Cataclysm úkoly potřebují předělat

  Cataclysm    úkoly    oprava   

Před nějakou dobou jsem si založil novou postavu s tím, že si konečně vyzkouším úkoly, které se objevily v Cataclysmu. Přeci jen jsem neměl možnost, abych si úkoly vyzkoušel, protože jsem od té doby novou postavu nevytvářel a pokud ano, byla vylepšena na nejvyšší úroveň pomocí boostu, který Blizzard nabízí.

 

Samozřejmě jsem rád, že se Blizzard zaměřuje hlavně na nové lokace, nové úkoly a celkově na nový obsah, který nás bude bavit mnohem déle, než úkoly v lokacích, ve kterých zůstane hráč maximálně dvě hodiny herního času, ale přeci jen mě mrzí, že se vývojáři nesnaží aktualizovat i starší svět, ve kterém se pohybujeme.

 

Skočte si například do zón, které byly poškozeny útokem Deathwinga a zjistíte, že se příběh stále točí kolem několik let staré věci. Deathwing je mrtvý, zabili jsme v podstatě dalších několik desítek padouchů, kteří chtěli zotročit Azeroth a zničit celou civilizaci. Nebylo by tedy na čase, aby se konečně zacelila obrovská díra uprostřed Barrens? Stormwind byl konečně opraven, ale tím by to přeci nemělo skončit…

 

V posledním rozhovoru se Ion Hazzikostas rozhodl, že se do budoucna můžeme těšit na draky a Void Lordy. Znamená to, že se opět vydáme na jinou, zbrusu novou planetu, na zbrusu nový ostrov někde na Azerothu (i když o všech víme, protože druhá strana planety neexistuje) a na stařičké kontinenty se opět zapomene? Je to dle mého škoda. Dokázal bych si představit, že zóny projdou změnou, že místa, která byla poškozená, byla opravena nebo upravena.

 

Jak to máte vy? Také vás čas od času štve, že se zapomíná na starší lokace, které nejsou již dnes relevantní?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

JSagittarius 06.07.2017 13:57

Neni mozne po kazdem datadisku menit obsah vsech Q v cele hre. Proste zony z datadisku jsou od sebe oddeleny casem. Wow nefunguje pribehove v realnem case. Pokud delam Q v Outlandu tak jsem v dobe kdy Illidan jeste zije. Pokud delam Q v Northrendu tak si tam na trune porad sedi Arthas atd. Navic je takhle zachovana continuita pribehu.

Tento pristup je trochu krkolomny na puvodnim svete azerothu. Ktery neni vymezen datadiskem (novy svet kam se jde pres portal nebo lodi). Takze se tam pouziva Stormwind v "soucasnosti" ale pritom okoli je porad v minulosti.

Clovek musi mit na mysli tu casovou kontinuitu. Je to uplne to same jako Lore a herni mechanismy ktere se casto vylucuji ale proste World of warcraft je hra a pak teprve pribeh ze sveta Warcraft.

Deathkroman 06.07.2017 14:34

Tak ono jakmile doděláš všechny questy ve starých zónách tak až pak se teprve dostaneš i v té oblasti do současnoti, takže, když někdo expíš jen v zónách, tak to celý projde a pak má většinu oblastí třeba v E. Kingdoms a potom i Outland, Northrend, Pandarii atd. v současnosti. Je to v celku jednoduché.

Metiu 06.07.2017 12:51

Možno ma všetcia "zhejtujú" , ale podľa mňa je to takto dobre. To, že sa príbeh odohráva pre danú postavu tak "postupne". Čo ak si chcem zahrať staré questy, aby som vedel čo predchádzalo čomu. Napríklad je mi lúto že sa nemôžem pozrieť do starého naxxu, lebo už neexistuje. Veľa vecí, čo kedysi boli, už neexistuje. Ak som hocijaký level, pre moju postavu by sa príbeh mal odohrávať v danej expanzii. Čo by potom urobili so štartovnou lokáciou pre DK napríklad? Najlepšie quest línie čo som kedy hral pre mňa westfall a uldum, už som mal postavu preexpenú na ďaľšiu oblasť a neodišiel som pokial som líniu nedokončil. Na druhej stráne ale súhlasím, že to zabíjanie Mobiek na 1 ranu nič moc. 2 ludia s heroimami si môžu sólovať dungy pre ich vlastný level. Ale aj to je stavané tak, aby si každý čo najskôr vyleveloval altov.

Kaykay 06.07.2017 11:56

Kdyby jenom Cata lokace, všechny starý lokace jsou mimo aktuální dění.

Rapid Game 06.07.2017 10:14

Já myslím, že příběh v daných zónách sleduje málokdo. Pravda ale je, že ty zóny jsou nevyužívané a člověk se tam nepodívá, navíc expení je v dnešní době naprosto zničené. Questy, které člověk plní s prstem v zadku a to jen do 15 lvl kde se postaví do hlavního města a jen loguje Dungeony. Jako za mě je end game teď v Legionu fajn a baví mě. Jenže jsem čekal, že když před Legionem byly ty invaze, že nějak tak budou pořád nebo, že budeme s Legií bojovat i na starých kontinentech... No doufejme, že se Blizzard tak nějak vzpamatuje...

Thilnezz 06.07.2017 06:52

Jak už tu píše Akari o něco níže bylo by opravdu potřeba boostnout dmg a hp u věech mobů level 1 až level 100.

Za mě osobně vyhc lokace a úkoly nepředělával, ale ten boost npc by byl fakt na místě. Momentálně expím warlocka a od levelu 10 dávám všechno na jednu ránu Haunt a asi vterinu Drain Souls a npc je dole. Chápal jsem to na levelu 12, ale ted mám 85 a je to počád to samé.

Já vím co mě čeká na levelu 100, že tam už bude potřeba víc než tohle, ale co nový hráči? Vždyť oni si budou 99 levlů myslet, že jejich classa funguje nějak a najednou na levelu 100 je všechno o 300% težší, než předtím.

Nevím no, za mě bych to rozhodně viděl na úpravu NPC po celém světa tak, aby Vás mohlo něco občas ohrozit na životě a ještě si jako bonus nebudete vytvářet mylné představy o Vaší classe.

Merneron 06.07.2017 08:21

Skús expiť bez heirloomov, ktoré nemajú noví hráči vždy k dispozícii a je to stále dosť náročné.

Thilnezz 06.07.2017 14:56

@Merneron

Na warlockovi nemam ani jeden heirloom. :-)

A vsechno davam na dve rany, tak jak sem psal.

kritik 06.07.2017 03:58

Akorat bych se opakoval, ale v jakym stavu je Azeroth od cataclysmu je dost smutny, proc na to kaslou je dost jednoduchy : dnesni activision blizzard neni stejnej blizzard jako pred 12+ lety, kdy se ten svet vytvarel, proste by z toho nemeli zadny dalsi zisky, nebo si to aspon mysli, ale ja jsem tu psal jeste pred vydanim Legionu ze world questy jenom v peti zonach bude po case desna nuda, Broken Shore ani nepocitam jako zonu to je kus skaly, je to problem v kazdym datadisku hlavne kdyz ma takhle malo zon, celej svet je tak obrovskej a vyuziva se kolik ? tak 5% ? wowko vam zabira na disku skoro 50 GB a vyuzivate asi tak 5GB, pokud nechtej predelat stary questy , tak pridat tam nejaky world questy opravdu tak narocny nebude, jemonze zase jsme u toho proc by to delali, ale zajimalo by me koho po deseti mesicich bavi pohybovat se porad v tech samych peti zonach, na to pravdivou odpoved nedostaneme, Blizzard uz 2 roky cisla subu taji, to je jeho vec, ale kdyby se nejak zacal vyuzivat cely svet zacalo se by se zase blizit MMORPG, coz v dnesnim stavu opravdu neni, pokud se zameri jenom na endgame a jenom na aktulani datadisk, tak zase ztraci dalsi hrace, protoze ne kazdyho bavi Mythic+ dungy s milionem obtiznosti toho samyho a raidy se ctyrmi obtiznosti toho samyho, ale tenhle typ "zabavy" je nam vnucovan, ostatni veci jsou ignorovany bud uplne, a nebo se resi dost alibisticky: zvedli jsme vam heirloomy na lvl 110 tak vidite starame se vam o levlovani altu ... hmm, ja nevim ja mel par lety plnej friend list a dneska z tech lidi neni online nikdo, a pokud ano tak ne ve wowku ale asi tomu nerozumim a nejak tajne ziskal blizz 10 milionu novych hracu :-)

06.07.2017 12:32

on se celej svet vyuziva, ale ne na normal realmech, ale na roleplay, sem si udelal char na jednom RP servru for fun a treba gilneas byl skoro plnej worgenu.

Jinak argus bude nova trojlokace s world questama takze toho zas bude trochu vic i kdyz ja to delam tak jak od zacatku udelam questy na truhlu + max nejaky dalsi na proc itemu treba z pvp co sou 880 aktualne a podobne.

Jeste jedna vec pro novyho hrace wowko 100% jednoduchy neni potkal sem skupinu bez heirloomu ve stratholmu a ten tank umiral pomalu na dve rany a kdyz se nabrala vetsi skupina tak to byl wipe

Lockdaar 07.07.2017 13:49

Podle mě k tomu mají důvod, proč tomu tak je a tím hlavním důvodem je vysoce pravděpodobně časová kontinuita příběhu (ostatně jak to tady už někdo psal). Když budete dělat questy v Outlandu, bude tam furt Illidan z dob BC, když budete questit v Northrendu bude na trůně furt živej Arthas i když je reálně už dávno mrtvý, to samý s Cataclysmem a Deathwingem atd. dokud je na daný postavě nezabijete a neposunete se v příběhu dál až na aktuální obsah - zkrátka aby jste si nějakým způsobem prošli příběh jednotlivých expanzí. Chápu, že Kalimdor a EK budou asi pro někoho v tomto diskutabilní, jelikož to není např. Outland někde mimo Azeroth nebo Northrend jakožto 1 kontinent mimo ten "starý svět" z dob vanilly, ale přijde mi zbytečný, aby to nějak předělávaly, aby se to nějak zaktualizovalo a nezůstávalo to v tý podobě z roku 2010-2012. Klidně ať do starýho světa přidaj časem třeba nějaký WQ, ale ty questy z Cataclysmu bych nepředělával/neaktualizoval pokud k tomu nebude nějakej rozumnej důvod...

Akari 06.07.2017 01:17

Spíš by se měli zaměřit na staré zóny (1-100lv) ze dvou pohledů...
1. Mobky začnou dělat damage, přestanou umírat na 1-2 rany. Dneska je to hrozný, nové hráče to může i dokonce odradit, jak je to easy, prostě nezáživné.
2. Udělají zóny tak jako na Broken Isles, že by člověk mohl expit kde chce, že by se mobky scalovali podle něj. Třeba rozdělit scalovani podle expanzí 1-60, 60-70, 70-80, 80-85, 85-90, 90-100.

Tím by konečně mohli vyřešit i čísla statů obecně. Dneska jsou tak velká, že se všechno strašně rychle přegearuje (raidy, dungeony, world zones, no prostě všechno). Udělali to na začátku WoD, ale pak se zase rozhodli to udělat jinak.

Method (všechno single target fighty, čísla jsou cca.)
Hightmaul - Butcher - 30K dps
Blackrock Foundry - Grull - 35k dps
Hellfire Citadel - Fel Lord Zakuun - 55k dps
A pak přišel Legion a staty šly zase skokově nahoru
Emerald Nightmare - Ursoc - 360k dps
Nighthold - Trilliax - 670K dps
Tomb of Sargeras - Goroth- 1150K dps


Jikonekt 05.07.2017 22:25

Tohle opravdu asi trapi malokoho... kolik lidi ty stary zony navstevuje a jak casto... pri leveleni tim kazdej prolitne... a spis ani neprolitne, pac vetsina lidi leveluje pres dungeon finder... a na max levelu se tam nikdo neobjevi, protoze proste neni proc... takze za me osobne at to klidne nechaj, jak to je... nikoho to netrapi:_)

Vatt'ghern 05.07.2017 20:47

To se jim ani nevyplatí předělávat, protože přece sami" razí politiku " expení přes easy dungy

Unguis 05.07.2017 16:23

A teď si vem třeba takovej Exodar nebo Silvermoon. Ty se opravujou už 10 let a pořád jsou na tom stejně :-D

05.07.2017 17:21

v silvermoonu rpidali aspon litaka do startovni lokace:-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet