Jaké další rase by měla být věnována pozornost ve WoW?

  Legion    Elfove    Trollove   

Jedná se zcela jistě o složitou otázku, jelikož ve World of Warcraft máme co do činění se spoustou rozličných ras. Legion se hodně zabývá historií elfů, tradicím taurenů je věnována celá jedna zóna a Stormheim tvoří opravdu velký a silný kus příběhu vrykulů. A to nás může vést k zamyšlení nad tím, jaká další rasa tohoto bájného světa si zaslouží větší pozornost. Ve Warlords of Draenor sice bylo nastíněno něco málo o rase draenei, ovšem ne tolik, kolik bychom si zasloužili s ohledem na rozšíření o "alternativní" Draenor. A jak si možná vybavujete, v posledních letech se vyrojila spousta stížností na skutečnost, že ve WoW se nachází až přehnaně orků. Jenže co se vlastně s orky děje v současnosti? Kdyby bylo na vás vybrat jednu rasu, které by se měla věnovat větší pozornost, jaká by to byla? 

 

Za nás by to mohli být například trollové nebo noční elfové...

 

Samozřejmě víme, že Legion je natřískaný a přecpaný elfy. Jenomže my je máme rádi, takže odtud pramení naše touha dovědět se o nich zase o chlup víc. Když se na to ovšem podíváme s trochu větším odstupem, musíme říct, že takoví trollové by to  potřebovali o něco víc. A zejména kmen Darkspear, jenž přišel o svého skvělého vůdce a nejvýznamnějšího představitele – prvního trollího náčelníka Hordy. Co je nám známo, nikdo další zatím neobsadil jeho místo a nenahradil ho jako nový leader celého kmene Darkspear. Rádi bychom se o tomto dověděli o něco víc a úplně nejlépe všechno o situaci, kdy se objeví Zandalari a pokusí se odlákat Darkspear pryč od Hordy, když je teď Vol'jin mrtev. 

 

Troufáme si říct, že na trollech se asi shodneme. Jaké další rase by mělo být podle vás věnováno více času a prostoru? Měli by to být gnómové, krvaví elfové, pandareni nebo například worgeni?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Heakler 10.03.2017 02:13

Tak v Legion se konečně Sylvanas a Genn zase potkali a rozjela se příběhová linie obou ras, já bych řekl že jak už tady někdo napsal, tak by to mohlo skončit třeba druhou bitvou o Gilneas, do toho nějak zaplést Kul Tiras, proč ne?
Blood Elfové by taky potřebovali nějakou lore injekci. Sice se pořád objevují v datadiscích, ale jejich role jsou hodně malé. Třeba nějaká quest linie, která by učinila Lorthemara králem Quel´Thalasu, stejně nemají na koho čekat, když to Kael´thas zabalil.
Taureni sice v každém datadisku jsou, ale.. skoro nic tam nedělají. Baine je taky v plno datadiscích ale nikdy nic neřekne/neudělá.. Já si stejně myslím, že až skončí Legion, tak Sylvanas předá Warchiefování Thrallovi a Baine mu bude poradcem a mohl by konečně mít nějakou pořádnou roli.
Orkové měli pořád nějakou roli a jsou základem Hordy, u nich další pozornost věnována být nemusí..
U Goblinů dostal tlustoprd vlastní model, řekl bych že to vše spolu trochu souvisí.. Jaina se vrátí na Kul Tiras, Goblini na Kezan a do Undermine a Worgeni s Forsakens do Gilneasu a vše to bude propojený, bude to představovat ten vedlejší příběh Legionu, tedy zase střet Aliance a Hordy, zatímco classhall champions budou válčit s Legií.
A jinak by to chtělo ty Darkspeary oživit, protože oni fakt kromě Vol´jina žádnou moc významnou postavu nemají.. snad jen Rokhan nebo postavy ze začáteční lokace, ale to jsou hodně chudý charaktery.. a nebo prostě vytvořit nějakou novou postavu, třeba (nějaký) ztracený Vol´jinův syn/dcera/bratr/sestra?
A teď mé zbožné přání.. Návrat Rexxara jako náčelníka klanu Stonemaul a hratelná rasa Ogrů v novém datadisku, ach to by Hordu tak oživilo a Rexxara taky

Akari 11.03.2017 17:57

Tak na Blizzconu ani Blizzard nechtěl potvrdit, že Voljin je mrvý/neukáže se, teď si nejsem přesně jistý, takže bych řekl, že by se ještě mohl objevit jako "duch", stejně jak tenkrát Gara'jal the Spiritbinder (MoP) a nebo, jeho tělo Sylvanas ukradla a nějak ho časem oživí, takže by se mohl vyřešit problém ohledně leadera trollů.
Ohledně goblinů a worgenů, nemyslím si, že se vrátí zpět, protože Blizzard podle mě už nebude dělat nějaké hlavní města ras, koneckonců samotní worgeni a goblini jsou důkazem, pandy taky nedostaly žádné hlavní město, jen ty blbé dvě budovy a pak nakonec WoD, původně měla být hlavní města Frostfire Citadel a Karabor, což bohužel nebylo. U těch worgenů by pak byl problém, že by byly dvě města odlišné frakce příliš vedle sebe, což mě by nevadilo, ale nevím jak Blizzard.
Mě osobně se nelíbí, že hlavní města, ty vedlejší, jsou prázdné, ale otázka je, jak tam dostat lidi, když je Dalaran a pak OG a SW.
Snad jedině, kdyby v příštím datadisku bylo hlavní město jen takovou zastávkou bez AH, banky, trenérů..atd a každá rasa by mohla používat AH, banky..atd jen ve svém hlavním městě (Undead-Underciry, Blood elf-Silvermoon..atd) Prostě udělat to nějak zajímavé a potřebné pro lidi, jako jsou teď class halls.

Heakler 12.03.2017 00:08

@Akari Také jsem si říkal, že by Sylvanas mohla Vol´jina oživit, ale je tu menší zádrhel a to, že z jeho těla zbyl prach.. Takže jedině že ho nějakým způsobem vrátí Loa, ale nejsem si jist, zda mají až takovou moc.
Jo s hlavními městy je to problém no.. Třeba já protože hraju především undeady, tak když můžu jdu do Undercity, nežli do Orgrimmaru, ale je fakt, že mnoho věcí tě prostě donutí i tak do OG jít. Nicméně si myslím, že by se určitě dalo nějakým způsobem hráče donutit využívat hlavní města. A ten kdo by měl námitky, že by tam těch lidí bylo málo, tak to určitě ne, protože classhall funguje dobře a je tam vždy jedna classa, a herních class je 12 stejně jako herních ras. To znamená, že dám příklad 120charakterů děleno 12ti to vychází cca na 10 charakterů, které mají stejnou třídu i rasu. Takže tentokrát by nebyli všichni stejná classa ale rasa, já si myslím že by to bylo i víc atraktivní, protože tohle spojování všech možných organizací do jedněch velkých se mi moc nelíbí, to je jak nějaký warcraftí multikulti No a v těch městech, by se dalo dělat něco co by se jinde nedalo, tak třeba ta banka nebo něco na způsob vysílání championů jako funguje v garrisonech a classhalech.. k tomu třeba update grafiky hlavních měst, proč ne. Já bych to uvítal.

Akari 08.03.2017 15:59

Když se na to budeme dívat z pohledu samotné hry WoW, tak stabilně dostávají prostor rasy, Human, Orc, Night Elf, Troll. Pak jsou tu rasy, které dostaly prostor s příchodem nějakého datadisku, napříkald Dranei a Blood Elf v TBC, Forsaken ve WOTLK. Pak tu máme Dwarfy, Worgeny a Taureny, kteří dostanou nějaké to menší okénko, ale rasy, které jsou nejvíc zanedbané tak jsou ty dvě nejmenší, gnomové a goblini, ti by potřebovaly nějaký speciální patch, jako například měli v Hearthstone.

Podle mě největší potenciál do příštích let mají rasy jako Dranei (Argus), Night Elfové (Nagy), Dwarfové (S příchodem Nzotha se zase určitě objeví i věci kolém titánů) Trollové (Zandalar), Worgeni a Forsaken (Nějaké bitva o Gilneas..atd)

Docela se bojím o ty dvě malé rasy, Blood Elfy a Taureny, protože ten k Taurenům se teď něco narychlo vymyslelo a Blood Elfové, ani nevím, co by je mohlo dostat do popředí.

Oisin 08.03.2017 13:11

U trollů mi chybí nějaký spojovací článek mezi současnou lore a jejich příběhem. Podívejte se na to s odstupem. Vol'jin byl jediný, kdo v příběhu hrál nějakou roli. Žádný troll č.2 není (Zen'Tabru a tu druhou nepočítám). Přál bych si Gobliny. Nový model Gallywixe, raketoví mounti, nová classa jen pro ně + gnomy, mechaničtí peti, Gazlowe v HoTS (!), slintal bych blahem. A kdo přišel do hry společně s Gobliny? Ano, Worgeni. Když se spojí s Kul tirasem na znovuzískání Gilneasu, nebudu se zlobit

P.S. Je tu ještě jedna potencionální rasa - Nightborne. Půlku datadisku jim zachraňujeme zadek, jsou u nich skoro všechny WoW classy a navíc mají ty sexy svítící zbroje ala Mass effect

cerberos 08.03.2017 05:03

každopádně u trollského kmene Darkspear,u něj je určitě náčelníkem nikdo jiný než ta trollská druidka myslím že se jmenuje Zabra...

Solanar 08.03.2017 11:16

No já spíš sázím na Rokhana

Metiu 07.03.2017 23:41

Veľa komentárov tu už spomína, čo by som chcel vidieť aj ja, tak sa nebudem opakovať. Nikto tu ale ešte nespomenul Kul Tiras. A Jaina zmizla, možno sem, do domova jej rodu. (Viem, že Kul Tiras nieje rasa)

Sirena 08.03.2017 09:09

Tak Kul'Tiras jsou lidé, ale to s Jainou mě taky napadlo, že by mohla navštívit svoji nebohou matku, o které nemáme zmínky ani zblo

Vatt'ghern 07.03.2017 23:24

Já bych byl rád za dokončení worgenů, a taky něco k belfům,protože přece jen je to 10 let od vydání tbc a stále není vidět nějaký ten postup v boji s pohromou.
MŮJ NÁZOR: Trollů mám tak akorát z expanzí před WOD takže jsou mi ukradení, dokud zas nezačnou poskakovat kolem ohně a vyvolávat Soulflayera

Honzaj 07.03.2017 19:44

Blood Elfové a Trollové... i když bych rád viděl dokončenou linii Gilneasu, docela se bojím že to odfláknou jako to udělali s Koltirou v DK kampani, aby od toho měli klid...

Hromovapest 07.03.2017 19:06

Mě je to v celku jedno.Ale třeba gnomové nic moc mohlo by se tam taky něco posunout dál.A za hordu jsem vždy hrál jen orcka a undeada. Ostatní mě nezaujalo.Takže mě je jich příběh u orckského zadku :-)

Sirena 07.03.2017 18:33

Za mě rozhodně draenei (ale ti naši, nic alternativního!), tol'virové a gnómové, taky nightborne by mohli pokračovat ve svém příběhu. A snámi lidmi by se mohlo něco podniknout...

11.03.2017 08:54

podle me dreneiove se budou resit v 7.3 na argusu ale kdo vi

Esperanta 07.03.2017 14:42

Zrovna o trollech jsem přemýšlela pár dní zpět. A hlavně o tom, kdo vlastně vede Darkspeary... Trollové se dost řešili v Cata a v MoP ale teď ticho po pěšině.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet