Battle for Azeroth - Tier sety nenávratně zmizí

  Tier    Battle for Azeroth    Set   

Ačkoliv nový datadisk s sebou přinese mnohé změny k lepšímu, jsou tu i takové, které mnoho lidí neuvítá. Dostaneme sice nový druh contentu, zároveň však zmizí tradice, která se ve World of Warcraft traduje již od jeho vzniku. Blizzard oznámil, že v Battle for Azeroth se již s tier sety nesetkáme. Teoreticky se však takový krok dal čekat, jelikož si sílu našeho gearu, resp. jeho určité části, budeme pomocí The Heart of Azeroth a Azeritu volit sami.

 

Vše vyplynulo z rozhovoru s Ionem Hazzikostasem. Ion uvedl, že chtějí zkusit něco nového a zároveň dát hráčům možnost výběru, co se týče gearu. Ve většině případů to totiž znamenalo, že tier sety se stávaly BiS (Best in Slot) itemy a trvalo dlouho, dokud daný hráč celý set neposbíral. Hráči byli tedy odkázani farmit konkrétní item pro daný slot. Nový gear v Battle for Azeroth také bude vzhledem odpovídat místu, odkud dropuje.

 

Jistě si nyní říkáte, jak to bude s tier sety, které dropovaly až do Legionu, jelikož mnohé jsou transmogové klasiky. Ion zároveň však neuvedl, že se tato změna bude týkat i právě těchto setů. Tudíž se dá zatím předpokládat, že staré sety budeme moci na transmog stále farmit. Upřímně si myslím, že v opačném případě by tím Blizzard naštval nemalé procento celé komunity už jen s přihlédnutím k faktu, že by daný krok z tohoto důvodu byl zcela nelogický.

 

Jaký máte názor na tento krok Blizzardu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Romik 20.11.2017 15:41

Nemam slov, kdejaky nymand si projde m+10 a za tyden dostane ilvl 935, coz je na urovni myth raidu, který je rozhodne tezsi nez nejaky m+10. Jediny rozdil mezi raidari a dung hraci byly sety a ted sejmou i todle. Raidy bez setu nejsou raidy. Takto se kurvi legenda.

barrny 18.11.2017 20:00

Takže setovky zmizí, no nevím, sety byly vždy od prvopočátku hry a do hry určitě patří, to že se wowko vydalo směrem diablovsko-neznámým je věc druhá. Otázka spíše je, jestli další datadisky budou pokračovat v nekonečném farmení (AP- nově - The Heart of Azeroth), tak silně začínám uvažovat o tom, že následující datadisk, již bude ten poslední co si eventuálně pořídím, jelikož tohle nesmyslné farmení opravdu není zábava, ale otrokařina pro blázny, které z hráčů chce blizzard udělat.

ItheSlave 18.11.2017 20:20

já jsi myslím že kdyby v legionu nebylo nekonečné farmení AP nebylo by co dělat a zase by jsme celou expanzi proseděli v garrisoně (jen můj názor )

ebolus 19.11.2017 00:27

@ItheSlave
To ano, ale zase všeho s mírou, bohužel Blizz jde z extrému do extrému.
Dokázal bych si představit, a mně osobně by vyhovovala, o polovinu menší farma, než byla v tomhle datadisku.

20.11.2017 09:51

@ebolus tak ono stejne kdo ted farmi ap podle me nikdo zvlast kdyz jeste furt neni maximalnilni knowledge takze to co by ted clovek farmil bude mit pristi tejden za tretinovou dobu, osobne si pockam az bude 55 a pak si zajdu par daily dungu nejakej ten mythic a budu na tom stejne jak lidi co hrajou aktivne

20.11.2017 21:02

Beeda2004 jinak za zruseni setu su rad, nic cloveka nenastve vic jak kdyz na sobe musi nosit pulku gearu s mizernejma statama jen kvuli set bonusu nemluve o nevyvazenosti jeden tier diky bonusu prvni v dps dalsi tier pomalu cloveka pretoci i healer, a ted kdyz blizazrd zavedl titanforged tak to bylo jeste vic znat protoze lidi odmitali menit sety z nightholdu a nekteri si radsi farmili mythic titanforged set na co nejvissi ilvl nez aby museli prejit na novou setovku

Martins911 17.11.2017 22:52

No začínám v tom mýt guláš čím dál tím více , takže my už nebudeme dropovat hadry ale jenom nový "APečka?".

Lockdaar 17.11.2017 12:43

Už delší dobu jsem si říkal ohledně tier setů, jak dlouho budou schopni vymýšlet stále nové a nové modely a někdy jsem si i myslel, jestli z celkového tier systému nepřejdou na něco jiného. A nakonec se tak i stane. Nejspíš v tom možná bude hrát trochu roli i to, že už prostě nemají tolik nápadů na vymýšlení stále nových modelů pro každý nový patch s raidem pro všechny classy - což je řekl bych prostě logický vzhledem k tomu, kolik stovek a stovek modelů tierů pro každou classu za ty roky vymýšleli. Mám sice trochu smíšený pocity z toho, že už žádný tiery po tolika dlouhých letech nebudou, ale tak stejně většina lidí jen nadávala, že dnešní modely tierů nestojí za nic a stejně skoro všichni běhaj v tmogu např. v oblíbeným T6. Bude to sice takový divný, že už žádný tier sety nebudou ale jak říkám, většina lidí stejně běhá v tmogu (včetně mě) tak si myslím, že tahle změna půjde bez větší námahy překousnout.
Jinak si rozhodně nemyslím, že by Blizzard dělal něco se starýma tier setama viz. článek - půjdou určitě stále na tmog normálně farmit jako doteď.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet