Dění kolem WoW v Číně

Čínská kauza stále pokračuje. Máme tu jednu žalobu proti The9 (bývalý poskytovatel WoWka v Číně) a Blizzardu a také WoWko získalo v Číně rating "Adult only" (pouze pro dospělé). Zábavné, že?
/pic/news/wowchina

Blizzard a The9 dostali pokutu

Společnost The9, jakožto tehdejší partner a provozovatel World of Warcraft v Číně, byla shledána vinou z toho, že nelegálně používala ve hře 5 fontů, které paří Founder Technology Group. The9, Blizzard a další 2 strany musí zaplatit pokutu 1,45 milionů RMB, tož je zhruba 212 000$. The9 se proti rozsudku odvolala. Tato pokuta se stane dalším jablkem svárů mezi The9 a Blizzardem. The9 se totiž nelíbí, že s nimi Blizzard neprodloužil smlouvu a další věci.

Spor mezi The9 a Blizzardem

10. března v Šanghaji začal soud projednávat spor mezi The9 a Blizzardem. A spor není nic jiného, než to, že The9 nemůže již nadále provozovat WoW Číně. The9 tvrdí, že Blizzard záměrně modifikoval server info (žlutý text v chatu po přihlášeni do hry) bez předchozího upozornění a způsobil tak pozastavené provozních práv provozování hry, které vedly k tomu, že hráči nechápali negativní zprávy o The9. Tím měl Blizzard způsobit The9 finanční ztrátu a pošpinění dobrého jména. A The9 také žalovala Blizzard pro obchodní pomluvu. The9 žádá jako náhradu 12 miliónů RMB, což by nejspíše vyrovnalo jejich ztráty. Blizzard pouze přiznal, že změnil server info, ale odmítl obvinění z obchodní pomluvy. Právník Blizzardu řekl, že změna server infa nemůže být brána za druh nekalé soutěže, neboť nebyli konkurenty, ale spolupracovníky.

World of Warcraft jen pro dospělé?

Zdá se Vám to zábavné až směšné? Říkáte si, co je na té hře tak závadného, že si zaslouží v Číně tak přísný rating? Že by sex, erotika, násilí? Podle Čínské Mládežnické Internetové Asociace (CYIA) je to právě ono. Na základě testování bylo shledáno, že World of Warcraft musí být hodnoceno jako hra vhodná pro ty, kteří jsou starší, než mladší studenti středních škol = dospělí. Ale vzhledem k in-game erotickému obsahu, hrůzostrašným scénám a PK nastavení je WoWko konečně vedeno jako hra pouze pro dospělé. Jako erotický obsah považují to, že můžete svou postavu svléknout do spodního prádla. Jako příklad je uváděna Night Elfka. Ženy této rasy tančí dosti svůdně (pozn. redaktora: Asi to u mladých mužů způsobuje potenci. :)). Hrůzostrašné až hororové scény myslí hudbu na pozadí, zvuky a vzhled postav ve hře. Tím opomíjíme to, že oproti třeba EU verzi je v té Čínské už tak málo koster a lebek. To bylo nahrazeno pytli s pískem. I vzhled Undeadů byl změněn tak, aby jim nebyly vidět kosti. Ale to se jim asi zdá málo. Dále se jim nelíbí, že se hráči moc bijí mezi sebou a celkově PvP systém. V Číně je poměr PvP serverů k PvE 328:36. Jak se vy tváříte na to, jak se to vyvíjí s World of Warcraft v Číně?

Naposledy upravil/a Snake Plisken 06.12.2010 v 22:27:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Badbird 31.03.2010 09:34

June: Amen

Dreadlord 23.03.2010 15:18

Niektoré komentáre píšu snáď 14 ročné decká, alebo čo... Vy tu niektorí pletiete hrušky s jablkami. Také nelogické myšlienky o Aion a Lineage 2. Japonsko, Čína a Kórea sú 3 rozdielne celky, ktoré majú rozdielnu kultúru, ekonomiku a celkový systém. Ste horší ako sedliak z Arizony pre ktorého je jeho karavan a U.S. pupok sveta a myslí si, že Európa je jeden štát. Dmnce a iné vulgarizmy vážne prinesú do tejto diskusie super oživenie. Aj tak to Eu realms nijako nezasiahne.

Kouzelník 22.03.2010 18:40

Myslím že blizzard bude velice bojovat za to, aby mohl produkovat wow aji do činy.Přeci jenom je tam trochu větši tržba

Snake Plisken 22.03.2010 11:13

Takže v číně je 40,79% všech realmů..

Snake Plisken 22.03.2010 11:07

EU realmů je 267 a US 241. Zdroj WoW Progress

Sunkael 22.03.2010 10:15

Jak uz ukazala causa Google, bojovat s cinskym vladnim aparatem a vyhrat je pro US firmu naprosto nerealne. Myslim ze kdyby vice nez polovina z tech 11mio wow hracu nebyli cinani, tak by to tam Blizzard zabalil a nechal je at si hrajou ty svoje grindovacky s botama. A proto Blizzard stejne nakonec ohne hrbet a ustoupi cemukoliv co si cinska byrokracie vymysli. Vzdyt i to co pozaduje The9 jako nahradu je jen zlomek prijmu za 1 mesic od platicich cinanu.Myslim ze je jen otazka casu nez si WoW (jakozto monopolni mmorpg, diky neschopnosti konkurence) vsimne EU a zacne se k Blizzardu chovat stejne jako k Microsoftu. To pak bude srandy kopec a jeste budete zavidet cinanum btw docela me zaujal ten pocet realmu. Nevite nekdo kolik je EU a US realmu dohromady, protoze 350 realmu jen pro cinu prinasi otazku kolik % z celkoveho poctu wowhracu jsou cinani

bufon 22.03.2010 08:43

Číňani jsou sice trošku divní, ale když čtu některý komenty zde, tak si říkám že to není až tak blbej nápad kdyby WoW a internet obecně byly od 18+. To co tu někteří jedinci předvádí mi hlava nebere...

Nekros 21.03.2010 17:16

Vzhledem k tomu že většinou v PVP hrají lidi s věkem 13-17 nejčastěji myslím že todle byl zcela logický krok.Bohužel todle činost nepodporuji protože mě osobně není 18(tzv.ospělost) a nechci aby se to přeneslo do Evropy.

Ellendway 21.03.2010 14:51

Co to tady melete za kraviny, nikdo tady čínu nekritizuje, čínani nemužou za to, že jim vládnou kreteni. A pokud jde o ty keci o jiný kultuře, tak Wow pochází z jiný kultury, takže nemaj právo to měnit, to je jako kdyby afgánská galerie dostala do uschovy Monu Lisu, a oni ji přimalovali další hadry.

NULL 21.03.2010 12:05

Nechapu jak muzete ''tamany'' davat a vlastne celou Asii do jednoho pytle... To ste tak blbi? To o tom fakt nic nevite? Pravda od jednejch ''tamanu'' chody nekvalitny zbozi ale zase od jinejch ''tamanu¨'' chodi jedny z nejvyspelejsich technologii svetaa to ze nikdo nenadava na cinskou kulturu precti si to tady celi a uvidis ze sou tady taci ktery o tom hovno vedi ale jen nadvaj kua kdyz o tom nic nevite tak nenadavejte! a to ze nekdo taze nadaval na mangu de poznat ze nikdy nevidel poradny anime ani necetl poradnou mangu to ze ste slyseli jen o Narutovi neznamela ze vsechny anime jsou tak trapny..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet