Blizzard udělil bany za zneužití levelovacího potionu

  ban    bug    draught of ten lands   

Blizzard udělil dočasné bany hráčům, kteří zneužili bugu u itemu Draught of Ten Lands. Item po použití navyšuje veškeré staty o 10 a především zvyšuje přijímání zkušeností o 10 % po dobu jedné hodiny. Bug spočíval v tom, že item šlo použít opakovaně, čímž se buffy kombinovaly a efekt se navyšoval do takové míry, která nebyla vývojáři zamýšlená (ačkoli například s buffem WHEE! z Darkmoon Faire se Draught of Ten Lands stackovat mohl).

Zároveň je třeba dodat, že k násobení efektu nemohlo dojít náhodou – potiony bylo třeba v inventáři rozdělit tak, aby se každý jednotlivý item nacházel v samostatném slotu.

 

Ne všichni hráči, kteří item zneužili, byli zabanováni na stejně dlouhou dobu. Některé bany byly uděleny jen na krátkou dobu dvou nebo tří dnů, zatímco nejdelší ban byl na měsíc. Délka banů se pravěpodobně odvíjela od míry zneužití bugu.

Hráči, kteří byli zabanováni na dobu delší než jen pár dnů, kvůli exploitu přijdou například o možnost účastnit se Mythic Dungeon International, jehož první část se odehraje tento víkend. Hráči s nejdelšími bany pak pravděpodobně propásnou i první týden raidu Crucible of Storms, který vychází 16. dubna.

 

Ačkoli byl bug opraven již minulý týden, k oznámení o banování došlo až nyní. V současné chvíli není známo, zda budou následovat nějaké další tresty, jako například smazání postav, které z exploitu ve velké míře benefitovaly.

 

Patřili jste mezi hráče, kteří neodolali a bugu zneužili? A pokud ano, dočkali jste se postihu od Blizzardu? Myslíte, že byl takový postih zasloužený?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 23.03.2019 06:34

Ja jsem o tomhle ani nevedel ze to existuje, i kdyby ano tak bych to neriskoval, ale zase je problem jak maji hraci vedet ze je to exploit a ze to neni takto mysleno. Navic kazda ta potka stoji 5 marek, aby mel nekdo napr 50 stacku musel nafarmit 250 marek na accountu, coz taky zabere dost casu a ten cas pak usetrili pri levlovani, abych nekomu zavidel ze s tim rychle vylevloval a hned ho bannětě šmejda tak to fakt ne, toto je dost kontroverzní, ostatni hráče to tolik neovlivní jestli Pepa vylevluje 20tyho alta za den nebo za 5 dní, muze to mit i za 5 minut kdyz koupi boost a o to asi jde ze si blizz mysli ze je tato metoda konkurenci proti kupování jejich boostu za 60€. No mimochodem podle me je oboji spatne. Dalsi problem je jak extremne nudny je dnes levlovat 1-120, hlavne kdyz uz jste to delali aspon 10x predtim, ale to by bylo na jinej rozbor.

Ja se jich nezastavam ale podle me to neni tak cernobily, jako kdyby treba na 1 potion ziskali 50 stacku tak je to jasny, ale uz jenom to ze tech 50 potionu museli nejdriv nafarmit z toho nedela podle me tak jasnej exploit, v minulosti bylo spoustu xp potionu a RAf bonusů že kdo se v tom ted ma uz vyznat co se smi a co se nesmi.

Ja jsem byl vzdycky pro kdyz blizz zabanuje cheatery a botery, ale tady nevim co si mam myslet, protoze si vylozi pravidla podle sveho a nikdo nebyl varovan ze ten potion stackovat nesmi, stacilo by asi sebrat ty levly, tohle je az moc velka komedie na tema "banujeme cheatery" ...

Hromovapest 23.03.2019 05:01

Zcela správně. Já bych Ban nedával. Vrátil bych jim postavu za trest o 20 levelů zpátky a vynuloval neck a reputace. Krásný trest co by zapůsobil. :-)

BuloZB 23.03.2019 01:40

nechapem co tu riesite, v podmienkach hry je napisane ze blizzard moze suspendovat alebo uplne zabanovat ucet aj bez udania dovodu. dalej je tam jasne napisane ze za exploit mozeme dostat ban. Exploit to bol takze tu nie je co riesit. Kazdy jeden z vas ste tie podmienky odsuhlasil

BuloZB 23.03.2019 01:42

dotycny vedeli ze je to bug a aj tak pouzivali, hraci stackovali ten buf aj 50x a viac

Joe 22.03.2019 21:39

V článku neni napsaný, že se potky museli v invu rozdělit každá do jinýho slotu aby to fungovalo, takže tohle náhodně omylem udělat nešlo .)

Bellatrix 22.03.2019 21:46

Doplním, děkuju za info.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Petanurban 22.03.2019 20:28

Už hodně dlouho nehraji a s takovými bugy jsem se prakticky nesetkal. Může mi někdo říct, jak mám poznat, jestli je daná mechanika zamýšlená, nebo ne? Ok, 10 lvl během krátké chvíle je podezřelé i pro hloupého, ale když se nejedná o velký efekt stacku?

Rreezznniikk 22.03.2019 20:27

Blizzard (je to ještě Blizzard?) se snad nikdy nepoučí, nejen, že si to neodzkouší na PTR, ale navíc bude trestat hráče za svoje chyby :-) Kdyby byl alespoň trochu fair play, hodí jím rollback (kterej přiletí asi taky, vždyť expit znova = víc času ingame = další potencionální předplacení = profit) na postavy a ne banány na předplaceý ACC.

corpsen 22.03.2019 22:00

přesně tak, hlavně, že PTR už se*ou na všechno. Navic kdyby si tyhle blbosti na lehci lvleni odpustili, taky by se nic nestalo.

BuloZB 23.03.2019 01:42

@corpsen ten bug na PTR nebol

tkrejc 22.03.2019 18:07

Cetl jsem na to krasnou reakci. A davam mu castecne za pravdu. Za to ze muzem hrat vsichni platime a kdyz tam udelaji bug a ty na to prijdes a vyuzijes ho, proc by te za to meli trestat?? Spis to diky tomu muzou opravit. Jasne sice jsem potom ve vyhode, ale zrovna toto ze rychleji leveluju alta te zas tak nezvyhodni. Byt to na nejaky veci v end game a byl si pak ve znacne vyhode to je dle me neco jinyho.

gilldor 25.03.2019 10:38

Ale přesně o to jim jde o placení, když využiješ jejich boost, tak za něj zaplatíš. Když lelveluješ poctivě trvá ti to dlouho a platíš za čas, kdežto když využiješ nejaký bug a rychle vyletíš nahoru tak sice jdeš end game věci ale tvůj čas je pro ně strátový neplatil jsi měsíc aby si se dostal na max level. Proto křičí že je to nelegal a banujou přišli o prachy za hraní dalšího pfff např měsíce

Eydis 22.03.2019 18:00

Len pre drobnú informáciu o tom aká sila to bola, jeden hráč nastackoval 70 potionov a za jeden Freehold mal level 120 zo 110.

djmetla 23.03.2019 11:45

konečne poriadne expenie

Programátor WoWfan.cz

Morderon 22.03.2019 17:25

Hlavně že bugnuté farmení honoru v BfA prepatchi se nebanovalo. Blizz a jeho posuzování exploitů a "clever use of game mechanics" je stejně elastické jako



PS: O tomto jsem nevěděl a mezi postižené nepatřím.

kritik 23.03.2019 06:06

Minimalne vsichni prisli o ten honor a prisel email s varovanim, jestli nekdo dostal i ban to nevim ale zase jejich pozdni reakce zpusobila ze to bylo vyuzivano tak masivne, joinuli jste random grupu pres lfd kde bylo napsano pvp farm a drtiva vetsina lidi netusila ze je to nejakej exploit, nekdo to pal leavnul kdyz to zacalo vypadat podezrele, ale fakt nikdo si nebyl jistej jestli je to takto mysleno nebo ne, to je ten problem ..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet