Za vše může WoW!

http://forum.wowfan.cz/obrazky/Javorovej/zavsewow
Takový Franta hraje WoW denně několik hodin. Všem svým přátelům mimo WoW vypráví, jaká je to skvělá hra a všem ji doporučuje. In-game přátele zase poctí svojí přítomností takřka 24/7 a kecají spolu o všem možném. Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. Komise se s nicneznajícím Frantou nepárá a vystřelí ho z maturit za 5. Franta naštvaný, nedokáže přiznat svojí vinu, hledá nějakého viníka. Za to může WoW. Přestává ho hrát a píše všude o něm, jaká je to blbina !!! Tak nějak by šlo nějak na úvod nastínit téma, které je dnešní předlohou k článku. Zůstaneme-li u případu Franty, tak jeho případ není medializovaný a zůstává proto bez povšimnutí veřejnosti. Jsou ale případy, kdy někdo něco provede a někteří mravokárci (a média) hned hledají v počítači, co daný člověk hrál. Ejhle, World of Warcraft. Tak to je jasnej omezenec. A hele, střílečka. Jasnej kriminálník. Někdy se nám zdá, že někteří lidé tu jsou od toho, aby daného člověka očistili a špínu hodili na něco jiného. Skoro to připomíná právníka, který se snaží očistit několikanásobného vraha, protože omylem si místo dětského zasouvacího nožíku vzal kuchyňský nůž a zjistil to až u třetího člověka. Sníží se mu trest, protože přece to nebyla jeho vina. Nedávno proběhla internetem zpráva, že jistá američanka hrála hry tak urputně, že její dítě zemřelo hlady a žízní. Zkuste hádat, která hra byla ve zprávě zmíněná? Ano, World of Warcraft. Druhý případ - Osmnáctiletý američan si najde přes hru kamarádku. Po čase se z ní stává hodně dobrá kamarádka, kterou ukecá ať odletí z jejího domova a nastěhuje se k němu. Zaplatí ji letenku a nabídne jí ať napíše rodičům dopis o tom, že spáchala sebevraždu. Této dívence bylo 14 let. Zmíněná hra ve zprávě? World of Warcraft. A je mnoho případů, kde figuruje slovo WoW. Jak může být tím zlým samotná hra? Pokud člověk neumí oddělit realitu a virtuální svět, nikdo mu nedokáže říct dost, tak to není vina hry, ale chyba bude v hlavě hráče. Je opravdu WoWko tím zlým nástrojem, který nutí lidi nevnímat okolí, páchat zlo nebo např. pomáhá sestrojit atomovku? Proč se ve zprávách nepíše i o jiných hrách? Nejsou tolik rozšířené a nebo prostě nikoho nezajímají. Jediné v čem mají pravdu je, že WoWko může být návykové. Ale ruku na srdce, co v dnešní době není. Jedná se o nejrozšířenější hru světa, dokonale vtáhne do děje každého hráče, každý si zde najde to své "pravé ořechové", přátele, zábavu a jiné zážitky. Tak proč to mravokárcům tolik vadí? Proč se všechno háže na WoWko či hry samotné? Jedno vím jistě - WoWko za to nemůže, můžete si za to sami !!!

Naposledy upravil/a Wrent 20.06.2011 v 10:49:37.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Argus 20.06.2011 18:19

Já to zase vidím tak, ze jo, hraní her, hlavně těch online, mezi něž wowko patří je návykové, je to droga jako každá jiná, každe ji užívá v jiném množství a na každýho má jiný účinky. Je smutné, že Matce ve zmíněném článku umřelo dítě, ale stejně tak ji mohlo umřít, kdyby třeba fetovala, nezřízeně pila nebo rvala prachy do matů, a kdyby nebyla asi uplně vypatlaná, a dala si občas logout a děcku šla uvařit, nebo brnkla at dolifrujou pizzu, tak mohl capart ještě žít. Takže za to nemohla hra, ale blbost dotyčné.

Hoceritis 20.06.2011 16:01

Presne o tom som robil SOČ minulý polrokPekný článok.Výborný, okúzľujúci, uchvátivý, zaujme a ešte neviem čo ale to, že to píše GuM mojej guildy s chválami nemá ale absolútne nič spoločné (táto reklama ťa vyšla na 1000g nech nežerem)

peet 20.06.2011 14:48

Kazdy sveho stesti strujcem. Kdyz jsi natolik retard ze nevis co je hra a co realita nemas pravo vyjit ani pred barak.

Meffe 20.06.2011 12:25

Wrent
Nemyslím si, že by byla lež, že matka, jíž zemřelo dítě, hrála WoW, ale v podstatě je to úplně nepodstatná informace. Na čtenosti článku se to ale projeví několikanásobně.
Presne tak, hlavnim kriteriem uspesnosti se bohuzel stalo masove meritko sledovanosti, nikoli obsah a myslenka.A take je zarazejici ,ze se nehledi na fakt, ze zemrelo dite matce ,ktera z nejvetsi pravdepodobnosti byla asocial, popr. dusevne nalomena, kdyz absolutne nezvladla svou ulohu matky. Defakto na vsech diskuzich okolo tohoto clanku se doctete jen o spojitosti s WoW i kdyz tahle informace je v tomto pripade absolutne nepodstatna, lec jak jsem jiz psal pro dnesni spolecnost velice lakava a hlavne se dobre cte a timpadem roste sledovanost.Preci neni nad to, kdyz si muzeme dobre zanadavat

Javorovej 20.06.2011 12:01

FrantACs
Co kecáááš? :-D Ja maturou prošel!
DDD

FrantACs 20.06.2011 11:54

Co kecáááš? :-D Ja maturou prošel! Dokonce jedničkama a dvojkama! :-DD Na maturi se učit je überblbost...

Wrent 20.06.2011 11:05

Meffe
Delaji to proste vsichni redaktori .
Ano, přesně tak .Vítejte ve světě médií, kde je sledovanost a čtenost na trochu vyšším místě, než věcná správnost. Alespoň u těch titulků, co zmiňuje Meffe.Nemyslím si, že by byla lež, že matka, jíž zemřelo dítě, hrála WoW, ale v podstatě je to úplně nepodstatná informace. Na čtenosti článku se to ale projeví několikanásobně.

Meffe 20.06.2011 09:20

Proc WoW? Protoze kdyz do clanku date slovo WoW tak se lepe cte, pritahne vice ctenaru, bude vice videt a daleko vice medializovan viz i reakce tohoto clanku. Takze proto se do clanku davaji tyhle pochybne informace. A nemyslete si ,ze je to jen o WoW , krasne to je videt i na prikladu kdyz naboura politik, ne ze bych se ceskych politiku zastaval ,ale nikde se nepise ze boural Ladislav L.,ale vsude je napsano prazsky politik treba za ODS boural tam a ujel ... Ale kdyz naboura traktorista Karel v clanku je napsano ,ze boural Karel K. take proc psat ,ze byl traktorista? Vzdyt to nikoho nezajima ,kdezto slvovo politik nebo podnikatel pritahne k clanku daleko vice ctenaru a to je jediny ucel prodat nadpis clanku, tak aby zaujal co nejvetsi mozne publikum. Proto jsou nam dnes a denne udavany clanky se zavadejicim udaji. Delaji to proste vsichni redaktori .

Lewiathan 20.06.2011 08:18

Od dob kdy člověk zjistil, že „ten chlápek od vedle má zelenější trávu“ existuje v lidské duši zloba, touha po moci, či jen prach obyčejná nenávist dopována násilím. Historie je toho důkaze, ne třeba her televizních seriálů či filmů nebo reklam násilí a zloba tu byla vždy, dávno před tím než někdo vůbec vyslovil slovo Warcraft. Za všechno může hra? Ano souhlasím, stejně jako může za 11. září pouze letadlo nikoli lidská nenávist… Význam toho svádět neúspěchy na hry, či tvrdit že hraním her z člověka vyroste násilník je naprostá hloupost. Kolik by bylo mrtvých, kdyby se všechny světové spory řešili v online světě? Na místo válek? Kolik by bylo mrtvých, kdyby každý svou zlobu jednoduše vymlátil ve hře? Nevím, osobně ale považuji hry jako nástroj k odreagování nikoli jako zbraň a proto svádět všechnu vinu pouze na ně považuji za velice ubohé.

DeadMan 20.06.2011 07:23

Marduch
Nechapu proč mají někteří lidé tendence svádět lidskou demenci na PC hry...
Proč?? Protože je to pro ně výhodnější... Nikdo přeci nepřizná, že je idiot a úchyl. Ale když se to svede na to, že to z něj udělaly PC hry(WoW, CS,UT,....) tak je z úchyla najednou vlastně ta bezbranná a nevinná chudinka, kerá za to až tak moc nemůže, protože to našel v tý hře, ne??!! Tohle je to co mě vytačí. Jak tu už někdo psal, hry, ať sebenásilnější, nejsou zlo, zlo maj lidi v sobě a hry sou jen výmluva jak z toho pěkně vaklouznout bez extra postihu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet