Za vše může WoW!

http://forum.wowfan.cz/obrazky/Javorovej/zavsewow
Takový Franta hraje WoW denně několik hodin. Všem svým přátelům mimo WoW vypráví, jaká je to skvělá hra a všem ji doporučuje. In-game přátele zase poctí svojí přítomností takřka 24/7 a kecají spolu o všem možném. Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. Komise se s nicneznajícím Frantou nepárá a vystřelí ho z maturit za 5. Franta naštvaný, nedokáže přiznat svojí vinu, hledá nějakého viníka. Za to může WoW. Přestává ho hrát a píše všude o něm, jaká je to blbina !!! Tak nějak by šlo nějak na úvod nastínit téma, které je dnešní předlohou k článku. Zůstaneme-li u případu Franty, tak jeho případ není medializovaný a zůstává proto bez povšimnutí veřejnosti. Jsou ale případy, kdy někdo něco provede a někteří mravokárci (a média) hned hledají v počítači, co daný člověk hrál. Ejhle, World of Warcraft. Tak to je jasnej omezenec. A hele, střílečka. Jasnej kriminálník. Někdy se nám zdá, že někteří lidé tu jsou od toho, aby daného člověka očistili a špínu hodili na něco jiného. Skoro to připomíná právníka, který se snaží očistit několikanásobného vraha, protože omylem si místo dětského zasouvacího nožíku vzal kuchyňský nůž a zjistil to až u třetího člověka. Sníží se mu trest, protože přece to nebyla jeho vina. Nedávno proběhla internetem zpráva, že jistá američanka hrála hry tak urputně, že její dítě zemřelo hlady a žízní. Zkuste hádat, která hra byla ve zprávě zmíněná? Ano, World of Warcraft. Druhý případ - Osmnáctiletý američan si najde přes hru kamarádku. Po čase se z ní stává hodně dobrá kamarádka, kterou ukecá ať odletí z jejího domova a nastěhuje se k němu. Zaplatí ji letenku a nabídne jí ať napíše rodičům dopis o tom, že spáchala sebevraždu. Této dívence bylo 14 let. Zmíněná hra ve zprávě? World of Warcraft. A je mnoho případů, kde figuruje slovo WoW. Jak může být tím zlým samotná hra? Pokud člověk neumí oddělit realitu a virtuální svět, nikdo mu nedokáže říct dost, tak to není vina hry, ale chyba bude v hlavě hráče. Je opravdu WoWko tím zlým nástrojem, který nutí lidi nevnímat okolí, páchat zlo nebo např. pomáhá sestrojit atomovku? Proč se ve zprávách nepíše i o jiných hrách? Nejsou tolik rozšířené a nebo prostě nikoho nezajímají. Jediné v čem mají pravdu je, že WoWko může být návykové. Ale ruku na srdce, co v dnešní době není. Jedná se o nejrozšířenější hru světa, dokonale vtáhne do děje každého hráče, každý si zde najde to své "pravé ořechové", přátele, zábavu a jiné zážitky. Tak proč to mravokárcům tolik vadí? Proč se všechno háže na WoWko či hry samotné? Jedno vím jistě - WoWko za to nemůže, můžete si za to sami !!!

Naposledy upravil/a Wrent 20.06.2011 v 10:49:37.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 19.06.2011 23:43

Miya
Nevím, jestli je čím se chlubit... ale toto Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. je přesně můj rozdíl... akorát jsem odmaturovala do dvojek.
Tak já měl to samé. Tu dobu jsem hrával na free a právě dingoval 70ku s mágem. Svaťák jsem pak propařil s kámošema u Mácháče. Ale odmaturoval jsem za 8, protože jsem věděl, že to prostě dám Ale vim, kdy je toho už moc a kdy skončit.

Miya 19.06.2011 22:59

Miya
Nevím, jestli je čím se chlubit... ale toto Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. je přesně můj rozdíl... akorát jsem odmaturovala do dvojek.
*případ (místo rozdíl, chyba v myšlenkách)

Miya 19.06.2011 22:58

Nevím, jestli je čím se chlubit... ale toto Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. je přesně můj rozdíl... akorát jsem odmaturovala do dvojek.

Tawary 19.06.2011 22:37

Zaprvé, moc hezký článek. Pěkné téma k zamyšlení.Zadruhé je asi potřeba brát zprávy z médií s nadhledem, vzhledem k tomu, že to někdo financuje a ten kdo to platí si prakticky tvoří zprávy. Tak to je a bude takže ať si říká kdo chce co chce, cenzura funguje i teď, jenom možná trošku jinak.Zatřetí, jak napsal Rreezznniikk, mentálně zdravého jedince se podobné výstřelky mohou těžko týkat. Každý má jinou zábavu na dlouhé zimní večery. Někdo kouká na TV, někdo chodí do hospody, někdo fetuje, někdo hraje... a pokud si mám vybrat mezi utrácením peněž denně v hospodě za chlast nebo nějaké jiné zábavné látky, vyberu si radši WoWko nebo jiné hry. Bohužel i u zdravých jedinců může platit, že výjimka potvrzuje pravidlo, ale vesměs je to vždy chyba jedince, že se nechá až tak vtáhnout, že ho později může hra nebo cokoliv jiného ovlivňovat.

Rreezznniikk 19.06.2011 21:44

Ja to vidim dost jednoduse. Kdyz si vezmu treba mojeho dedu s babi, v jednom kuse koukaji na tv, ale ja kdyz budu sedet par hodin u pc tak od nich slysim jen ty se z toho zblaznis a podobne. Oni na tu tv koukaji i kdyz tam nic neni a nadavaj co to zase hrajou za kraviny takze se da rict ze jsou zavisly, ale je to pravda ? Oni zkratka koukaji na tu pitomou tv pac nemaji co delat, ale uz si neuvedomujou, ze treba ja mam taky den kdy mlada je nekde v tahu, ja nemam nic v planu, kamosi sou v praci, venku chcije a tak nemam co delat jako oni jen nesedim u nudne tv a protoze ten volnej cas sedim u pc coz je cinost co oni neznaji dost dobre a jedine co o tom vedi je z tv kde vas media cpou prave nesmysly jak je to vsecko spane a lidi jsou zavislaci tak me automaticky povazujou za zavislaka. To neni jen propad tady s nima, ale cely spolecnosti obvzlast starsi generace nez jsme my, ktera kouka na tv a doslava zobe z ruky ty sracky tem mediim.. myslim si ze prave proto kdyz nejakej hrac treba wow nebo at uz jiny hry spacha nejakej zlocin tak je na nej pohlizeno jako na zavislaka kterej uz se z toho zblaznil..Kolik kriminalniku kouka denne na tv ve ktery hrajou filmy kde se zabiji a podobne veci co vidim ve hrach, ale nikdo nerekne ze to ma z tv ... Normalne a racionalne myslici osobu to nemuze nikdy ovlivnit. Takovej clovek dobre dokaze rozlisit hru od reality, zabavu od zlocinu. Normalni clovek prestane hrat kdyz chce ...

Wreis 19.06.2011 21:31

Ten první odstavec ja kapku divný, spíš by se k Frantovi hodilo, že jeho rodina bude vinit z neúspěchu svého syna právě prosezené hodiny u WoW Jinak článek je zajímavě napsaný. Nedávno jsem viděl reportáž ČT o CS turnaji, kde nezapoměli zmínit, že je to stejná hra, kterou hrál studentský vrah na univerzitě v Columbine...

Lostlight 19.06.2011 21:14

máte múj 100 % souhlas

Marduch 19.06.2011 21:00

Nechapu proč mají někteří lidé tendence svádět lidskou demenci na PC hry...

Azshar 19.06.2011 20:27

Moja teoria je ze: Wowko, CS a podobne svetozname hry hraju miliony ludi ale len par z nich spacha nieco zle, takze preco by malo byt na vine WoW co ked dany clovek hral prave nieco ine a to ho dohnalo k tomu ak ide oto. Avsak ja si myslim ze je to v cloveku dane je jedno ci bude hrat hru alebo pozerat horor proste ked to clovek ma v sebe staci podnet z niecoho a je to.

Schnappy 19.06.2011 20:02

true, true

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet