Historie Warcraftu X.

/pic/gameinfo/historie/37
Podrobná Časová osa se všemi událostmi, které se kdy ve světě Warcraftu odehrály.

Kapitoly

  1. Rise of the Zandalari
  2. Hora Hyjal a plameny Firelands
  3. Hour of Twilight
  4. Thrall: Twilight of the Aspects
  5. Wolfheart
  6. Stormrage

Rise of the Zandalari

http://www.media.wowfan.cz/uploaded/rise_of_the_zandalari
But we never give up! We never forget! We never die... Dis is our land! Na Zul’jinova slova z traileru na Zul’Aman si všichni jistě velmi dobře vzpomínáme. Nikdo však nečekal, že ne tak dlouho po zažehnání jedné hrozby ze strany lesních trollů se objeví druhé, daleko děsivější nebezpečí... Celý Stranglethorn totiž rozhýbala nenadálá aktivita trollského kmene Zandalari. Kmen Zandalari vedený králem Rastakhanem měl ještě donedávna pouze jediný cíl: boj proti Atal’ai ze Zul’Gurubu a především proti znovuzrozenému bohu Hakkarovi. Poté, co byl však Hakkar zprovozen ze světa, začal kmen Zandalari projevovat snahu sjednotit veškeré trollské kmeny; a stejně jako Zul’Farrak se z klenotu pouště proměnil v pustinou zanesenou pískem a Zul’Drak trpěl válkou s Králem lichů, stejně tak všem trollům hrozí zánik, pokud nebudou jednotní. To jsou slova Zandalari, jejichž srdce jsou nyní naplněna pomstychtivou touhou po územích, která mají být právoplatně jejich, ale která byla obrácena v prach. Jako jeden z mála vůdce Darkspearských trollů, Vol’jin, spolupráci se Zandalari odmítl, potvrzuje svoji loajalitu k Hordě; obává se totiž, že válka, která by mohla následovat, by znamenala pro svět jen další hřebík do rakve. Zdá se, že staré časy obávaných trollských impérií se opět vracejí; Zul’Aman (v touze po pomstě za smrt Zul’jina) a Zul’Gurub se bez nejmenších pochyb připravují k boji.

Hora Hyjal a plameny Firelands

/pic/gameinfo/historie/27
Na hoře Hyjal se v minulosti udála jedna z největších bitev, kterou starý svět pamatuje. Poté, co Hyjal napadl jeden ze Sargerasových přisluhovačů Archimonde, existence Stromu světa Nordrassilu poskytující nesmrtelnost nočním elfům byla defacto obětována, když se Archimondovi postavil Malfurion Stormrage a s pomocí stovek elfských bludiček démona konečně porazil. Nordrassil, Koruna nebes, ztratil veškerou svou bývalou krásu i moc. Nyní se však opět díky Malfurionovi sám regeneruje a pomalu získává zpět sílu, kterou pozbyl. Ani po Archimondově pádu ale nemohl Strom světa zůstat nedotčen. Po Deathwingově příchodu na Azeroth došlo k prolnutí realit mezi vnějším světem a elementálními sférami – prostor Firelands se dotkl Azerothu právě v místě, kde stojí hora Hyjal, a její lesy zachvátily plameny. Elemental Lord Ragnaros, Pán ohně, vyslal do útoku své ohnivé elementály, aby léčící se Strom světa spálili na prach. Na jeho obranu se postavili druidové z Cenarion Circle a stejně tak ze Smaragdového snu navrátivší se Malfurion Stormrage, a svou pomoc přislíbili i dračí Aspekti. Zformovala se nová frakce – Guardians of Hyjal, a spolu s nimi se navrátilo i mnoho Ancients – prastarých duchů divočiny, kteří kdysi bojovali po boku nočních elfů proti První invazi Plamenné legie. Aessina, Goldrinn, Aviana, Tortolla, dokonce i sám Cenarius, ti všichni se postavili proti silám Firelands a nyní brání horu Hyjal i zesláblý Nordrassil. Naopak na stranu ohně se přidal další z mocných druidů – Fandral Staghelm a jeho Druidové plamene (Druids of the Flame). Zrádce Fandral nyní slouží samotnému Ragnarosovi a jeho domovem se stala Molten Front, kde se nyní svádí tuhé boje; na této frontě se rozhodne, zda zvítězí síly ohně, nebo Malfurion a Strážci Hyjalu.

Hour of Twilight

http://www.media.wowfan.cz/uploaded/hour_of_twilight
Hour of Twilight neboli Hodina soumraku jsou dle starého proroctví poslední dny existence Azerothu, jaký jej známe; chvíle, kdy se Staří bohové vymaní ze svých pout, která na ně uvrhli Titáni, a plameny chaosu přetvoří tvář světa ke svému obrazu.
První událostí, která dala tuto řetězovou reakci do pohybu, bylo zřejmě otevření bran Ahn’Qiraj a objevení prvního ze Starých bohů – C’Thuna. Dalším článkem řetězu byl bezpochyby Ulduar, z něhož byl málem vypuštěn na svobodu Yogg-Saron. A je myslím zcela zřejmé, kdo byl v nedávné době oním katalyzátorem, který dal tušit blížící se konec. Deathwing, jehož mysl byla zcela pozřena vůlí Starých bohů, a který nyní rozsévá po Azerothu smrt a zkázu. Celý svět se hroutí – došlo k průniku sfér a na hoře Hyjal se Azeroth prolnul s ohnivými Firelands. Další hrozba se objevuje na opačném konci světa – ve Stranglethornu, kde se trollský kmen Zandalari pokouší o sjednocení všech svých bratří pod jedinou vlajku. Skutečně se blíží zkáza světa...? Podle vize Té ze sna, zeleného Aspekta Ysery, v Hodině soumraku všech pět Aspektů, včetně Deathwinga, má vydechnout naposledy pod Wyrmrest Templem. (Více čtěte v povídce End Time, Well of Eternity a konečně i samotnou Hour of Twilight.) Vazby mezi minulostí, přítomností a budoucností mizí. Největší hrdinové Azerothu se musí vydat daleko do hlubin času, do doby před deseti tisíci lety, kdy byla vytvořena nejmocnější zbraň všech dob, Duše draka. Jediná zbraň, jejíž moc je schopna postavit se moci Deathwinga. Aspekti – Alexstrasza, Ysera, Nozdormu a nový Strážce magie Kalecgos – ji vloží do rukou Thrallovi, šamanovi, který nejspíš znamená jedinou naději pro svět, který se nadsvětelnou rychlostí blíží své vlastní zkáze. Thrall se nyní musí vydat na Wyrmrest Temple, kde má dojít k poslední bitvě proti silám šíleného černého Aspekta. Dragonblight čelí útoku klanu Twilight’s Hammer; proti Thrallovi a Aspekům stojí nespočetní nepřátelé, jako například bývalý svatý muž Archbishop Benedictus nebo Infinite Dragonflight se svým tajemným vůdcem, a za nimi všemi – samotný Deathwing. Jeho konec je však již zpečetěn.

Thrall: Twilight of the Aspects

thrallRádi byste znali více podrobností o událostech jako volba nového Aspekta Modré letky, zmatky kolem Infinite Dragonflight nebo byste rádi navštívili ty nejnemožnější časové linie, ve kterých je doslova vše postavené na hlavu? Pak byste si rozhodně měli přečíst knihu Thrall: Twilight of the Aspects of Christie Golden. (Příběh navazuje na The Shattering.) Popis děje najdete zde. POZOR, VELKÉ SPOILERY! A nedočkavci mají k dispozici dokonce úryvek.

Wolfheart

S knihami ze série Warcraft se k poslední době roztrhl pytel. Dalším příběhem, který byste si rozhodně neměli nechat ujít, je Wolfheart od Richarda A. Knaaka, popisující osudy lidského krále Variana Wrynna a události úzce se týkající nového aliančního přírůstku - worgenů. Popis děje najdete zde. POZOR, VELKÉ SPOILERY!

Stormrage

/pic/gameinfo/historie/16
Časově děj knihy Stormrage, opět od Richarda A. Knaaka, zapadá za přesunutí Dalaranu do Northrendu; příběh vypráví o Smaragdovém snu a Noční můře, která tuto tajemnou přírodní sféru napadla. POZOR, VELKÉ SPOILERY! Když byl Azeroth ještě mladý, Titáni na tento svět vnesli řád a zformovali ho ke svému obrazu. Plody jejich práce však ještě mnohokrát změnily svůj tvar i formu a svět tak nabyl podoby, jakou známe dnes. Původní verze Azerothu však stále existuje, přestože Titáni zemi opustili již před dlouhými věky. Je jí Emerald Dream, Smaragdový sen. Dříve mohli druidové nočních elfů vstupovat do Smaragdového snu bezpečně, avšak v poslední době se zeleným světem začalo rozmáhat tajemné zlo – Noční můra. Začala přetvářet Smaragdový sen v místo, kde ožívají děsy a stávají se hrůznou skutečností. Strážci bran do Smaragdového snu, čtyři draci Zelené letky – Emeriss, Lethon, Ysondre a Taerar – byli pokřiveni Noční můrou a staly se z nich stvůry, pouhé stíny svých bývalých já; stejně tak mnoho druidů bylo ve spánku lapeno uvnitř Snu bez možnosti návratu, mezi nimi i samotný Malfurion Stormrage. Tyrande Whisperwind, zneklidněná Malfurionovým stavem, nechá povolat Fandrala Staghelma, který zjistí, že za narušením Smaragdového snu stojí právě Noční můra. Mezitím Malfurion, uvězněný ve smaragdové říši, se pomalu proti své vůli začíná měnit ve strom vlivem kohosi, kdo se sám označuje jako „pán Noční můry“ (Nightmare Lord). Malfurionova jediná šance na záchranu tkví ve vizích, které se mu podařilo vyslat do hmotného světa. Tyrande se spolu s Brollem Bearmantlem, který zachytil Malfurionovy němé prosby o pomoc, chce vydat do Smaragdového snu zachránit svého druha, a k pomoci se nakonec odhodlá i zelený drak Eranikus. Nejsou však jediní, kterým se podařilo do Smaragdového snu proniknout – dalším z nezvaných návštěvníků je orkyně Thura, neteř Broxigara Rudého, která je nyní nositelem Broxigarovy čarovné sekery. Jelikož se Thura kvůli jedné z vizí domnívá, že Malfurion nesl zodpovědnost za Broxigarovu smrt, pokouší se elfského druida najít a pomstít svého strýce. Když se jí podaří dostat se k němu, zničením Malfurionovy stromové formy druida zároveň osvobodí ze spárů pána Noční můry. Konečně je odhalena jeho totožnost: jedná se o Xaviuse, bývalého služebníka královny Azshary, kterému se za Války prastarých podařilo zachránit se před spravedlivým hněvem Malfuriona tak, že pronikl do Smaragdového snu a skryl se v něm. Eranikus se obětuje a s pomocí Ysery Malfurion Xavia konečně definitivně poráží. Po zničení pána Noční můry se všichni ti, kteří dleli ve Smaragdovém snu, konečně probouzí. Malfurion slibuje Tyrande, že ji už nikdy neopustí, a příběh končí happy endem jako z Hollywoodu – svatbou obou elfů. Jedna otázka však stále visí ve vzduchu; přestože Xavius se ukázal být tím, kdo je zodpovědný za narušení Smaragdového snu, za jeho činy a za Noční můrou bezesporu stál ještě někdo jiný. Zlo až za hranicemi světa. Další ze Starých bohů...? Kdo ví.
<- 9. část | 10. část | 11. část ->


Naposledy upravil/a Bellatrix 09.02.2013 v 14:25:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 29.05.2023 14:41

2 ns 10 50 40 56 <a href=https://alevitra.mom>levitra test en france</a> Differentially expressed genes DEGs were enriched in this constrained module network; moreover, DEGs from the Kctd13 mouse coalesced into this same module cortex enrichment p 7

Bellatrix 12.03.2012 16:10

cerberos
bellatrix: to puzzle myslíš tu kostku,kterou musíš,ale najít v archeology,z které jde hlas toho old goda? tu můj mág má,a musím přiznat do ted mně straší v hlavě....
Jo, přesně tu. Už mám sepsanou analýzu toho, co říká
Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 12.03.2012 16:00

bellatrix: to puzzle myslíš tu kostku,kterou musíš,ale najít v archeology,z které jde hlas toho old goda? tu můj mág má,a musím přiznat do ted mně straší v hlavě....

DaveL 11.03.2012 18:16

Bellatrix
Jo, teď mě tak napadá v souvislosti s tím N'Zothem... Tohle je nesmírně zajímavé - http://www.wowwiki.com/Puzzle_Box_of_Yogg-Saron, z toho člověk může vyčíst spoustu věcí. Asi o tom napíšu nějaký kratší článeček ^^
jn hlavně ty spekulace o tom co všecno se tam říká má znamenat konkrétní místo k otevření

Bellatrix 11.03.2012 13:59

Jo, teď mě tak napadá v souvislosti s tím N'Zothem... Tohle je nesmírně zajímavé - http://www.wowwiki.com/Puzzle_Box_of_Yogg-Saron, z toho člověk může vyčíst spoustu věcí. Asi o tom napíšu nějaký kratší článeček ^^

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 11.03.2012 13:57

cerberos
umíš si to představit jak by reagovali lidé na eu-foru wow,určitě by se ptali a co Thrall? jak je to možné že dovolil,aby jeho nejlepší kamarádka se koukala na to jak ji Theramore se rozpadá.
Tak dvě věci. Jak by reagovali lidé na nějakým fóru je mi fakt srdečně ukradené, ale jestli na tom hodlá Blizzard zakládat lore WoWka, tak s tím bohužel asi nic nenadělám...Druhá věc. Pochybuju, že by Thrall stihl něco udělat, když by byl bůhvíkde a na Theramore mezitím zaútočili, a já nevím, třeba srovnali se zemí (tu spekulaci jsem nečetla, tak o tom nevím ani ň). Myslím, že ve chvíli, kdy by se k Thrallovi dostala zpráva o napadení Theramoru, tak by už toho asi moc nenadělal. Maximálně by tak mohl jít utěšovat plačící Jainu
cerberos
jo mimochodem Bellatrix,moc by mně zajímal tvúj názor,co si myslíš jaká další hlavní hrozba bude v Pandarií
Tak když vynechám nějaké žabomyší potyčky Ali vs. Horda, tak doufám, že se na scéně ukáže ještě královna Azshara - koneckonců Pandarie je ostrov (resp. teda kontinent) v moři a Azshara žije taky v moři Takže hlavní nepřátelé tam klidně můžou být nagy s ní v čele. A taky bych ráda viděla ještě nějakého toho Old Goda - koneckonců Azshara jim nejspíš slouží. O takovém N'Zothovi jsme toho ještě moc neslyšeli, a kdo ví, kolik těch potvor je.
Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 11.03.2012 02:31

jo mimochodem Bellatrix,moc by mně zajímal tvúj názor,co si myslíš jaká další hlavní hrozba bude v Pandarií,když vemu tuto časovou osu wow .. válka aliance vers horda Azeroth,Illidan Stormrage Outland,lich king Arthas Menethil Northrend,black dragon aspect Deathwing...podle mně by to měla být válka obou frakcí a bud Azshara a to by podle mně navazovalo na to cos napsala o smaragdovém snu,když tam straší ten Xavius a nebo už přímo KilJaeden ale v original podobě,pak bych tipoval na OLD GODS

cerberos 11.03.2012 02:03

bellatrix: to mně napadlo taky,už jako první varianta,přece je to jedna z nejlepší z mágů ta Jaina spolu s Rhoninem,Khadgarem atd,,ale šlo mi o srdečnou záležitost...umíš si to představit jak by reagovali lidé na eu-foru wow,určitě by se ptali a co Thrall? jak je to možné že dovolil,aby jeho nejlepší kamarádka se koukala na to jak ji Theramore se rozpadá.Ale i tak možná ten Theramore je jen spekulace.A ten oblíbený Thrall,většina už ho bere jako spravedlivého a starostlivého orka ,kterému není jedno zda jeho přátelé trpí,jak trpěl když jeho poručník mu zabil jeho lidskou nevlastní sestru Tarethu,a jak řádil v emoci ohnivé dimenzi ve Firelands za Cairna Bloodhoofa no nevím nevím,,,proto toho Thralla tak zbožnuju,mrzelo by mně to že by se na Jainu vykašlal.....

Bellatrix 10.03.2012 13:49

No tak Malfurion pokud vím vládne spolu s Tyrande, ne? A jinak, pochybuju, že by Jaina potřebovala, aby ji Thrall zachraňoval... Pokud by byl Theramore napaden, a pokud by Jaina viděla, že už ho její lidi neubrání, nejspíš by je i sebe dostala pryč pomocí portálu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 10.03.2012 12:33

pro mordecay: to co píšeš,davá smysl,ano v Pandarií bude podle i mně hlavním tématem vojna mezi aliancí a hordou,tak jak za prvního vydaní wow-ka,ja bych to bral tak..bude napaden Theramore,mezi tím než to město padne Thrall zachrání Jainu,tím že opravdu není v její sile město zachránit asi takhle,a Jaina se usadí v Dalaranu,kde prožívala svá studentská leta a spolu s Rhoninem a jejho manželkou budou řešit otázky ohledně války obou frakcí...,ale ,že by Thrall se vrátil jako náčelník hordy? Tak se smiř,že se to nikdy nestane,je to mé přání aby se vrátil ,ale vím že se nevrátí.To je to samé proč Malfurion,není vůdcem nočních elfů,tak je to samé s Thrallem oba jsou neutrální a tak to bude dokud wow bude existovat,nebot oba už toho dokázali hodně a moc,tak se stali uznávanými legendami,kteří ještě žijí a pokud wow bude existovat,tak mu vždy také pomohou od jeho všech nebezpečenstva... asi tak.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet