Zhodnotenie príbehu patchu 8.3 - inak povedané Blizzard why?

  Lore    8.3    Patch   

Už je to nejaká doba čo sme mali nejaký rozbor alebo teóriu tak prečo to nevyužiť pri horúcej téme a to sú záverečné cinematicy. Jedná sa o môj osobný názor na vec a obsahuje sarkazmus. Pokojne sa podeľte o svoj názor v komentároch.

 

Článok obsahuje spoilery o konci datadisku Battle for Azeroth! Ak si nechcete skaziť prekvapenie, prosím opustite článok!!

 

Každý datadisk má svoje epické zakončenie v raide. V Legione sme mali Antorus a Argus, na Draenore sme mali Hellfire Citadel a Tanaan atď. Keď oznámili, že v poslednom patchi BfA bude figurovať N'Zoth ako hlavný záporák, spustil sa obrovský hype a aj očakávania. Poďme ale poporiadku.

 

Všetko začalo na konci patchu 8.2, kedy sme si šli vybaviť účty z Azsharu a jej nagami. Na konci raidu sme v cinematicu mohli vidieť ako Azshara použila silu z Heart of Azeroth na zničenie väzenia, v ktorom bol uveznený N'Zoth. Starý Boh sa dostal na slobodu a to znamenalo doposiaľ nepredstaviteľnú hrozbu pre Azeroth. Za celú históriu sveta sme nikdy nemali Starého Boha, ktorý by behal po svete. Mali sme C'Thuna a Yogg-Sarona, ktorí nás otravovali s ich poskokmi a aj sami zmanipulovali pár udalostí, ale stále boli zabuchnutý vo svojich väzeniach. Y'Shaarj bol zničený ešte keď titáni bojovali so Starými Bohmi. Samotný Aman'Thul ho vyrval aj s koreňom z planéty a zničil ho. Tým ale spôsobil neuveriteľnú škodu svetu. N'Zoth od svojho uväznenia po celú dobu spal a až od datadisku Cataclysm sme čakali kým príde jeho čas (Nezabúdajme že má stále na svedomí Deathwingovu šialenosť). A ten čas prišiel práve teraz.

 

Nebudem klamať. Keby mi niekto povedal, že Starý Boh je na slobode, predstavil by som si jeho influenciu snáď všade. Ešte pred uvedením 8.3 som si predstavoval že sa dočkáme niečo ako Horiffic Visions ale vo viac zónach. Predstavte si keby jedeň deň bola daily zóna napr vo Westfalle ale bola by komplet zničená, namiesto víru uprostred by bol Iso'Rath alebo podobné monštrum a všetko by sa zdalo byť stratené a my by sme proti tomu bojovali.

 

Namiesto toho sme dostali dve zóny, ktoré vyzerajú takmer rovnako (hoci dávam plus Blizzardu za to že opravili Vale of Eternal Blossoms) len sú trocha tmavšie a majú v sebe jednotky starého boha. Horrific Vízie už mali ten pocit, že zlá strana ide vyhrať a my sme posledná nádej. A potom je tu Ny'Alotha ktorá už má konečne v sebe tento pocit že čelíme Starému Bohovi... To je všetko. Ja nechcem byť zlý, ale naozaj? Toto? Keď si vezmeme inváziu légie v Legion, tak tá bola ozaj všade. Invázie, artifact zbrane, assaulty, Argus, to všetko vás pretiahlo cez pol sveta a videli ste že Légia je naozaj všade. Zde? Tu to vyzerá že N'Zoth sa chce pošpárať v titánskych zariadeniach a medzitým odbehol na kafe do hlavných miest frakcii. Nehovorím, že to je zlé, ale je to dosť slabšie než čo som si pod pojmom "najväčšia hrozba ktorej Azeroth môže čeliť" predstavoval.

 

A teraz k Ny'Alothe.

 

Ako prvý sa uverejnil Cinematic kde Wrathion použije Xal'atath a zraní N'Zotha, ktorý vypustí monštrum ktoré porazíme v Carapace of N'Zoth súboji. Tento cinematic je kvalitou v poriadku, spĺňa to čo má, má hlavu a pätu. (Som to len ja alebo mi Wrathion pripomína Princa z Perzie? , pozn. autora).

A prichádza hlavná kontroverzia. Záverečný cinematic.

Spomínate si aké epické cinematicy mali predošlé záverečné raidy a ako naväzovali na následujúci datadisk? Vo WoD nám Archimonde poslal prvou triedou na Azeroth Gul'Dana a započal Legion, v Legione Sargeras spenetroval Azeroth svojim mečom a tým začal BfA pretože sa začal vynárať Azerite. K záveru BfA sa dajú povedať len dve slová. Premrhaný potenciál. Čakali sme, že potlačíme N'Zotha, alebo ho nejako aspoň oslabíme. Namiesto toho sme ho pravdepodobne zničili a celá jeho ríša sa rozpadla. The end. Bez urážky ale na čo toto má naväzovať?! Ideme do Shadowlands ale predtým zabijeme len tak Starého Boha, lebo stál v ceste? A ešte aj spôsobom za ktorý by sa nehanbili ani anime protagonisti. A najvtipnejšia vec na tomto cinematicu je, že trvá 35 sekúnd. Po skončení cinematicu a odovzdaní questu nám ešte Magni dá jeden záverečný prejav:

Sme Championi Azerothu. Yay. Už sme nimi celý datadisk odkedy sme získali Srdce Azerothu ale vďaka za pripomenie Magni. Žarty bokom. Po tomto prejave sa objavuje veľa otáznikov. Např. pri vete "Konečne, Azeroth je oslobodená od skazenosti Starých Bohov."

Ako to myslíš oslobodená? To akože Starý bohovia sú mŕtvy? Veď celú dobu sa hovorilo že sme ich len potlačili, ale nezabili. Čiže oni by stále mali byť niekde vo svojom väzení. Plus ešte v Legion môžte v Ulduari vidieť Yogg-Saronove pôsobenie. To znamená že stále je aktívny. Mám pocit že Blizzard retconol túto vec a Starý bohovia sú mŕtvy. Ak áno tak je to veľká škoda, pretože bolo tvrdené, že príbeh je v tomto ustálený.

 

Mimochodom - vtipný fakt - približne 12 hodín od uverejnenia cinematicu na oficiálnom Blizzard Youtube, bolo video stiahnuté. Pravdepodobne kvôli svojmu 25/75% Like/Dislike pomeru.

 

Otázka znie, čo bude ďalej? Máme v Silithuse zapichnutý stále Sargerasov meč, ktorý ak nemajú v pláne goblini zrezať na polovicu, alebo nejako vytiahnuť, tak tam stále bude. Čo s ním budeme robiť? Nič. Bude tam. Ideme do Shadowlands nahánať Sylvanas.

 

Ja mám taký dojem že Blizzard sa chcel rýchlo zbaviť datadisku Battle For Azeroth a prejsť na Shadowlands. Je to veľká škoda, pretože mali dobre rozbehnutý príbeh na začiatku, avšak ho dostali do bodu kde majú čo robiť aby ho opravili. Uvidíme v Shadowlands.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 27.01.2020 16:40

Největší sranda je jak brečíte už kolik let a kolik datadisků. Jak je hra u konce a že už to nebudete hrát a bla bla bla bla bla.......
Máme rok 2020 a blíží se další datadisk a vy budete dál pokračovat....nadávat brečet.Předvídat konec
Počítat kolik lidí zruší předplatné. Psát jak s nudíte že nemáte co ve hře dělat.
To je s vámi jak mexická telenovela na pokračování.

Nox 27.01.2020 19:40

Většina lidí řekne své názory a třeba nějaké ty nesplněné představy o tom, jakým směrem se hra ubírá. Jediná telenovela jsi tu ty.

Megos 27.01.2020 22:30

Presne jak tvoje komentáre. Furt to isté dokola.

Reeki 28.01.2020 06:33

Pouze zabedněnec by si nevšiml co se ve hře děje. Já osobně již řadu měsíců nehraji a nemyslím si, že nový 8.3 patch, anebo datadisk to nějak změní, zatím mě nic nepřesvědčilo, abych si obnovil sub, blizzard již není blizzard ,ale Activision a je to znát, přijde mi to jakoby experimentovali nad tím co vše hráč vydrží viz corruption nesmysly atd.

Hromovapest 28.01.2020 20:07

@Reeki No chybíš tam.Co ti budu povídat.

Kaspo 26.01.2020 13:29

Trocha som premýšľal, v Ny'alothe je jeden z najviac ukecaných bossov Il'gynoth, to nám nepovie nič pekné, niečo čo by vnieslo aspoň trocha nádeje do tejto beznádejnej situácie?

Hromovapest 26.01.2020 05:23

Tohle je chyba těch uplakánků co celé roky drškuje a brečí a fouká si svoje herní bebíčko. A blizzard na to reaguje pak a dělá nešťastná rozhodnutí. Avšak musím říct že poslední přidaný obsah je fajn a zabaví mě osobně do dalšího datadisku bohatě. Dokud nebudu mit pokořený raid na Mythick a ostatní věci kolem. Nemohu lamentovat že je ve hře nuda a není co dělat. Jak to dělají některý od začátku BFA. Ale jejich postup s postavou je tragický.....ale komický.

Lethal 26.01.2020 11:01

Presne vdaka takym ludom ako ty, je Blizzard tam kde je, zozeres mu uplne vsetko Ponukne ti polovicny obsah za plnu cenu a ty ho aj tak budes chranit komentarmi typu: ked to nechcete, tak si to nekupte, nikto vas nenuti => presne kvoli takymto ludom si Blizzard moze dovolit ryzovat na hrach a nemusi prinasat originalny obsah Take iste to je aj s Warcraft 3 Reforged, Blizzard nasluboval veci, ktore samozrejme nesplnil a obranuje sa tym, ze vlastne hraci chceli stary dobry Warcraft 3. Hej, staci si pozriet forum Warcraft 3 ako hraci vlastne chcu "stary" Warcraft 3. Akoze sorry, ale kebyze chcem stary dobry Warcraft 3 - tak mam stary Warcraft 3, ktory ma podporu vysokeho rozlisenia a Reforged chcem kvoli tomu co naslubovali, pretoze naslubovali upravu UI, nove cutsceny, vylepsena grafika (zatial su tam len modely zmenene), mensiu upravu kampane ... Proste Blizzard odrbal a stale sa najdu ludia, ktori to budu obhajovat.

Seidhe 26.01.2020 15:25

Já nevím, jak bych ti to....Blizz je v hajzlu, propouštěl 800 lidí, protože Harthstone už moc netáhne, Overwatch netáhne- mají problémy s odchodem sponzorů z jejich E sportů. Oni si nemůžou dovolit další odliv platících zákazníků. Uvědomuješ si, že pokud majorita subů zmizí, tak žádné WoW nebude? Hlavní damage si způsobili už na začátku tohohle datadisku- když sis v té době odhlásil sub, už se ani neobtěžovali s oknem pro zpětnou vazbu. Tabulky o počtu subů vs unsuby, se kterými před tím neměli problém, taky už radši neukazovali. Navíc, nikdo nelamentuje, že není co dělat.

Nox 26.01.2020 18:31

Je dobře, že ti stačí tak málo.

kritik 26.01.2020 20:52

Me se libi ze uz i wowhead, kterej jinak tradicne pise clanky ve prospech blizzardu (taky z toho maj penize kdyz vic lidi hraje wow = vic lidi navstevuje wowhead) napise dnes toto : "Today in Uldum and Vale of Eternal Blossoms, it's cache day in the Uldum Assault! There's also a bugged Spirit Drinker event as usual"

kritik 24.01.2020 23:44

To ze je pribeh uplne na h* uz jsem si jaksi zvyknul a trva to uz nekolik datadisku, obcas se povede najakej cinematic, ale tim to nezachrani, ale mnohem horsi ze z hlediska hratelnosti je patch 8.3 uplny dno, extreme nudna farma daily, casto zabugovany questy nebo low droprate a k tomu velka nestabilita servru, nekdy az 2s lagy kazdyho v zone, Vzdycky kdyz vysel novej patch tak me to vzdy bavilo aspon prvni tyden, 8.3 je prvni patch kdy me to nebavilo ani prvni den, nevim cim to je ale ten content mi prijde starsne nudnej, ano ma to tu ty vize, dejme tomu to muze byt zabavny, ale abyste se do nich dostali musite jak otroci kazdej porad farmit ty daily, a nic jinyho nas neceka dalsich minimlane 10 mesicu protoze zadnej patch 8.3.5 nebude a Shadowlands realne nedky na podzim.

To mi fakt prijde mnohem hrosi nez to ze pribeh nakonci datadisku zase odflakli a nebylo to poprvy vzpominate na "Dreanor is freeeeeeee !! "

Fakt nevim kam blizzard kračí ..

Lockdaar 25.01.2020 11:34

No nad tím příběhem asi nemá cenu moc polemizovat posledních několik expanzí - přirovnal bych to asi k tomu (jak tu již někdo trefně předtím psal), že to začíná být obdobné jako třeba u Star Wars filmů (nebo podobných rozsáhlých univerz), jsou jich za tu dobu již mraky a ne každý se povede, holt to je úděl toho, že se ta hra pořád vyvíjí a bohužel ne vždy se povede udělat epický díl. Patch 8.3 zatím osobně hodnotím jako průměr, nic extra dobrýho ale zase ani nic extra špatnýho, ty nový 2 reputační frakce mě budou bavit farmit (rád si nafarmím každou reputační frakci na exalted od tý doby, co jsou ve hře achievementy) a ty Visions taky nejsou úplně špatný. Množství obsahu v 8.3 nějak zvlášť neřeším, jelikož stejně přepínám mezi Classicem a retailem, kdybych hrál jen retail jako předtím asi bych se o to zajímal víc. O bugách jsem slyšel několik zmínek, ale na žádný jsem osobně zatím nenarazil.
Jen bych si teda moc nepomyslel, že si budeš stěžovat na low droprate nebo nevím co si o tom myslet. Když jsem dělal konkrétně questy pro 8.3 v Pandarii (měl jsem sebrat nějaký ten Mogu Report), tak mi to trvalo asi 15 nebo 20 mobů, než mi z nějakýho padl a konkrétně vzhledem k povaze tohohle questu mi to přijde takový logický že by mi asi jen tak nepadnul hned z prvního moba, kdybych neměl velký štěstí (ostatně asi jako na Classicu). Takže tenhle styl je teda taky špatně, když to nepadne hned z prvního moba a musí se člověk trochu snažit a zabít víc těch mobů nebo jak? ^^ jestli si dobře pamatuju, tak předtím se na tohle i nadávalo, že to je celkově lehký když nějaký takovýhle q item v průměru dropne třeba hned z prvních 2-3 mobů na retailu...

vlakondra 24.01.2020 16:28

ani te Shdaowland nebude nic moc s tim level squish

Hromovapest 26.01.2020 04:56

Však nikdo tě nenutí ho hrát.

Valohran 24.01.2020 13:18

Působí to na mě tak, že kdyby to šlo, patch 8.3 by zrušili, ale jsou tak pozadu, že potřebovali raid a pár nějakých nových mechanik, aby udrželi aspoň nějaké hráče + potřebovali nějak rychle utnout příběh, aby mohli přejít na Shadowlands. Vizuálně se mi zničení Ny'alothy líbí, akorát cutscéna s hrdinou je pro mě už trochu moc naivní power fantasy. Ale to by se asi dalo odpustit, kdybychom mohli předtím Ny'alotha prozkoumat jako zónu. Takové legendární místo a my ho smažem, sotva dorazíme? Smutný.
Taky by bylo fajn v cinematicu mít náznak, že N'Zoth nás něčím převezl, když už se nám ho tedy podařilo zničit a takhle rychle (rychle v rámci patche).
Ve srovnání třeba se Saurfangovým nebo Jaininým příběhem v BfA a screentimu, který dostali, působí N'Zothův konec odbytě, příběhově i časem, který má Nyalotha vyhrazený.

Lethal 24.01.2020 18:00

A tu je najvacsi problem - to co si spomenul Finale Warcampaign (Saurfang), kludne mohlo BFA skoncit aj nim, BFA Lore okolo Old Gods je totalne zbytocne a vpodstate aj bez dopadu na hlavnu dejovu linku, pretoze mam pocit, ze ta sa toci okolo Sylvanas a kedze v 8.3 absentuje, a vlastne Old Gods ani nie su tak zaujimavi, tak radsej ich vsetkych vymazeme a svet WoWka ide dalej. Cize tato dejova linka nema dopad na nic.

Seidhe 24.01.2020 12:55

Problém celého BFA je, že se pokusili nacpat materiál na tři expanze do jednoho datáče. Aszara si zasloužila vlastní datáč, Nyalotha si zasloužila vlastní datáč. Takhle se zbytečně připravili o materiál do budoucna. Proč? Protože lidi na začátku Bfa byli nespokojení, tak zpanikařili? - Je to škoda.
Warfronty mohli býr klidně normální Bgčka. Gnomeregan mohl být klidně raid(a místo "haha, gnomové a goblini, haha, humor" to mohli pojmout nějak vážně- proboha, král Mechagnomu chce zahubit všechno živé) tématicky pojatý, jako pokus obou stran získat tam nějakou superzbraň.
Drustové byli zajímaví, načež se kolem nich motal jen jeden dung. Co bude se Zuldazarem, snad zpracují v Shadowlands…
Příběh Sylvanas nakonec velké wtf, Tyrande získá velkou moc a neudělá s ní nic(teda nechá prchnout Nathanose, protože řekl Enough!). Vůbec není vysvětleno, jak, přesně jsme zabili N'zotha- pomocí laseru, nabitého krví titána- tak, pokud má její krev takovou moc, jak to že jsou v ní old godi prakticky zakořeněni, jak to že nezhebli na otravu?
Působí to, jako když pejsek a kočička vaří dort.
Hřebíček do rakve tomu dali sami hráči, kteří si stěžovali, že z Uld . a panda dailies nepadá dost coalescing visions, protože si neuměli od začátku najít jedinou guide, takže teď je z farmení klíčů grind pro všechny, jelikož jinak neudržíte tempo z ostatními.
Jediné co mi nevadí je Vrathionův vzhled (jo, je to Perský princ)

milanko 25.01.2020 16:05

Pekne si to zhrnul. Len by som dodal že je mi celkom lúto to ako to mali rozbehnuté za legionu a ako to dávalo zmysel. Možno škoda že sme odpratali plamennú légiu v jednom datadisku keď je to náš súper tisíce rokov. Ale i tak to bolo super. BFA začala super, myslel som si že konečne datadisk ktorý premieša karty a pohne s lore, ktoré je strašne statické(pribudne nová zóna, príbeh sa deje len tam). A začiatok bol brutálny, potom to ale stratilo tempo a na konci môžeme povedať že sa úplne zadusilo.

Reeki 24.01.2020 10:49

Activision dokonal své, zničil značku a to co se děje teď , je teprve začátek.

Hromovapest 26.01.2020 05:17

Ale jdi ty brepto:-)

cerberos 23.01.2020 21:15

Hm ten co hýbal s historií Azerothu a největší zlo co v Azerothu bylo je zničen? A to se o něm říkalo ,že je ze všech Old Gods ten nejvychytralejší a je zničen? Nezdá se mi to..sice ten souboj s ním měl smysl, šampion načerpaný silou titána Azerotha proti samotnému N"Zothovi..titán proti titánovi..bůh proti bohovi,má to sice smysl,ale že se N"Zoth nechal obalamutit azeritem to se mi nezdá..Pokud vím tak do Nyalothy se dostanem v Shadowlands, ale spíš mě zajímá co pak po Old Gods,když jsme zjistili ,že se dají zničit ,že by Pánové Prázdnoty?......

Karggar 23.01.2020 20:21

Nechce se mi věřit tomu že to takhle odflákli.. pořád doufám, že to byla jen nějaká vize a N'Zoth je vysmátej na svobodě a plánuje co s náma provede.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet