Anketa: Kdo se ještě nedožije konce Legion?

  Legion    příběh    smrt   

 

Už na samém počátku datadisku Legion nás Blizzard šokoval tím, kolik významných příběhových postav nechal odejít na pravdu boží. Až musel člověk přemýšlet, jestli opravdu hraje WoW, nebo sleduje Hru o trůny.

Varian. Vol'jin. Tirion. Ysera. O různých dalších méně důležitých postavách ani nemluvě, možná si vzpomenete na další, podle toho, za jakou classu hrajete. Také nás opustil kupříkladu Gul'dan, i když toho asi bude málokdo oplakávat. Ale pořád je to postava, která měla (byť ve dvou různých vtěleních) na svět Warcraftu obrovský vliv po hodně dlouhou dobu.

 

Legion ale ještě není ani zdaleka u konce. Legie se jen tak nevzdá, aniž by nám ještě pořádně neznepříjemnila život. Našich starých známých zatím přežilo dost a Argus nám nadto přinesl pár (staro)nových postav, které také nejsou nesmrtelné (že, Turalyone).

 

 

Takže: Kdo myslíte, že se ještě nedožije konce Legion?

 

Podotýkám, že v tomto kontextu nemusí "konec Legion" znamenat nutně totéž co "konec patche 7.3". Berte to tedy podle toho, co myslíte, že se ještě může seběhnout během patche 7.3 i po něm (pokud nějaké "po něm" bude).

 

Níže naleznete seznam 15 postav, z nichž některé mají více a jiné méně zásadní vliv na hru samotnou, ale z nichž všechny jsou nějak důležité z příběhového hlediska a ve hře se objevily přinejmenším jako NPC. Do komentářů nám dejte vědět, která/které z nich podle vás ještě do konce Legion zemře/ou, případně co vás k tomu přesvědčení vede.

 

Anketu jako takovou jsem nezakládala, neboť neumožňuje hlasování pro více možností. Místo toho po nějaké době vyhodnotím vaše odpovědi v komentářích a uvidíme, kdo je podle vás horkým kandidátem pro odchod do věčných lovišť.

 

Je ještě důležité dodat, že u některých zmíněných postav je buď téměř jasné, že v Legion nezemřou, nebo se to dá na základě různých zdrojů přinejmenším předpokládat. Konkrétnější rozbor naleznete ve spoileru níže. A v komentářích samozřejmě také očekávejte spoilery.

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

0zp7q6b4ym_e428285ca8b95b0a945e0a0ea4fcbae9c94a4d70_1508277141_519.jpg

Seznam postav

 

Illidan Stormrage

Khadgar

Prorok Velen

Maiev Shadowsong

Turalyon

Alleria Windrunner

Sylvanas Windrunner

Genn Greymane

Anduin Wrynn

Malfurion Stormrage

Tyrande Whisperwind

Magni Bronzebeard

Lady Liadrin

Vereesa Windrunner

Arator the Redeemer

 

... někdo jiný

 

 

Koho podle vás ještě pošle Blizzard na onen svět? Komu byste to přáli? A o koho naopak v žádném případě nechcete přijít?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Qrow 25.10.2017 17:11

Já bych řekl že to bude Alleria. Vede mě k tomu teorie z il'gynoth-ového dialogu "At the hour of her third death, she will usher in our coming". Což Alleria už byla 2x prohlášena za mrtvou (1. po druhé válce a po 2. v audioknize thousand year of war). To mě vede že bud ještě v legionu nebo v dalším datadisku půjdeme profackovat c'thun-a, kde se nám podaří díky Allerii vytvořit portal do voidu kterým bychom se ho zbavili nadobro. Ale nešťastnou náhodou Alleria spadne sním nechajíc tak portál permanentně otevřený.

Miťosk 26.10.2017 21:19

znie to určite zaujímavo páči sa mi tvoja teória..ale veľmi by som si prial aby sa Sylvanas,Alleria a Vereesa stretli spolu všetky naraz

FlokiEremitt 27.10.2017 00:02

Myslim, ze si na to kapnul, porad se spekulovalo o Sylvanas, ale s Allerii mi to dava vetsi smysl, v dungu do ni vstoupila temnota, takze se mi zda docela dost pravdepodobne ze ona ten portal otevre at uz z dobre vule aby jsme porazily voidlordy a nebo otevre pro ne aby znicily nas, vse zavisi na Blizzardu

21.10.2017 20:10

Me by stacilo kdyby legie mela dej co se tahne do konca, silvanas byla akorat v prepatchi a na jedny mape jako pribehova linka to stejny ve vsech ostatnich lokacich blizzard nakousl 50 dejovych linek ktery clovek potka na zacatku legie a uz se ani k jedny nevratil ani v jednom patchi, celej azeroth bojuje proti legii a azshare a krome velena a ilidana clovek nepotka ani nohu.

Bellatrix 22.10.2017 01:01

Tohle je bohužel obecně problém s WoWkem. Ta hra příběhově přerostla samu sebe.

Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 21.10.2017 16:09

Pokud je to tak že Sylva přežije Legion i když jsem slyšel něco jiného,(prej je ocákaná N"Zothem,když zemřel Voljin ,tak jak ji v jeho poslední hodince dal předvolat prej že to nebyli loa co vzkázali Voljinovi aby udělal ze Sylvanas náčelnici hordy ale Old Gods),takže doufám že bude má láska žít dál nebo smažu wowko....a doufám ,že v příštím datáči urovná spor s Greymanem o Gilneas i když jsem hordák,přesto přeju worgenům Gilneas.Jinak co se týče ..s kým se ted v Legionu asi rozloučíme tak mě napadají dvě postavy i když to nechci tak to jsou bohužek Alleria a Anduin.. a napadá mě i Jaina Preudmoore

Heakler 23.10.2017 00:48

Jo viď, já bych to uzavřel s tím, že Gilneas přenecháme Worgenům, klidně jim pomůžeme opravit jejich zeď s tím, že zbytek Lordaeronu bude se vší platností patřit Opuštěným jakožto oficiálním dědicům bývalé lidské říše. A Sylvanas by mohla konečně zůstat v Undercity a spokojeně pečovat o své království, občas si povyrazit s Nathanosem do Tirisfalských paloučků, kde by si oba hraničáři užívali jeden druhého.. muheh

Zug 20.10.2017 23:27

Hmhm, dokud neoddělají Khadgara nebo Allerii tak jsem asi v pohodě. Ale oni i kdyby odškrtli tyhle dva, tak mi to už asi bude jedno. Lore mě u WoW přestává brát. Pořád dokolečka to samý... hm.

Anyway, WC3 Tyrande a Malfurion jsou dobré postavy. Jejich WoW verze jsou joke, takže s těma ať si dělá Blizz co chce.

Sylvanas a Genna nechají naživu, už jen proto, aby zůstala frakční válka naživu. Stejně tak s Veeresou. K tomu jsou moc oblíbení komunitou (well, ta Vereesa moc ne).

Nemá snad Anduin zaručené, že přežije? Díky tomu komixu, kde je vidět o mnoho let později?

Maiev je docela cool Batman. Tu si podlě mě nechají v záloze. Podobně i s Lady Liadrin.

Zbytek ať třeba shoří v Twisting Netheru.

Bellatrix 21.10.2017 14:07

K Anduinovi - viz ten text ve spoileru.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 21.10.2017 15:17

@Bellatrix Ah, toho jsem si nevšiml. Moje chyba. Díky.
Jo, to je asi pravda. Vždyť se jen bavíme o Blizzardu.

Esperanta 20.10.2017 21:53

Na Khadgara nesahat. Ohledně Malfuriona a Tyrande souhlasím s Bellatrix v její m komentáři níže. Ohledně Allerie a Turalyona... well... Maraada taky vrátili ve WoD po dlouhé době na scénu, že?

FlokiEremitt 20.10.2017 20:00

Myslím si že zemře Alleria, protože jestli jsem pochopil dobře cinematic v Seat of the Triumvirate, tak do ní přešla temnota z lasta (toho naaru). Možná jí dokonce zabijeme ještě my.

Bellatrix 21.10.2017 14:06

Alleria tvrdí, že tu Prázdnotu, která do ní přešla, má plně pod kontrolou. Což se samozřejmě může do budoucna změnit, ale každopádně po tom cinematicu se jí na to můžeš zeptat a ona ti vysvětlí, že jako všechno cajk, a stejně tak nikdo jiný na Vindicaaru (včetně Turalyona) nevypadá, že by je Alleriin stav nějak trápil.
Takže přinejmenším zatím z toho, co ji potkalo, nic nevyplývá.

Šéfredaktor WoWfan.cz

FlokiEremitt 21.10.2017 18:10

@Bellatrix Jak říkáš, zatím.

FlokiEremitt 21.10.2017 18:13

@Bellatrix Myslím si, že kdyby to nemělo význam, Blizzard by to tam nedával, i když, pár takových věcí už bylo. Ale v Legionu se zatím docela snaží tak doufám že toho nějak využijí a bude to hrát nějakou roli, buď jí ovládne (Alleriu temnota), nebo ji ovládne a nějak využije (Alleria temnotu).

Bellatrix 22.10.2017 00:59

@FlokiEremitt Já bych si strašně přála, aby Alleria temnotu v sobě vážně definitivně ovládla. Tohle je totiž u Blizzardu pořád dokola – nějaká postava vlivem velké moci (nebo něčeho podobného) zešílí a my ji pak musíme zabít. Úpěnlivě se modlím, aby se tohle už neopakovalo, to už je prostě tak trapné a okoukané! Alleria by byla skvělý kandidát pro prolomení tohohle klišé. Navíc by se pak s Turalyonem nádherně doplňovali.
Mám důvěru, že je Alleria dostatečně silná, aby to unesla. Ale tohle prostě záleží jen a jen na rozhodnutí Blizzardu. Takže jen doufám, že se tentokrát rozhodnou správně a nechají Allerii jako zajímavou a silnou postavu (navíc ženskou - zajímavých ženských postav je ve WoW sakra pomálu) a neobětují ji stokrát opakovanému příběhovému "zvratu".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 22.10.2017 13:51

@Bellatrix Hm, kolik opravdu zajímavých ženských postav ve WoW je? Máme Sylvanas, Allerii, Vereesu, Maiev, Tyrande, Alexstraszu (?), Azsharu (?) a Jainu. Na druhé straně řeky je Thrall, Anduin, Lor'themar, Varok, Khadgar, Danath, Illidan, Hogger, Velen, Nobundo, Akama, Muradin, Bolvar, Turalyon a tak dále. Docela nerovný fight.

godlike 20.10.2017 19:28

Takže:

Sylvanas bohužel pro ní je Legion konečná.Její smrt nějakým způsobem otevře cestu N´zothovi vážně nemám tucha jak,ale myslím si že to bude ta velká role pro ni a toho pomateného vlka a hlavně doufám že ten starej zaslepenec chcípne taky.

Arator the Redeemer:ten by měl umřít pro ten jeho výraz v obličeji.

Magni:no je otázka co s ním očividně s ním někdo něco pěkně vyjebavá teda pokud všechny ty řeči od Il´gynotha nebyly jen lži.

A jen mimo trošku doufám,že se v budoucnu nějak více zapojí Lich king

jawed 20.10.2017 16:42

Ja by som strašne chcel aby umrela maiev popravde z menovaných postáv ona je jediná postava ktorej želám smrť no myslím si že turalyon alebo alleria tiež umrú. Malfurion...nemyslím si že sa mu niečo stane ale kto vie tyrande rovnako prežije, khadgar to je úplný opak maiev = to úplne dúfam že sa nič nestane(síce pochybujem že by umrel ale aj tak ) ak sa mám priznať najradšej by som bol keby neumrel nikto...okrem maiev na druhú stranu je toto najzaujímavejší datadisk práve aj kvôli tomu koľko postáv v ňom umrelo(môj názor)

Sinterie 20.10.2017 12:16

Turalyon

Bellatrix 20.10.2017 10:01

Já začnu, ano? Tak předně, doufám, že chcípnou Malfurion & Tyrande. Nic zvláštního mě k tomu nevede, tedy kromě mé vášnivé nenávisti k těm dvěma. A za jejich cukrování ve Val'sharah si zaslouží minimálně upálit na špičatých kůlech.
A teď vážně – myslím, že v dohledné době zemře některý z dvojice Turalyon/Alleria.
A pokud jde o Maiev, tak v 7.3 podle všeho vývojáři zapomněli, že existuje, takže ta teď bude přinejmenším nějakou dobu virtuálně mrtvá, dokud si zase nevzpomenou na její existenci, a pak ji buď projistotu nechají umřít, aby na ni už nemuseli pamatovat vůbec, nebo se zase začne věnovat něčemu, co bude ideálně opět v rozporu s jejím předchozím lore.

Šéfredaktor WoWfan.cz

FlokiEremitt 20.10.2017 11:16

Doufám že si na ni vzpomenou a nechají ji upálit na kůlu jak jsi tu řekla, měla by zaplatit za to co provedla Illidanovi a vlastně celému světu, jen kvůli svojí psychicé poruše (pomateností lovce).

MegaRatchet 21.10.2017 19:33

FlokiEremittNabodnout jí na kůl at zhebně Maiev

Jackili 21.10.2017 19:46

Tak to nemohu souhlasit. Furion i Tyrande jsou skvělé postavy, které si smrt vůbec nezaslouží a myslím, že zatím je určitě nečeká. Maiev je moje srdcovka takže smrt si nepřipouštím. Jediná postava jejíž smrt by mi nevadila je Sylvanas.

Bellatrix 22.10.2017 00:56

@Jackili Mě u Maiev akorát štve, jak Blizzard nehledí na soudržnost jejího lore. Viz kniha Wolfheart a pak Legion, kde se všichni tváří, jako by události Wolfheart vůbec neproběhly. Proč se pak teda Blizzard obtěžuje nechat psát knížky, když k nim pak v příběhu hry nepřihlíží?
Jinak, smrt Maiev bych asi neobrečela, ale pořád je to jedna z těch zajímavějších postav. A její špičkování s Illidanem na Broken Shore bylo vtipné. Jen škoda, že v tom už asi nikdy pokračovat nebudou.

Šéfredaktor WoWfan.cz

MegaRatchet 22.10.2017 14:21

@Jackili Nabodnout jí na kůl at zhebně Maiev

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet