Battle for Azeroth alpha - Detaily a easter eggy v…

  alpha    dojmy    Battle for azeroth   

Před pár dny jsem upozorňovala na tweet Jeremyho Feasela ohledně možného přístupu do alphy. Zjistila jsem, že patřím mezi ty šťastlivce, kteří alphu dostali a tak jsem nelenila a okamžitě jsem ji nainstalovala. Většinou dělám v alphě a betě jen screeny z lokací, protože si chci zažít questové linie v celé kráse hned po startu datadisku, ale rozhodla jsem se udělat výjimku.

 

Pokud si pamatujete, Bellatrix před nějakou dobou dostala přístup do alphy a napsala hezký článek o jejích dojmech z Drustvaru a Nazmiru. Zatímco v jejím článku jsou popsány dojmy z celé lokace a také příběh, já narazila na pár maličkostí a easter eggů, o kterých jsem neviděla, že by se někdo zmiňoval. A proč taky? Jsou to totiž detaily, které možná nestály za napsání, ale já si jich všimla okamžitě a chtěla jsem se o ně s vámi podělit. Zatím jsem se podívala jen do Drustvaru, ale příště se podívám na Zandalar.

 

"Flight" masteři v Kul Tirasu

První zvláštnost, na kterou jsem narazila, když jsem si procházela Boralus, hlavní město Kul Tirasu, byl způsob přepravy. Ano, existují zde normální flight masteři s gryphony, ale jak již víme, Kul Tiras je námořní velmoc, čehož Blizzard využil pro jeden naprosto úžasný detail, který mi vykouzlil úsměv na tváři. Po celém Kul Tirasu najdete u lávek a v přístavech tzv. ferry masters, v překladu převozníky. Když se potřebujete někam dostat po vodě, zajdete za nimi a oni vám ukáží, kam vás na pramici dokáží přepravit. Moje první setkání s s nimi se uskutečnilo, když jsem si jako první lokaci v Kul Tirasu k expení vybrala Drustvar, kam mě právě oni dopravili po vodě.

Boralus

Nezdá se to, ale Boralus je neskutečně obrovský. Sice nefunguje celé jako obvyklé město a jeho větší část je nebezpečná, jelikož se zde rozmáhá mafie a nebezpečné gangy, ale i tak mi rozlohou přišel podobně velký jako Suramar. Není sice tak hezký jako město Nightborne, ale i tak. Wow, just wow.

Grimasy a pózy

Vím, že tohle moc lidí ani tak neřeší a nevšímá si toho, ale čím více grimas a póz charakter má, tím více ožívá. A když jsem tak stála s Gennem Greymanem a ostatními Kul Tirany u mapy, kam se na Kul Tirasu vypravím jako první, všimla jsem si jednoho kapitána, který se opíral o zeď, otráveně pokukoval po místnosti a krčil nos. Všimla jsem si toho díky tomu, protože jsem tuto grimasu u NPC nikdy neviděla. Pak jsem přijela do Drustvaru a tamní převoznice dělala úplně to samé. Jestli se do alphy dostanete, nebo poté do bety, schválně si toho všimněte. Tak otrávený člověk se jen tak nevidí. Když mi řeknete, jak nahrát gif, mileráda ho sem dodám, protože to stojí za to.

Prokletý Drustvar

Za mě musím říct, že i když je Drustvar nejponuřejší zóna z Kul Tirasu, líbí se mi snad nejvíc, protože čiší slovanskou mytologií. Když totiž přijdete do první vesničky, která je zasažena podivnou kletbou, která nutí lidi zůstat na místě, všimnete si obrovského dřevěného idolu a všude po vesnici jsou rozmístěné různé tretky s havraními lebkami. Přemýšlela jsem, kde jsem tento motiv už v Blizzard hrách viděla. Pokud trochu hrajete Heroes of the Storm, možná (opravdu jen možná) vám to připomene to samé, co mně: Cursed Hollow. Samá barva stromů a prostředí a havraní téma. Nesmírně se těším, až si celý příběh lokace projdu.

Tom Odell

Blizzard dává do hry mnoho referencí na různé slavné osobnosti či popkulturní odkazy. V té samé vesničke, kterou v Drustvaru navštívíte, se v jednom z domů nachází rodinka a její hlavou je Tom Odell. Pokud se trochu pohybujete kolem pop music, pak asi víte, o kom je řeč. V domku visí diplomy a medajle a pod nimi puška. Vypadá to, že v Kul Tirasu by se zpěvák moc dobře neuživil, takže raději zkusil dráhu lovce.

Děti

Děti umí atmosféru neskutečně doplnit. Jsou totiž hodně upřímné a i když nevidí občas svět takový, jaký ve skutečnosti je a hledí na něj trochu jinýma očima, přesto vidí věci, které dospělí vidět přestali. A taky umí být creepy. Viděli jste trailer k hororové hře Dead Space? Pustili k němu dětskou ukolébavku. Dětský hlásek + hororové prvky = creepy as hell. Jeden příklad upřímných dětí najdete v Suramaru:

 

"Ring around the city,

Hearts are full of pity.

Crashing! Clashing!

Outside lies doom!"

 

V podstatě zpívají o tom, že kolem Suramaru je nebo byl štít, nyní je zde magická bariéra, přes kterou sice lze projít ale tam venku čeká jen zkáza. A "hearts are full of pity"? Řekněme, že když jsme nahlédli do celé situace v Suramaru, zjistili jsme, že jedna polovina elfů je s Elisande a škodí svým vlastním lidem, druhá trpí a je postupně likvidována.

 

A teď to creepy dítě. V Drustvaru jsem potkala v jedné malé osadě holčičku v růžových šatech. Všude kolem byly zmasakrovaná těla lidí i zvířat. A dívčina si prozpěvovala, jakoby se nic nedělo:
 

"Our poor little village is dead.

All the people have gone stiff or fled.

There is no more noise...

...except me and my toys...

...just like all the dark birdies said!"

 

Pokusím se to přeložit, ale ztratí to ten hezký rým:

 

"Naše ubohá vesnička je mrtva.

Většina lidu zůstala ztuhlá nebo prchla.

Již nejsou slyšet žádné zvuky...

...tedy až na mě a moje hračky...

...přesně jak ti černí ptáčci zvěstovali!"

 

Patříte mezi šťastlivce, kteří dostali alphu? Všimli jste si nějakých zajímavých detailů a popkulturních odkazů?  Nebo vás zaujalo něco jiného?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 25.05.2023 12:09

<a href=http://cial.buzz>cialis with dapoxetine</a> Columns correspond to individual tumors and rows correspond to genomic bins

Lokysk 26.03.2018 19:34

Mne Drustvar pripomína Zaklínače.

Esperanta 26.03.2018 19:52

Tak to nejsi sám jen jsem to říkat nechtěla

tattoo 26.03.2018 22:57

Rozhodně, stejně jak zmínila Espe - je tam hodně náznaků slovanských kořenů / podoby a to se mi hodně líbí. Jedna z věcí, kterou si mě nesmírně upoutal i svět Sapkowskiho. Už jen ty modely čarodějnic.

tattoo 26.03.2018 18:16

Chválím článek, Espe. :-)
Alpha mě minula, možná jsem ale rád. Betu bych vítal raději.
Give me more... Budu se těšit.

Esperanta 26.03.2018 18:27

Jé, někdo, kdo má Jack of Blades v profilovce
Jinak díky, pokusím se vymyslet další materiál, na který se zaměřit.
Já tu alphu hraju jen proto, že jsem redaktor, jinak bych si počkala do vydání jako jsem to vždycky dělala.

tattoo 26.03.2018 22:54

@Esperanta
*šéfredaktor :-D
A Jack of Blades je tutovka už hooodně let. O:-)

Esperanta 26.03.2018 23:35

@tattoo Můj nejoblíbenější záporák z RPG her A Fable moje srdcovka. První pořádná hra, na kterou jsem sáhla.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet