BlizzCon 2017 - Lost Codex interview

  battle for azeroth    blizzcon 2017    Q&A   

 

Lost Codex je twitterový účet, který se věnuje "všemu azerothskému", jak mají napsáno v popisku. Jejich zástupci nechyběli na BlizzConu 2017 a vyptali se dvou lidí z Blizzardu, Alexe Afrasiabiho a Shani Edwards, na vše možné ohledně nového datadisku Battle for Azeroth.

 

Q: Kdo zaútočil první?

A: Prožijeme tu situaci se vším všudy. Ale Alex viděl post na Redditu, kde si ork zapálil ve větvích Teldrassilu ohníček. Tak tenhle ork rozhodně zaútočil první :)

 

Q: Kdy se z Manduina stal takový zdatný válečník?

A: Neříkal bych tomu válečná zdatnost. Anduin si prošel všemi možnými druhy tréninku, bojového i kněžského (od Velena). Kromě toho se přátelí s Bainem a jakožto královský syn se důkladně cvičil v boji.

Anduin má potíže se spánkem. Trápí ho vize a noční můry. Potřebuje pochopit, co se stalo na Broken Shore, ale každý se ho pořád jenom snaží chránit. Potřeboval se vydat mezi své lidi a poslechnout si, co si povídají. Potřeboval se přestrojit a jít se o tom přesvědčit sám. V momentě, kdy mu Genn podal meč, udělal Anduin první krok k tomu, aby se stal mužem. Jsme svědky toho, jak se Anduin dramaticky mění.

 

Q: Proč právě těchto šest spojeneckých ras (allied races)? (viz zde a zde, pozn. red.)

A: Vývojářům se těchto šest zamlouvalo už od počátku. Také s tím hodně souvisel feedback hráčů, kteří měli o některé tyto rasy zájem. Rovněž jsme chtěli něco cool a neokoukaného, něco, co tu doteď nebylo. A proto přišli na scénu Void elfové.

 

Q: Proč se Thalyssra spojila s Hordou? Bude mít k této části příběhu přístup i Aliance?

A: Spojenecké rasy budou zahrnovat řadu striktních podmínek. Hlavní z nich budou questy. Questy pro Nightborne ukážou zlomový bod, kdy se tito elfové připojili k Hordě, ale Aliance dostane rovněž ochutnávku tohoto příběhu.

 

Q: Dívají se Lightforged draeneiové na mezifrakční konflikt spatra, protože si předtím prožili mnohem důležitější válku?

A: Lightforged se na mezifrakční válku nedívají nijak pohrdavě. Je to prostě jen skupina draeneiů, která se při opuštění Argu nalodila na plavidlo naaru. Genedar se pak rozdělil na dvě různé lodi – Xenedar a Genedar – a každá z nich si šla svou vlastní cestou. A když to pro Lightforged začalo vypadat špatně, draeneiové jim přišli na pomoc. Až skončí Legion, s kým teď budou bojovat? Po čí bok se postaví? Po bok své rodiny.

 

Q: Anduin a Světlo versus Alleria a Prázdnota (Void)?

A: Anduin je stále kněz (priest), nikoli paladin. A jakožto kněz rozumí oběma stranám kněžství. Prázdnotu si ztotožňujeme se zlem, ale ona je spíše šedá. Locus Walker není jediný, kdo dokáže ovládat Prázdnotu. A Alex doufá, že jednoho dne navštívíme Prázdnotu, abychom spatřili hrůzy vzešlé ze Světla. Zde na naší straně vidíme, jak Prázdnota povstává z planet obývaných Starými bohy a chapadly... Ale co jejich strana? Existuje nějaký protiklad, kde planety pokrývají krystalické hory růžového a žlutého pancéřování naaru? Jak kruté to musí být vůči obyvatelům Prázdnoty?

 

Q: Představovali Zandalari největší výzvu, protože na rozdíl od zbylých pěti spojeneckých ras nepoužívají existující model?

A: Bylo to nejobtížnější, protože jde o unikátní model. Je to modifikovaný trollský model, ale narovnaný, namísto shrbeného. Chtělo to trochu víc času, abychom ho vyladili. A v porovnání s ostatními spojeneckými rasami jsme také strávili větší množství času tvorbou možností customizace pro Zandalari.

Další věc – druidové Zandalari budou mít unikátní modely a jejich travel forma bude raptor.

 

Q: Nějaká nápověda ohledně budoucích spojeneckých ras?

A: Popusťte uzdu své fantazii. A výsledek pak vydělte pěti.

 

Q: Co takhle rozšířené možnosti customizace u stávajících ras? Například bradky Lightforged draeneiů u klasických draeneiů?

A: To je něco, co vývojáři chtějí udělat, ale momentálně se soustředí především na spojenecké rasy. Ale chtějí to udělat.

 

Q: Update goblinů/worgenů?

A: O tom mluvíme před každou expanzí. Chceme to udělat, nesmetli jsme to ze stolu, ale zatím to má ještě čas.

 

Q: Jaké jsou vaše oblíbené zóny, které se z hlediska estetiky či barevného rozložení liší od Legion?

A (Shani): Oblasti Zandalari, které jsou plné modré, rudé a zlaté.

A (Alex): Stormsong Valley. Naláká vás, protože se tváří vlídně a bezpečně, a pak po vás skočí quillboarové a roztrhají vás na cucky, jak to oni dělávají. Úděsné.

 

Q: Jaký je vztah mezi Jainou a její matkou? Přijali by ji Kultirané přátelsky?

A: Myslíte, že by ji ti mohutní mořští vlci, kteří obývají Kul Tiras, přijali s otevřenou náručí, když ví, jakou roli sehrála ve smrti Daelina Proudmoora? Asi těžko. I když kdo ví!

 

Q: Jakou má Kul Tiras v posledních letech historii s Aliancí?

A: Po Daelinově smrti se stáhli. Přišli o spoustu lodí, draci, zrada... Je to národ, který si vystačil sám po tři tisíce let. K čemu by jim byla Aliance? V tom spočívá ta výzva: přesvěčit je, aby se připojili k Alianci.

Mimochodem, modely mohutných Kultiranů jsou 100% nové modely, ne upravení lidé.

 

Q: Když budou jednu z hrozeb představovat piráti, objeví se také Bloodsail Buccaneers a Duke Falrevere?

A: Nějací Bloodsailové se možná objeví.

 

Q: Kde bude Dalaran a Khadgar?

A: Khadgar bude poslán pryč, a to soon(TM). Může si říkat své vtípky a příšerné slovní hříčky, dokud ho zase nebudeme potřebovat.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

KiroNet 23.11.2017 09:53

Je to divne, Khadgar tolik let s nami a najednou jen "posleme ho pryc" lol

malfurik 14.11.2017 19:50

To posledné som nepochopil :Khadgara pošlú preč? To ako fakt? Mohol aliancii riadne pomôcť, aj keď bol skôr neutrálny .

Bellatrix 14.11.2017 20:17

Jenže to je právě to – on je neutrální, tak proč by se přikláněl na jednu stranu? Byl pro přijetí Hordy zpět do Dalaranu, takže už tehdy nechtěl nadržovat Alianci. Tím spíš jim nebude pomáhat Hordu vraždit.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 15.11.2017 00:37

Champion! I'm counting on you to help me solve another world-ending threat soon because your factions are full of morons and are completely useless and won't stop killing each other for stupid reasons! See ya in the next patch! - Khadgar, probably.

Bellatrix 15.11.2017 00:54

@Zug Ani netušíš, jak moc mi mluvíš z duše. A já mám strašnou krizi identity, protože můj char by se asi zachoval podobně, takže fakt netuším, jak za něj budu schopná ten datadisk odehrát

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 15.11.2017 12:06

@Bellatrix Tak tak. Na jedné straně jsem fanaticky loajální Sylvanas (ableit, za to spíš můžou ty fan fics co jsem během let přečetl než samotný Blizzard lol) a na druhé se nemůžu zbavit toho pocitu, že jsou všichni naprostý magoři. Oni vědí, že Old Gods jsou pořád někde, že se připravují na další pokus o ovládnutí světa ale ne. Radši se budou snažit navzájem se oddělat než na chvíli použít ty svoje makovice. Ach, jak krutý osud to musí být charakterem Blizzardu.

jawed 14.11.2017 19:48

tak navštívenie prázdnoty....ja som vždy vedel že svetlo naaru niesu úplne dobrý
no a čo sa týka dalaranu a khadgara som zvedavý..

Bellatrix 14.11.2017 20:17

Jo, tohle mě taky dost zaujalo. Jestli bude taková nějaká příběhová linka, tak se na ni děsně těším.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet