi presne Footsteps of Illidan, ten vám nechá takéto stopy v in-game:http://www.tcgplayer.com/games/images/wow_tcg/PathofIllidan02.jpg

mixRemix 11.06.2010 20:31

Je to legálne, keď niekto predáva kódy z kartičiek? V podstate teoreticky by mohlo, lebo kartičky sú môj majetok, nie? Alebo sa mýlim?

mato6666663 11.06.2010 20:03

fuha ten tigrik trochu draha zalezitost

Alyxx 11.06.2010 17:47

Ale ten Spectral Tiger je fakt luxuxní, ale za 16.000,- Kč? To je snad vtip

Dury 11.06.2010 14:30

To buď rád, já ji už viděl a vypada jako slepička z kfc

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet